Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-12-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Nα σας ενημερώσω ότι στις 10 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους, στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση γίνεται μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα, γενικότερα, της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Θέλω, επίσης, να σας πω ότι έχουμε μια ευχάριστη εξέλιξη για τους εγκλωβισμένους στο τρένο. Τμήματα του στρατού έφθασαν στο αποκλεισμένο από χθες το βράδυ τρένο με τους 116 πολίτες. Μετέφεραν πρώτες βοήθειες, θερμαντικά, κουβέρτες κ.τλ. Τα μηχανήματα του στρατού φθάνουν από στιγμή σε στιγμή στο αποκλεισμένο τρένο. Εγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι 116 πολίτες. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσπάθησαν και βεβαίως στον ελληνικό στρατό που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, δύο ερωτήσεις: Χθές ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "¨Ενώπιος - Ενωπίω" κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον κ. Λαλιώτη ως ηθικούς αυτουργούς της εκστρατείας σπίλωσης και επίσης παραδέχθηκε την ύπαρξη των τραπεζικών λογαριασμών. Εχετε ένα σχόλιο επ` αυτού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χθες, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε δημοσίως ορισμένα πράγματα: Παραδέχθηκε, πρώτα απ` όλα, ότι η Ν.Δ. ετροφοδοτείτο από λογαριασμούς σε off shore εταιρείες. Παραδέχθηκε ότι εκεί πήγαιναν και χρήματα με φοροδιαφυγή. Παραδέχθηκε ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να διατίθεντο και για άλλους σκοπούς. Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο. Θέλω, όμως, να σας υπενθυμίσω μια ανακοίνωση της Ν.Δ. με ημερομηνία 18/10/2001. Σας διαβάζω τι ακριβώς έλεγε: "Η Ν.Δ. ούτε είχε, ούτε έχει κρυφούς λογαριασμούς σε ελληνικές Τράπεζες ή ξένες. Ούτε βεβαίως έχει σχέση με off shore εταιρείες. Τα οικονομικά της Ν.Δ. χαρακτηρίζονται από πλήρη διαφάνεια." Περιμένουμε ότι ο κ. Ρουσσόπουλος θα ανακαλέσει τη σχετική ανακοίνωση μέσα στην ημέρα.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Η δεύτερη ερώτηση σχετίζεται με την επίσκεψη του κ. Σημίτη στις ΗΠΑ. Αναφορικά με το θέμα του ευρωστρατού, πριν από λίγο ρωτήσαμε τον κ. Μίλερ εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, κατά κάποιον τρόπο, λειτουργεί ανασχετικά ως προς τη δημιουργία του ευρωστρατού, και αυτός απάντησε ότι είναι ένα θέμα το οποίο οι δύο κυβερνήσεις, των ΗΠΑ και της Ελλάδας, έχουν συζητήσει σε μάκρος και είναι καλύτερα να το αφήσουμε κεκλεισμένων των θυρών. Θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μπους το θέμα του ευρωστρατού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η λέξη που χρησιμοποιήσατε δεν είναι η κατάλληλη. Όταν γίνεται μια τέτοια συνάντηση υπάρχουν συνομιλίες για μια σειρά από θέματα. Σας είπα ότι η ατζέντα των συνομιλιών θα καθοριστεί πολύ σύντομα και όλοι θα την πληροφορηθείτε. Πρέπει να τονίσω ότι η θέση της ελληνικής πλευράς παραμένει αυτή που εκφράστηκε στο Laaken. Είναι σαφές ότι θέλουμε να προχωρήσει το θέμα του ευρωστρατού, αλλά βεβαίως με τρόπο που να διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντά μας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Στο ίδιο θέμα του ευρωστρατού: Σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα στην Ισπανία, σύμφωνα με τα οποία εκφράζεται η δυσφορία της ισπανικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι εμείς δημιουργήσαμε αυτό το πρόβλημα, μη Δεχόμενοι να συζητήσουμε το κείμενο και ότι όλο αυτό το θέμα μετατίθεται για να επιλυθεί στην Ισπανική Προεδρία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ελπίζουμε και θέλουμε να επιλυθεί στην Προεδρία της Ισπανίας. Θέλουμε να ιδρυθεί ο ευρωστρατός, με τρόπο που, όπως σας είπα, να διασφαλίζει τα συμφέροντα των κρατών-μελών της Ε.Ε. και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συμφέροντα της Ελλάδας. Είναι σαφές ότι ακόμη και για την Ε.Ε. δεν ήταν σωστή η διατύπωση της αγγλοαμερικανικής πρωτοβουλίας -και αναφέρομαι στο κείμενο που υπήρχε- διότι εδίδετο το δικαίωμα σε μια τρίτη χώρα να παρέμβει για την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων της Ε.Ε., όχι μόνο σε μια περιοχή μας, αλλά σε οποιαδήποτε χώρα. Αυτές οι δυνάμεις του λεγόμενου ευρωστρατού, της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας (ΚΕΠΑΑ), όπως γνωρίζετε, δεν έχουν να κάνουν με περιοχές εντός της Ε.Ε.. Κυρίως, έχουν να κάνουν με περιοχές εκτός της Ε.Ε., όπου θα μπορούσε ο ευρωστρατός να αποτελέσει δύναμη ασφάλειας, ομαλότητας και ειρήνης. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα γινόταν αν μια τρίτη χώρα θα μπορούσε να παρεμβαίνει -και ειδικά να παρεμβαίνει με δικαίωμα veto- για τις περιπτώσεις αποστολών τέτοιων δυνάμεων σε τρίτες χώρες. Πιστεύουμε ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ε.Ε. δεν έχει να κερδίσει από μια τέτοια ρύθμιση. Επομένως, το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ανοικτό. Βεβαίως, θα συζητηθεί στη διάρκεια της Ισπανικής Προεδρίας και θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ελληνικές πρωτοβουλίες. Τονίζω και πάλι ότι εμείς θέλουμε να προχωρήσει αυτή η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας και άμυνας της Ε.Ε., με τρόπο όμως που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντά μας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Συγγνώμη, εγώ ρώτησα αν πιστεύετε ότι δημιουργείται ένα κλίμα δυσφορίας, με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά και τις πιέσεις που δεχθήκαμε εκεί, από Αμερική και Αγγλία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μπορεί κανείς να μας πιέσει σε αυτά τα ζητήματα. Υπήρξαν προσπάθειες από την αγγλική πλευρά να περάσει αυτό το κείμενο. Εγινε, όπως γνωρίζετε, μια πολύωρη συνάντηση του Βέλγου Πρωθυπουργού και προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την παρουσία του κ. Σολάνα και σε κάποια στιγμή και του κ. Ρόμπερτσον, με τον Ελληνα Πρωθυπουργό για το θέμα αυτό. Και γνωρίζετε πολύ καλά με ποιόν τρόπο ο Ελληνας Πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου υπεράσπισαν τα ελληνικά συμφέροντα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτό το κείμενο, χωρίς τροποποιήσεις. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και εξηγήσαμε ότι αυτό που προβάλλουμε δεν έχει να κάνει με καμία εμμονή σε οτιδήποτε άλλο, πέραν της πλήρους διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Αυτό είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μετά τις χθεσινές διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης κλείνει για το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα των λογαριασμών της Mayo;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτά τα ζητήματα δεν ανοίγουν και κλείνουν. Αυτά τα ζητήματα υπήρξαν και υπάρχουν. Εν πάση περιπτώσει, σας είπα ότι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε χθες δημοσίως ότι η Ν.Δ. ετροφοδοτείτο από το λογαριασμό της οff shore εταιρείας, της λιβεριανής εταιρείας. Μίλησε για φαινόμενα φοροδιαφυγής των ανθρώπων που κατέθεταν χρήματα υπέρ της Ν.Δ. και παραδέχθηκε ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να διετίθεντο και για άλλους σκοπούς, τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει. Το ερώτημα είναι προς τη Ν.Δ.. Και βεβαίως να τονίσω και πάλι ότι στις 18/10/2001 ο κ. Ρουσσόπουλος μας είχε πει ότι η Ν.Δ., ούτε είχε, ούτε έχει κρυφούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς σε off shore εταιρείες ή χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο. Διαψεύδεται από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. είναι εκείνη, η οποία πρέπει να τοποθετηθεί. Και θέλω να πιστεύω ότι σήμερα ο κ. Ρουσσόπουλος θα ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε στις 18 Οκτωβρίου.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, θα λέγαμε ότι απαντήσατε. Σε ό,τι αφορά τώρα την υπόθεση Γρυλλάκη και τις αποκαλύψεις, πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που μιλάει για ηθική αυτουργία, ότι πίσω από όλη αυτή τη διαδικασία κρύβεται ο κ. Σημίτης με τον κ. Λαλιώτη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτού του είδους τις δηλώσεις. Αυτά δεν ισχύουν. Ο κ. Γρυλλάκης ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα σε πάρα πολλά θέματα, όπως φαίνεται.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Υπάρχει η άποψη ότι στο Λάακεν η Ελλάδα έχασε μέρος, τουλάχιστον, αυτών που κέρδισε στο Ελσίνκι. Δηλαδή, από τη στιγμή κατά την οποία η Τουρκία έχει προβλήματα με την Ευρώπη, η Τουρκία διευθετούσε με την Ευρώπη τα όποια προβλήματά της, τώρα, λόγω του Ευρωστρατού ξαναγίνεται η Ελλάδα μέρος του προβλήματος. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είμαστε μέρος κανενός προβλήματος. Είναι απολύτως λογικό μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. να υπερασπίζεται το δίκιο της. Βεβαίως, θα θέλαμε κι εμείς να μην είχε ληφθεί αυτή η εξωθεσμική πρωτοβουλία της Βρετανίας. Και εν πάση περιπτώσει, είναι μια εξωθεσμική πρωτοβουλία, η οποία δεν συμβάλλει στο πνεύμα που θέλουμε όλοι για την πορεία και το μέλλον της Ε.Ε. Είναι σαφές. Γνωρίζετε ότι, εδώ και ένα χρόνο, δίνουμε μάχη για σωστή ρύθμιση του θέματος. Σας ανέφερα και χθες ότι από τον Ιούλιο έχει ανταλλαγεί σε υπηρεσιακό επίπεδο σχετική αλληλογραφία και υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού προς το Βρετανό ομόλογό του, τον κ. Μπλερ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Γάνδης. Δεν έχουν δίκαιο -θα έλεγα ότι είναι πλήρως αναληθή αυτά που λένε μερικοί ότι δήθεν το είδαμε εκ των υστέρων- αποδυναμώνουν τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς και κακώς γίνονται. Θεωρούμε ότι αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να βαδίσουμε.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Στο Λάακεν λήφθηκε και μια άλλη απόφαση. Για την ακρίβεια έγινε δεκτή η πρόταση της Κομμισσιόν, σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 50 εργαζομένους, πρέπει να ενημερώνουν το προσωπικό και να λαμβάνουν υπόψη τους τη γνώμη των εργαζομένων για θέματα που αφορούν την πορεία της επιχείρησης και κυρίως θέματα που αφορούν την απασχόληση. Το ερώτημα είναι, ποιά μέτρα θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη απόφαση στην ελληνική νομοθεσία, και εάν υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Δηλαδή, πότε θα ισχύει η συγκεκριμένη απόφαση στην Ελλάδα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε, ήδη, στο ελληνικό εργατικό δίκαιο, μια σειρά τέτοιων ρυθμίσεων, πρωτοβουλίες από οδηγίες της Ε.Ε., και δικές μας. Οπως γνωρίζετε, στην Ελλάδα δεν μπορεί να κλείσει μια επιχείρηση, εάν δεν προηγηθεί το στάδιο της διαβούλευσης με το προσωπικό της. Ο,τιδήποτε νέο και συμπληρωματικό περιέχει αυτή η οδηγία, θα ενσωματωθεί το ταχύτερο δυνατό. Ομως, θέλω να τονίσω ότι το ελληνικό Εργατικό Δίκαιο είναι ιδιαίτερα μπροστά στον τομέα αυτό.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ηθελα να ρωτήσω για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι φανερό, εδώ και καιρό, από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά, ότι επιθυμεί να ανταλλάξει απόψεις με τους περισσότερους ηγέτες της υφηλίου. Η ελληνική πλευρά, τί προσδοκά από αυτή τη συνάντηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σημαντικό να έχει συνομιλίες ο Ελληνας Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Θα ανταλλαγούν απόψεις για πολύ κρίσιμα ζητήματα για τα διεθνή προβλήματα και τις διμερείς σχέσεις μας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες και θα σας γνωστοποιηθεί. Είναι, όμως, μια σημαντική επίσκεψη και είναι λογικό να αποδίδουμε σ` αυτήν ιδιαίτερη σημασία.

ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση συμφωνεί με τις προτάσεις που κατέθεσε χθες το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, σχετικά με την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ολοι οι επιστημονικοί φορείς, κάθε ίδρυμα, κάθε φορέας ή κάθε μελετητικό κέντρο ή πρόσωπα που έχουν σχέση με το Ασφαλιστικό, κάθε φορά, πριν αρχίσει ένας διάλογος ανακοινώνουν τις απόψεις τους. Βεβαίως, αυτό είναι θετικό. Οπως γνωρίζετε, το ίδιο έχουν κάνει και όλοι, ανεξαίρετα, οι κοινωνικοί φορείς. Οπως , για παράδειγμα, η ΓΣΕΕ, η οποία είναι η πρώτη που θα συμμετάσχει στον κοινωνικό διάλογο. Το θέμα δεν είναι εάν συμφωνούμε ή όχι με αυτές τις απόψεις. Ολες οι προτάσεις που κατατίθενται έχουν και σημεία που πιθανόν κάποιους να βρίσκουν σύμφωνους και κάποιους όχι. Αλλά, όταν ξεκινάς ένα διάλογο και έχεις το δικό σου πλαίσιο -και θα υπάρξει το αρχικό πλαίσιο από την πλευρά της κυβέρνησης- είναι λογικό ότι θα κληθούν όλοι, και τα πολιτικά κόμματα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας, να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ολα θα εξεταστούν. Σε αυτό το διάλογο θα επιδιωχθεί να βρεθούν συναινέσεις και οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Η κυβέρνηση θα τιμήσει τον κοινωνικό διάλογο και θα καταθέσει τις επίσημες απόψεις της.

ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ: Η παρουσία του υπουργού Υγείας στο τραπέζι του ΙΟΒΕ, πώς ερμηνεύεται;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην προσπαθείτε να τα ερμηνεύσετε όλα. Ο υπουργός Υγείας, που γνωρίζει καλά το Ασφαλιστικό Σύστημα, παρουσίασε ένα πλαίσιο γενικών κατευθύνσεων. Είπε τις απόψεις του για ένα πολύ σοβαρό θέμα της ελληνικής κοινωνίας. Η συζήτηση επί γενικών κατευθύνσεων και παραδοχών, την περίοδο που μπαίνουμε στο διάλογο, δεν είναι αρνητική. Τονίζω και πάλι ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει αυτόν τον κοινωνικό διάλογο καταθέτοντας εκεί επισήμως τις απόψεις της.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Χθες, πρώτη ημέρα εξοικείωσης του κοινού με το ΕΥΡΩ παρατηρήθηκαν κάποια φαινόμενα κερδοσκοπίας και γραφειοκρατίας, γεγονός που δεν ξέφυγε από τον προβληματισμό του Πρωθυπουργού. Εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθούν τέτοιες καταστάσεις, όταν πραγματικά κυκλοφορήσει το ΕΥΡΩ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πράγματι, παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα γραφειοκρατίας από ορισμένες Τράπεζες, ενώ είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες από την Τράπεζα της Ελλάδας. Παρεμβαίνουμε, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να διευκολυνθεί η εισαγωγή του ΕΥΡΩ, η οποία είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την οικονομία και την πορεία της Ελλάδας. Από την 1η Ιανουαρίου θα βρεθούμε σε ένα νέο περιβάλλον, με νέα δεδομένα και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με τη δημιουργία μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης. Η χώρα προχωρά δυναμικά στην καρδιά της Ευρώπης. Η εισαγωγή του ΕΥΡΩ θα πρέπει να γίνει, όχι μόνο τεχνικά, αλλά και πολιτικά, με τρόπο που να διευκολύνει προς αυτή την κατεύθυνση. Ολοι πρέπει να συμβάλουμε, γιατί είναι προς το συμφέρον της χώρας. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία, ο νέος δρόμος που ανοίγεται για τη χώρα, στο βωμό κάποιων μικρών προβλημάτων ή δυσχερειών, που θα υπάρξουν, ούτως ή άλλως, τις πρώτες ημέρες. Η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με διαφημιστικές και επικοινωνιακές καμπάνιες, με το τριψήφιο αριθμό που λειτουργεί, με τη μεγάλη προσπάθεια της Τράπεζας της Ελλάδας. Βεβαίως, θα ληφθούν και άλλα μέτρα από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβολή σας, ως άνθρωποι που επικοινωνείτε αμέσως με τον πολίτη, προκειμένου οι τελευταίες απορίες να λυθούν. Αυτό το αίσθημα ασφάλειας να κυριαρχήσει και η εισαγωγή του ΕΥΡΩ να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ετσι πρέπει να προχωρήσουμε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 18 December 2001 - 15:20:48 UTC