Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 20 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-05-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 7 Μαΐου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής κομματικής αντιπροσωπείας, βρίσκεται στο Βερολίνο. Συμμετέχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για την οικονομία. Τη σχετική αίτηση για τη συζήτηση αυτή -υπενθυμίζω- είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στο ανοικτό συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, όπου και θα εκφωνήσει λόγο.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Η αναζωπύρωση της κρίσης προκαλεί κινδύνους για τη σταθερότητα στη χώρα αυτή. Εχουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης των Σκοπίων. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο διεθνής παράγοντας, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έχουν ενεργοποιηθεί και οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται εκεί. Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη και ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στο γειτονικό κράτος μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή αποτελέσματα, προκειμένου έτσι να εξαλειφθούν οριστικά και δια παντός οι εστίες κρίσης, που όταν αναζωπυρώνονται δημιουργούν κινδύνους για την περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις, προσφέροντας τις καλές υπηρεσίες μας, όπως κάνουμε μέχρι τώρα.

Θα μου επιτρέψετε, επίσης, να κάνω ένα σχόλιο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Ποντίφικα στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα που όλοι βγάζουν είναι ένα: Ολοι ωφελήθηκαν από την επίσκεψη αυτή. Ωφελήθηκε η χώρα μας, γιατί έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τόσο σημαντικής επίσκεψης να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα που προκαλούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης, οι ηγεσίες των δύο Εκκλησιών έχουν ωφεληθεί πάρα πολύ, γιατί πιστεύουμε ότι η βάση της κοινής πορείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα θέματα που απασχολούν τους πιστούς ή τους εκπροσώπους των Εκκλησιών, δεν μπορεί να είναι άλλη από το διάλογο και την επικοινωνία. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν πολλαπλά ωφέλιμη η επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ελλάδα.

Οσον αφορά την περιοδεία του αρχηγού της Ν.Δ. στη Θράκη και τις δηλώσεις που έκανε για διάφορα θέματα, θα μου επιτρέψετε επίσης να κάνω ένα απαντητικό σχόλιο και να πω ότι ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει τους ψευδείς και άστοχους ισχυρισμούς του και επαναλαμβάνεται και ο ίδιος ως πολιτικός των λόγων. Ιδίως, όταν προσωποποιεί τους πολιτικούς της στόχους η Ν.Δ., αποκαλύπτει και την ποιότητα της πολιτικής που ακολουθεί. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που έχει αναλάβει σειρά θεσμικών και άλλων πρωτοβουλιών για την Αυτοδιοίκηση, την αποκέντρωση, την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου. Γνωρίζετε, επίσης, ότι στο πλαίσιο του γ@ σχεδίου ανάπτυξης της χώρας, του Γ@ ΚΠΣ, έχουμε δεσμευτεί -και αυτό γίνεται πράξη- να διοχετεύσουμε το 80% του συνόλου των κονδυλίων στην ελληνική περιφέρεια, για να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης των επαρχιών της χώρας μας. Η Ν.Δ., η οποία καταδίκασε με την πολιτική της την ελληνική επαρχία επί πολλά χρόνια, τώρα καταδικάζει οριστικά και τον εαυτό της στο ρόλο του υποκριτή και του αναξιόπιστου κατήγορου των άλλων.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός είχε μια σύντομη επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και αν θα υπάρξει συνάντηση, αν υπάρχει κάτι τέτοιο στον ορίζοντα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που είναι ήδη γνωστό: Δεν υπάρχει κανένα θέμα, όσον αφορά τις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία. Το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στο δελτίο αστυνομικών ταυτοτήτων γνωρίζετε ότι έχει αντιμετωπιστεί και έχει λυθεί από την πλευρά της Πολιτείας. Κατά τα άλλα, οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μείνουν ανοικτοί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επί της ουσίας διάφορα άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν και την Εκκλησία και την Πολιτεία. Ασφαλώς, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πάπα στην Ελλάδα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ένα χαιρετισμό. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να οδηγεί στην εξαγωγή άλλων συμπερασμάτων.

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Θα υπάρξει συνάντηση@;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι αυτό δεν πρέπει να σας οδηγεί στην εξαγωγή άλλων συμπερασμάτων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βγαίνουν και αμφισβητούν τον Πρωθυπουργό, μήπως ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει λόγους να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Είναι δεδομένη και αυτονόητη η στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν παραμένει ακόμα ο κ. Κατσανέβας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι θέμα το οποίο πρέπει να θέσετε στον κ. Κατσανέβα. Γνωρίζω, όμως, ότι παραμένει και στηρίζει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό με την ψήφο του.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Φεύγοντας ο Πρωθυπουργός για το Βερολίνο, σας έδωσε εντολή να κάνετε κάποιο σχόλιο για δηλώσεις που έκαναν υπουργοί το Σαββατοκύριακο σε εφημερίδες, ότι δεν υπάρχει ενότητα και αποδοχή του Πρωθυπουργού κ.τ.λ.;

ΡΕΠΠΑΣ: Κατ` αρχήν, πρέπει να σας πω ότι o τρόπος τον οποίο περιγράφετε δεν είναι αυτός με τον οποίο επικοινωνεί ο Πρωθυπουργός. Δεύτερον, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο τρόπος, δεν είχε λόγους να προβεί σε τέτοιες υποδείξεις αυτή τη στιγμή. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι -και εγώ είμαι υπουργός- όλοι οι συνάδελφοι, με αλληλεγγύη, καθένας από τη δική του πλευρά, προσπαθούμε να συμβάλουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα αυτής της περιόδου. Η κυβέρνηση πάντοτε βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις. Μέχρι τώρα, έχει δείξει ότι τα καταφέρνει. Γι` αυτό, άλλωστε, ο ελληνικός λαός επιδοκιμάζει με την ψήφο του την κυβέρνησή μας για πολλά χρόνια. Θα τα καταφέρουμε και απέναντι σε αυτό το νέο πρόβλημα, το οποίο -θα μου επιτρέψετε να πω- αφορά κυρίως εμάς, ξεκινά από εμάς και θα πρέπει εμείς, για μια ακόμη φορά, να δείξουμε ως κυβέρνηση και ως ΠΑΣΟΚ βεβαίως -γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το κυβερνητικό κόμμα- ότι έχουμε τα αντανακλαστικά, τις ικανότητες, αλλά και όλες τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Εχουμε αυτές τις προϋποθέσεις και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Αυτό μένει να κάνουμε και θα το κάνουμε. Να είστε σίγουρος.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Δηλαδή, να περιμένουμε κάποιες κινήσεις του Πρωθυπουργού...;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα έλεγα να περιμένετε τρία χρόνια ακόμα, μέχρι τις επόμενες εκλογές, όπου και πάλι θα επαναβεβαιωθεί η πολιτική, ιδεολογική και προγραμματική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, άρα και η εκλογική νίκη του.

ΜΙΧΑΗΛ: Αφού μας είπατε ότι όλοι ωφελήθηκαν από την επίσκεψη του Πάπα, συνεπώς εκτιμά η κυβέρνηση ότι ήταν πολύ θετική η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να τον καλέσει στην Ελλάδα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πραγματικά, η πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον Πάπα, ήταν μια σωστή ενέργεια. Από εκεί και πέρα, εκ των υστέρων, κρίνοντας την επίσκεψη αυτή από τα αποτελέσματα, μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά η πρόσκληση αυτή ήταν μια κίνηση που βοήθησε πολύ όχι μόνο τις δύο Εκκλησίες, αλλά και τη χώρα μας.

ΜΙΧΑΗΛ: Προηγουμένως σας ρώτησαν αν ο κ. Σημίτης πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Χριστόδουλο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι πρέπει να τα πουν και αναμένεται η πρωτοβουλία αυτής της νέας συνάντησης. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το πλαίσιο για την επικοινωνία και το διάλογο είναι δεδομένο. Πάντοτε υπήρχαν αυτές οι δυνατότητες. Δεν είναι κάτι το οποίο προκύπτει τώρα ως νέο στοιχείο. Από εκεί και πέρα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζετε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα θέματα καθ` όσον μας αφορούν. Αυτό, βεβαίως, πρέπει να γίνει με συντεταγμένο τρόπο.

ΜΙΧΑΗΛ: Χθες, διαβάσαμε δημοσιεύματα, ότι η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό φέρνει δια του υπουργού Εθνικής Οικονομίας μια νέα πρόταση, χρηματοδότηση, μέσω εθνικού κεφαλαίου και απόδοση των πόρων. Την επιβεβαιώνετε ή τη διαψεύδετε αυτή την πληροφορία;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, έχουμε πει, ότι πρέπει να γίνει ένας καλόπιστος και ειλικρινής διάλογος για το ασφαλιστικό, εφ` όλης της ύλης, χωρίς προαπαιτούμενα. Το τραπέζι του διαλόγου είναι ευρύχωρο και φιλόξενο. Σε αυτό έχουν θέση όλες οι απόψεις και όλες οι προτάσεις. Η κυβέρνηση, ιδιαιτέρως οι αρμόδιοι Υπουργοί, έχουν κάθε λόγο να είναι παρόντες και να παρεμβαίνουν με δημιουργικό τρόπο, προκειμένου να αναζητήσουμε και να εξεύρουμε την καλύτερη λύση. Οι σκέψεις που διατυπώνονται από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας έχουν και αυτές τη θέση τους στο τραπέζι του διαλόγου. Εχουμε πει ότι ο διάλογος θα ξεκινήσει με την πρόσκληση που θα απευθύνει στα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας. Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα επικοινωνίας και διαλόγου, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ, ώστε όταν αρχίσει με συντεταγμένο τρόπο ο επίσημος διάλογος, να υπάρχει η καλοπιστία και η διάθεση εκείνη που θα βοηθήσει, ώστε να προχωρήσουμε σε συνεννόηση και συναίνεση για την αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος.

ΜΙΧΑΗΛ: Να υποθέσουμε πως το γεγονός ότι ο κ. Σημίτης συνοδεύεται στο Βερολίνο από τον κ. Σκανδαλίδη, τον κ. Τσοχατζόπουλο και άλλα κομματικά στελέχη που εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς -αναφέρομαι στον κ. Μωραϊτη- να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι στο περιθώριο γίνονται και κάποιες διαβουλεύσεις, όχι τόσο για να αποκατασταθεί μόνο το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και για να μην ξαναέχουμε χειρισμούς σαν κι αυτούς που είδαμε την τελευταία φορά...

ΡΕΠΠΑΣ: Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που παίρνει μέρος στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, είναι κομματική. Πιστεύω ότι αναλόγως του προγράμματός του -γιατί έχει ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα συμμετέχοντας σε αυτό το Συνέδριο- μπορεί να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που θα του προσφερθεί, προκειμένου να επικοινωνήσει με τα 14 στελέχη που -όπως γνωρίζετε- συμμετέχουν σε αυτή την αντιπροσωπεία. Ως γνωστόν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ είναι 14.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Από την ημέρα που συνεδρίασε το τελευταίο Ε.Γ. μέχρι σήμερα, έχουν διαρρεύσει στις εφημερίδες διάλογοι για επικρίσεις κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Παπαντωνίου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και όλων μας.

ΚΑΠΠΟΣ: Οσον αφορά τα Σκόπια, στην εμπιστοσύνη που εκφράσατε προηγουμένως για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της FΥRΟΜ, συμπεριλαμβάνεται και η εμπιστοσύνη, ως προς τη βούληση αυτής της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε κήρυξη κατάστασης πολέμου στην περιοχή του Κουμάνοβο;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι δεδομένο ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των Σκοπίων και στους χειρισμούς της. Πιστεύουμε ότι αυτή την ώρα όλοι -κι εμείς αυτό κάνουμε- θα πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του γειτονικού κράτους για να αντιμετωπίσει και να λύσει αυτή την κρίση. Κατά τα άλλα, υπάρχει ανοικτή γέφυρα επικοινωνίας στο πλαίσιο της οποίας ανταλλάσσονται διάφορες απόψεις. Οι επιλογές που κάνει η γειτονική κυβέρνηση θα είναι οι καλύτερες με γνώμονα όχι μόνο το συμφέρον του γειτονικού κράτους, αλλά και το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής. Κυρίως, όμως, προέχει το συμφέρον των πολιτών που ζουν σε αυτό το κράτος. Πιστεύω ότι αυτό είναι το περιεχόμενο και ο στόχος του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών δυνάμεων του γειτονικού κράτους.

ΚΑΠΠΟΣ: Σε σχέση με την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα έχει η κυβέρνηση τη συναίσθηση του πόσες πολλές διατάξεις του Συντάγματος παραβίασε και πόσα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα παραβίασε με την κατάσταση «πολιορκίας» που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή και το Σάββατο;

ΡΕΠΠΑΣ: Ολοι αναγνωρίζουν πως η επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, από όποια πλευρά κι αν την προσεγγίσει ή την αναλύσει κανείς, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι συνέβαλε, μεταξύ των άλλων, και στην προώθηση του εθνικού συμφέροντος. Ανέδειξε την εικόνα μιας χώρας που είναι φιλόξενη, μιας χώρας που υποδέχεται έναν πολύ σημαντικό παράγοντα με διεθνή ακτινοβολία και του αποδίδει τις τιμές που αρμόζουν στο αξίωμα και το ρόλο του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κατά τα άλλα, ουδείς έθεσε άλλο τέτοιο θέμα, απορώ πως το θέτετε κι εσείς.

ΚΑΠΠΟΣ: Το θέτω και αναρωτιέμαι, αν κάθε φορά...

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζουμε όλοι ότι σε έκτακτες περιστάσεις, όπως η συγκεκριμένη, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα περιφρούρησης των δημόσιων χώρων, μέτρα τάξης και ασφάλειας, κάτι το οποίο προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ουδείς έθεσε οποιοδήποτε θέμα περιορισμού των δικαιωμάτων του, παρά το ότι αναγνωρίζουμε πως πολλοί που ζουν στην Αθήνα ταλαιπωρήθηκαν. Ζητούμε συγγνώμη, αλλά αυτό ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία εκ των πραγμάτων προκύπτουν, στο πλαίσιο μιας τέτοιας πολύ σημαντικής επίσκεψης. Ουδείς έθεσε τέτοιο θέμα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ή είναι κάτι το οποίο ο Πρωθυπουργός έχει αποκλείσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κάτι που δεν τίθεται ούτε καν ως σκέψη. Γνωρίζετε ότι έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους. Εμείς με αυτή τη σημαία πορευόμαστε στο πλαίσιο αυτής της θητείας μας. Θα ανταποκριθούμε στην εντολή του ελληνικού λαού και όταν έρθει η ώρα να κάνουμε λογαριασμό με το «ξενοδόχο», να είστε σίγουροι ότι ο λογαριασμός θα είναι θετικός για εμάς.

ΚΑΠΠΟΣ: Επειδή αναφερθήκατε στο θέμα των ταυτοτήτων, έχετε υπόψη σας ότι η δημόσια Αρχή -και αναφέρομαι στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά με την έννοια της δημόσιας αρχής- προχωρεί σε διαγωνισμό, κατά τον οποίο ζητά από τους υποψηφίους μια σειρά από προσωπικά δεδομένα, τόσο στην αίτηση, όσο και σε μια σειρά από υπεύθυνες δηλώσεις που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι, αναφέρομαι και στο θρήσκευμα..;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι πολλές υπηρεσίες, είτε αξιολογούν τους υπαλλήλους τους, είτε όταν πρόκειται να προσλάβουν στελέχη, έχουν ενδιαφέρον να γνωρίζουν στοιχεία, τα οποία συγκροτούν την προσωπικότητά τους. Από κει και πέρα, αυτά δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται. Αλλά, το πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, γνωρίζετε ότι, περιγράφεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε αρμονία με το πλαίσιο που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έτσι όπως τα έχει προσδιορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή, με βάση το νόμο που έχουμε ψηφίσει.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 7 May 2001 - 13:05:09 UTC