Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-02-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Γνωρίζετε ότι σήμερα το απόγευμα αναχωρεί η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό για το Βουκουρέστι, όπου οργανώνεται η 3η Βαλκανική Σύνοδος Κορυφής. Στο πλαίσιο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα διμερών επαφών.

Αύριο, στις 8.30 το πρωί, θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Γκεοργκιέφσκι, αμέσως μετά τον Ρουμάνο Πρωθυπουργό κ. Ισαρέσκου και στη συνέχεια, στις 9.40, τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ετσεβίτ. Αύριο το βράδυ, πριν από την αναχώρησή μας, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, τον κ. Κοστόφ. Σας υπενθυμίζω ότι πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Μέτα. Είχαμε τη δυνατότητα διμερών συζητήσεων. Δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου επαφή μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Μέτα. Είναι κάτι, όμως, που έως αυτή τη στιγμή δεν έχει προγραμματιστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στο πλαίσιο αυτής της Συνόδου, έχει η υπογραφή της διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας για τις χώρες της περιοχής. Θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και άλλα θέματα πολυμερούς ενδιαφέροντος. Μεταξύ των άλλων, θα μας απασχολήσει και το θέμα @είναι στις προθέσεις μας αυτό- του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία. Το θέμα αυτό, άλλωστε, θα συζητηθεί και κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που θα συνέλθει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα.

Οσον αφορά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, όπως γνωρίζετε αυτή αφορούσε την προετοιμασία της χώρας μας για την Ολυμπιάδα του 2004. Εγινε μια καταγραφή των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε όλους τους τομείς. Διαπιστώθηκε ότι είμαστε επίκαιροι στον προγραμματισμό μας, είμαστε εντός των προθεσμιών. Σε όλους τους τομείς υπάρχει μια εξέλιξη περισσότερο ή λιγότερο ικανοποιητική. Υπάρχουν θέματα, βεβαίως, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις. Θα μου επιτρέψετε εν τάχει να αναφερθώ στα θέματα αυτά.

Οσον αφορά το πρώτο θέμα που έχει σχέση με τη μεταφορά του αεροδρομίου που χρησιμοποιείται από τη Γενική Αεροπορία στο Μαραθώνα, στην περιοχή δηλαδή όπου θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή ορισμένων ολυμπιακών αθλημάτων, όπως είναι το κανό καγιάκ και το κέντρο κωπηλασίας, αποφασίστηκε, πράγματι, να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του, ώστε η περιοχή να έχει αποδοθεί ελεύθερη έως την 1η Φεβρουαρίου του 2001. Επομένως, το αεροδρόμιο στο Μαραθώνα σταματά τη λειτουργία του. Εως τότε θα έχει επιλεγεί η οριστική λύση μεταξύ των εναλλακτικών προτάσεων που έχουν διατυπωθεί και αφορούν διάφορες περιοχές κοντά στην Αθήνα.

Οσον αφορά το αεροδρόμιο του Ελληνικού αποφασίστηκε ότι έως το Νοέμβριο του 2001 θα έχουν μεταφερθεί οι βαριές, όπως καλούνται, εγκαταστάσεις συντήρησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ώστε να αποδοθεί ελεύθερος ο χώρος αυτός. Είναι σε εξέλιξη μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου, ο οποίος θα παραμείνει ελεύθερος. Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει μια μεγάλη όαση πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Πάντως, ο χώρος αυτός θα ενταχθεί αρμονικά στις υποδομές που δημιουργούνται για να χρησιμοποιηθούν προσωρινά για την Ολυμπιάδα του 2004.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος κατά την περίοδο εκείνη, πριν και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας διοίκησης έργου. Η ομάδα αυτή θα έχει αρμοδιότητες που σήμερα είναι διάσπαρτες σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς και υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, δηλαδή της εύκολης πρόσβασης, εύκολης προσπέλασης προς όλους τους προορισμούς κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων από τους πολίτες Ελληνες ή ξένους που θα μας επισκεφθούν.

Οσον αφορά τη φιλοξενία των ξένων πολιτών που θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας εκείνη την περίοδο, υπάρχει σε εξέλιξη συνεννόηση μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, του ΕΟΤ κυρίως και των Επιμελητηρίων των ξενοδόχων. Εχουμε αποφασίσει την αναβάθμιση των ξενοδοχείων που σήμερα λειτουργούν, αλλά και την ενίσχυση της ξενοδοχειακής υποδομής.

Οσον αφορά την παραγωγή και ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι μια πολύ κρίσιμη δραστηριότητα, μέσω της οποίας θα επιτύχουμε και την προβολή της χώρας μας διεθνώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία, με αφορμή τη διεξαγωγή των Αγώνων. Θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για πολλούς συμπολίτες μας, για μια ικανή χρονική περίοδο. Και βεβαίως, θα αποκομίσουμε πολύ σημαντικά έσοδα, αφού ένα υψηλό ποσοστό του συνόλου των εσόδων, από την παραγωγή και την αναμετάδοση των Αγώνων, θα περιέλθει σε μας. Ηδη, η Οργανωτική Επιτροπή έχει αποφασίσει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Εχει αναθέσει στην ΕΤΕΒΑ την εκπόνηση των σχετικών φύλλων δημοπράτησης, την κατάρτιση δηλαδή της προκήρυξης, προκειμένου να προχωρήσει αργότερα σε σύναψη σύμβασης με το φορέα που θα αναλάβει αυτό το έργο. Είναι αυτονόητο, είναι επιλογή μας, ότι η ΕΡΤ και όλο το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται σε αυτό τον τομέα, σήμερα στην πατρίδα μας σε διάφορους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, θα έχει τη δική του ξεχωριστή, προνομιακή θέση σε αυτό το νέο φορέα. Και βεβαίως, τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένουν στην ΕΡΤ, η οποία και δι` αυτού του τρόπου, θα έχει τη δυνατότητα, για μια ακόμη φορά, να μας βγάλει «ασπροπρόσωπους».

Για το Ολυμπιακό Χωριό (που με ρωτάτε), παραμένουν αυτά που έχουμε πει. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Εχουμε λάβει αποφάσεις. Ισχύουν η χωροθέτηση και όλα τα συναφή που έχουμε πει.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι το πρόγραμμα, που με την ονομασία «Ελλάδα 2004», αφορά τη δημιουργία έργων και υποδομών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Δι` αυτού του τρόπου, θέλουμε και πάλι να επισημάνουμε -και εμπράκτως να δηλώσουμε έτσι- ότι η διοργάνωση της Ολυμπιάδας δεν αφορά μόνο την Αθήνα ή την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Αφορά όλη την ελληνική επικράτεια. Τα έργα που θα γίνουν, αυτή την περίοδο μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην ελληνική περιφέρεια, μπορεί να αποτιμηθούν σε ένα ύψος 350 δισεκατομμυρίων δραχμών. Ενα πολύ σημαντικό ποσό θα διατεθεί, λοιπόν, για έργα στην ελληνική περιφέρεια. Το ποσό αυτό, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, 200 δις. δραχμές, θα δαπανηθεί για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Ενα μεγάλο μέρος αυτών των υποδομών θα χρησιμοποιηθεί και για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρω, για παράδειγμα, ότι το άθλημα του ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί σε πόλεις εκτός Αθήνας. Οι πόλεις αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα και το Ηράκλειο. Αρα, η δημιουργία υποδομών σε αυτές τις πόλεις, προκειμένου να φιλοξενήσουν αυτό το άθλημα, αντιλαμβάνεστε πως είναι απαραίτητες. Αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδας -και αναλυτικός πίνακας με τις αντίστοιχες δαπάνες για κάθε νομό θα δοθεί στη δημοσιότητα από το συνάδελφο κ. Φούρα- θα γίνουν ανάλογα έργα. Επίσης, το υπόλοιπο κονδύλι, των περίπου 150 δις. δραχμών, θα δαπανηθεί για άλλες δραστηριότητες, τις οποίες μπορώ να αναφέρω εν τάχει και σε τίτλους. Αυτές είναι είναι το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004, η δημιουργία -και είναι πολύ σημαντικό αυτό- τουριστικών προορισμών, η γιορτή του Ολυμπισμού, το πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία, έργα ανάπλασης των πυλών εισόδου της χώρας. Οταν μιλώ για τουριστικούς προορισμούς και διαδρομές, εννοώ ότι θα υπάρχουν τουριστικά προγράμματα και προτάσεις για τους ξένους να επισκέπτονται διάφορες περιοχές, οι οποίες, λόγω της αναβάθμισης των υποδομών τους, αντιλαμβάνεστε πως μπορεί να τους δεχθούν και να τους φιλοξενήσουν. Θα δημιουργήσουμε ειδικά τουριστικά προγράμματα για τους ξένους, οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στη σύσκεψη αυτή που έγινε, συμμετείχε και η Επιτροπή της Ολυμπιάδας του 2004;

ΡΕΠΠΑΣ: Συμμετείχε ο κ. Μπακούρης. Ο κ. Θωμόπουλος επισκέπτεται το Σίδνεϊ, προκειμένου να έχει επαφή εκεί με τους παράγοντες της Ολυμπιακής οικογένειας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής δεν ήταν εκεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ήταν όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ήταν ο κ. Μπακούρης. Ηταν διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Δεν ήταν σύσκεψη ή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για την Αττική Οδό, συζητήσατε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν συζητήσαμε για τα μεγάλα έργα. Τα έργα αυτά εντάσσονται, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, στο πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη. Χρηματοδοτείται από το Γ@ Κ.Π.Σ. Βεβαίως, είναι δημόσια έργα εθνικής ή περιφερειακής σημασίας, τα οποία θα υποστηρίξουν την αρτιότερη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό, όμως, είναι ένα άλλο πρόγραμμα. Δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη σημερινή σύσκεψη. Είναι έργα τα οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι απαραίτητα για τις εθνικές υποδομές μας. Θα αναβαθμίσουν τη χώρα μας. Αλλά, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ασφαλώς, θα συμβάλλουν στην αρτιότερη διεξαγωγής τους. Δεν γίνονται, όμως, ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, ο κ. Καραμανλής ζήτησε προημερησίας διάταξης συζήτηση για τα προεκλογικά. Τι απαντά η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω δώσει λεπτομερή απάντηση, από χθες. Είναι στη διάθεσή σας. Η πρόταση του κ. Καραμανλή είναι απολύτως προσχηματική και υποκριτική. Ο κ. Καραμανλής φθάνει μέχρι του σημείου να θεωρεί ότι είναι βλαπτικές για τους πολίτες οι ανοικτές πολιτικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, όταν ο ίδιος, επί πάρα πολλούς μήνες, έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του περίφημου εκείνου ανένδοτου αγώνα, προκειμένου έτσι να δημιουργήσει, με φανατισμό και πόλωση, ένα συσχετισμό δύναμης υπέρ του κόμματός του και του εαυτού του. Τώρα, αντιλαμβάνεται πως οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. διατύπωσαν πρόταση νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό χρόνο, τον οποίο μας κάλεσαν να αγοράσουμε ως κράτος, να τον πληρώσουμε δηλαδή και να τον διανείμουμε εν συνεχεία στα κόμματα. Μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγούσε σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αφού συνεπάγεται δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών. Οι ίδιοι βουλευτές της Ν.Δ. αναγνώρισαν πως η πρότασή τους, ασφαλώς δεν ήταν και η καλύτερη λύση. Επανέρχεται ο κ. Καραμανλής@

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιός το είπε αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Τα πρακτικά της Βουλής είναι αποκαλυπτικά. Θα είναι στη διάθεσή σας, θα είναι το δώρο που θα σας κάνω, καθώς θα φεύγω από εδώ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα έχω.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τα έχετε μελετήσει, όμως. Δεν αρκεί να τα έχουμε. Προέχει να τα διαβάζουμε.

ΦΙΛΗΣ: Θα γίνει τελικά η συζήτηση στη Βουλή;

ΡΕΠΠΑΣ: Η απάντηση που έχω δώσει είναι αποκαλυπτική. Για όλα αυτά τα θέματα, μέσω του Προέδρου της Βουλής και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντάτε. Θα δεχθείτε; Δέχεστε ή δε δέχεστε;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα. Απλώς δεν σας αρέσει η απάντησή μου. Αλλά, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι δικό σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν καταδέχεστε ή δεν δέχεστε τη συζήτηση στη Βουλή;

ΡΕΠΠΑΣ: Καταδεχόμαστε, πώς δεν καταδεχόμαστε; Βεβαίως, καταδεχόμαστε. Τιμούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, σεβόμαστε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και σας παρακαλώ, τέτοιες λέξεις, τέτοια ρήματα, καλό είναι να μη χρησιμοποιούνται. Ασφαλώς καταδεχόμαστε. Είναι δυνατόν; Εχουν γίνει τότες συζητήσεις. Οι περισσότερες συζητήσεις που έγιναν ποτέ, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην ελληνική Βουλή, έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της Βουλής. Γιατί το λέτε αυτό;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την άλλη εβδομάδα, δηλαδή, θα έχουμε, τέτοια συζήτηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Δεν συνηθίζεται να ανακοινώνω εγώ αποφάσεις που έχουν σχέση με τη συνεννόηση του Προέδρου της Βουλής με τα πολιτικά κόμματα.

ΜΙΧΑΗΛ: Είπατε ότι αύριο το πρωί πρόκειται ο Πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι να έχει διάφορες διμερείς επαφές, μεταξύ αυτών και συνάντηση με τον ομόλογό του της Ρουμανίας. Θα θέσει το θέμα του πορίσματος του FΑLΚΟΝ;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι αυτό το θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητα, είτε της ελληνικής, είτε της ρουμανικής κυβέρνησης. Εχει συγκροτηθεί επιτροπή στη Ρουμανία, η οποία πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο που της έχουν αναθέσει.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Υπουργέ, η ρουμανική πλευρά, όπως τουλάχιστον έχει δημοσιευθεί και δεν έχει διαψευσθεί, έχει έτοιμο το πόρισμα. Προφανώς, επειδή δεν αφορά τη Ρουμανία το θέμα αυτό καθ` εαυτό, αφορά την Ελλάδα, μιας και το συμβάν έγινε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, χρειάζονται κάποιες συνεννοήσεις με την ελληνική πλευρά για να μεταβιβαστεί αυτό το πόρισμα, να συμπεριληφθεί στα άλλα πορίσματα κ.λ.π. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, ή ο υπουργός Εξωτερικών προτίθεται να συζητήσει γι αυτό το θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς, το θέμα ενδιαφέρει την Ελλάδα, ενδιαφέρει την κυβέρνηση. Πολλά ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν αρμόδιοι φορείς και πρόσωπα, στα οποία έχουμε αναθέσει να φέρουν σε πέρας ένα συγκεκριμένο έργο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, Ελληνες εμπειρογνώμονες συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή και παρακολουθούν τις εργασίες της. Αν θέλετε να σας δώσω μια είδηση, πληροφορούμε από Μέσο Ενημέρωσης της Ρουμανίας, ότι σήμερα συνεδρίασε αυτή η επιτροπή και με ξένους εμπειρογνώμονες @όπως είναι οι Ελληνες- και συζήτησε το σχετικό θέμα. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Αλλά, δεν είναι δυνατό, να περιμένετε από εμάς να παρέμβουμε στο έργο της επιτροπής αυτής.

ΜΙΧΑΗΛ: Οχι για να παρέμβετε, εγώ λέω για το διαδικαστικό. Να ζητήσετε, δηλαδή, το πόρισμα, να το πάρετε.

ΡΕΠΠΑΣ: Εφόσον ολοκληρωθεί το πόρισμα, θα το έχουμε στη διάθεσή μας και εμείς και εσείς. Αλλά, τέτοιο πόρισμα, αυτή τουλάχιστον την ώρα, δεν έχει εκδοθεί.

ΦΙΛΗΣ: @πέντε μήνες μετά, ε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, κ. Φίλη. Μακάρι να ήταν έτοιμο πολύ πιο πριν. Περισσότερο από όλους ενδιαφερόμαστε εμείς και καταλαβαίνετε γιατί.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το δείχνετε, πάντως.

ΡΕΠΠΑΣ: Μην έχετε καμία αμφιβολία για το θέμα αυτό. Γίνεται ό,τι γίνεται διεθνώς.

ΜΙΧΑΗΛ: Εντάξει, όσον αφορά τη Ρουμανία οι ρυθμοί είναι αυτοί που μας είπατε. Οσον αφορά την Ελλάδα, όμως, οι δύο έρευνες πού βρίσκονται; Και καλά η δικαστική, δεν θέλετε να σχολιάσετε. Η άλλη, η υπηρεσιακή της Ο.Α. και της Πολιτικής Αεροπορίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Ελληνες εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στις εργασίες της επιτροπής που έχει συσταθεί στη Ρουμανία, παρακολουθούν πώς εξελίσσονται οι εργασίες της.

ΜΙΧΑΗΛ: Εδώ, αυτά που έγιναν εδώ;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Μιχαήλ, έχουν όλες οι επιτροπές αναλάβει ένα συγκεκριμένο έργο. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης.

ΜΙΧΑΗΛ: Ναι, ακόμη δεν υπάρχει τίποτα;@

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, το οποίο μπορεί να ανακοινωθεί αυτή την ώρα. Δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια έρευνα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όταν μια ομάδα ειδικών, τεχνικών, εμπειρογνωμόνων, έχει αναλάβει να ασχοληθεί με ένα τμήμα του θέματος αυτού, θα πρέπει να συσχετίσει, προφανώς, την έρευνα που κάνει με την έρευνα που κάνει μια άλλη ομάδα ειδικών. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος. Αλλά, όλα αυτά παρακαλώ ας περιμένουμε να μας τα πουν υπεύθυνα και έγκυρα αυτοί που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 11 February 2000 - 14:05:15 UTC