Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-01-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ YΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός, όπως γνωρίζετε, αναχώρησε σήμερα για τις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Πριν από την αναχώρησή του προέβη σε σχετικές δηλώσεις και απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Θέλω να σας επισημάνω ότι η επίσκεψη αυτή του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική, γιατί στη διάρκειά της θα συζητηθούν όλα τα διεθνή θέματα συγκυρίας. Ασφαλώς, ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει και διμερή θέματα. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πάρα πολύ καλές και πιστεύουμε ότι μετά από το ταξίδι αυτό θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει καμία πίεση, κανένα θρίλερ στην επίσκεψη αυτή, η οποία δεν συνοδεύεται από τέτοια.

Κακώς, κατά την άποψή μας, ενσπείρουν -όσοι ενσπείρουν- ένα αίσθημα ανασφάλειας στον ελληνικό λαό για την επίσκεψη αυτή. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τις θέσεις της, θέσεις οι οποίες είναι καθαρές και τις οποίες υποστηρίζει παντού και πάντοτε. Αυτό θα κάνει και στην Αμερική.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο. Σας υπενθυμίζω ότι πριν από λίγο καιρό δεχτήκαμε επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και σήμερα έχουμε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα.

Αναλαμβάνουμε την Προεδρία της Ε.Ε. το α@ εξάμηνο του 2003 και διοργανώνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Επομένως, η νοοτροπία η δική μας, αλλά και όλων δεν πρέπει να είναι νοοτροπία άλλων δεκαετιών. Είμαστε θετικοί στις εξελίξεις, συνεπείς στις αρχές μας και τη στάση μας, στις διεθνείς συμφωνίες.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, όταν λέμε πίεση, εννοούμε πιθανότατα -όπως λέγεται βεβαίως- ότι η Αμερική θα υποστηρίξει τις θέσεις της Τουρκίας, όσον αφορά το Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ε.Ε. και τον ευρωστρατό. Αυτό εννοείται με τον όρο πίεση και δεν μειώνει καθόλου τον Πρωθυπουργό. Οι πιέσεις θα γίνουν από την αμερικανική πλευρά. Εχετε αντίρρηση σε αυτό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας είπα ότι η Ελλάδα σε όλα τα θέματα έχει τις θέσεις της, οι οποίες είναι καθαρές. Αυτές τις θέσεις υποστηρίζει παντού και αυτές θα υποστηρίξει και εκεί. Δεν συμφωνώ μαζί σας ότι η στάση της Αμερικής θα είναι η συγκεκριμένη με τις λεπτομέρειες που αναφέρετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται συζήτηση και εκφράζονται οι απόψεις. Αυτό θα γίνει κι εκεί. Και μιας και αναφέρετε ορισμένα θέματα, θέλω να σας πω ότι προφανώς όλα τα θέματα θα συζητηθούν. Σας υπενθυμίζω ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Λάακεν που συζητήθηκε το θέμα του ευρωστρατού η Ελλάδα δια του Πρωθυπουργού εξέφρασε τις επιφυλάξεις της που έγιναν αποδεκτές. Ούτε ψηφοφορία έγινε, ούτε αποχώρηση, ούτε συσχετισμός "14" προς "1" υπήρξε, ούτε veto θέσαμε. Η φωνή της Ελλάδας υποστηρίζεται και τελικώς εισακούεται. Εχουμε τα επιχειρήματά μας, όπως οι άλλοι έχουν τα δικά τους.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι δεν θα πρέπει η "νοοτροπία μας να είναι νοοτροπία άλλων δεκαετιών". Και θέλω να σας ρωτήσω εάν η νοοτροπία των Αμερικανών είναι νοοτροπία άλλων δεκαετιών στον τρόπο που βλέπουν τις σχέσεις με την Ελλάδα.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Εγώ είμαι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Άλλη ερώτηση, παρακαλώ.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε θα επιμείνω λίγο. Προφανώς δεν θέλετε να μου απαντήσετε. Θα σας το θέσω διαφορετικά. Το γεγονός ότι λέτε η δική μας "νοοτροπία να είναι νοοτροπία άλλων δεκαετιών" η νοοτροπία αυτή δεν διαμορφώνεται από μόνη της, αλλά υπάρχουν παράγοντες που τη διαμορφώνουν. Και οι παράγοντες αυτοί ιστορικά είναι η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα. Αν, λοιπόν, εκτιμάτε ότι η στάση αυτή, όλα αυτά τα χρόνια, συνέβαλε στο να έχουμε μια νοοτροπία τέτοιων δεκαετιών και αν τώρα πια -όπως λέτε- δεν πρέπει να την έχουμε, ρωτώ αν ισχύει και το αντίθετο αν, δηλαδή, η σημερινή στάση των ΗΠΑ δεν επιτρέπει να έχουμε τη νοοτροπία που είχαμε στο παρελθόν;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μας ενδιαφέρει, κατά κύριο λόγο, τι κάνουμε εμείς. Ποια είναι και ποια πρέπει να είναι η δική μας στάση. Όλα τα άλλα είναι σχόλια τα οποία μπορείτε να κάνετε, ως καλός δημοσιογράφος που είστε.

ΜΙΧΑΗΛ: Και κάτι ακόμη: Η κυβέρνηση στο θέμα του ευρωστρατού θα τηρήσει τη στάση που τήρησε και στην Ε.Ε.. Θέλω να σας ρωτήσω, όμως, στο θέμα της τρομοκρατίας που οι Αμερικανοί το έχουν ως "ευαγγέλιο" και εικάζεται ότι θα επιμείνουν για άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πιστεύετε ότι θα περιοριστούν σε αυτό και γιατί τότε πριν από δυο ημέρες βγήκε η εκπομπή στο CBS;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Τα θέματα της διεθνούς τρομοκρατίας έχουν συζητηθεί κατά κόρον και έχουν ληφθεί αποφάσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όπου λαμβάνει μέρος και η Ελλάδα. Τις αποφάσεις αυτές η χώρα μας τις ακολουθεί με συνέπεια. Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκπομπής στο CBS, στο οποίο αναφέρεστε, πρέπει να σας πω, πρώτον, ότι το CBS δεν εκφράζει την αμερικανική κυβέρνηση. Μου δίνετε, όμως, την ευκαιρία, κατά δεύτερο λόγο, να πω ότι η εκπομπή αυτή είναι αποτέλεσμα παραδημοσιογραφίας. Είναι δείγμα κιτρινισμού στην τηλεόραση. Και είναι κρίμα για το CBS, γιατί είναι μια εκπομπή που είναι εμφανώς προαποφασισμένη, προκατειλημμένη και συκοφαντική. Δεν στηρίχτηκε σε κανένα στοιχείο. Είναι αναμασήματα που έχουμε, κατά καιρούς ακούσει από τους ίδιους ανθρώπους και στο παρελθόν. Είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που δεν διευκολύνει, αλλά δυσκολεύει την έρευνα στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά. Αρκεί να σας πω -και το γνωρίζετε όλοι- ότι έφθασαν στο σημείο -άκουσον-άκουσον!- να κατηγορούν και τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Έναν πολιτικό με ιστορία, με γνωστό ήθος και κύρος. Μόνον αυτό θα αποδείκνυε πόσο αναξιόπιστη είναι η εκπομπή αυτή. Επαναλαμβάνω: Κρίμα για το CBS.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, επιτρέψτε μου να πω κάτι. Εν τοιαύτη περιπτώσει, συμφωνώ με όσα έχετε πει ήδη και είναι κατάπτυστο όλο αυτό που έγινε, αλλά ερωτώ: Γιατί έγινε αυτό τώρα που ο κ. Σημίτης πηγαίνει στην Αμερική; Αυτό δεν αποτελεί μια "πρέσα" αμερικάνικης πίεσης προς τον κ. Σημίτη;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν νοιώθουμε καμία πίεση από την εκπομπή αυτή. Η εκπομπή αυτή πετυχαίνει το αντίθετο, εάν αυτό ήταν ο σκοπός της. Είναι μια εκπομπή αστεία και αχρεία.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ, είπατε -στην αρχή των δηλώσεών σας- ότι πιστεύετε πως οι διμερείς σχέσεις θα είναι ακόμη καλύτερες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Σε τρία - τέσσερα, τουλάχιστον, βασικά ζητήματα, όπως είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η διεθνής τρομοκρατία, αλλά και η τρομοκρατία στην Ελλάδα, καθώς και ο ευρωστρατός, η αμερικανική πλευρά προσεγγίζει από διαφορετική οπτική γωνία αυτά τα θέματα. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα στην Ουάσιγκτον να ακούσουν τις ελληνικές θέσεις και να τις προσεγγίσουν, ώστε να βελτιωθούν, όπως είπατε, οι διμερείς σχέσεις;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός, είναι καθ` οδόν για τις ΗΠΑ, ακριβώς για να γίνουν οι συναντήσεις και οι συνομιλίες πουαναφέρατε. Ας περιμένουμε, επομένως, να γίνουν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις αυτές και να δούμε τα αποτελέσματα. Θα ήταν λάθος από μέρους μου να μιλήσω εκ των προτέρων γι αυτά τα οποία θα υποστηρίξουν οι Αμερικάνοι, δηλαδή η άλλη πλευρά. Δεν είναι σωστό. Σας είπα τι θα υποστηριχτεί από την ελληνική πλευρά και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του ταξιδιού αυτού, τα οποία εμείς περιμένουμε να είναι θετικά σε όλους τους τομείς.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Βλέπετε, δηλαδή, μετακίνηση των Αμερικανών από τις θέσεις που έχουν@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Βλέπουμε να είναι θετικά.

ΜΙΧΑΗΛ: Σε άλλο θέμα. Τελικά, κ. Εκπρόσωπε, ο κρατικός μηχανισμός αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κακοκαιρία; Για παράδειγμα εσάς σας απεγκλώβισαν εύκολα οι κρατικές υπηρεσίες από το σπίτι σας, εκεί στα βόρεια προάστια; @Η υπήρχαν, όπως είπε και ο κ. Σκανδαλίδης και χθες, δυο - τρεις φορές που του δόθηκε η ευκαιρία, προβλήματα και ανάγκη για πιο ουσιαστική αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων φαινομένων;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, έγινε χθες κυβερνητική σύσκεψη, κατά την οποία υπήρξε απολογισμός για αυτό το τριήμερο και εξετάστηκαν οι ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού, οι ελλείψεις, όπου παρουσιάστηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις, τις οποίες γνωρίζετε, τις ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Από εκεί και πέρα συνεχίζεται μια ιστορία με υπερβολές, με κραυγές, από ορισμένους είναι αλήθεια, οι οποίοι δεν έχουν να πουν ούτε μια καλή κουβέντα, πρώτον για το 99% των πολιτών που συμπεριφέρθηκαν τις ημέρες αυτές με μεγάλη ευθύνη και δεύτερον, για όλους εκείνους οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, έδρασαν μέρα και νύχτα. Και -μπορώ να πω- έσωσαν, σε πολλές κρίσιμες περιπτώσεις, ζωές. Επισημαίνω ότι δεν είχαμε κανένα θύμα. Και αυτοί ήταν οι πυροσβέστες, οι εργαζόμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ, οι αστυνομικοί, οι τροχονόμοι, πολλοί εθελοντές κ.λπ.. Νομίζω ότι και η Νέα Δημοκρατία -μια ανακοίνωση που είδα του κ. Ρουσσόπουλου- ταυτίζεται και αυτή με τις κραυγές και τις υπερβολές που υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπενθυμίζω ότι, σε ανάλογες περιπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, σε δύσκολα σημεία, όπως στην Κατάρα και την Καστανιά, δεν κλείνει ο δρόμος. Αλλά αυτό το διήμερο-τριήμερο έγινε Καστανιά και Κατάρα η μισή Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξεχάσει. Υπήρξαν προβλήματα. Και σε αυτό συνέβαλαν πολλά πράγματα, ακόμη και επιπολαιότητες. Αναγνώρισα ήδη ότι υπήρξαν και ελλείψεις. Δεν είναι δυνατό να μην υπήρχαν σε τέτοια φαινόμενα αυτής της έντασης. Σας υπενθυμίζω, επίσης, επειδή πάντα έχουμε έναν τρόπο να τα βάζουμε πολύ με τον εαυτό μας να λέμε ότι "είμαστε οι χειρότεροι από όλους" κ.λπ., ότι αυτά συνέβησαν ήδη -και μιλάω για φέτος και προσφάτως - και σε πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης. Στη Γερμανία -για παράδειγμα- έκλεισε ένας δρόμος και υπήρξε ουρά πολλών δεκάδων χιλιομέτρων. Στην Ισπανία επίσης. Είχαν θύματα. Η Βαρκελώνη έμεινε 24 ώρες στο σκοτάδι. Και άλλα τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε αυτές τις έκτακτες καιρικές καταστάσεις, όπως συνέβη εδώ. Επίσης, ο καθένας έχει μια εμπειρία. Δεν ξέρω αν έχετε ζήσει ή όχι στο εξωτερικό. Εγώ έχω ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Και δεν θα μιλήσω για τη Ρουμανία όπου έζησα δύο χρόνια. Θα σας μιλήσω, όμως, για την Αγγλία. Στη γειτονιά που έμενα στο Βόρειο Λονδίνο, στο Κάμπτεν Τάουν, για να πάω από το σπίτι μου να πάρω τον ηλεκτρικό, ήταν μια ολόκληρη περιπέτεια. Και προφανώς δεν περίμενα ένα μηχάνημα να έρθει να καθαρίσει το δρόμο μπροστά από το σπίτι μου, τη γειτονιά κ.λπ.. Ούτε είναι δυνατό να γίνεται αυτό το πράγμα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές είναι κάποιες έκτακτες περιπτώσεις, στις οποίες, βεβαίως, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατό. Καλό είναι να βελτιωνόμαστε σε αυτό και βελτιωνόμαστε, τα τελευταία χρόνια. Εχουμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο και θα είναι όλο περισσότερο πιο αποτελεσματική. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες θα έρθουν στη Βουλή με νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα και πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές. Θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε μέσα στα όρια του ρεαλισμού και της πραγματικότητας και να δίνουμε έτσι ένα παράδειγμα ώριμης, γενικότερα, κοινωνίας. Αυτή είναι η άποψή μου σε αυτές τις συνθήκες.

Εγώ -μιας και με ρωτήσατε προσωπικά- κατέβηκα με πολύ μεγάλη δυσκολία είναι αλήθεια και όχι με το υπουργικό αυτοκίνητό μου, το οποίο δεν έχει αλυσίδες. Κατέβηκα, όμως, στον κεντρικό δρόμο με δυσκολία, προκειμένου να πάρω το αυτοκίνητο και σιγά-σιγά να έρθουμε -με ιδιωτικό αυτοκίνητο- με αλυσίδες. Τι να κάνουμε;

ΜΟΥΡΤΗΣ: Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από τη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε αυτό το τριήμερο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ναι. Αν εξαιρέσετε τις πρώτες ώρες, μετά -είναι αλήθεια- ο καθένας έδωσε ολόκληρο τον εαυτό του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Επειδή, όμως, δίνουμε μεγάλη σημασία στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επαναλαμβάνω ότι με νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή, θα την ενισχύσουμε περαιτέρω. Πιο συγκεκριμένα μέτρα εξήγγειλε χθες ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Πρόκειται, ανάμεσα στα άλλα, να πάρουμε μηχανήματα, τα οποία θα βρίσκονται κατά τακτά διαστήματα στην εθνική οδό που πρέπει να παραμένει διαρκώς ανοιχτή. Συμφωνώ με όλους αυτούς που κάνουν αυτή τη συγκεκριμένη κριτική: Πρέπει να μένει ανοιχτή η εθνική οδός. Παράλληλα θα διασφαλιστούν και άλλες δυνατότητες στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Θα υπάρξει ένα σύστημα επιτήρησης των εθνικών οδών, του εθνικού δικτύου, το οποίο θα είναι ηλεκτρονικό. Εχει σημασία αυτό. Επίσης, συζητήθηκαν χθες -και το γνωρίζετε- θέματα που αφορούν την αποζημίωση των πληγέντων, κυρίως στον αγροτικό τομέα. Θα γίνει απολογισμός για να δοθούν αποζημιώσεις. Εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί ο προϋπολογισμός που διατίθεται κάθε χρόνο για τις ζημιές, μετά από αυτό που συνέβη το διήμερο. Από εκεί και πέρα, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί κανένας να στηρίξει όλη την πολιτική του στην αντιμετώπιση ενός φαινομένου που εμφανίζεται κάθε 30, 50 χρόνια. Διότι θα πάρει μηχανήματα τα οποία θα σκουριάσουν, με τα οποία τελικά δεν θα ασχολείται κανείς, θα βρίσκονται σε αποθήκες και μετά από 30 χρόνια, όταν θα έχουμε πάλι το ίδιο φαινόμενο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Γι αυτό χρειάζεται να υπάρχει ένας ορθολογισμός στην αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων και να υπάρχει ασφαλώς ετοιμότητα και δυνατότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ, πρώτον, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση θέμα αντικατάστασης της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας; Και δεύτερον, εξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισής της σε υπουργείο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Το πρώτο αποκλείεται, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Για το δεύτερο δεν συζητήθηκε και δεν χρειάζεται κατά την άποψή μας μια τέτοια αναβάθμιση, όπως αυτή που λέτε. Χρειάζεται, πάντως ενίσχυσή της.

ΤΑΚΗΣ: Μια και πλησιάζει η συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματός σας, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές και επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει ακουστεί το όνομα της Ειρήνης Παπά για το Δήμο της Αθήνας, από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, έχετε να μας πείτε κάτι γι αυτό; Πώς θα βλέπατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Υπάρχουν βάσιμες λογικές στην αναφορά αυτού του ονόματος;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν μπορούμε να μιλήσουμε καθόλου για τις δημοτικές εκλογές, ούτε για πρόσωπα.

ΤΑΚΗΣ: Επειδή ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, γι αυτό σας ρωτώ.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, είναι γνωστή και φαντάζομαι ότι είναι δεδομένη η εκτίμηση όλων των Ελλήνων στο πρόσωπο της κ. Παπά. Όπως, επίσης, και ολόκληρης της Ευρώπης, τελικώς, αφού ανακηρύχθηκε και "Γυναίκα της Ευρώπης". Αλλά, άλλο το θέμα αυτό και άλλο το θέμα των δημοτικών εκλογών, το οποίο θα συζητηθεί -όπως είπατε κι εσείς- εντός του πλαισίου του κόμματος. Το Φλεβάρη, θα έχουμε τις θέσεις μας, οι οποίες και θα σας ανακοινωθούν.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 8 January 2002 - 15:05:08 UTC