Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-07-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Αύριο, όπως έχουμε πει, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο συζήτησης το αναπτυξιακό σχέδιο 2000-2006, δηλαδή το Γ@ ΚΠΣ. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα και θα απασχολήσει τη συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου και την επόμενη εβδομάδα, Πέμπτη 26 Ιουλίου, όπου θα δούμε τις εξειδικεύσεις, τα μέτρα εφαρμογής αυτού του προγράμματος. Σε αυτές τις συνεδριάσεις θα ολοκληρώσουμε, γι αυτή τη φάση, τη συζήτηση ενός πολύ σημαντικού για το μέλλον της χώρας θέματος. Το απόγευμα, στις 7.30, ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί ένα πολύ σημαντικό έργο στο φράγμα του Εύηνου, από το οποίο τροφοδοτείται η περιοχή της πρωτεύουσας. Με τα έργα που έγιναν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα έλλειψης νερού στην Αθήνα, με πολύ ικανοποιητικό τρόπο.

Για την επόμενη εβδομάδα, αρκούμαι να αναφερθώ σε μια συνεργασία που θα έχει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 7 η ώρα, με συναρμόδιους υπουργούς, τον Νίκο Χριστοδουλάκη, τον Κώστα Λαλιώτη, το Γιώργο Ανωμερίτη και άλλους παράγοντες για το θέμα που αφορά την πολιτική για τους υδάτινους πόρους στη χώρα μας. Γνωρίζετε ότι έχει γίνει και άλλη φορά συνεργασία , υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, για το θέμα αυτό. Οι αρμόδιοι υπουργοί, μετά τις κατευθύνσεις που είχαν δοθεί, μετά από αυτή τη συνεργασία, θα επανέλθουν για να συζητήσουν το επίσης σημαντικό αυτό θέμα.

Γνωρίζετε ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εχει προβεί σε σχετικές δηλώσεις, οι οποίες είναι στη διάθεσή σας. Θα αρκεστώ να επαναλάβω το βασικό τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός: Σταθερότητα, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή αποτελούν τις βασικές αρχές της πολιτικής που ακολουθούμε, στο πλαίσιο αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας μας. Εχουμε την πολιτική βούληση, την πολιτική δύναμη και τα μέσα, τις προϋποθέσεις για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Το τρίπτυχο, λοιπόν, σταθερότητα, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, θα αποτελέσει τον οδηγό μας για την επόμενη περίοδο.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Διαδικαστικά θέλω να ρωτήσω, επειδή μας ανακοινώσατε κάποιες εκδηλώσεις στις οποίες ο Πρωθυπουργός θα πάει, βάσει του προγράμματός του, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται το επόμενο Σαββατοκύριακο να συναντηθεί με τον κ. Ζοσπέν; Ακούσαμε μια τέτοια πληροφορία.

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι ο Πρωθυπουργός -και δεν αναφέρθηκα τυχαία στη σύσκεψη που έχει τη Δευτέρα- θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τους υδάτινους πόρους. Το συνέδεσα αυτό με την επίσκεψή του στο φράγμα του Εύηνου την επόμενη Παρασκευή, γιατί ακριβώς θέλω να προβάλω τη σημασία που δίνουμε σε αυτή την πτυχή της πολιτικής μας. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, στο τέλος του μήνα δηλαδή, ο Πρωθυπουργός έχει κατ` αρχάς προγραμματίσει μια επίσκεψη που δεν έχει οριστικοποιηθεί σε κάποιο νησί. Θα σας ενημερώσω αργότερα για το πρόγραμμα, όσον αφορά τις ημέρες εκείνες.

ΠΑΠΠΑ: Θα γίνουν αποστολές σε αυτά;

ΡΕΠΠΑΣ: Αρκούμαι να σας πω ότι για την επίσκεψη στο φράγμα του Εύηνου, όσοι από εσάς ενδιαφέρονται, θα μεταβούν με ελικόπτερο Σινούκ. Η αναχώρηση θα γίνει, στις 10 το πρωί της Παρασκευής, από τον παλιό ανατολικό αερολιμένα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και ο Πρωθυπουργός και εσείς είπατε ότι το τρίπτυχο "σταθερότητα, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή" είναι οι στόχοι σας. Μπορούν να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι με αυτή την κυβέρνηση που είναι ανύπαρκτη;

ΡΕΠΠΑΣ: Μόνον αυτή η κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Μόνο μια κυβέρνηση που έχει επιτύχει με την πολιτική που ακολούθησε να οδηγήσει την Ελλάδα στην ΟΝΕ, να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, μόνον αυτή η κυβέρνηση μπορεί να θέτει τέτοιους φιλόδοξους στόχους και να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα πετύχει αυτούς τους στόχους, με τη συμβολή όλων των δυνάμεων, πάνω από όλα με τη συμβολή των πολιτών. Ο ελληνικός λαός, με τη δική του βοήθεια, οδήγησε τη χώρα στην ΟΝΕ, ο ελληνικός λαός με την καθοδήγηση της κυβέρνησής μας, με τη χάραξη και άσκηση της σωστής πολιτικής για όλα τα θέματα, θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτυχημένη, μπορεί να πετύχει αυτούς τους στόχους αφού έχει αποτύχει;

ΡΕΠΠΑΣ: Αν σας αρέσει να το ακούτε, μπορείτε να το λέτε εσείς, κατ επανάληψη. Ακουσα αυτό που είπατε εσείς και σας απάντησα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντήσατε@

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν απάντησα αυτό που θέλατε εσείς.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο, γιατί αυτή την εποχή ασκήθηκε η δίωξη κατά του κ. Λαμπράκη;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τις πρωτοβουλίες των δικαστικών οργάνων δεν είναι δυνατό να τις σχολιάσουμε. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι καλό είναι για τέτοια θέματα, τα οποία χειρίζεται η Δικαιοσύνη, να αποφεύγεται η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Θα πρέπει, λοιπόν, επειδή γνωρίζω τι ακριβώς σενάριο αναλύεται στη δική σας εφημερίδα, να μένουμε μακριά από τον πειρασμό να δίνουμε στη δημοσιότητα τις απόψεις μας, παρουσιάζοντας εκδοχές που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Χθες, νωρίς το απόγευμα, πληροφορηθήκαμε αυτή την πρωτοβουλία δικαστικού λειτουργού. Δεν έχουμε οτιδήποτε αφορά την κυβέρνηση, άρα δεν είναι δυνατό να αναλάβουμε κάποια πρωτοβουλία, η οποία πολύ περισσότερο, εφόσον το θέμα αφορά τη Δικαιοσύνη, μπορεί να θεωρηθεί και παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης, πράγμα δηλαδή ανεπίτρεπτο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν η δίωξη εναντίον του αρμόδιου υπουργού δεν γίνεται δεκτή, πώς γίνεται δεκτή για τον ιδιώτη;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι είναι αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Προφανώς, δεν γνωρίζετε το θέμα, γι αυτό ακριβώς δεν μπορείτε να θέσετε την ερώτηση με σαφήνεια, ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς τι είναι αυτό που θέλετε να πληροφορηθείτε. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για το "Travel Plan", για τη σύμβαση που είχε κάνει με το Υπουργείο Εξωτερικών@

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ανέλαβε τότε πρωτοβουλία ο δικαστικός λειτουργός και αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, και ο αρμόδιος υπουργός που είχε υπογράψει τη σύμβαση δεν ήρθη η ασυλία του@

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μάλιστα ομόφωνη γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου για το θέμα που αφορά τη σύμβαση του "Travel Plan" με το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Ο κ. Παπαντωνίου περιέγραψε ένα πολεμικό κλίμα κατά της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε εξαιρετικά απαισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. Πώς αυτά συμβαδίζουν με τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που μας είπατε;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα διαφωνήσω και για το ότι ο κ. Παπαντωνίου περιέγραψε ένα πολεμικό κλίμα και για το ότι ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε εξαιρετικά απαισιόδοξος. Ούτε ο ένας περιέγραψε έτσι το κλίμα, ούτε ο άλλος εμφανίστηκε έτσι όπως το αναφέρετε. Οι δύο πολιτικοί, γνωρίζετε ότι έχουν διαφορετικούς ρόλους. Ο ένας είναι υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο άλλος είναι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας μας. Οι προσεγγίσεις τους είναι συγκλίνουσες και γνωρίζετε ότι και οι δύο, από τη θέση τους, έχουν χρέος και καθήκον να συμβάλουν στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, τη διατήρηση των επιτευγμάτων, την κατοχύρωση των κεκτημένων μας και τη δημιουργία ενός κλίματος βεβαιότητας, σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ψυχραιμίας, προκειμένου έτσι να μη βλάψουμε την οικονομία. Η αγωνία και των δύο πηγάζει ακριβώς από την υποχρέωση που έχουν να συμβάλουν σε αυτή τη θετική κατεύθυνση για την ελληνική οικονομία. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει η οικονομία να μετατραπεί σε ένα πεδίο αντιδικιών ή αντιπαραθέσεων, γιατί αυτό βλάπτει την οικονομία και τελικώς, μας βλάπτει όλους, γιατί βλάπτει τη χώρα.

ΜΙΧΑΗΛ: Ποιές είναι οι υπερβολές που διατυπώνονται και ποιές είναι οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται μέσω αυτών των υπερβολών, όπως ο ίδιος ο κ. Σημίτης δήλωσε πριν μια ώρα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Στεφανόπουλο, γύρω από τη συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Σημίτης μίλησε για υπερβολές που έχουν την αφετηρία τους σε πολιτική σκοπιμότητα και όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Γιατί, κάποιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν την ελληνική οικονομία ως οικονομία που βρίσκεται σε δεινή κρίση, την ώρα που όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας -εμείς και διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι τα μελετούν για να αξιολογήσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας- οδηγούν στο τελείως αντίθετο συμπέρασμα: Οτι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλό επίπεδο και ότι η εξέλιξή της μπορεί να είναι θετική, αρκεί εμείς οι ίδιοι να μη στρεφόμαστε εναντίον των συμφερόντων της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζοντάς την με ένα τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα. Αρα, λοιπόν, πολιτική σκοπιμότητα, ασφαλώς, υπάρχει. Δεν γνωρίζετε ότι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατυπώνεται αυτή η ατεκμηρίωτη κριτική ότι δεν πάει καλά η ελληνική οικονομία; Η ελληνική οικονομία πάει καλά. Πάει πολύ καλύτερα από την οικονομία πολλών χωρών της Ε.Ε. Και αυτό που αναγνωρίζουν διεθνώς πάρα πολλοί έγκυροι οίκοι και αναλυτές, δεν το αναγνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι, για το δικό μας σπίτι.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς τώρα μας είπατε ότι κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να επιδιώξουν αυτό το στόχο.

ΡΕΠΠΑΣ: Απλώς, ανέφερα ένα παράδειγμα.

ΜΙΧΑΗΛ: Θέλω να σας ρωτήσω, εάν εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θέλουν την ελληνική οικονομία σε κρίση.

ΡΕΠΠΑΣ: Καθένας μπορεί να λέει την άποψή του.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς τι λέτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Το θέμα αυτό το έχουμε συζητήσει, κατ` επανάληψη και έχω δώσει απαντήσεις. Αυτοί οι οποίοι αναφέρονται στην ελληνική οικονομία και την παρουσιάζουν με μελανά χρώματα -πράγμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια- ή το κάνουν από άγνοια, έχοντας μια άλλη προσέγγιση ή το κάνουν σκοπίμως. Αυτοί, λοιπόν, που το κάνουν σκοπίμως, είναι κυρίως κατακριτέοι. Γιατί, τα πραγματικά στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική οικονομία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν έχουμε κατηγορίες από ξένους οίκους, παράγοντες, φορείς, οργανισμούς, που μετρούν τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ότι η πορεία της είναι αρνητική. Γνωρίζετε ότι παρακολουθείται η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.

ΜΙΧΑΗΛ: Μεταξύ των παραγόντων, κατά τον Πρωθυπουργό, ότι λένε υπερβολές και κατ` εσάς, που θέλουν την οικονομία σε κρίση, είναι και τα ΜΜΕ;

ΡΕΠΠΑΣ: Τα ΜΜΕ λένε τις απόψεις τους. Δεν είναι, όπως γνωρίζετε, τα ΜΜΕ πολιτικά κόμματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι, είτε τα πολιτικά κόμματα, είτε τα ΜΜΕ, είτε οι οικονομικοί παράγοντες, είτε οι κοινωνικοί φορείς, όλοι τελικώς οι πολίτες, είναι να συμβάλλουμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομίας. Γιατί, γνωρίζετε -έχει κατά κόρον λεχθεί- πως η οικονομία, σε μεγάλο βαθμό, είναι κλίμα, είναι ψυχολογία. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να συμβάλουν στη δημιουργία αυτής της καλής ψυχολογίας, αυτού του θετικού κλίματος.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας ανησυχεί ως κυβέρνηση το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής κάλεσε τη Ν.Δ. σε επιφυλακή, ενόψει τυχόν πρόωρων εκλογών και ότι ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε ευθέως από τον κ. Σημίτη να ξεκαθαρίσει το τοπίο αδράνειας και ασάφειας που υπάρχει;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει τοπίο αδράνειας και ασάφειας. Υπάρχει τοπίο δημιουργικότητας. Η κυβέρνηση, καθώς συνεχίζει το έργο της, οδηγείται, μέσω των κομματικών διαδικασιών, σε ένα Συνέδριο το οποίο, αποσαφηνίζοντας πτυχές της πολιτικής μας, θα οδηγήσει και θα συμβάλλει, ώστε να έχουμε μια ακόμη καλύτερη, μια ακόμη πιο αποτελεσματική κυβέρνηση, μετά το Συνέδριο. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε σημερινές δηλώσεις του, μίλησε για το χρονικό πολιτικό ορίζοντα της κυβέρνησης. Είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004. Εχουμε, λοιπόν, όλα τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να ανταποκριθούμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και αυτό τελικώς είναι που θα κρίνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα κληθεί να ψηφίσει εκείνη τη στιγμή. Η Ν.Δ. καλό είναι να βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Αυτό, βέβαια, απέχει πολύ από το να θεωρείται επιφυλακή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η διατύπωση αστήρικτων και ατεκμηρίωτων καταγγελιών κατά της κυβέρνησης, χωρίς τη διατύπωση μιας θετικής πρότασης για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες. Γιατί, η επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με καταγγελίες που δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο, δεν βλάπτει την κυβέρνηση, βλάπτει την οικονομία, βλάπτει τη χώρα. Βεβαίως, με τον ανεύθυνο τρόπο που πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό δεν την απασχολεί, δεν το σκέφτεται. Πρέπει, όμως, να την απασχολήσει, γιατί απασχολεί τον ελληνικό λαό που θα μας κρίνει όλους την κρίσιμη στιγμή.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Από αυτά που προηγουμένως αναφέρατε, συμπεριλάβατε στους φορείς που εμφανίζουν μια οικονομία σε κρίση, κόμματα, ΜΜΕ, τραπεζίτες, επιχειρηματίες κ.τ.λ. Ηθελα να ρωτήσω, εάν γνωρίζετε τη στόχευση αυτών των παραγόντων.

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα για όλα αυτά τα θέματα. Και πάντως, αυτό που είπατε ότι δήλωσα, δεν το δήλωσα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Γιατί ο Πρωθυπουργός και εσείς στη συνέχεια, υπενθυμίσατε το τρίπτυχο σταθερότητα - ανάπτυξη - συνοχή, τρίπτυχο το οποίο έχετε συμπεριλάβει ήδη στο προεκλογικό σας πρόγραμμα και που επαναφέρετε συνεχώς και σήμερα που εμφανίζεται μια δυσμενής εικόνα της κυβέρνησης, ενόψει και Συνεδρίου, αισθάνεστε την ανάγκη να το επαναλάβετε. Ποιοί είναι οι αποδέκτες; Αμφισβητείται από κάποιους;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, πολλά θέματα που μας απασχολούν κατά καιρούς σε αυτή την αίθουσα, τα συζητούμε και πάλι. Τι σημαίνει αυτό; Δεν πρέπει να ξανασυζητούμε αυτά τα θέματα;

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Επανέρχεστε σε κάποια αρχή της πολιτικής σας, όταν αμφισβητείται και εσείς εμμένετε. Κάπως έτσι συμβαίνει.

ΡΕΠΠΑΣ: Αναφέρθηκα σε σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Αν ο Πρωθυπουργός δεν είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, δεν θα έκανα και εγώ τη σχετική αναφορά. Αν γινόταν αυτή η επίσκεψη αύριο ή την ερχόμενη εβδομάδα, θα έκανα τότε αυτή την αναφορά. Το να επαναλαμβάνουμε βασικές θέσεις της πολιτικής μας, είναι χρήσιμο. Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να σας οδηγεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια, ούτε καν με τις προθέσεις μας. Εμείς αναφέρουμε ποιο είναι το τρίπτυχο της πολιτικής μας, γι` αυτή τη θητεία. Δεν έχουμε μιλήσει, κατ` επανάληψη, γι` αυτό; Αλλωστε, η σημαία μας στις εκλογές ήταν η αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και η ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, με την αξιοποίηση των πόρων του Γ` Κ.Π.Σ. Αυτά είναι γνωστά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιό ήταν το αντικείμενο συζήτησης του Γιουγκοσλάβου Πρωθυπουργού κ. Τζίτζις, ο οποίος ήρθε κρυφά στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο σπίτι του;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έγινε καμία τέτοια συνάντηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ήρθε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και συναντήθηκαν στην Αναγνωστοπούλου;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 18 July 2001 - 13:05:09 UTC