Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-04-19

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 19 Απριλίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας.

Γνωρίζετε ότι ο Υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας βρίσκεται σήμερα στο Βουκουρέστι μαζί με τον Πρωθυπουργό, όπου πραγματοποιούν επίσκεψη στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας.

Ο Πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Περβάνοφ. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται τριμερής συνάντηση στην οποία συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Περβάνοφ και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Ιλιέσκου, για την οικονομική συνεργασία των χωρών, την εδραίωση της φιλίας και της ειρήνης στην περιοχή και την προώθηση και στήριξη των προσπαθειών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Στη μία η ώρα, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους. Στις 16.00, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας κ. Ναστάζι. Η αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, σήμερα το βράδυ.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν έχει η κυβέρνηση κάποιο σχόλιο για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπους που χαρακτήρισε το Σαρόν "άνθρωπο ειρήνης".

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Η κυβέρνηση πιστεύει πάντα ότι οι δύο λαοί πρέπει να ζήσουν ειρηνικά. Και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να έχουν την πατρίδα τους και το Ισραήλ πρέπει να ζει με ασφάλεια. Ο χαρακτηρισμός ανήκει στον κ. Μπους.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Χθες, άρχισε μια δίκη της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΟΠΑΠ. Σήμερα, σε σχέση με αυτή τη δίκη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Παπαληγούρας κατέθεσε μια επίκαιρη ερώτηση, με την οποία λέει ότι δεν τηρούνται οι όροι διαφάνειας της σύμβασης και μιλά για πλημμελή προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου. Εχει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση για την παρέμβαση Παπαληγούρα, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη;

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Οπως γνωρίζετε η κυβέρνηση δεν κάνει δηλώσεις, όταν οι δίκες είναι σε εξέλιξη και πολύ περισσότερο, δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Η ερώτηση υποβλήθηκε από βουλευτή και θα απαντηθεί στη Βουλή. Θα ήθελα, όμως, να προσθέσω ότι η δίκη αυτή είναι ποινική και ως εκ τούτου, δεν θα είχε κανένα λόγο το Δημόσιο να βρεθεί σε αυτή.

ΓΚΟΥΖΑΝΗΣ: Υπάρχει κάποιο σχόλιο για την παρέμβαση του κ. Παπαληγούρα στη δικαστική διαδικασία;

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Εχω, ήδη, απαντήσει.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Μπορείτε να μου πείτε, εάν από αυτά που ακούστηκαν χθες από ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (τους κυρίους Δασκαλάκη, Κρητικό και Κουλούρη), για τα ολυμπιακά έργα, υπάρχει πρόβλημα με την κυβέρνηση και εάν θα τους ζητηθεί να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτά που έγιναν χθες στη Βουλή, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς, δεν αφορούσαν την ουσία αλλά τη διαδικασία. Εάν, δηλαδή, η ψηφοφορία θα ήταν ονομαστική ή όχι, κάτι που δεν προβλέπεται από τη διαδικασία στη Βουλή. Αυτό είναι θέμα της Βουλής. Από κει και πέρα, οι όποιοι χαρακτηρισμοί ακολούθησαν, φυσικά σχολιάζονται αρνητικά, διότι είμαστε αντίθετοι στη διατύπωση χαρακτηρισμών που αφορούν συναδέλφους στη Βουλή ή προκαλούν εντάσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι -και φαίνεται αυτό μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν- προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της περιουσίας του Δημοσίου, που θα προκύψει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο θέλει να αξιοποιήσει με το πιό σύγχρονο μάνατζμεντ, αυτή την περιουσία που θα προκύψει, όχι μόνο στη διάρκεια των Ο.Α., αλλά και στο μέλλον, να έχει προοπτική για το καλό του αθλητισμού και της ελληνικής οικονομίας. Αυτή είναι η ουσία. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου.

ΜΙΧΑΗΛ: Χθες, ο κ. Πρωτόπαπας, έστειλε την περιβόητη απόφαση, αφού την έλεγξε και την επικύρωσε, για το @Big Brother@ και @BAR@. Ωστόσο, είχαμε ανακοινώσεις από ενδιαφερόμενα κανάλια, τα οποία είπαν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την απόφαση και θα συνεχίσουμε κανονικά». Τί θα πράξετε εσείς, λοιπόν, όταν βγαίνουν και λένε ότι αγνοούν την απόφαση;

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν άκουσα, ούτε διάβασα τέτοια δήλωση των καναλιών. Δεν γνωρίζω εάν έχετε διαβάσει την απόφαση. Εάν ναι, θα είδατε ότι αφορά στο περιεχόμενο των εκπομπών. Εάν το περιεχόμενο των εκπομπών δεν προσβάλλει την παιδική ηλικία, εάν δεν παραβαίνει το νόμο, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ομως, εάν το περιεχόμενο των εκπομπών είναι σαν αυτό που είδαμε στο παρελθόν, τότε βέβαια υπάρχει θέμα και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο. Σε αυτό είμαστε κατηγορηματικοί.

ΜΠΟΥΣΟΥΡΙΩΤΗΣ: Πριν λίγες ημέρες, τριάντα βουλευτές από όλα τα κόμματα, είπαν ότι το περιεχόμενο τέτοιων εκπομπών παραβιάζει το Σύνταγμα. Εσείς τί λέτε;

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν γνωρίζω πού στηρίζεται αυτή η άποψη. Δεν έχω δει να παραβιάζει το Σύνταγμα το περιεχόμενο των εκπομπών. Πολλά άλλα ίσως να παραβιάζει.

ΜΠΟΥΣΟΥΡΙΩΤΗΣ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση παραβιάζει συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υποστηρίζουμε ότι παραβιάζεται άρθρο του Συντάγματος. Το ΕΣΡ, που είναι ανεξάρτητη αρχή, λαμβάνει τις αποφάσεις του και ο Υπουργός ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 19 April 2002 - 13:05:09 UTC