Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-05-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Μαίου 1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Πριν ξεκινήσουμε την ενημέρωση, θα ήθελα να απαντήσω σε ένα ερώτημα που έχει θέσει η κα Κουρούνις, σχετικά με το αν υπήρξε κακομεταχείριση από αστυνομικούς νέων τσιγγάνων στην περιοχή του Μεσολογγίου. Η απάντηση στο θέμα αυτό είναι ότι έχει επιληφθεί η Κυβέρνηση, έχει διαταχθεί έρευνα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Οσον αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στους τσιγγάνους περιορίζομαι να αναφερθώ στην "κάρτα μαθητού", την οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε θεσπίσει. Επειδή, όπως γνωρίζετε, τα τσιγγανόπουλα ζουν νομαδικά με τους γονείς τους -μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή- δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Με αυτή την κάρτα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τις σπουδές τους από το ένα σχολείο στο άλλο. Οπως, επίσης, πάρα πολλές είναι οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει σε πραγματικό, αλλά και συμβολικό επίπεδο. Θυμίζω ότι στα κάλαντα που έψαλλαν φέτος στον Πρωθυπουργό, μεταξύ των άλλων, είχαμε και μία ομάδα μικρών νέων τσιγγάνων. Η Ελληνική Αστυνομία, για να αποδώσουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, το Πάσχα, στη Θεσσαλονίκη, μοίρασε δώρα στα μικρά τσιγγανόπουλα. Υπάρχει η στοργή της Πολιτείας, υπάρχει ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα τα θέματα αυτά αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο, ο οποίος είναι παρεμφερής με τη συμπεριφορά και των άλλων κρατών στην Ευρώπη, όσον αφορά τα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων ή μειονοτήτων.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ, πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τις οποίες ουσιαστικά επιμερίζει τις ευθύνες για το ναυάγιο της προσπάθειας του κ. Χόλμπρουκ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εχω, όμως, υπόψη μου πως διακινείται μία πληροφορία περί δηλώσεων που έχει κάνει ο κ. Μίλερ και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, για το ότι ο κ. Ρούμπιν δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος περί των θέσεων που έχουν οι ΗΠΑ, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Και είπε ο κ. Μίλερ ότι οι ευθύνες βαρύνουν την τουρκική πλευρά. Δεν μίλησε μόνο για τον Ντενκτάς, μίλησε για την Τουρκία. Αυτό, αν έτσι έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να επισημανθεί. Πιστεύουμε πως είναι λόγος δίκαιος και αντικειμενικός ο λόγος των αξιωματούχων που αποδίδουν ευθύνες στην Τουρκία για τη μη πρόοδο των συζητήσεων στην Κύπρο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χόλμπρουκ. Η δήλωση του κ. Ρούμπιν, πιστεύω ότι ήδη έχει ανακληθεί, μετά τις δηλώσεις των άλλων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης. Κατά τα άλλα οι θέσεις που διατυπώνουμε παραμένουν οι ίδιες και είναι στο πλαίσιο των σχολιασμών που έκανε και ο κ. Κληρίδης, μετά τις επίσημες δημόσιες δηλώσεις του κ. Χόλμπρουκ. Γνωρίζετε ότι ο κ. Κληρίδης έψεξε τον κ. Χόλμπρουκ για τις δηλώσεις αυτές και στη συνέχεια είχαμε δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που απέδιδαν ευθύνες στην Τουρκία, η οποία με τη στάση της εμπόδισε την εξέλιξη των συζητήσεων στην Κύπρο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σχολιάσετε αυτά που λέει ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας, ο Σεσγκίν, ότι είναι πρόθεση της Αγκυρας να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν θα έλεγα ότι είναι πρόθεση της Τουρκίας, είναι απαίτηση της Τουρκίας. Είναι η πολιτική την οποία ακολουθεί συστηματικά η Τουρκία, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Η πολιτική αυτή είναι γνωστή και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και αποφασιστικά από την Ελληνική Κυβέρνηση. Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας είναι σαφώς προσδιορισμένη. Η προσπάθειά μας για μία βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Τουρκία έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Περιλαμβάνει προτάσεις, ιδέες και θέσεις, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν και από την Τουρκία, πολύ περισσότερο που υποστηρίζονται και από τον διεθνή παράγοντα, ιδιαίτερα την Ε.Ε.. Λυπούμεθα, γιατί η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτή την πρόταση μέχρι τώρα. Δική της είναι η ευθύνη για το ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν σε αυτό το ψυχρό κλίμα. Πιστεύουμε, ότι η Τουρκία θα αλλάξει πολιτική, γιατί αυτό επιβάλλει -πέραν όλων των άλλων- και το δικό της συμφέρον.

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Σε άλλο θέμα. Κατ' αρχήν, μήπως μπορείτε να μας πείτε τι συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο;

ΡΕΠΠΑΣ : Ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, στην πρώτη συνάντησή τους, αντάλλαξαν γενικές απόψεις για τα διάφορα θέματα και προσδιόρισαν το πλαίσιο εντός του οποίου εξελίσσεται η συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ : Ποιο είναι αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ : Οτι ο καθένας, όπως έχω πει κατ' επανάληψη , έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και ρόλους. Υπάρχει ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα των θρησκευμάτων. Αυτός θα αποτελεί το σύνδεσμο της Κυβέρνησης με την ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Κυβέρνηση, όπως μέχρι τώρα έτσι και στο μέλλον, θα συνεχίσει -επειδή αυτό επιθυμεί και επιδιώκει- να έχει μια άριστη συνεργασία με τους φορείς της Εκκλησίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα θέματα της Εκκλησίας με τον καλύτερο τρόπο.

ΚΙΑΟΣ : Συμφώνησε ο κ. Χριστόδουλος;

ΡΕΠΠΑΣ : Εχουν κάνει δηλώσεις οι δύο άνδρες μετά τη συνάντησή τους. Δεν επιτρέπεται εγώ να πω περισσότερα για το περιεχόμενο της συζήτησης, δοθέντος ότι δεν ήμουν παρών. Κάνω ένα γενικό σχολιασμό. Οι δηλώσεις τις οποίες έχουν κάνει είναι σαφείς και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Επειδή ο προφυλακισμένος Δήμαρχος Πειραιώς κ. Λογοθέτης σε δηλώσεις του ομιλεί για ευθύνες συγκεκριμένου Υπουργού για την προφυλάκισή του, χωρίς να τον κατονομάζει, θέλω να σας ρωτήσω, λόγω και του ιδιάζοντος της υποθέσεως, εάν την Κυβέρνηση την έχει απασχολήσει αυτό το θέμα.

ΡΕΠΠΑΣ : Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από εισαγγελικό λειτουργό δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη θέση της Κυβέρνησης, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δοθέντος ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι πάγια- και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή τη θέση στηρίζει η Κυβέρνηση- να μην επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και στα όσα έχουν σχέση με αρμοδιότητες δικαστικών οργάνων. Αυτό το οποίο η Κυβέρνηση επιθυμεί -το είπα και το επαναλαμβάνω- είναι το συντομότερο δυνατό να λάμψει η αλήθεια. Επιθυμούμε το συντομότερο δυνατό ο αρμόδιος Εισαγγελέας να διατυπώσει την πρότασή του, να συνέλθει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και να λάβει την τελική απόφαση για το πώς θα αντιμετωπισθεί ο κ. Λογοθέτης. Εμείς επιθυμούμε να λάμψει η αλήθεια. Αυτό είναι εκείνο το οποίο θέλουμε και το λέμε και δημοσίως.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ : Θα ήθελα ένα σχόλιο για την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στο Δήμο Αθηναίων.

ΡΕΠΠΑΣ : Ο κ. Αβραμόπουλος είναι Δήμαρχος Αθηναίων. Ανακοίνωσε ότι θα είναι για μια ολόκληρη τετραετία Δήμαρχος Αθηναίων, εφόσον εκλεγεί με την ψήφο του αθηναϊκού λαού. Αυτό, βεβαίως, είναι πολύ πρόωρο να το πει κάποιος, δοθέντος ότι οι εκλογές είναι ακόμη μακριά και τα αποτελέσματα των εκλογών ουδείς τα γνωρίζει. Εμείς πιστεύουμε ότι οι επόμενες εκλογές μπορεί να επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στον κ. Αβραμόπουλο, ευχάριστες στον αθηναϊκό λαό, εφόσον είναι δυνατόν να προκύψει μια δημοτική αρχή η οποία θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Αθηναίους και την Αθήνα.

ΚΙΑΟΣ : Τη δήλωσή σας αυτή την κάνετε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΠΠΑΣ : Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΙΑΟΣ : Γιατί αυτό είναι φάουλ...

ΡΕΠΠΑΣ : Καθόλου φάουλ , κε Κιάο. Εχουμε πει κατ' επανάληψη ότι επιθυμούμε στις δημοτικές αρχές να είναι επικεφαλής προοδευτικοί συνδυασμοί , οι οποίοι μπορούν με το πρόγραμμά τους να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Το έχουμε πει αυτό, έχουμε πάρει σαφή θέση και δεν υπάρχει οποιαδήποτε -θα μου επιτρέψετε να πω- προβληματική κατάσταση, λόγω του ότι επαναλαμβάνουμε αυτή τη θέση. Ολα αυτά τα οποία τεχνιέντως διαδίδονται ή κάποιοι προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία μιας υπερκομματικής υποψηφιότητας, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, επιτέλους, σ' αυτόν τον τόπο.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ : Δηλαδή, η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα στη συνεργασία της με τον Δήμαρχο Αθηναίων, μέχρι τώρα, και γι' αυτό εύχεται να δεχθεί δυσάρεστες εκπλήξεις, γιατί είπατε ότι ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάνατε το σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ : Κύριε Καψαμπέλη, είπα και επαναλαμβάνω ότι μπορούν οι προοδευτικοί συνδυασμοί με το πρόγραμμά τους να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα που απασχολούν την Αθήνα και τους Αθηναίους. Αυτομάτως, αυτό σημαίνει πως χωρίς να έχουμε κάποιο πρόβλημα συνεργασίας, πιστεύουμε ότι η Αθήνα και οι Αθηναίοι μπορούν να έχουν μια πολύ πιο αποτελεσματική δημοτική αρχή.

ΜΙΧΑΗΛ: Εφόσον λέτε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά, παρ' όλα αυτά πιστεύετε ότι ένας προοδευτικός συνδυασμός θα είναι εκείνος, ο οποίος θα δώσει λύση στα προβλήματα της Αθήνας, να συμπεράνω ότι η υπόσχεση που είχε λάβει περί 40 δις δραχμών θα δοθεί σ' αυτόν τον προοδευτικό συνδυασμό;

ΡΕΠΠΑΣ: Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, κ. Μιχαήλ; Καλή συνεργασία έχεις και με φορείς με τους οποίους δεν βρίσκεσαι σε απόλυτη συμφωνία. Υπάρχουν Νομάρχες, οι οποίοι -γνωρίζετε ότι- έχουν μια άλλη πολιτική ή κομματική ταυτότητα. Αυτό δεν εμποδίζει να έχει η Κυβέρνηση ή Υπουργοί της Κυβέρνησης καλή συνεργασία μαζί τους. Όπως, επίσης, και σε διάφορους άλλους φορείς, κοινωνικούς φορείς. Εχουν εκλεγεί ηγεσίες, οι οποίες έχουν υποστηριχθεί από πολιτικές δυνάμεις, αυτή είναι η πραγματικότητα, οι οποίες είναι πέραν των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχει συνεργασία μαζί τους. Ούτε η καλή συνεργασία με τους φορείς αυτούς σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει μια -κατά την άποψή της- καλύτερη επιλογή για τις ηγεσίες αυτών των φορέων ή αυτών των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Υποθέτω πως όταν αναφέρετε ότι η κα Δαμανάκη ηγείται ενός προοδευτικού συνδυασμού, σε αντιδιαστολή αποκαλείτε το συνδυασμό του κ. Δημάρχου συντηρητικό. Δηλαδή, θέλω να ρωτήσω, επανέρχεστε στο γνωστό σύνθημα περί του "σκότους και του φωτός", το "Κουτσογιώργιο σύνθημα";

ΡΕΠΠΑΣ: Είπατε πάρα πολλά για τα οποία εγώ δεν είπα τίποτε. Αυτό το οποίο επαναλαμβάνω είναι ότι χρειάζονται προοδευτικά προγράμματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που απασχολούν τους τοπικούς πληθυσμούς. Το ίδιο χρειάζεται και για την περίπτωση της Αθήνας. Δεν έκανα οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Εσείς το πήγατε πάρα πολύ μακριά το θέμα. Εγώ θέλω να είμαι πολύ πιο συγκεκριμένος και πολύ πιο υπεύθυνος. Γι αυτό δεν θα κάνω υπερβολές, προκειμένου να δηλώσω τη θέση μας, που είναι: Στις εκλογές Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναδειχθούν προοδευτικοί συνδυασμοί που μέσα από το πρόγραμμά τους θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν με καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που απασχολούν τους τοπικούς πληθυσμούς.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σε συνέχεια του συναδέλφου είναι η ερώτηση. Πραγματικά, ενδεχομένως να είπε πολλά όπως λέτε, αλλά να μας πείτε εσείς ξεκάθαρα: Τι είναι αυτό το στοιχείο που σας κάνει να ξεχωρίζετε τους συνδυασμούς σε προοδευτικούς και μη; Εφόσον μιλούμε την ελληνική γλώσσα, κατά αντιδιαστολή δεν είναι προοδευτικός ο Αβραμόπουλος;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι παρατάξεις ή οι συνδυασμοί χαρακτηρίζονται από το πρόγραμμά τους, από τις θέσεις τους και από τον τρόπο με τον οποίο έχουν προηγουμένως εφαρμόσει το πρόγραμμά τους. Πιστεύουμε, λοιπόν, πως η Αθήνα έχει ανάγκη -μακάρι αυτό να συμβεί ενόψει των εκλογών σε όλους τους Δήμους της χώρας- από μια προοδευτική δημοτική αρχή.

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μια απλή διευκρίνιση; Η απάντηση που δώσατε στην ερώτηση που αφορούσε τον κ. Αβραμόπουλο ισχύει και στην περίπτωση του κ. Μπέη;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα γι αυτά τα θέματα. Ο ελληνικός λαός και ο αθηναϊκός, εν προκειμένω, θα έχει τη τελική κρίση. Γνωρίζω ότι το πρόγραμμα, το οποίο έχει ανακοινώσει η κα Δαμανάκη, είναι ένα πρόγραμμα ουσιαστικό, πλήρες. Δεν γνωρίζω κάποιος άλλος, πέραν του κ. Αυδή, να έχει ανακοινώσει πρόγραμμα, όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας. Αν διατυπωθούν τέτοιου είδους προγράμματα, θα μπορείτε να τα κρίνετε κι εσείς και εγώ. Γιατί θα πρέπει με ταμπέλες και εκ των προτέρων να προσδιορίζουμε το περιεχόμενό του; Εγώ μιλώ με βάση τα προγράμματα, τα οποία έχουν διατυπωθεί. Και τα προγράμματα που έχουν διατυπωθεί δίνουν τη δυνατότητα -επικαλούμενος αυτά τα προγράμματα- να πω αυτά τα οποία είπα πριν.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, κ. Υπουργέ, ο συνδυασμός του κ. Μπέη δεν είναι προοδευτικός;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα μόλις πριν σ' αυτό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, δεν είναι.........

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα μόλις πριν σ' αυτό. Εσείς που είστε, λοιπόν, προοδευτικός θα ψηφίσετε μάλλον τον κ. Μπέη, κ. Σταματόπουλε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τι δουλειά έχω εγώ τώρα; Εγώ άλλο πράγμα ρώτησα.

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα πριν.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Δηλαδή, κ. Υπουργέ, όταν η κα Δαμανάκη καταψηφίζει νομοσχέδια της Κυβέρνησης στη Βουλή παίρνει προοδευτικές ή μη προοδευτικές αποφάσεις;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να πω ότι συζητούμε για τις δημοτικές εκλογές και για τα προγράμματα των υποψηφίων και των συνδυασμών. Δεν συζητούμε για την κοινοβουλευτική διαδικασία. Γνωρίζω ότι πάντα πάρα πολλοί θέλουν να κάνουν αυτή τη σύγχυση, για διάφορους λόγους θέλουν να διαπλέκουν το ένα με το άλλο. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη θέση που αφορά τις δημοτικές εκλογές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πολιτική μας δεν έχει οποιοδήποτε άλλο στόχο παρά μόνο να βοηθήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους σε κάθε περιοχή, σε κάθε δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Τίποτε άλλο.

Ευχαριστώ πολύ


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05b run on Tuesday, 12 May 1998 - 13:47:07 UTC