Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-07-16

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται στη Μόσχα, όπου σήμερα είχε συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ. Και από την Αθήνα εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΔΟΕ, ο οποίος είναι γνώστης της προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πιστεύουμε ότι και με τα νέα καθήκοντά του ο κ. Ρογκ θα συμβάλλει, ώστε η προετοιμασία της χώρας μας να είναι η πρέπουσα και να οργανώσουμε τους άριστους Ολυμπιακούς Αγώνες που όλοι επιθυμούμε.

Ο Πρωθυπουργός, αύριο το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και θα εξετάσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, στη Ν.Α. Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει αύριο το βράδυ στην Αθήνα.

Οσον αφορά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες, σας ανακοινώνω ότι:

Την Τετάρτη, στις 10.45 το πρωί, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους, και θα τον ενημερώσει για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Αργότερα, στις 13.30, θα δεχθεί τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη και Εργασίας Τάσο Γιαννίτση και θα συζητήσει μαζί τους θέματα αρμοδιότητας των δύο υπουργών, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο συζήτησης το αναπτυξιακό πρόγραμμα 2000-2006, το γνωστό Γ@ ΚΠΣ. Επιφυλάσσομαι για το πρόγραμμα της Παρασκευής.

Πριν δεχθώ τις ερωτήσεις σας, θα μου επιτρέψετε να εκφράσω από τη θέση αυτή τη λύπη μας για την απώλεια του Βαγγέλη Μπίστικα, ενός δημοσιογράφου ο οποίος επέδειξε συνέπεια, ευθύνη και ιδιαίτερη αξιοπρέπεια, κατά την άσκηση του λειτουργήματός του. Τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία. Πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκε αποτελεί παράδειγμα για τις νεώτερες γενιές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Σήμερα δημοσιεύεται δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 95% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης. Με δεδομένο ότι την Πέμπτη έχουμε τη Σύνοδο του G-8, στη Γένοβα, και πάρα πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να πάνε εκεί για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, θα ήθελα να σας ρωτήσω κατ` αρχήν, πώς η κυβέρνηση σχολιάζει όλη αυτή την υπόθεση;

ΡΕΠΠΑΣ: Με την ερώτηση που κάνατε δίνετε την ευκαιρία για ομιλία, όχι για απάντηση!

Πρώτον, όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και του ενδιαφέροντος των Κυβερνήσεων και των πολιτών, την τελευταία περίοδο. Πράγματι, ενόψει αυτή της Συνόδου στην ιταλική πόλη, πολίτες από διάφορες χώρες του κόσμου θα είναι παρόντες για να εκφράσουν τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους ή και τις αντιδράσεις τους για την προσπάθεια να καθοδηγήσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη μας.

Εμείς, απέναντι σε αυτές τις ευαισθησίες, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες των πολιτών πρέπει να δείξουμε ενδιαφέρον, μην τις αγνοήσουμε. Μη θεωρήσουμε ότι είναι περιθωριακές οι δυνάμεις των πολιτών που κινητοποιούνται στο πλαίσιο τέτοιων μεγάλων διασκέψεων. Θα πρέπει να υπάρχει ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους. Και πριν πάρουμε τις όποιες αποφάσεις μας, σε επίπεδο κυβερνήσεων, θα πρέπει να σταθμίσουμε τις προσδοκίες, τις προτάσεις, τις ανησυχίες αυτών των πολιτών.

Αυτό το κίνημα είναι πολύμορφο στη σύνθεσή του. Εχει πολλές εσωτερικές αντιφάσεις. Δεν παύει, όμως, να αποτελεί δύναμη η οποία συνιστά ένα νέο παράγοντα στη διεθνή κοινωνική και πολιτική σκακιέρα. Με αυτή την έννοια, πιστεύουμε ότι οι πολίτες που έχουν το λόγο, κινητοποιούμενοι, προβάλλοντας τις θέσεις τους, είναι πολίτες που η φωνή τους πρέπει να ακουστεί από εμάς. Από την άλλη οι κυβερνήσεις που εκλέγονται με την ψήφο των πολιτών στις χώρες της Ε.Ε., και σε άλλες περιοχές του κόσμου, με απόλυτα διαφανή και δημοκρατική διαδικασία, έχουν ευθύνη να ανταποκριθούν στις επιθυμίες και τις προσδοκίες των πολιτών που τους εξέλεξαν.

ΜΙΧΑΗΛ: Πώς λοιπόν αυτή η ευθύνη, κ. Υπουργέ, καταγράφεται, όταν ένα μέλος της Ε.Ε., η Ιταλία, που φιλοξενεί τη διάσκεψη αυτή, παίρνει την ευθύνη να αναστείλει τη Συνθήκη Σένγκεν για να ελέγξει αυτή τη διαμαρτυρία και τουλάχιστον από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεσή της, δεν βλέπουμε αντίδραση των υπολοίπων "14" ή έστω και μεμονωμένα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, σας διαφεύγει ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει νωπή την εντολή των πολιτών της Ιταλίας. Δεύτερον, η Ιταλία είναι μια σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τα τονίζω αυτά, γιατί δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα, με γενικεύσεις και με προσεγγίσεις κατά τρόπο απόλυτο και γι αυτό αυθαίρετο και όχι σωστό. Γνωρίζετε, ότι στο πλαίσιο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, η Ελλάδα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος συμμετείχε σε αυτή τη Σύνοδο, διατύπωσε διαφορετικές θέσεις από εκείνες που εισηγήθηκαν άλλες χώρες. Για παράδειγμα, δεν δεχθήκαμε να ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία, σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, μιας βάσης δεδομένων για τους πολίτες που παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή γενικότερα για τους πληθυσμούς των χωρών της Ε.Ε.. Επίσης, διατυπώσαμε διαφορετική θέση, όσον αφορά τη δυνατότητα της χώρας μας να εμποδίσει την έξοδο από την Ελλάδα διαφόρων πολιτών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στο πλαίσιο του Ποινικού Δικαίου ή μέσω άλλων διατάξεων για διάφορες πράξεις τους στο παρελθόν, διότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει, μεταξύ των άλλων, το άρθρο 5 του Συντάγματος που μόλις πρόσφατα αναθεωρήσαμε. Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι εμείς έχουμε δημοκρατική ευαισθησία. Θέλουμε να προστατεύσουμε και να προάγουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Είμαστε χώρα της Ε.Ε. και πρέπει να κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας.

ΜΙΧΑΗΛ: Οι αποφάσεις που παίρνουν οι "¨15" ή οι συμφωνίες που υπογράφουν είναι ή δεν είναι δεσμευτικές;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι οι προτάσεις που διατυπώθηκαν δεν έγινε δυνατό να καταστούν αποφάσεις των "15", επειδή πρώτη μεταξύ των χωρών διατύπωσε αντίθετη θέση η Ελλάδα. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει, σε επίπεδο κυβερνήσεων, σε αυτή τη Σύνοδο.

ΜΙΧΑΗΛ: Επιτρέψτε μου, να γίνω πιο αιχμηρός και αν θέλετε μην απαντήσετε. Δεν με αφορά εάν έχουμε αντιρρήσεις με την εφαρμογή. Υπέγραψαν οι "15" συμφωνία που λέγεται συμφωνία Σένγκεν. Και στην Ελλάδα υπήρξαν αντιδράσεις. Παρ` όλα αυτά η κυβέρνηση επέμεινε, την πήγε την έφερε, την πήγε στη Βουλή και εγκρίθηκε. Σιγά-σιγά, λοιπόν, ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο. Γιατί, λοιπόν, μια άλλη χώρα που και αυτή έχει υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν, λέει την αναστέλλω για όσο διάστημα θέλω εγώ για να ελέγξω μια κατάσταση. Δικαίωμά της να το κάνει. Και δεν βλέπω την αντίδραση των υπολοίπων χωρών. Αυτό είναι το ερώτημά μου, το ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει@

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, απαντήσατε εσείς, κ. Μιχαήλ.

ΜΙΧΑΗΛ: Δεν βλέπω την αντίδραση.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, όταν λέτε ότι μια χώρα έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που κάνει, απαντήσατε ήδη στην ερώτησή σας. Πρέπει να κατηγορήσουμε μια χώρα που ασκεί το δικαίωμά της; Δεύτερον, ασφαλώς ψήφισαν κάποιες χώρες την ένταξή τους στη Συνθήκη Σένγκεν. Η ίδια η Συνθήκη προβλέπει τις εξαιρέσεις εκείνες που για λόγους εσωτερικής ασφάλειας ή τάξης μια κυβέρνηση θα κρίνει πότε πρέπει για τους συγκεκριμένους αυτούς λόγους να δει αν πρέπει ή αν μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις εξαιρέσεις. Αυτό κάνει η Ιταλία. Επαναλαμβάνω, ότι αυτό αφορά μια διάσκεψη στη Γένοβα στην οποία δεν συμμετέχει η Ελλάδα. Κατά τα άλλα, θα μου επιτρέψετε να πω, για να απαντήσω έτσι "αιχμηρά" κι εγώ στην ερώτησή σας, πως φαίνεται ότι αυτοί που εναντιώνονταν στην εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν είναι τώρα αυτοί που απαιτούν περισσότερο από όλους την απόλυτη εφαρμογή της Συνθήκης αυτής. Βλέπετε, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε και να είμαστε απόλυτοι στις τοποθετήσεις μας, γιατί παγιδευόμαστε σε θέσεις που διατυπώνονται μια στιγμή, όταν σε μια επόμενη στιγμή, αυτό το οποίο εκφράζει τη δική μας διάθεση ή επιλογή είναι διαφορετικό από αυτό που υποστηρίξαμε μια προηγούμενη περίοδο. Η ιταλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Εμείς, έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στο πλαίσιο της Ε.Ε., που συμμετείχαμε - συγκεκριμένα στο Συμβούλιο των Υπουργών- για θέματα που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στη θέση αυτή, γιατί πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

ΤΑΚΗΣ: Το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, ακούστηκαν πολλές φωνές κριτικής και αγωνίας για το πού πάει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει Συνεδρίου. Η πιο ηχηρή ήταν η χθεσινοβραδινή του Ακη Τσοχατζόπουλου που χρησιμοποίησε αρκετά επικριτικές εκφράσεις και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για την κοινωνική. Ποιό είναι το σχόλιό σας;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό που γνωρίζω να γίνεται μέχρι τώρα, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, επειδή είναι ένα πολυσυλλεκτικό Κίνημα και γι` αυτό είναι ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, ασκεί κυβερνητικά καθήκοντα. Εκλέγεται για να είναι κυβέρνηση του τόπου και γνωρίζετε ότι το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του, που λειτουργούν με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο, παίρνουν αποφάσεις για τα διάφορα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο των οργάνων της κυβέρνησης και του κόμματος, με τη συμμετοχή όλων των στελεχών που έχουν έναν ιδιαίτερο, έναν κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη δημόσια ζωή της χώρας και όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του. Πιστεύουμε ότι, ενόψει του Συνεδρίου μας, όλα τα στελέχη θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για ένα Συνέδριο που δεν είναι κομματική διαδικασία, αλλά κοινωνική διεργασία, προκειμένου μέσω αυτού να προσφέρουμε στη χώρα μια ακόμη καλύτερη κυβέρνηση. Ο κ. Τσοχατζόπουλος και όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής, συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και η συμβολή τους έχει αναγνωριστεί μέχρι τώρα από τον ελληνικό λαό και θα συνεχίσει να αναγνωρίζεται, γιατί ο ελληνικός λαός απαιτεί μία κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, με ισχυρή ηγεσία, με αποσαφηνισμένους στόχους και αποσαφηνισμένες πολιτικές, μέσω των οποίων επιδιώκει να φθάσει στην υλοποίηση αυτών των στόχων. Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑΚΗΣ: Αρα, λέτε ότι, επειδή οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να ασκεί κριτική, αφού ψηφίζει τις αποφάσεις ....

ΡΕΠΠΑΣ: Είπα ότι ο τρόπος με τον οποίο καθένας διατυπώνει τις απόψεις του και ενεργεί, αναγνωρίζεται από τον ελληνικό λαό και γνωρίζετε ότι το στέλεχος στο οποίο αναφερθήκατε και όχι μόνο αυτό, αλλά και άλλα στελέχη, έχουν τιμηθεί από τον ελληνικό λαό και η προσφορά τους, για την προσπάθεια που συνεχίζουν να καταβάλλουν, αναγνωρίστηκε και συνεχίζει να αναγνωρίζεται.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Μετά το άρθρο του κ. Ψυχάρη, που υπεδείκνυε στον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί, αν δεν κάνω λάθος, εξακολουθεί να είναι δημόσιος λειτουργός με τη μέθοδο της "κοπτάτσιας" ως διοικητής του Αγίου Ορους. Υπήρξε, λοιπόν, ένα άρθρο στην "Καθημερινή" με τίτλο "φραγμός στους συνωμότες ή στις συνωμοσίες", όπου ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις πρέπει να είναι όργανα πληροφόρησης και όχι μέσα πολιτικής τρομοκρατίας και άσκησης εξωθεσμικών υπονομευτικών πιέσεων. Το ερώτημά μου είναι, εάν ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί και προβληματίζεται από τις καντρίλιες αυτές των εκδοτικών συγκροτημάτων και επειδή χθεσινά δημοσιεύματα έβαζαν και παιχνίδια διαδοχής, εάν αισθάνεται ο Πρωθυπουργός ότι προετοιμάζεται μια συνταγματική εκτροπή.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, έχουμε πει κατ` επανάληψη ότι οι ρόλοι είναι διακριτοί. Καθένας ασκεί τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων ή των εξουσιών που του αναγνωρίζει το Σύνταγμα της χώρας. Ολοι σεβόμαστε αυτά τα όρια, εντός των οποίων πρέπει πάντοτε να κινούμαστε. Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που έχει εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ομαλή πορεία της χώρας προς το μέλλον. Εδωσε στην Ελλάδα μία νέα δύναμη στη διεθνή σκηνή και επίσης, έθεσε τις βάσεις για μια ελπιδοφόρα προοπτική της Ελλάδας στο μέλλον. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτών των ρόλων, καθένας -οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ γενικότερα- μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις του. Και είναι δικό τους θέμα ποιες απόψεις θα διατυπώσουν και πώς θα τις διατυπώσουν. Αυτό που είναι δικό μας θέμα και παραμένει απολύτως στη δική μας ευχέρεια, είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις μας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Να ασκούμε την πολιτική που εξαγγείλαμε στον ελληνικό λαό και να συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια από την πλευρά μας, ώστε να ανταποκριθούμε στην εντολή του ελληνικού λαού. Καθένας, λοιπόν, έχει το ρόλο του. Από εκεί και πέρα, η οργανωμένη, κατά τρόπο δημοκρατικό, ελληνική Πολιτεία, παραμένει ακλόνητη και ουδείς κίνδυνος υπάρχει, ούτε καν υποψία για τη διασάλευση αυτής της δημοκρατικής, συνταγματικής πορείας της χώρας. Αλλωστε, δεν υπάρχουν και δυνάμεις οι οποίες θα ήθελαν να ανατραπεί αυτή η συνταγματική πορεία της χώρας. Η κυβέρνησή μας πιστεύει ότι όλοι, καθένας από την πλευρά του, θέλει να συμβάλλει, ώστε η πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον να είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών. Αυτό το πιστεύουμε απόλυτα. Εμείς, τουλάχιστον, από την πλευρά μας, εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ: Τι ελπίδες έχουν οι κύριοι Λαλιώτης και Ευθυμίου, οι οποίοι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ανέλαβαν μεσολαβητικό ρόλο, ώστε να ρίξουν τους τόνους στην αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και συγκροτήματος Λαμπράκη, που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τη δημοσίευση από "ΤΑ ΝΕΑ" της αρνητικής για την κυβέρνηση δημοσκόπησης.

ΡΕΠΠΑΣ: Το σχετικό δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είναι παντελώς ψευδές.

ΜΙΧΑΗΛ: Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος από τη Μαντινεία, μίλησε για λωτοφάγους και είπε ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι πολιτικοί, άρα και εσείς ως τοπικός βουλευτής, το δημοψήφισμα των τριών εκατομμυρίων υπογραφών, που αν δεν το λάβετε υπόψη σας, θα έχετε το μισό λαό απέναντί σας στις εκλογές.

ΡΕΠΠΑΣ: Η δημοκρατική παράταξη και η κυβέρνησή μας πρώτοι από όλους, θέλουν να μη γίνουμε λαός λωτοφάγων. Θέλουμε ο ελληνικός λαός να μη ξεχνά, να διδάσκεται από την παράδοσή μας, τον πολιτισμό μας και την πολιτική ιστορία μας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με παράδοση και πολιτισμό χιλιετιών. Κάθε γενιά έχει υποχρέωση να αναζωογονεί το Εθνος. Και αυτό θα το πετύχουμε, αν κρατούμε την Ελλάδα στην ψυχή μας και ταυτόχρονα, καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η Ελλάδα να βελτιώνει τη διεθνή θέση της. Να μην είναι μία Ελλάδα που να ωθείται στο περιθώριο και τελικώς στην απομόνωση. Να είναι μία Ελλάδα ενεργή, μια Ελλάδα παρούσα. Αυτό θα το πετύχουμε με όραμα, με την ταυτότητά μας, με το "σπαθί" μας και με τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη πως όταν δουλεύουμε με σχέδιο, με συστηματικότητα, με ομόνοια και σύμπνοια, κατορθώνουμε να φθάνουμε σε αυτούς τους στόχους, ώστε η Ελλάδα να ενισχύει τη διεθνή θέση της, να γίνεται σεβαστή και να είναι μία χώρα που πολλές άλλες χώρες θα την αναφέρουν ως παράδειγμα, ως πρότυπο. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 16 July 2001 - 13:05:09 UTC