Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-07-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας. Θα μου επιτρέψετε ξεκινώντας να πω, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που αφορά τον ΟΤΕ, ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση με λεπτομερή στοιχεία από τον ΟΤΕ. Αυτό το οποίο αποδεικνύεται είναι ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα όχι μόνο δεν έχει αποκλειστεί, αλλά έχει εισπράξει τα περισσότερα χρήματα, ίσως, από τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του Οργανισμού.

ΚΙΑΟΣ: Πότε, ξέρετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Από την 1.1.1998 έως 30.6.1998. Ο πίνακας έχει δοθεί στη δημοσιότητα και θα τον έχουν οι συνάδελφοί σας στη διάθεσή τους. Εχει σταλεί στις εφημερίδες, είναι δημόσια ανακοίνωση. Η "Ελευθεροτυπία" έχει λάβει σημαντικά οικονομικά ποσά, τα περισσότερα από τις άλλες εφημερίδες. Εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχει λόγος να σας διαβάσω τον κατάλογο αυτή την ώρα. Αυτό που θέλω να πω ως γενική θέση, είναι ότι οι δημόσιοι Οργανισμοί, προκειμένου να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες, αντιμετωπίζουν με πνεύμα ίσης μεταχείρισης όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει πολιτική αποκλεισμών για οποιοδήποτε λόγο. Αλλωστε, αυτό θα απέβαινε σε βάρος της προσπάθειας των Οργανισμών του Δημοσίου, να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, οποιαδήποτε τέτοια κατηγορία. Είναι ανυπόστατη, είναι αστήρικτη και γι` αυτό είναι άδικη.

* Οσον αφορά, επίσης, τα κοινά γυμνάσια Ισραήλ και Τουρκίας, πέραν των δημοσιευμάτων, γνωρίζετε ότι υπήρξε δήλωση του Πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα μας, ενώ έχει εκδοθεί και δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, που διαψεύδει ότι έγιναν γυμνάσια με αυτό το περιεχόμενο, με αυτό το αντικείμενο. Η θέση μας παραμένει η ίδια, όπως τη διατύπωσα χθες.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Γυμνάσια τελικά έγιναν;

ΡΕΠΠΑΣ: Γυμνάσια γίνονται. Αλλά αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι -πέραν όλων των άλλων- αν τα γυμνάσια αυτά στρέφονται εναντίον της ασφάλειας της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτό σχολιάζουμε. Και η γενική πολιτική θέση μας παραμένει όπως τη διατύπωσα χθες, ότι επιθυμούμε πολυμερείς συνεργασίες και όχι δημιουργία αξόνων.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να κάνετε κάποιο σχόλιο. Κατ` αρχήν στο "ΒΗΜΑ" και την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής" χθες, αλλά και στο κύριο άρθρο σήμερα στα "ΝΕΑ" και την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", βλέπουμε αρθρογραφία, η οποία επικρίνει σφόδρα, θα έλεγα, κατ` αρχάς τον κ. Κληρίδη, και κατά δεύτερο λόγο την Αθήνα για την υπόθεση των S-300.

ΡΕΠΠΑΣ: Η απόφαση για τους S-300 έχει ληφθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι χειρισμοί που γίνονται για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, βρίσκουν σύμφωνη την Ελληνική Κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι είναι στοιχειώδες δικαίωμα της Κύπρου να διασφαλίσει την άμυνά της, πολύ περισσότερο όταν εκδηλώνεται αυτή η επιθετική, η προκλητική πολιτική από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια της Κύπρου.

ΚΙΑΟΣ: Εχετε κάτι να μας πείτε για την απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών, στη Θεσσαλονίκη, για το λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη; Η αντίδραση της Κυβέρνησης ποιά είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι δεν σχολιάζουμε αποφάσεις δικαστικών Οργάνων. Θα κάνω, όμως, ένα γενικό σχόλιο και θα πω τούτο: Η επιστημονική έρευνα, η επιστημονική γνώση δεν πρέπει να υπόκειται σε περιορισμούς. Η ίδια η επιστήμη είναι αυτή η οποία θέτει και τα ηθικά όριά της. Αυτή είναι η θέση μας και είναι πολύ σαφής.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 14 July 1998 - 15:51:05 UTC