Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-11-13

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας.

Θέλω να εκφράσω, εκ μέρους της κυβέρνησης, τα συλλυπητήριά μου στον αμερικανικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας. Από τα στοιχεία που έχουμε δεν προκύπτει να υπάρχει Ελληνας μεταξύ των θυμάτων, ούτε στους επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου, ούτε και στα θύματα που υπήρξαν επί εδάφους.

Λυπάμαι που θα επανέλθω σε ένα θέμα, το οποίο έθιξα χθες εδώ. Πρόκειται για τη Ν.Δ. και τον Πρόεδρό της κ. Καραμανλή. Χθες, ο κ. Καραμανλής μίλησε στην 5η συνάντηση δημοσιογράφων ελληνικής καταγωγής, που ζουν και εργάζονται σε ΜΜΕ του εξωτερικού και την οποία διοργανώνει το υπουργείο Τύπου. Εκεί, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε με τα πιο «μαύρα λόγια» που μπορεί κανείς να εκστομίσει στη σημερινή εικόνα της Ελλάδας και τις εξελίξεις. Θέλω αυτό να το καυτηριάσω, γιατί το θεωρώ επιπόλαιο και ανεύθυνο, από τη μεριά του αρχηγού της Ν.Δ. Είναι, απλώς, μια συνέχεια της επιλογής που έχει κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιας αρνητικής επιλογής, σε όλα τα μέτωπα, απέναντι στην κυβέρνηση. Μιας επιλογής που την χαρακτηρίζει η μικρότητα και που, εν τέλει, υπονομεύει την πορεία της οικονομίας, υπονομεύει την πορεία της χώρας μας. Αυτό δεν το βλέπουμε μόνο από τη χθεσινή ομιλία του κ. Καραμανλή προς τους ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφους, αλλά σε κάθε εκδήλωση της Ν.Δ. Ακόμη και στην προσπάθεια που γίνεται για την απαραίτητη αναδιάρθρωση της οικονομίας, ακόμη και στην πρόσφατη συγχώνευση που έγινε μεταξύ των Τραπεζών, οι θέσεις της Ν.Δ., είναι πάντοτε αρνητικές. Επαναλαμβάνουν μονίμως ισχυρισμούς για σκάνδαλα, πράγμα απαράδεκτο. Πέρα από τις επίσημες δηλώσεις τους, το χειρότερο όλων είναι ότι υπάρχουν, γενικότερα, «ψίθυροι» και «διαρροές». Αυτό δημιουργεί, γενικώς, ένα αρρωστημένο κλίμα. Και γι αυτό υπεύθυνη είναι η Ν.Δ. Θέλω να το τονίσω αυτό, διότι το θεωρώ σοβαρό.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω, πως βλέπει η κυβέρνηση τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της Καμπούλ.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις όπως τις παρακολουθεί ολόκληρη η διεθνής συμμαχία κατά της τρομοκρατίας, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί κυβερνητική λύση -γιατί αυτό είναι πολύ σπουδαίο- στο Αφγανιστάν, ώστε να μην δημιουργηθούν έκτροπα, όπως πολλοί φοβούνται.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Χθες, ο κ. Πάγκαλος έδωσε μια συνέντευξη, μέσω της οποίας και πάλι εκφράστηκε επιθετικά -θα μπορούσε να πει κανείς- για τον Πρωθυπουργό και τις επιλογές του. Επίσης, «χτύπησε» το περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οχι.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Η κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει αυτές τις σκέψεις που εξέφρασε ο κ. Σκανδαλίδης και να οδηγηθούμε σε ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα, από το υπάρχον;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Σκανδαλίδης ανοίγει έναν διάλογο με τα άλλα κόμματα. Ενα διάλογο ουσιαστικό, εθνικό, που αποβλέπει στην εθνική συνεννόηση, επιτρέψετε μου να πω, για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του εκλογικού συστήματος. Αυτός ο διάλογος θα γίνει με όλα τα κόμματα όπως πρέπει. Και βεβαίως, θα είναι ένας διάλογος θεσμικός σύμφωνα με το Σύνταγμα. Εννοώ ότι όποια απόφαση υπάρξει, ως προϊόν του διαλόγου αυτού, θα έρθει στη Βουλή και θα ισχύει, όσον αφορά το εκλογικό σύστημα, για τις μεθεπόμενες εκλογές. Ο διάλογος αυτός περιλαμβάνει και πολλά άλλα επιμέρους θέματα, όπως, είναι η χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αυτό δείχνει την ευθύνη της κυβέρνησης και την προσπάθεια που κάνει, με τον αρμόδιο Υπουργό για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Γενικότερα κινείται στο πνεύμα του εκσυγχρονισμού της χώρας. Κινούμαστε βλέποντας το αύριο, το μέλλον.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Ασκήσατε μια κριτική και μάλιστα ιδιαίτερα σκληρή, στα όσα λέει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ιδιαίτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί σε αυτό το θέμα έδωσε @αν θυμάμαι καλά- ιδιαίτερη έμφαση στη χθεσινή ομιλία του. Επειδή και ο Πρόεδρος και παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας ασκούν συνεχώς μια κριτική γι αυτά τα θέματα, προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο Πρωθυπουργός δεν έρχεται -όπως έχει ζητήσει κατ επανάληψη η Ν.Δ.- στη Βουλή, να δώσει οριστικές απαντήσεις γι αυτό το θέμα και να σταματήσει αυτή αντιπαράθεση, η οποία είναι επιζήμια, όπως είπατε κι εσείς, για τον εθνικό αυτό στόχο που υπάρχει. Εάν υπήρχε μια παρέμβαση του Πρωθυπουργού, μια συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, δεν πιστεύετε ότι θα έκλεινε αυτός ο κύκλος των άγονων αντιπαραθέσεων;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά, ακριβώς, για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και απαντά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. Το δεύτερο που θέτετε -και το θέτει και η Ν.Δ.- είναι στο χέρι της να ζητήσει από τη Βουλή, προ ημερησίας διατάξεως, συζήτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι δικαίωμά της. Ασφαλώς, όταν το ζητήσει η Ν.Δ. και καθοριστεί η ημερομηνία, θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ακόμη, όμως, δεν το έχει κάνει.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κύριε εκπρόσωπε, απ ό,τι γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απέστειλε, πολύ πρόσφατα, επιστολή στον Πρωθυπουργό και ζήτησε να γίνει μια τέτοια συζήτηση στη Βουλή, η οποία απερρίφθη μετ επαίνων.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η επιστολή πρέπει να σταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη. Είναι δικαίωμα της Ν.Δ. να το ζητήσει.

ΚΑΠΠΟΣ: Θέλω να υποβάλω δύο ερωτήσεις. Πρώτον, εάν έχει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση για τη χθεσινή ομιλία του κ. Τζεμ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Και δεύτερον, εάν υπάρχει κάποια ειδικότερη πληροφόρηση για τις επαφές που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Γκρόσμαν και την ομόλογό του της ΠΓΔΜ, δεδομένου ότι ειδικά γι αυτές τις δύο συναντήσεις, είχε προαναγγελθεί από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, ότι θα συζητείτο για το όνομα της «Μακεδονίας».

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Παπανδρέου είχε πράγματι τις συναντήσεις που αναφέρατε και συζήτησε γενικά για τη FYROM και τις εξελίξεις εκεί. Οπως ξέρετε οι θέσεις μας για την ειρήνη, το αμετάβλητο των συνόρων, τη συνεργασία η οποία πρέπει να υπάρχει, τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος που προσφάτως έγινε και πρέπει να εφαρμοστεί στη FYROM, είναι σταθερές. Και το λέω αυτό, μετά από χθεσινά επεισόδια, που υπήρξαν -όπως γνωρίζετε- στα Σκόπια. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει, επιπλέον, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 15.30, σήμερα. Για το θέμα, το οποίο μου ζητάτε να σχολιάσω, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Τα είπε ο Πρωθυπουργός, χθες.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Επανέρχομαι στο σχόλιο σας για τη Ν.Δ. Μου κάνει εντύπωση, ο ίδιος το είπατε, ότι είναι πολύ σοβαρός ο σχολιασμός που κάνατε. Μέχρι και χθες αναφερόσασταν σε μια συνεχή αρνητική πολιτική από την πλευρά της Ν.Δ. Σήμερα το επισημαίνετε εκ νέου με ιδιαίτερη κατηγορηματικότητα και κάνατε μάλιστα λόγο για «υπονόμευση» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και για «ψιθύρους». Θα ήθελα να γίνετε πιο σαφής.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν χρειάζεται να γίνω πιο σαφής. Είναι γνωστό σε όλους. Σας έφερα και ένα παράδειγμα της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για αναδιάρθρωση της οικονομικής πολιτικής, προσπάθεια που υποτίθεται ότι η Ν.Δ. επιδιώκει. Ομως, ακόμη και σε αυτό τον τομέα, οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή και στελεχών της Ν.Δ., υπονομεύουν αυτή την ίδια την προσπάθεια. Φαίνεται, σαν να κάνει η Ν.Δ. κριτική εφ όλης της ύλης, επειδή η κυβέρνηση είναι του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι της Ν.Δ. Φαίνεται , κιόλας, ότι θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό, πως η Ν.Δ. είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πράγματα. Πού βασίζεται δεν γνωρίζω! Τι εχέγγυα έχει γι αυτό δεν ξέρω! Είναι δική της δουλειά. Αυτό που την καλούμε να κάνει είναι να μην ασκεί καταστροφική πολιτική σε μια ευαίσθητη στιγμή της πορείας της χώρας, αλλά να προσπαθήσει να βάλει το πετραδάκι της σε αυτή την πορεία. Το να γκρεμίζεις είναι εύκολο! Το να χτίζεις είναι δύσκολο! Και αυτό το δεύτερο φαίνεται να μην το γνωρίζει η Ν.Δ.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν επιβεβαιώνετε ή όχι τις πληροφορίες, τουλάχιστον έτσι όπως έχουν διατυπωθεί στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ότι αυτές οι πρωτοβουλίες του κ. Σκανδαλίδη, σε θεσμικό επίπεδο, ανοίγουν ένα δρόμο στις προσπάθειες του κ. Λαλιώτη, αλλά και όλου του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν την Αριστερά. Αν συνδέονται αυτά τα δύο.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μίλησα για διάλογο όλων των κομμάτων, για τα θέματα αυτά και για μια εθνική συμφωνία. Για έναν εθνικό διάλογο που πρέπει να γίνει, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στους τομείς αυτούς. Από εκεί και πέρα, ο λόγος για τη συνεργασία των κομμάτων ανήκει σε αυτά. Το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα, κοιτάζουν την πολιτική και τις συνεργασίες τους. Είναι φυσικό αυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Σε περίπτωση που η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα δεν δεχθούν τις προτάσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις άλλες αλλαγές που θα προτείνει ο κ. Σκανδαλίδης, θα προχωρήσει μόνο του το κυβερνών κόμμα στη θεσμοθέτησή του;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ακόμη και τώρα εάν έρθει το εκλογικό σύστημα στη Βουλή, εάν υπάρξει κάποια συμφωνία και πάρει την πλειοψηφία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Αυτό πρέπει να είναι σαφές. Στις επόμενες εκλογές θα ισχύσει το παρόν εκλογικό σύστημα.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα, ο κ. Εβερτ κατηγορεί, με συνέντευξή του στο περιοδικό "Press", τον κ. Χριστοδουλάκη και τον κ. Λαλιώτη για εγκλήματα. Χθες, ο κ. Λαλιώτης είπε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του κ. Μητσοτάκη. Αυτή η αντιπαράθεση φαίνεται να τραβά μακριά και να ανεβαίνουν οι τόνοι. Η κυβέρνηση ή ο Πρωθυπουργός αναμένεται να λάβουν κάποια πρωτοβουλία, ώστε να πέσουν οι τόνοι;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Το θέμα αυτό βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Χθες, κατέθεσε και ο κ. Λαλιώτης. Επομένως, δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια διαφορετική κρίση, έξωθεν. Θα μπορούσα να επαναλάβω αυτό που έχω αναφέρει εδώ, ότι το θέμα είναι απλό, κατά τη γνώμη μου. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούνται για ένα λογαριασμό σε Λιβεριανή εταιρία. Δεν έχει, παρά να ανοίξει ο τροφοδότης λογαριασμός και να φανεί ποια ήταν η κίνησή του. Αυτό σημαίνει διαφάνεια και θα ήταν η καλύτερη απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται η Ν.Δ.

ΚΑΠΠΟΣ: Δεδομένου ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία, μετά τα τελευταία γεγονότα, αναδεικνύεται ως μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου, αναρωτιέμαι αν αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα εκ μέρους της κυβέρνησης για την πώλησή της ή αντιθέτως είναι στοιχείο το οποίο πιθανόν να μεταβάλει τη στάση της κυβέρνησης ως προς την πώλησή της ή μη.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Το τελευταίο γεγονός είναι πράγματι ένα επιπλέον πλήγμα για όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Σε ό,τι αφορά την Ο.Α., είναι έτσι όπως τα λέτε. Εχει υψηλότατο βαθμό, έχει ρεκόρ ασφάλειας. Για τις διαδικασίες πώλησής της έχει κάνει δηλώσεις ο αρμόδιος υπουργός.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει στον ελληνικό λαό κάποιο έγκυρο και φερέγγυο τέλος για την καθαρότητα των εκλογικών καταλόγων και τον ακριβή αριθμό αυτών που δικαιούνται να ψηφίζουν; Γιατί, υπάρχουν 900.000 πολίτες παραπάνω από όσους έχουν καταγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Και αυτοί ψηφίζουν.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οι κατάλογοι, όπως γνωρίζετε, ανανεώνονται και εξετάζονται, κατά τακτά διαστήματα. Γνωρίζετε, επίσης, ότι πέρα από τον εκλογικό νόμο υπάρχει και η διοικητική διαίρεση της χώρας κ.τ.λ. Ολα αυτά, θα τεθούν επίσης στη συζήτηση που ανοίγει η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών. Ασφαλώς, θα ληφθεί υπόψη και η απογραφή που έχει γίνει, για τις επόμενες εκλογές, για την ανανέωση των καταλόγων.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Επομένως, δεν είναι προϋπόθεση ο έλεγχος αυτών των καταλόγων, πριν πάτε σε καινούργιο νόμο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Γίνεται αυτός ο έλεγχος.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε και μάλιστα πολύ καλύτερα ότι για το μακεδονικό θέμα έχει ληφθεί μια απόφαση από τους αρχηγούς των κομμάτων υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου έχουν πεθάνει. Η απόφαση, όμως, ισχύει. Η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί αυτή την απόφαση που πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί ή διαφοροποιείται; Θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη για να αποφασίσει εάν θα αλλάξει τακτική; Γιατί, τελευταίως ακούμε πολλές διαφοροποιήσεις από την αρχική απόφαση.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η σύσκεψη εκείνη ήταν άτυπη. Τέτοια σύσκεψη δεν επιβάλλεται από το Σύνταγμα. Αυτό το οποίο λέτε δεν είναι σε καμία περίπτωση της παρούσης. Αν, δηλαδή, θα γίνει πάλι μια τέτοια σύσκεψη ή θα ακολουθηθεί κάποια άλλη διαδικασία επί του προκειμένου, επαναλαμβάνω δεν είναι της παρούσης, διότι οι διαπραγματεύσεις -όπως σας είπα- συνεχίζονται.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ανεξαρτήτως της τυπικής πλευράς του θέματος, υπάρχει η ουσιαστική. Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη αποκλίνει από την απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου, του Καραμανλή και των λοιπών αρχηγών; Επί της ουσίας.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Επομένως, καμία κρίση επ` αυτών.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Για τη σημερινή κυβέρνηση, ισχύει αυτό που έχει διατυπωθεί ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί και να αναγνωρίσει ονομασία με όνομα παράγωγο ή σύνθετο "Δημοκρατία της Μακεδονίας";

ΧΥΤΗΡΗΣ: Το χρησιμοποιούμενο όνομα από την πλευρά της FYROM δεν γίνεται δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται επίσης δεκτή διπλή ονομασία. Και ξέρετε τι σημαίνει "διπλή ονομασία". Αλλη ονομασία για μας και άλλη για τον υπόλοιπο κόσμο. Η διαπραγμάτευση, όμως, συνεχίζεται. Επιδιώκεται να βρεθεί μια λύση που να είναι ικανοποιητική και για τα δύο μέρη, διότι αυτό το εμπόδιο που υπάρχει πρέπει να εκλείψει. Αυτό θα είναι καλό και για το κράτος της FYROM και για την περιοχή γενικότερα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Μιλήσατε για άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, τότε ήταν στην αντιπολίτευση και θεωρούσε εκείνη την άτυπη απόφαση ως εκ των ων ουκ άνευ. Η σημερινή σας τοποθέτηση έχει αρκετές διαφοροποιήσεις. Εχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις απόψεις που εκφράζατε ως κόμμα παλαιότερα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας είπα ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι της παρούσης. Δεν είπα τι θα γίνει.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να επιληφθεί, σε γενικότερο επίπεδο, ορισμένων θεμάτων της Δικαιοσύνης; Γιατί, τελευταίως υπάρχουν καταγγελίες και από ανώτατους δικαστικούς που υποστηρίζουν πρώτον ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή κακώς δέχθηκε να γίνει ανάκριση για το θέμα του κ. Λαλιώτη και δεύτερον, ότι τα περιστατικά της Δράμας, όπως λένε επίσης ανώτατοι δικαστικοί, εκθέτουν το δικαστικό σώμα. Τρίτον, η κυβέρνηση θα ζητήσει τη δικαστική συνδρομή για να προσκαλέσει τον κ. Νάιλς σε Ελληνα ή ξένο ανακριτή. Αποδέχεται η κυβέρνηση όλες αυτές τις κατηγορίες, χωρίς καμία αντίδραση;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν καταλαβαίνω, ούτε την ερώτησή σας, ούτε το πνεύμα της.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 13 November 2001 - 14:05:13 UTC