Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-09-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή. Συζητήσαμε την πολιτική μας για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα κάνει δηλώσεις ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένες αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση και αφορούν μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αρκούμαι μόνο να κάνω ένα γενικό πολιτικό σχόλιο: Με την πολιτική που ακολουθήσαμε στον τομέα αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχουμε θέσει τις ασφαλείς βάσεις για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός της πολιτικής μας σε αυτόν τον τομέα έχει χρονικό ορίζοντα το 2004. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επιτρέπουν αυτόν το μακροχρόνιο σχεδιασμό. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην πατρίδα μας.

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί με λεπτομέρειες στις αποφάσεις που πήραμε για ειδικά θέματα, για μέτρα που αφορούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σήμερα. Τις επόμενες ημέρες, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει εκτεταμένη αναφορά στο σύνολο των θεμάτων αυτών. Θα αναφερθεί σε όλες τις πλευρές, σε όλες τις πτυχές αυτής της πολιτικής.

Κλείνοντας, αυτή την πολύ μικρή εισαγωγή, σας ενημερώνω -όπως είπε και ο Πρωθυπουργός- ότι την επόμενη εβδομάδα , την Πέμπτη (13/9) θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο συζήτησης την εισαγωγή και χρησιμοποίηση του "ευρώ". Σε αυτή τη συνεδρίαση θα κάνει εισήγηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αλλά θα είναι παρών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η αρμόδια αρχή που σηκώνει ένα μεγάλο βάρος της προετοιμασίας της χώρας μας για τη χρησιμοποίηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Πριν δεχθώ τις ερωτήσεις σας, θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σχόλιο, επειδή άκουσα τον κ. Καραμανλή να έχει κάνει κάποιες δηλώσεις. Πρώτα από όλα πρέπει να εκφράσουμε την απορία μας, πώς είναι δυνατό να κρίνει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο αυτών των δηλώσεων. Η απογοήτευση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι φανερή. Είναι κακός σύμβουλος η απογοήτευση για μια πολιτική παράταξη. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που μια πολιτική παράταξη τρέφει φρούδες ελπίδες. Αυτή είναι η περίπτωση της Ν.Δ.. Η Ν.Δ. πάσχει από αντιπολιτευτική τύφλωση. Αν δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, όσον αφορά τις επιτυχίες της κυβέρνησης στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα, είναι δικαίωμά της. Δεν είναι δικαίωμά της, όμως, να μεμψιμοιρεί για το ότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που βοηθούν τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες του ελληνικού πληθυσμού να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους διαβίωσης. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αφορούν τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη της βοήθειας της Πολιτείας. Η Ν.Δ. στρέφεται, ουσιαστικά, εναντίον αυτών των πολιτών, όταν με τα έωλα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, με τους αστήρικτους ισχυρισμούς της, προσπαθεί να σκιάσει το επίτευγμα της κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε σε άλλο θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν αναφέρθηκε σε κανένα άλλο θέμα.

ΜΙΧΑΗΛ: Δηλαδή, μπήκατε κατευθείαν στη συζήτηση@

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε ακριβώς ότι ο σχεδιασμός μας έχει ορίζοντα το 2004 και έδωσε το λόγο στον κ. Παπαντωνίου, ο οποίος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και βεβαίως αναφορά και στα θέματα τα οποία θα αποτελέσουν και το κατ` εξοχήν αντικείμενο της δήλωσης στην οποία θα προβεί σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός.

ΜΙΧΑΗΛ: Είπατε ότι ο σχεδιασμός σας για την οικονομία έχει ορίζοντα το 2004. Πρώτον, πού βασίζετε αυτή την αισιοδοξία σας και δεύτερον, πόσο σίγουροι είστε ότι το 2004 θα είστε εσείς κυβέρνηση, δεδομένου ότι έχουμε εκλογές. Πώς μπορείτε από τώρα να προδικάσετε ότι θα εφαρμόσετε αυτά που τώρα λίγο-πολύ έχετε αποφασίσει να δρομολογήσετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, γνωρίζετε ότι το 2004 είναι ο ορίζοντας αυτής της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης. Εχουμε, λοιπόν, το προνόμιο -είμαστε ίσως η πρώτη κυβέρνηση, εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα- να σχεδιάζουμε την πολιτική μας με αυτό το βάθος χρόνου. Και αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε θέσει τις υγιείς βάσεις, ώστε η οικονομία της χώρας μας να αναμένεται να αναπτυχθεί και τα επόμενα χρόνια με όρους και ποσοστά που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και μάλιστα συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πρέπει τα επίπεδα που έχουμε κερδίσει να μας κάνουν να νιώθουμε δικαιολογημένα ικανοποίηση.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης στη χώρα μας είναι πολύ υψηλοί. Στο έτος αυτό θα κινηθούν στο 4,6%. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ ψηλότερο, σχεδόν το διπλάσιο, από το μέσο όρο που χαρακτηρίζει τους ρυθμούς ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωζώνης. Επίσης, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι και για τα επόμενα χρόνια οι προβλέψεις για την Ελλάδα είναι αισιόδοξες. Πολύ περισσότερο, επειδή αναμένεται μια ανάκαμψη στη διεθνή οικονομία, η οποία τώρα γνωρίζετε ότι αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο βρίσκεται σε ύφεση. Μεγάλες χώρες, ισχυρές οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία, γνωρίζουν ύφεση. Η ανάκαμψη που αναμένεται από όλους για τα επόμενα χρόνια θα βοηθήσει, ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο διεθνές περιβάλλον. Θα βοηθήσει και τη χώρα μας να διατηρήσει αυτούς τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για το 2002, φερ` ειπείν, προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα έχει ένα ρυθμό ανάπτυξης που θα φτάνει στο 5%. Θα είναι, δηλαδή, ψηλότερος από το ρυθμό που πετύχαμε για τη χρονιά που σε λίγους μήνες τελειώνει. Αυτή είναι η δικαιολογημένη αισιοδοξία που έχουμε, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό το σχεδιασμό.

ΤΑΚΗΣ: Μιας και αναφερθήκατε στις δηλώσεις του κ. Καραμανλή, επίσης ζήτησε δημόσιο διάλογο εφ` όλης της ύλης από τον κ. Σημίτη. Το είχε ζητήσει και στο παρελθόν. Υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ο Πρωθυπουργός αυτή την πρόσκληση;

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της διαπάλης των ιδεών, της αντιπαράθεσης των επιχειρημάτων, γιατί πιστεύω ότι έχουμε καλύτερα "όπλα" στη διάθεσή μας. Εχουμε επιχειρήματα, έχουμε τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουμε καλύτερα στελέχη. Ο διάλογος αυτός γίνεται τόσο στη Βουλή, όσο και στη δημόσια σφαίρα. Εως τώρα, κατ` επανάληψη, έχουν αντιπαρατεθεί οι δύο πολιτικές παρατάξεις και οι δύο πολιτικοί ηγέτες. Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να το επιδιώκουμε αυτό να γίνει στον ίδιο βαθμό ή και πιο συστηματικά στο μέλλον, γιατί θεωρούμε ότι η κυβέρνησή μας και το ΠΑΣΟΚ από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις βγαίνουν πάντοτε κερδισμένοι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάνει, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός διάλογο, σε μία τηλεόραση, απευθείας με τον κ. Καραμανλή; Αυτό το αποδέχεται δηλαδή;

ΡΕΠΠΑΣ: Η απάντηση που έδωσα ήταν σαφής. Λυπούμαι γιατί η αντίληψη που εσείς έχετε για το δημοκρατικό διάλογο εξαντλείται σε μια συζήτηση, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών. Γνωρίζετε ότι στη Βουλή πολύ συχνά έχουν γίνει συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών. Και βεβαίως η αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα μέσω της ανταλλαγής επιχειρημάτων -επιχειρημάτων από τη δική μας πλευρά, ατεκμηρίωτων ισχυρισμών από την πλευρά της Ν.Δ.- οδηγούν τους πολίτες στο να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα. Και το συμπέρασμα που βγάζουν οι πολίτες, όπως έχει αποδείξει η ψήφος που δίνουν στα κόμματα μέχρι τώρα, μπορεί να πει κανείς ότι μας δικαιώνει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, μέσω τηλεόρασης δεν γίνεται δημοκρατικός διάλογος;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι οι ερωτήσεις που ξεκινούν με ένα "δηλαδή" ζητούν μία περαιτέρω επεξήγηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο διάλογος μέσω τηλεόρασης, δεν είναι δημοκρατικός; Να μη βάλω το "δηλαδή".

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς, είναι. Αλλά δεν είναι αυτό που ολοκληρώνει τη δημοκρατική διαδικασία στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων, όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς. Αυτό γίνεται την κατάλληλη στιγμή και με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι να γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων. Ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα. Δεν βλέπει κάτι ανάλογο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι` αυτό, άλλωστε, ο λαός κατ` επανάληψη ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει τη χώρα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός, εκτός από την αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ, την αύξηση κατά 10% των επιδομάτων σε άτομα με ειδικές ανάγκες, την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους, την αύξηση κατά 50% των επιδομάτων τέκνων και γάμων και την εφ` άπαξ χορήγηση ενός εκατομμυρίου για το τρίτο παιδί, θα πει και άλλα;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Σταματόπουλε, λυπάμαι...

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή λέτε ότι δεν τα ξέραμε, ότι δεν τα ήξερε κανένας. Τα έχει διαρρεύσει όλα ο κ. Παπαντωνίου και λέτε ότι δεν τα ήξερε κανένας.

ΡΕΠΠΑΣ: Ποιό είναι το πρόβλημα που έχετε εσείς; Το ότι θα δοθούν αυτά τα σημαντικά ποσά για την ενίσχυση ασθενέστερων ομάδων; Βλέπω ότι δημιουργεί σε κάποιους μία ενόχληση στα όρια της πολιτικής απογοήτευσης. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά το συντομότερο δυνατό. Η αρχή του νέου χρόνου είναι η χρονική αφετηρία εφαρμογής αυτών των μέτρων. Σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχουμε αποφασίσει στο παρελθόν και έχουν ήδη εφαρμοστεί, θα οδηγήσουμε στο να βελτιωθεί το επίπεδο της ζωής ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό πρέπει να μας χαροποιεί όλους, ανεξαρτήτως της παράταξης στην οποία ανήκουμε, γιατί συνιστά μια πρόοδο για τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις, πρέπει εκείνος να ανακοινώσει τα μέτρα αυτά. Εγώ μπορώ να το κάνω, αν θέλετε, αλλά θα σας κουράσω με αριθμούς και στοιχεία που θα είναι και δύσκολο να τα παρακολουθήσετε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι, τα ξέρουμε αυτά τα μέτρα. Αυτό σας λέω.

ΡΕΠΠΑΣ: Καλώς. Εχετε λάβει τα ....μέτρα σας!

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση πρόκειται να στείλει αυτό το πόρισμα που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο το είχε αποκρύψει, θα το στείλει στον εισαγγελέα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, η Ν.Δ. αναζητεί άλλοθι για την πρόσφατη εκλογική ήττα της. Για τις επόμενες ήττες που πρόκειται να υποστεί η Ν.Δ., δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να επικαλεστεί. Στο σύνολο των "ελληνοποιήσεων" -ας το πω έτσι- που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και ανέρχονται στον αριθμό των 104.000, οι 56.000 αποδόσεις ιθαγένειας σε πολίτες, έχουν γίνει μέσα σε μία τριετία. Την περίοδο, δηλαδή, που κυβέρνησε η Ν.Δ. Αυτό και μόνο δείχνει ποια είναι η περίοδος εκείνη στην οποία υπήρξε αδιαφάνεια, όσον αφορά αυτή τη διοικητική πράξη. Κατά τα άλλα, γνωρίζετε ότι το πόρισμα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας που έγινε από παράγοντα του υπουργείου Εξωτερικών, μετά από εντολή που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών. Και το πόρισμα αυτό, διαπιστώνει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα σε ορισμένες πλευρές, πράγμα το οποίο είναι σε εξέλιξη. Αυτή την ώρα, συνεχίζεται η έρευνα στο ΥΠΕΞ. Οταν ολοκληρωθεί, ασφαλώς θα αποτελέσει αντικείμενο, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν. Είναι φανερό γιατί η Ν.Δ. ανακινεί αυτό το θέμα. Δεν θα πετύχει τίποτα, όπως δεν πέτυχε τίποτα και στο πρόσφατο παρελθόν που και πάλι καταπιάστηκε με ανάλογα ζητήματα. Θα πρέπει να παραδεχθεί ότι η ήττα της στην εκλογική αναμέτρησή της με το ΠΑΣΟΚ, οφείλεται στο ότι, ακριβώς, στερείτο προγράμματος, οράματος και σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να βελτιώσει την επίδοσή της. Οσο δεν προσπαθεί γι` αυτό, η Ν.Δ. είναι καταδικασμένη να ηττάται από το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στην ερώτηση θα μου απαντήσετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα με λεπτομέρειες.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ρώτησα: Θα το στείλετε στον εισαγγελέα το πόρισμα; Και εσείς μου είπατε για τη Ν.Δ. Τι με νοιάζει εμένα για τη Ν.Δ.;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, το ξέρω ότι δεν σας νοιάζει για τη Ν.Δ., γι` αυτό μιλώ με αυτό τον τρόπο, γιατί ξέρω ότι δεν σας ενοχλώ. Αλλιώς, αν σας ενοχλούσε, δεν θα μιλούσα έτσι, γιατί δεν θέλω να σας δυσαρεστώ. Αυτό το οποίο, όμως, έχει σημασία -και το λέω- είναι ότι η έρευνα συνεχίζεται. Και επειδή η έρευνα συνεχίζεται, θα πρέπει να ολοκληρωθεί, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες. Το ίδιο το "πόρισμα Δημητρίου" στο οποίο αναφέρεστε, λέει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα σε πολλές πλευρές αυτού του θέματος. Αυτή η έρευνα, λοιπόν, είναι τώρα σε εξέλιξη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γι` αυτούς, κ. Υπουργέ, που μιλά για ευθύνες. Αυτό θα το στείλετε στον εισαγγελέα, ναι ή όχι;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς και θα αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν. Θα πληρώσουν το τίμημα αυτοί που δεν έχουν ασκήσει τα καθήκοντά τους με νόμιμο τρόπο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε; Οταν παραγραφεί, δηλαδή. Γι` αυτό το τραβάτε, για να παραγραφεί!

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή η λέξη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από εκείνους, ιδίως από την πλευρά της Ν.Δ....

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αντε πάλι η Ν.Δ.!

ΡΕΠΠΑΣ: ...γιατί η περίοδος που κυβέρνησε η Ν.Δ. είναι σχετικά μακρινή. Ο κίνδυνος παραγραφής υπάρχει για εκείνη την περίοδο που έγινε το μεγαλύτερο ποσοστό απόδοσης ιθαγένειας σε πολίτες.

ΤΑΚΗΣ: Επειδή διάβασα, χθες, το έγγραφο της Ν.Δ. για το πόρισμα, κάνει λόγο για 150.000 παλιννοστήσεις από το 1993 και μετά. Και ρωτώ, ποιά από αυτά τα στοιχεία είναι σωστά;

ΡΕΠΠΑΣ: Ξέρετε, σε αυτό το μεγάλο αριθμό υπολογίζονται και πολλοί οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, μετά μετακινήθηκαν από τη χώρα μας και επανήλθαν στην Ελλάδα και στους οποίους δεν έχει αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια. Ο αριθμός αυτός είναι σχετικός, αφού πολλοί, περίπου 40.000, ζουν στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Και σας είπα ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των πολιτών στους οποίους έχει αποδοθεί ελληνική ιθαγένεια. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται για την τελευταία 10ετία στις 104.000, εκ των οποίων οι 56.000 αποδόσεις ελληνικής ιθαγένειας σε πολίτες έγιναν την 3ετία που κυβέρνησε η Ν.Δ.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 4 September 2001 - 14:05:07 UTC