Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-04-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Απριλίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο, αλλά και την κ. Παπαζώη, ότι έχουν ανοίξει μία μαύρη τρύπα στο υπουργείο Πολιτισμού και ότι έδωσαν κάπου 3,5 δισ. δραχμές σε επιχορηγήσεις, αφήνοντας το υπουργείο χωρίς λεφτά. Τι έχετε να πείτε γι` αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Πάγκαλος ήταν σαφής. Με τις διευκρινήσεις που έδωσε, έκανε απόλυτα κατανοητό ότι δεν έθεσε τέτοιο θέμα. Ασφαλώς, δεν πρόκειται να επικροτήσουμε τέτοια φαινόμενα δημόσιας αντιπαράθεσης και αντιδικίας. Το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται λήξαν. Τα δύο σημαντικά στελέχη συνεχίζουν το έργο τους. Οπως στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον έχουν να προσφέρουν σημαντικό έργο. Αυτή είναι η θέση μας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την προστασία του Πρωθυπουργού. Πρόκειται ο Πρωθυπουργός να φωνάξει τον κ. Πάγκαλο και να του κάνει συστάσεις;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά τι είπε ο κ. Βενιζέλος. Δεν ζήτησε καμία προστασία. Αλλωστε, δεν έχει ανάγκη προστασίας ο κ. Βενιζέλος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέτε ότι ήταν σαφής ο κ. Πάγκαλος. Ομως, ο κ. Πάγκαλος δεν ήταν σαφής. Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, έμπλεξε και την κ. Παπαζώη, μιλώντας στα ΜΜΕ.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Πάγκαλος μίλησε αυθεντικά. Παρακαλώ, μην προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τι είπε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μαύρη τρύπα στο υπουργείο Πολιτισμού;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς, δεν υπάρχει μαύρη τρύπα και δεν αναφέρθηκε ο κ. Πάγκαλος σε αυτό το οποίο εσείς θέσατε, με την ερώτησή σας. Δεν αναφέρθηκε σε αυτό.

ΤΑΚΗΣ: Στο ίδιο θέμα, αλλά επί της ουσίας. Οταν μία κυβέρνηση είναι καινούργια και δεν έχει συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα από την ορκωμοσία της, πόσο θετικό είναι για την εικόνα της, δύο κορυφαία στελέχη να διατυπώνουν τέτοιες αιχμές, το ένα εναντίον του άλλου, και μάλιστα ο κ. Βενιζέλος να λέει ότι ο κ. Πάγκαλος αρθρώνει λόγο ανάλογο με εκείνο του κ. Καραμανλή;

ΡΕΠΠΑΣ: Η απάντηση στην ερώτησή σας βρίσκεται στην απάντηση που έδωσα, μόλις πριν, σε ερώτηση συναδέλφου σας. Χαρακτήρισα το φαινόμενο.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Η κυβέρνηση καλύπτεται από τη δεύτερη διορθωτική παρέμβαση του κ. Πάγκαλου;

ΡΕΠΠΑΣ: Το θέμα θεωρείται λήξαν. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να δώσει συνέχεια σε ένα θέμα, το οποίο δεν υφίσταται, πλέον.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Δημοσιεύονται σε όλο τον Τύπο πληροφορίες που οδηγούν σε σκέψεις ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επαγγέλθηκε η κυβέρνηση «ξηλώνεται» σιγά-σιγά. Ισχύει αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά και ολοκληρώνει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ακολουθούμε την αρχή, την οποία και ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης είχε διακηρύξει, ότι κατά την πορεία εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, μέσα στη διδακτική πράξη, θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες βελτιώσεις και προσαρμογές που κρίνονται απαραίτητες. Υπάρχει επικοινωνία του σημερινού υπουργού Παιδείας με τον προηγούμενο και πρέπει να σας πω ότι οι ρυθμίσεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, την οποία εισηγήθηκε και έθεσε σε εφαρμογή ο Γεράσιμος Αρσένης.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Να κάνω άλλη μια ερώτηση. Παρά το χθεσινό σας σχόλιο, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου -που επικαλούνται μάλιστα και άλλα στοιχεία- περί «εκλογικής νοθείας». Θα θέλατε να το σχολιάσετε, καθώς και το γεγονός ότι επισήμως η Ν.Δ. δεν παίρνει θέση επ` αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Το φαινόμενο είναι λυπηρό. Η επίσημη Ν.Δ. σιωπά. Από τη μία, προσπαθεί να οικοδομήσει ένα φιλικό, συναινετικό και μετριοπαθές προσωπείο. Από την άλλη, δέσμια του παρελθόντος της, αμφισβητεί τη δημοκρατική νομιμότητα με τη στάση την οποία τηρεί. Γιατί, μετά το εγχείρημα της πρώτης περιόδου -και μιλώ για την προσπάθεια μαζικής αυθυποβολής των στελεχών της Ν.Δ. για το ότι, δήθεν, κέρδισαν τις εκλογές- ακολούθησε αυτή η προσπάθεια ψυχολογικής υποστήριξης των μελών και των στελεχών της Ν.Δ. για δήθεν νοθεία, κατά τη διενέργεια των εκλογών. Γνωρίζετε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η προσπάθεια που γίνεται από κύκλους της Ν.Δ. σε συνεννόηση με μερίδα του φιλικού προς τη Ν.Δ. Τύπου, έχει συγκεκριμένο και προφανή σκοπό. Πιστεύουμε ότι η στάση αυτή εκθέτει τη Ν.Δ. και αποδεικνύει ότι τελικώς «το νέο ξεκίνημα» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια «βουτιά στο κακό παρελθόν» της συντηρητικής παράταξης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα στοιχεία που δημοσιεύονται, τα αμφισβητείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Απολύτως.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μεταφέρθηκαν αυτοί@

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχουν όργανα, στα οποία μπορούν να τεθούν τα στοιχεία αυτά. Γνωρίζετε πολύ καλά, γιατί κάναμε σχετικά σχόλια, ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας αυτά τα στοιχεία.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 18 April 2000 - 13:05:12 UTC