Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-05-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα:

Αυτή την ώρα, προεδρεύει στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής με αντικείμενο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αύριο, στις 10:00, θα έχει συνεργασία με κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες, ενόψει της περιοδείας του στο νησί της Χίου. Αργότερα, στις 11:30, θα δεχθεί τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή. Στις 12:30 θα δεχθεί την Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθηγήτρια κ. Μαραγκοπούλου, η οποία θα τον ενημερώσει για το έργο της Επιτροπής. Στις 13:30, θα συνεργαστεί με τον υφυπουργό Εργασίας Χρήστο Πρωτόπαπα και με συμβούλους του, για το έργο που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το Ολυμπιακό Χωριό. Το απόγευμα, στις 19:00, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τζοχατζόπουλο.

Την Τετάρτη, στις 12:00, θα δεχθεί τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη. Το βράδυ, στις 21:00, ο Πρωθυπουργός παραθέτει δεξίωση στους ανθρώπους των γραμμάτων και της διανόησης.

Την Πέμπτη έχετε απεργία. Θα επιφυλαχθώ για το πρόγραμμά μας, όπως επίσης και για την Παρασκευή, το πρωί, όσον αφορά την «Ωρα του Πρωθυπουργού» για την οποία θα σας ενημερώσω την Τετάρτη.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας κ. Κλαρκ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός θα την υποδεχθεί την Πέμπτη. Οι συνομιλίες θα γίνουν την Παρασκευή, στις 12:00.

Υπενθυμίζω ότι το Σάββατο το πρωί, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί, επικεφαλής κυβερνητικού και κομματικού κλιμακίου, για περιοδεία στη Χίο. Η περιοδεία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, οι Τούρκοι απειλούν ξανά. Δεν αποδέχονται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Ντενκτάς, χθες, σε δηλώσεις του, μιλά για διεθνές «ρεζιλίκι», λέει ότι θα υπάρξει επιδείνωση του Κυπριακού μετά από αυτή την απόφαση, η δε Αγκυρα, δι επισήμου εκπροσώπου της, λέει ότι θα συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα στο κυπριακό πρόβλημα. Διερωτώμαι, αν αυτή την αρνητικότητα της Τουρκίας να δεχθεί τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, και όπως σας έχω ξαναρωτήσει, και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις προηγούμενες αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Λοϊζίδου, τι θα γίνει, πού θα οδηγηθούμε; Δεν θα αποδέχεται τις αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων;

ΡΕΠΠΑΣ: Η Τουρκία χρησιμοποιεί μια γλώσσα και ακολουθεί μια πολιτική, η οποία την οδηγεί σε αδιέξοδο. Πιστεύω ότι δεν έχει διδαχθεί τίποτα, από τη στάση που ακολουθεί μέχρι τώρα. Αυτό, όμως, που αποτελεί πραγματικότητα είναι τούτο: Για το κυπριακό ζήτημα είναι εκτεθειμένη σε πολλά επίπεδα. Η εφαρμογή αυτής της πολύ σημαντικής, της ιστορικής σημασίας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορά πρώτα και κύρια την Τουρκία. Θα πρέπει να σεβαστεί αυτή την απόφαση. Βεβαίως, αυτή η απόφαση αφορά και το διεθνή παράγοντα στο σύνολό του. Γιατί όσοι θεωρούν ότι η διεθνής έννομη τάξη πρέπει να γίνεται σεβαστή, έχουν λόγο -ασκώντας την όποια επιρροή έχουν στα όργανα της Τουρκίας- να συμβάλουν, ώστε να γίνει δεκτή και να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Πιστεύουμε ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Τουρκία δέχεται την κριτική και την αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας, γιατί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι, μπορεί να πει κανείς, και η έκφραση της διεθνούς αποδοκιμασίας προς την Τουρκία για τη στάση της.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ: Ποιό είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για τη νέα δημοσκόπηση που δείχνει τα ίδια με τις προηγούμενες και ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά πλέον, μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και επιπροσθέτως, αν με αυτή την άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις, συνδέεται και η τελευταία απόφαση του Πρωθυπουργού να προβαίνει σε σκληρές επιθέσεις προς τη Ν.Δ., κάνοντας αναφορές και στο παρελθόν.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν γίνει σε ένα δυσμενές πολιτικό περιβάλλον για μας. Είναι γνωστό -και εμείς το έχουμε αναγνωρίσει- ότι έγιναν λάθη, όσον αφορά ένα ζήτημα που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη ζωή των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα αυτών των δημοσκοπήσεων δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η αποτύπωση της δυσαρέσκειας των πολιτών γι` αυτή τη στάση μας, για τους χειρισμούς που έγιναν στο συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι αυτή η παρένθεση -γιατί μπορώ να μιλήσω για παρένθεση στην πορεία του κυβερνητικού έργου- κλείνει. Από εκεί και πέρα, εμείς, κινούμενοι στο πεδίο της πραγματικότητας, με το έργο μας, σύμφωνα με την εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό, ανταποκρινόμενοι σε αυτή την εντολή, θα βοηθήσουμε, ώστε πολύ γρήγορα και πάλι να φανεί ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν τις λύσεις στα όποια προβλήματα απασχολούν τη χώρα.

Η στάση του Πρωθυπουργού είναι στάση ενός υπεύθυνου πολιτικού, ο οποίος τέμνει την πραγματικότητα, αναδεικνύει τον προοδευτικό και δίκαιο χαρακτήρα της πρότασης της κυβέρνησης για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, έχουμε επίγνωση των προβλημάτων και των δυσκολιών. Αναγνωρίζουμε τα λάθη που κάνουμε και γι` αυτό, ακριβώς, προσφέρουμε όλα τα εχέγγυα, ώστε εμείς να είμαστε εκείνοι που θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση των καιρών, δηλαδή να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Αλλοι παρελθοντολογούν, εκείνοι που παραπέμπουν στην ορθότητα μιας πολιτικής πρότασης, αναφερόμενοι στην πολιτική που ακολουθήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Αρα, λοιπόν, "βουτιά στο παρελθόν" κάνουν άλλοι. Πρέπει να πω ότι οι επισημάνσεις αυτές αφορούν το σήμερα και το αύριο της χώρας. Ασφαλώς, είναι διδακτική η εμπειρία του παρελθόντος, γι` αυτό γίνεται αναφορά και σε αυτήν. Σημασία, όμως, έχει ποια είναι η πρόταση που κάθε κόμμα καταθέτει σήμερα για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Εμείς -είναι φανερό αυτό σε όλους- έχουμε για κάθε θέμα μία πολύ υπεύθυνη πρόταση, την οποία θέτουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Οπως και για το ασφαλιστικό ζήτημα, θέλουμε στο τραπέζι του διαλόγου να τεθούν όλες οι απόψεις, όλες οι προτάσεις, ώστε μέσα από τη δημιουργική σύνθεσή τους να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση.

ΜΙΧΑΗΛ: Κατ` επανάληψη στο παρελθόν, όταν ερωτηθήκατε για δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους, λέγατε ότι οι δημοσκοπήσεις εκφράζουν τη στιγμιαία αντίδραση των ερωτηθέντων και ότι το ζητούμενο είναι ότι, τέλος πάντων, με τις εκλογές μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει και να ξεπεράσει τις δυσμενείς προβλέψεις των δημοσκοπήσεων. Χάνετε, όμως, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που είχαν όλες οι άλλες δημοσκοπήσεις για τον κ. Σημίτη, ότι παρ` όλο αυτό το δυσμενές κλίμα, ήταν πάντοτε πρώτος στις προτιμήσεις για Πρωθυπουργός. Τώρα, φαίνεται ότι δεν είναι, και ο κ. Καραμανλής λέει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτον, ότι το πλεονέκτημα αυτό δεν φαίνεται να το χάνει ο Πρωθυπουργός, ακόμη και στο πλαίσιο των δημοσκοπήσεων. Παραμένει στην πρώτη γραμμή επιλογής των πολιτών, όσον αφορά την καταλληλότητά του ως πολιτικού για να οδηγήσει τη χώρα τα επόμενα χρόνια. Δεύτερον, γνωρίζετε πολύ καλά -πάντοτε το λέγαμε- ότι την ώρα της κάλπης επιβεβαιώθηκαν οι δικές μας προβλέψεις και όχι οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων που είχαν αποτυπώσει την περιστασιακή διάθεση της κοινής γνώμης και όχι την πολιτική επιλογή που κάνει ο πολίτης, προσερχόμενος στην κάλπη των εκλογών. Και σε τελευταία ανάλυση, πολλές φορές ακούμε από πολιτικούς της Ν.Δ. να αυτοχρίζονται "εν δυνάμει πρωθυπουργοί", "εν αναμονή πρωθυπουργοί", "επόμενοι πρωθυπουργοί" κ.τ.λ. και τελικώς να είναι οι προηγούμενοι αρχηγοί της Ν.Δ.

ΜΙΧΑΗΛ: Και κάτι ακόμη: Ο κ. Σημίτης είπε αυτά που είπε στη Βουλή και επανέλαβε στο ανοιχτό Συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πολιτικά και πρακτικά, τι είναι αυτό το καινούργιο που προτείνει η Κυβέρνηση, πέρα από την κριτική, που είπατε ότι χρειάζεται...

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Γνωρίζετε καλά ότι έχουμε να χειριστούμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Πιστεύω ότι το ασφαλιστικό ζήτημα είναι πρόβλημα που πρέπει να συζητηθεί και να λυθεί, χωρίς οι συζητήσεις στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου να αποτελέσουν πεδίο για την ανάδειξη νικητών και ηττημένων. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτό το οποίο προτείνουμε εμείς είναι και το πολιτικά ορθό και το κοινωνικά δίκαιο. Μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία κοινωνικού διαλόγου να αναζητήσουμε λύση. Η λύση αυτή θα πρέπει να διαπνέεται από ορισμένες αρχές, όπως αυτή της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης των γενεών και ασφαλώς, της βεβαιότητας που πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης για το ποια σύνταξη και το πότε θα την πάρει. Ολα αυτά είναι θέματα που δείχνουν με πόση υπευθυνότητα προσεγγίζουμε και αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Αυτό είναι το μοντέλο διακυβέρνησης που προτείνουμε. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Είναι το μοντέλο το οποίο χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση του τόπου τα τελευταία χρόνια. Και αποδεικνύεται ότι ήταν επιτυχημένο, αν κρίνουμε από την ψήφο του ελληνικού λαού προς το ΠΑΣΟΚ.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Στην τελευταία δημοσκόπηση, πέρα από τα όσα ανέφερε ο συνάδελφος, υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία, τα οποία, νομίζω, ότι πρέπει να σας προβληματίσουν: Οπως για παράδειγμα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών, ως καλύτερο να διαχειριστεί μεγάλα θέματα, όπως είναι η ανεργία, η οικονομία, που είναι ένα βασικό πλεονέκτημα μέχρι σήμερα της κυβέρνησης κ.τ.λ. Γι` αυτά, τι απαντάτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Απαντώ ότι οι δημοσκοπήσεις τις οποίες προσέχουμε και μελετούμε, μας προβληματίζουν, αλλά δεν μας αιχμαλωτίζουν. Οταν αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει λανθασμένους χειρισμούς σε ένα σημαντικό ζήτημα, αντιλαμβάνεστε πως αυτή η προσλαμβάνουσα των πολιτών τους οδηγεί στο να διατυπώνουν θέση αμφιβολίας, για το αν μπορούμε να χειριστούμε σημαντικά θέματα που αφορούν τη ζωή τους. Σας είπα, λοιπόν, ότι αυτό, κατά τη δική μας άποψη, αποτελεί μια παρένθεση η οποία κλείνει. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλούμε σε νέα βάση. Αυτό το οποίο, σε τελευταία ανάλυση, έχει σημασία, είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας με συνέπεια προς τις εκλογικές εξαγγελίες μας και στη βάση αυτού του έργου θα κριθούμε. Και πιστεύω ότι θα κριθούμε, αποκομίζοντας για μια ακόμη φορά, τη θετική ψήφο, την εμπιστοσύνη των πολιτών, την ώρα της κάλπης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είπατε ότι έχετε μια υπεύθυνη πρόταση. Ποια είναι αυτή;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς γι αυτό το θέμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό αναθέσαμε σε έναν ξένο οίκο να καταρτίσει μια μελέτη. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης κινηθήκαμε, αξιολογώντας τα όποια στοιχεία. Κάναμε μια κατ` αρχάς προσέγγιση, διατυπώνοντας από την πρώτη στιγμή τη θέση ότι δεν είμαστε δογματικοί, ότι δεν αποτελεί θέσφατο αυτή η πρώτη τοποθέτηση. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, έτοιμοι να δεχθούμε κάθε εποικοδομητική πρόταση. Αναμένουμε, λοιπόν, τις προτάσεις των άλλων φορέων. Η συζήτηση, η οποία στο μεταξύ έχει γίνει, από τη στιγμή δηλαδή εκείνη μέχρι σήμερα στη δημόσια σφαίρα, έχει βοηθήσει να κατανοήσουμε όλο και περισσότερο την κρισιμότητα του ζητήματος. Και βλέπετε ότι ένα θέμα που μέχρι τότε υπήρχε απλώς στην ατζέντα των πολλών θεμάτων, σήμερα είναι ένα θέμα που όλοι οι φορείς, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν, ομολογούν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί και να δοθεί λύση. Δεν πρέπει να αφεθεί να χρονίσει. Αυτό, λοιπόν, πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα πρώτο επίτευγμα, η συνειδητοποίηση δηλαδή της κρισιμότητας του θέματος. Από εκεί και πέρα, σας είπα ότι εμείς δεν θα δώσουμε διαδικαστικό άλλοθι σε οποιονδήποτε, επειδή επιθυμούμε την αναζήτηση λύσης με συναινετικό τρόπο. Με βάση τις αρχές, όπως τις ανέφερα πριν, ζητούμε στο πλαίσιο αυτού του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος ευελπιστούμε να αρχίσει γρήγορα, να ακουστούν όλες οι απόψεις, προκειμένου να καταλήξουμε στην κοινή θέση. Γιατί επιθυμούμε με συναινετικό τρόπο να καταλήξουμε σε μια λύση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή την υπεύθυνη πρόταση που λέτε, οι φορείς την θεωρούν ανεύθυνη, την αποσύρετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, αν θεωρούσαμε ότι η πρόταση αυτή είναι η μοναδική λύση του προβλήματος@

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ετσι είπατε.

ΡΕΠΠΑΣ: Κάνετε τεράστιο λάθος. Είπαμε ότι μεταξύ των προτάσεων που έχουν διατυπωθεί μια έχει την κατ` αρχάς προτίμηση της κυβέρνησης ως έναυσμα για να ξεκινήσει ο διάλογος. Από εκεί και πέρα, είπαμε ότι δεν είναι θέσφατο η θέση αυτή. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, έτοιμοι να υιοθετήσουμε κάθε άλλη εποικοδομητική πρόταση. Ηρθε η ώρα, λοιπόν, να διατυπωθούν όλες οι προτάσεις. Αυτό το οποίο τότε είπαμε θα το τηρήσουμε με συνέπεια. Συμμετέχοντας σε αυτό το διάλογο θα υιοθετήσουμε κάθε άποψη, η οποία θα ανταποκρίνεται σε αυτές τις αρχές και θα δίνει λύση στο πρόβλημα. Αυτή είναι η επιδίωξή μας.

ΚΑΠΠΟΣ: Υπάρχει ένα θέμα το οποίο έχει επισύρει την οργή και της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και της εξωκοινοβουλευτικής. Αναφέρομαι στο ζήτημα των προσφυγών για τα έξοδα υποψηφίων βουλευτών. Αυτό το ζήτημα είναι αρκετά μεγάλο, ειδικά για τους υποψηφίους των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, οι οποίοι δεν είχαν καθόλου προσωπικά έξοδα προεκλογικά και καλούνται τώρα να πληρώσουν πρόστιμα της τάξης δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών ή και κόμματα τα οποία καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα της τάξης εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών.

ΡΕΠΠΑΣ: Το θέμα αυτό αφορά μια κοινοβουλευτική διαδικασία. Εχει ψηφιστεί και εφαρμόστηκε πρώτη φορά ο συγκεκριμένος νόμος. Σας παραπέμπω στη δήλωση που έκανα για το θέμα αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και στις πολύ σημαντικές και ουσιαστικές δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος προβληματιζόμενος μαζί με πολλούς άλλους που διατύπωσαν ανάλογες απόψεις προτείνει να υπάρξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος με βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τη Βουλή και τα όργανά της.

ΚΑΠΠΟΣ: Δικαιωματικά θεωρεί η κυβέρνηση ότι το προεκλογικό και το μετεκλογικό παιχνίδι γίνεται επί ίσοις όροις ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Το πολιτικό παιχνίδι γίνεται, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με δημοκρατικούς όρους.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Είπατε ότι κλείνει η παρένθεση, δηλαδή της δυσμενούς τάσης της κοινής γνώμης έναντι του κόμματός σας. Εχω την εντύπωση ότι αυτή η δυσμενής τάση δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το ασφαλιστικό, σχετίζεται γενικότερα με την εικόνα της κυβέρνησής σας και ειδικότερα με την πρώτη παρέμβασή σας. Όταν λέτε κλείνει η παρένθεση, τότε κανείς υποθέτει ότι αλλάζετε ρότα. Αλλιώς, πώς δηλαδή εκτιμάτε ότι κλείνει;

ΡΕΠΠΑΣ: Εγώ αναφέρομαι στο ασφαλιστικό. Εσείς δεν δέχεστε ότι αυτό αφορά μόνο το ασφαλιστικό. Οσον αφορά το ασφαλιστικό αναγνωρίζουμε ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί και ότι επιχειρούμε μια νέα προσέγγιση με έναν άλλο τρόπο, προκειμένου να φθάσουμε πάντως σε ένα ορθό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα εσείς κάνετε τις κρίσεις σας.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 14 May 2001 - 13:05:09 UTC