Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-03-05

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Όπως γνωρίζετε, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα δόθηκαν τα βραβεία του δημοσιογραφικού Ιδρύματος Μπότση. Σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι -και αυτοί βεβαίως εκφράζουν την πλειοψηφία των συναδέλφων σας- που έχουν διακριθεί και για το ήθος και την ποιότητα της δουλειάς τους. Αυτό μας κάνει όλους πιο περήφανους και να ελπίζουμε για μεγαλύτερα ποιοτικά άλματα στον ιδιαίτερα ευαίσθητο για τη δημοκρατία μας χώρο της ενημέρωσης.

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση για τη δίκη: Υπάρχουν δύο τακτικές. Η μια είναι να διαπιστώνεις τα προβλήματα και η άλλη να τα λύνεις. Εμείς είμαστε υπέρ της δεύτερης τακτικής, να λύνουμε τα προβλήματα. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα προβλήματα που τίθενται προς το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ και όπου αυτό μπορεί να βοηθήσει, όπως αυτά που τέθηκαν στην κ. Σπηλιοπούλου όλες αυτές τις μέρες έχουν βρει τη λύση τους. Σχετική είναι η σημερινή δήλωση του προεδρεύοντος της ΕΣΗΕΑ κ. Σόμπολου, ο οποίος είπε ότι είχε σημειώσει 27 προβλήματα και ότι έχουν "σβηστεί" όλα, εκτός του κορυφαίου -εννοεί την τηλεοπτική μετάδοση της δίκης- που δεν είναι θέμα της ΕΣΗΕΑ, ούτε βεβαίως και του υπουργείου. Το λέω αυτό, με αφορμή διαμαρτυρίες για την πλευρά που είναι τοποθετημένη η τέντα. Θα ήταν προτιμότερο να πάνε στην κ. Σπηλιοπούλου για να βρεθεί λύση. Αυτό είναι πολύ ευκολότερο και αποτελεσματικότερο. Συνεργαζόμαστε για να δίνουμε λύσεις.

Ένα ακόμη θέμα που σχετίζεται με τη δίκη είναι αυτό που είδα σήμερα σε ορισμένες εφημερίδες, γιατί γράψαμε στις διαπιστεύσεις "διαπίστευση για ποινική δίκη". Υπάρχουν ποινικές και αστικές δίκες. Ανεξάρτητα από την πολιτική σημασία μιας δίκης, η δίκη είναι ή ποινική ή αστική. Το υπουργείο έπρεπε να εκδώσει κάρτες για διαπίστευση σε ποινική ή αστική δίκη. Δεν υπάρχουν άλλου τύπου δίκες στην Δικονομία μας, ανεξάρτητα από τη σημασία και τις προεκτάσεις της κάθε δίκης στο πολιτικό πεδίο. Αρα, ορθότατα εκδώσαμε κάρτες για διαπίστευση σε ποινική δίκη.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στις σημερινές δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου για την οικονομία και να επισημάνω τα εξής: Αναμφίβολα όλες οι οικονομίες υφίστανται τις συνέπειες της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την κρίση στο Ιράκ και βεβαίως υπάρχει κίνδυνος να υποστούν και αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση εκδήλωσης ενός πολέμου. Αυτό ισχύει για όλες τις οικονομίες. Ουδεμία είναι άτρωτη. Θα έλεγα, όμως, ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από πολλές άλλες οικονομίες, παγκοσμίως, διότι έχει γερές βάσεις και ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Με την προσοχή, λοιπόν, που δείχνουμε, με το έργο που κάνουμε, με την εμμονή μας στο συνδυασμό της σταθερότητας, με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε θετικά τις όποιες συνέπειες υπάρξουν από την τυχόν εκδήλωση ενός πολέμου. Σε αυτό έχουμε στρατευτεί και σε αυτό ρίχνουμε όλη την προσοχή μας. Θα πρέπει, όμως, να επισημάνουμε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να σταθεί ιδιαίτερα προσεκτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο. Δεν συμβάλλουν δηλώσεις και κινήσεις, οι οποίες, σε τελική ανάλυση, το μόνο που μπορεί να πετύχουν είναι να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας, το οποίο δεν θα λειτουργήσει θετικά, δεν θα προσφέρει στην οικονομία. Κινήσεις σαν και αυτές που έκανε σήμερα η Ν.Δ. συντείνουν απλώς στο να ενισχυθεί ένα κλίμα ανασφάλειας λόγω του τυχόν πολέμου και τίποτα δεν προσφέρουν. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δημιουργήσουν προβλήματα. Στο κλίμα, βεβαίως. Γιατί το κλίμα είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στο χώρο της οικονομίας. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγονται τέτοιες άτυχες -και κατά τη γνώμη μου- μίζερες δηλώσεις. Δεν προσφέρονται αυτά τα θέματα για μικροκομματική εκμετάλλευση. Μακριά η μικροκομματική εκμετάλλευση σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές από την οικονομία. Η ελληνική οικονομία έχει σταθερές βάσεις, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μπορεί -με τη βοήθεια και τη συμβολή όλων- να σταθεί γερά και σε αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, θέλω να παρατηρήσω, όπως τουλάχιστον φαίνεται από το διάλογο που έγινε, ότι η Ν.Δ. για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την ανυπαρξία πολιτικού λόγου και θέσεων. Επισημαίνω ότι σε επανειλημμένες ερωτήσεις, γύρω από τις τυχόν προτάσεις της Ν.Δ., το πρόγραμμά της και τις συγκεκριμένες απόψεις της για την οικονομία, δεν υπήρξε καμία απάντηση, καμία τοποθέτηση, καμία πρόταση. Και αυτό δείχνει πολύ καθαρά την κενότητα του προγραμματικού λόγου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Υπουργέ, μπορείτε να μας ενημερώσετε αν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά του κ. Μίλερ για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε. Τις διέψευσε, τις επιβεβαίωσε, μιλήσατε μαζί του;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όχι, δεν μίλησα μαζί του. Μου τηλεφώνησε ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, ο οποίος μου είπε ότι κατά τη γνώμη του έχουν παρανοηθεί οι δηλώσεις του κ. πρέσβη.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Πέραν αυτού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύουν απολύτως οι χθεσινές δηλώσεις μου.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θεωρείτε, δηλαδή, ότι κακώς παρενέβη ο Αμερικανός πρέσβης@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύουν απολύτως οι χθεσινές δηλώσεις μου και χωρίς την επιφυλακτικότητα, διότι είδα πολύ καλά τι είχε πει.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Συνδέετε μήπως αυτές τις δηλώσεις που είναι σε τελείως διαφορετική, όπως είπατε, κατεύθυνση από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, ίσως με τις εξελίξεις στο Κυπριακό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όχι. Εκείνο, όμως που θέλω να παρατηρήσω με την ευκαιρία που μου δίνετε είναι ότι την ίδια περίεργη βιασύνη έδειξαν σήμερα και μια σειρά στελέχη της Ν.Δ., οι οποίοι λες και δεν βλέπουν ότι εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία, που θα δείξει σε όλο τον ελληνικό λαό όλες τις λεπτομέρειες και τυχόν ευθύνες που υπάρχουν γύρω από το μείζον θέμα της δράσης αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ας έχουν επιτέλους λίγη υπομονή. Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Εδώ χρειάζεται στάση ευθύνης.

ΜΙΧΑΗΛ: Απαντώντας σχετικά με τον τρόπο που διαπιστεύσατε και τα σχόλια που ακούστηκαν, είπατε ότι υπάρχουν ποινικές και αστικές δίκες στη δικονομία και δεν υπάρχουν πολιτικές δίκες. Θέλω να σας ρωτήσω, οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι ηττήθηκε ιδεολογικά η τρομοκρατία και η δημοκρατία νίκησε και του Πρωθυπουργού που έκανε μια συνολική δήλωση, κάποια στιγμή το καλοκαίρι, συνεχίζουν να ισχύουν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αμφισβητείτε ότι ισχύουν; Βεβαίως, ισχύουν. Κατά τα άλλα, στη δικονομία μας υπάρχουν δύο είδη δικών: ποινικές και αστικές. Σε μια ποινική δίκη, ο κατηγορούμενος μπορεί να βαρύνεται με κατηγορίες για πράξεις που είχαν πολιτικές επιπτώσεις. Αν με ρωτήσετε, εάν είχε πολιτικές επιπτώσεις η τρομοκρατία για τη χώρα μας, βεβαίως θα σας πω ότι είχε. Αρα, λοιπόν, ισχύουν απολύτως οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Με τη σύλληψη της 17Ν καταφέρθηκε ένα βαρύ πλήγμα -και ιδεολογικό και επιχειρησιακό- σ@ αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα.

ΜΙΧΑΗΛ: Από τη στιγμή που έγινε αυτό το βαρύ ιδεολογικό πλήγμα, δεν μπορεί να είναι ποινικό αυτό, πολιτικό θα είναι.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω, γιατί ίσως δεν έγινα κατανοητός: Δύο δίκες προβλέπει η δικονομία, την ποινική και την αστική. Δεν υπάρχει τρίτο είδος δίκης. Αρα, η διαπίστευση έπρεπε να γίνει ή για ποινική ή για αστική δίκη. Η δίκη της 17Ν γίνεται κατά το ποινικό Δίκαιο.

ΜΙΧΑΗΛ: Εφόσον ιδεολογικά και πολιτικά έχει ηττηθεί η τρομοκρατία και εφόσον έχει υποστεί πλήγμα κατά τις ισχύουσες ακόμη δηλώσεις του κ. Σημίτη και του κ. Χρυσοχοϊδη, ρωτώ, πώς γίνεται να έχει ηττηθεί ιδεολογικά και την ίδια ώρα να δικάζονται ποινικά.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η δίκη γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της δικονομίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να δικαστούν ιδεολογικά. Είναι πολύ απλό. Η Ελλάδα έχει νόμους τους οποίους και εφαρμόζει. Η τρομοκρατία έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Η δράση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, πιθανόν, να έχει και πολιτικές επιπτώσεις, με αποτελέσματα σε βάρος της χώρας. Διότι, εάν σε μια χώρα υπάρχει καθεστώς ανασφάλειας, υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις. Η παραπομπή σε δίκη κατηγορουμένων για τρομοκρατία, πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της ποινικής δικονομίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Σύνταγμα και τους νόμους, υπάρχουν δύο είδη δικών, οι ποινικές και οι αστικές. Δεν συζητάμε αυτή τη στιγμή για το πολιτικό περιεχόμενο της τρομοκρατίας. Αν θέλετε να συζητήσουμε, ευχαρίστως. Συζητάμε για το διαδικαστικό μέρος της ποινικής δίκης. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η δικονομία μας, το Σύνταγμα και οι νόμοι. Βιάστηκαν μερικοί -πιθανόν από άγνοια- να προσδιορίσουν το χαρακτήρα της δίκης. Δεν μπορεί κάποιος να δικαστεί για πολιτικούς - ιδεολογικούς λόγους. Δεν διαφωνούμε, λοιπόν, ότι η τρομοκρατία έχει και πολιτικές επιπτώσεις. Δεν διαφωνούμε, επίσης, ότι στην τρομοκρατία υπάρχουν και ιδεολογικά ζητήματα που πρέπει να καταπολεμήσουμε.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Χθες, το ευρωβαρόμετρο έβγαλε κάποια αποτελέσματα που αφορούν τη στάση του μέσου Ευρωπαίου πολίτη, έναντι των επιλογών της αμερικανικής ηγεσίας. Το ερώτημα ετέθη για πρώτη φορά και τα ποσοστά της δυσπιστίας που σημειώνονται στην Ευρώπη σε επίπεδο πολιτών για τις επιλογές της αμερικανικής ηγεσίας, είναι πολύ υψηλά. Ηθελα να ρωτήσω, εάν αυτό το λαμβάνει υπόψη της η ελληνική Προεδρία και αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτό το μήκος κύματος.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η ελληνική Προεδρία λειτουργεί με βάση μια ολοκληρωμένη στρατηγική και όχι με βάση τις μετρήσεις. Βεβαίως, όλα λαμβάνονται υπόψη και όλα μελετώνται. Αλλά, υπάρχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα θέματα του πολέμου και σ@ αυτά τα ζητήματα έχουμε μιλήσει κατ@ επανάληψη. Αν με ρωτάτε, εάν θα υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες, σας απαντώ ότι έχουν υπάρξει πολλές πρωτοβουλίες μέχρι τώρα. Πιθανό να εκδηλωθούν και νέες, όταν αυτό κριθεί από την Προεδρία.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Σε ποιά κατεύθυνση θα είναι αυτές;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μπορούμε να αλλάζουμε κατευθύνσεις. Είναι ζητήματα της συγκεκριμένης στρατηγικής που εφαρμόζουμε. Είναι σαφής η στρατηγική που ακολουθούμε.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Επειδή, όπως είπατε, μετά τον κ. Μίλερ και δύο στελέχη της Ν.Δ., τουλάχιστον δύο γνωρίζω εγώ, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Λυκουρέζο...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι και άλλοι.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Αυτούς τους δύο άκουσα. Πολιτικά, πώς το εξηγείτε αυτό; Δηλαδή, όταν ξεκινά η δίκη, να θέτουν εν αμφιβόλω το γεγονός ότι οδεύει στην εξάρθρωσή της η τρομοκρατία στην Ελλάδα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχω, ήδη, τοποθετηθεί. Αλλά, δεν θα κουραστώ να λέω ότι με τη σύλληψη και τη διεξαγωγή της δίκης για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, επέρχεται η κάθαρση σε ένα γεγονός που ταλάνισε περίπου για τρεις δεκαετίες την ελληνική κοινωνία. Αν κάποιοι από τους Ελληνες πολιτικούς έχουν διαφορετικές απόψεις, ας τις καταθέσουν. Αν έχουν κάτι διαφορετικό να προσθέσουν, κάποια στοιχεία, να μας τα πουν. Αλλιώς, τους συνιστώ να έχουν τη στοιχειώδη υπομονή και να παρακολουθήσουν από κοντά την ακροαματική διαδικασία. Εκεί θα πάρουν τις απαντήσεις που αναζητούν. Θέλει ευθύνη, δεν θέλει λόγια αυτή η περίοδος.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Και κάτι ακόμη: Επειδή είχατε πει, χθες, όταν ερωτηθήκατε, αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συστάσεις προς τον Αμερικανό πρεσβευτή στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του, το αντιμετωπίζετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι δηλώσεις μας δίνουν τη διάσταση του θέματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της παρατεταμένη φθίνουσα πορεία του Χρηματιστηρίου; Κατά το παρελθόν μιλούσατε πάρα πολύ γι αυτό το θέμα. Πολλοί, μάλιστα, αναλυτές συνδέουν τη συνεχιζόμενη πτώση του Χρηματιστηρίου και με κάποιες δυσλειτουργίες της οικονομίας. Θα λάβει κάποια μέτρα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή τη τραγική εικόνα του Χρηματιστηρίου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Χρηματιστήριο υφίσταται τις συνέπειες μιας γενικότερης κατάστασης που επικρατεί διεθνώς και ότι βεβαίως, σε μια μακροχρόνια περίοδο αντικατοπτρίζει τις όποιες συνθήκες δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία. Αρα, αυτή την περίοδο είναι λογικό όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου να υφίστανται τις συνέπειες της απειλής του πολέμου. Ο ρόλος μας, όμως, δεν είναι να γίνουμε ερμηνευτές φαινομένων, αλλά να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Με τη γενικότερη πολιτική μας, με τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και την ιδιαίτερα προσεχτική πολιτική που ασκούμε στον τομέα της οικονομίας, θα μπορέσουμε να φέρουμε γερά το καράβι της ελληνικής οικονομίας σε ασφαλή λιμάνια και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την κεφαλαιαγορά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς κρίνετε τις ενστάσεις κατηγορουμένων για τη σύνθεση του δικαστηρίου και τις αιχμές περί χωροφυλάκων που ακούσατε χθες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν επιθυμώ να παρέμβω με κανέναν τρόπο στη διεξαγωγή της δίκης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Ανάν σε δηλώσεις που έχει κάνει σήμερα, έχει πει ότι μετά τις 10 Μαρτίου, εάν δεν βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών, δεν θα μπορεί πιθανότατα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο μέλλον σε αυτό το βαθμό. Φοβάστε, ανησυχείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το θέμα είναι να δουλεύουμε σε μια κατεύθυνση. Και εμείς και η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως εκφράζεται με τις δηλώσεις του Προέδρου κ. Τάσου Παπαδόπουλου, δουλεύουμε στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου. Αυτή είναι, όχι απλά και μόνο η αγωνία μας, αλλά και η προσπάθεια, η κατεύθυνση στην οποία εστιάζεται τον ενδιαφέρον και η δουλειά μας. Εργαζόμαστε για να βρεθεί λύση, λειτουργική και βιώσιμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εχει αποφασιστεί ποιός θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Χάγη, εάν δηλαδή θα πάει ο Πρωθυπουργός ή ο υπουργός Εξωτερικών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα σας ενημερώσουμε αύριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχαμε σήμερα μια συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, στην οποία λέει χαρακτηριστικά ότι η πολιτική δεν πρέπει να εξυπηρετεί σκοτεινά κέντρα εξουσίας και συμφέροντα και ότι ηγέτης που δεν έχει ήθος δεν είναι ηγέτης. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν νομίζω ότι η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Διαπιστώσεις γενικού χαρακτήρα διατυπώνει.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο πόλεμος πότε θα γίνει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 5 March 2003 - 15:05:10 UTC