Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 20 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BRIEFING 28-02-96

Greek Government Press Release Directory

From: Hellenic Ministry of Press <pegasus@compulink.gr>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 28.2.96

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Καλημέρα σας. Θέλω να σας ανακοινώσω ότι ο κ. Πρωθυπουργός αυτή την ώρα έχει συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, τον Υπουργό και τους δύο Υφυπουργούς και το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου ο οποίος ξεκινά για θέματα κοινωνικής σημασίας.
* Αύριο, επαναλαμβάνω και υπενθυμίζω ότι στις 11:00 π.μ. στο Ζάππειο θα παραχωρηθεί συνέντευξη από τον κ. Πρωθυπουργό, εφ'όλης της ύλης, ως είθισται να λέγεται. Νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας.

ΜΑΥΡΟΣ: Briefing δεν θα γίνει αύριο;

ΡΕΠΠΑΣ: Οχι, δεν θα γίνει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τα ταξίδια του;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς. Το θέμα της συνάντησής τους είναι θέμα ανοιχτό πάντοτε. Υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα δώσει πριν συνέντευξη και μετά θα πάει να τον ενημερώσει, το μεσημέρι;

ΡΕΠΠΑΣ: Νομίζω ότι έχει υπάρξει ενημέρωση δια της επικοινωνίας, η οποία είναι μόνιμη και συνεχής.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέω ...

ΡΕΠΠΑΣ: Μιλήσατε για ενημέρωση, δεν μιλήσατε για συνάντηση. Είπατε στην αρχή αν θα τον συναντήσει και σας είπα ότι είναι ανοιχτό θέμα. Και όταν μιλήσατε για ενημέρωση, σας είπα ότι ενημέρωση έχει γίνει. Ενημέρωση δεν υπάρχει μόνο δια της συναντήσεως.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Παπανδρέου θα τον επισκεφθεί να τον ενημερώσει ο κ. Σημίτης;

ΡΕΠΠΑΣ: Κι αυτό θα γίνει στο επόμενο διάστημα. Με τον κ. Παπανδρέου έχει επικοινωνία ο κ. Σημίτης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε του τηλεφώνησε για τελευταία φορά;

ΡΕΠΠΑΣ: Σήμερα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς. Ασφαλώς και έχουν επικοινωνία τηλεφωνική. Σας παρακαλώ, έχουμε κατ'επανάληψη πεί ότι υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Μην κάνει εντύπωση όταν αναφέρουμε ότι υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Υπάρχει επικοινωνία. Υπάρχει ανταλλαγή απόψεων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το "κάθε μέρα" όπως το λέτε, είναι σαν να υπάρχει κάθε μέρα επικοινωνία.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είπα "κάθε μέρα". Είναι στην πολιτική πρακτική σύνηθες να υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Στην πολιτική πρακτική που ακολουθεί ο κ. Πρωθυπουργός.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γι'αυτό ρωτάμε για τον κ. Παπανδρέου γιατί είναι λίγο δύσκολη η επικοινωνία.

ΡΕΠΠΑΣ: Η επικοινωνία είναι πάρα πολύ εύκολη, καθ'ότι υπάρχουν τα τριψήφια τηλέφωνα και τεχνικώς είναι εφικτή η επικοινωνία. Η βελτίωση της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπει επίσης, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να επικοινωνεί με τον Πρωθυπουργό και είναι πάντα χαρά του Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί τον τελευταίο καιρό έχει επικοινωνήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο, πήγε και τον είδε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Μετά πήγε ο κ. Αρσένης και τον ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα...

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι η καλύτερη πιστοποίηση ότι βελτιώνεται πραγματικά η κατάσταση της υγείας του Ελληνα πολιτικού, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός γιατί δεν πήγε και δεν έχει άμεση επαφή μαζί του;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς θα πάει. Ο κ. Πρωθυπουργός έχει επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα έχουν και συνάντηση. Το είπαμε αυτό.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Υπήρξε συνάντηση του κ. Πάγκαλου με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Μητσοτάκη. Ποιός ζήτησε αυτή τη συνάντηση και τί ειπώθηκε;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Πάγκαλος έχει εδώ και καιρό -πρέπει να είναι γνωστό αυτό- απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα ότι είναι στη διάθεσή τους να τα ενημερώσει και να προβεί σε συζητήσεις για τα εθνικά θέματα. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκε, με δική του πρωτοβουλία αυτή τη φορά, ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι κόμμα ο κ. Μητσοτάκης.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να έχει αυτή την επικοινωνία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν είχε κανένα λόγο να του την αρνηθεί. Αυτό δεν αρέσει ίσως στον κ. Εβερτ, αλλά αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι σε κάτι έχει να εισφέρει σ'αυτή την εθνι κή υπόθεση, η άποψή του ακούγεται.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εσείς πώς σχολιάζετε την άποψη που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω την άποψη που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης στις συζητήσεις αυτές. Γνωρίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό διατυπώσει μία θέση, η οποία είναι σύμφωνη με τη θέση ή γραμμή την οποία έχει η ελληνική Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα. Και στη γραμμή αυτή, πρέπει να πω, δειλά στην αρχή, αλλά σταθερώς στη συνέχεια βρίσκεται και η Νέα Δημοκρατία. Και δεν κατανοώ τις εκρήξεις της Νέας Δημοκρατίας για επιμέρους χειρισμούς, όταν η βασική πολιτική της γραμμή στο εθνικό θέμα είναι πολύ κοντά, για να μην πω περίπου ταυτόσημη με αυτή της Κυβέρνησης.

ΜΑΥΡΟΣ: Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Εγινε "πολυβόλο" αντί ...

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θα χαρακτηρίζατε υπεύθυνη τη στάση του κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα χαρακτήριζα τη στάση του κ. Μητσοτάκη ως στάση η οποία εκφράζει το ενδιαφέρον που έχει ο κ. Μητσοτάκης για τα θέματα αυτά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε προηγουμένως ότι δεν αρέσει στον κ. Εβερτ. Πού το ξέρετε εσείς;

ΡΕΠΠΑΣ: Λέω "ίσως", δεν είπα "δεν", κατηγορηματικά. Μία υπόθεση έκανα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε ότι δεν αρέσει στον κ. Εβερτ ...

ΡΕΠΠΑΣ: Λέω "ίσως δεν αρέσει αυτό στον κ. Εβερτ", γιατί καταλαβαίνω ότι δημιουργεί μια ενόχληση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς το ξέρετε; Εχετε κάποιο προηγούμενο;

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλετε να ανταλλάξουμε ρόλους και να σας ρωτήσω εγώ εάν δημιουργεί ενόχληση;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέω, έγινε κάποια παρέμβαση στον κ. Πάγκαλο να μην τον δεχθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Καμμία παρέμβαση δεν έγινε. Γιατί ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ευεπίφορος σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις άλλωστε.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με τον Πρωθυπουργό είχε κάποια επικοινωνία ο κ. Μητσοτάκης το μήνα που πέρασε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω να είχε επικοινωνία. Οχι.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Για την επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σήμερα, κυριολεκτούσατε ή ήταν σχήμα λόγου;

ΡΕΠΠΑΣ: Ναι. Η απάντηση αυτή ήταν κυριολεκτική.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιός πήρε την πρωτοβουλία;

ΡΕΠΠΑΣ: Πήρε την πρωτοβουλία ο κ. Πρωθυπουργός και επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Τί ειπώθηκε ακριβώς;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω ότι έχουν επικοινωνήσει. Μετέφερε τους χαιρετισμούς των ξένων ηγετών, που συνάντησε ο Ελληνας Πρωθυπουργός προς τον Ανδρέα Παπανδρέου και στο πλαίσιο αυτό αντάλλαξαν στο μικρό χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και κάποιες απόψεις για τα τρέχοντα θέματα.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Γνωρίζετε αν η Κυβέρνηση προτίθεται να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Γαργαλάκο, είπα ήδη ότι είναι σε εξέλιξη η συνεργασία του Πρωθυπουργού με το Υπουργείο Εργασίας και το Προεδρείο της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος θα καταλήξει σε μία συγκεκριμένη πολιτική για τη βελτίωση της θέσεως των χαμηλοσυντα- ξιούχων, αλλά και άλλων κατηγοριών χαμηλοεισοδηματιών.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Κυβέρνηση για τις εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας;

ΡΕΠΠΑΣ: Η Κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εκλογές σ'ένα επιστημονικό Σωματείο, με το κύρος που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος σε κάθε περιοχή. Τα αποτελέσματα αυτά, πιστεύω ότι ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των ίδιων των Δικηγόρων. Οι εκλογές είναι μία δημοκρατική διαδικασία την οποία τιμούμε και τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών είναι από μας σεβαστά.

ΦΙΛΗΣ: Εγράφη στις εφημερίδες -και δεν είναι γεγονός που περιορίζεται σε μια επαρχιακή πόλη- ότι ο Μητροπολίτης Κονίτσης κατά την επίσκεψη που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκεί, φέρθηκε κατά ανοίκειο τρόπο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (δεν ακούγεται) έχει όμως σημασία ότι προσπάθησε ο Μητροπολίτης Κονίτσης να συνεχίσει την παράδοση του μακαρίτη του Σεβαστιανού και να θέσει όρους για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος έναντι της Αλβανίας. Υπάρχει κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Το σχόλιο είναι ότι την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος την ασκεί η Κυβέρνηση και μόνο η Κυβέρνηση.

ΚΙΑΟΣ: Ο Μητροπολίτης Κονίτσης με ανακοίνωση δική του, με την οποία απαντά σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν μπορώ να επαναλάβω. Μπορώ να σας τα διαβάσω αν δεν τα έχετε υπόψη σας...

ΡΕΠΠΑΣ: Να μου επιτρέψετε, επειδή αντιλαμβάνομαι την ερώτησή σας, να πω πολύ απλά το εξής: Οτι τέτοιου είδους εκφράσεις τις καταδικάζουμε, όταν προέρχονται από οποιονδήποτε και απευθύνονται σε οποιονδήποτε. Πολύ περισσότερο τις καταδικάζουμε όταν προέρχονται από έναν Μητροπολίτη και απευθύνονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΜΑΥΡΟΣ: Η τουρκική πλευρά θριαμβολογεί για την ανακοίνωση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών. Θεωρείτε δικαιλογημένες ή αδικαιολόγητες αυτές τις θριαμβολογίες;

ΡΕΠΠΑΣ: Για να χρησιμοποιήσω μια λέξη που και εσείς την χρησιμοποιήσατε, θεωρώ δικαιολογημένη απλώς την εντύπωση που υπάρχει για την τουρκική προπαγάνδα. Η κυρία Τσιλέρ θριαμβολογεί χωρίς να υπάρχει έρεισμα γι'αυτήν την θριαμβολογία. Πιστεύω ότι αντί να απειλεί ή να κομπορρημονεί, εν προκειμένω, θα πρέπει να πάψει να έχει απέχθεια προς το Διεθνές Δίκαιο η κυρία Τσιλέρ. Να πάψει να κατέχεται από το άγχος για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Πρωθυπουργία της χώρας της. Και επιτέλους, να ακολουθήσει το δρόμο προς την Ευρώπη, που είναι ο δρόμος του σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο και της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για όποια θέματα θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπισθούν εν σχέσει με την Ελλάδα.

ΜΑΥΡΟΣ: Επίσης, με δηλώσεις της, προς Ιταλούς και Τούρκους δημοσιογράφους, χθες στη Ρώμη η κυρία Τσιλέρ δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έθεσε και θέμα κάποιων διεκδικήσεων τουρκικών στη Θράκη και γενικότερα στο Δέλτα του Εβρου;

ΡΕΠΠΑΣ: Η Τουρκία θέττει, κατά καιρούς, διάφορα προβλήματα στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί, που πιστεύουμε ότι είναι μία εξωτερική πολιτική που οξύνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και δεν βοηθάει στην ανάπτυξη ειλικρινών και φιλικών σχέσεων συνεργασίας. Αυτό το λαμβάνουμε σοβαρώς υπόψη. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτήν την προκλητική πολιτική, πιστεύουμε, αποτελεσματικά. Και είναι καιρός και οι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και οι άλλες χώρες να αντιληφθούν ότι η πολιτική αυτή της Τουρκίας είναι μία πολιτική επικίνδυνη, την οποία πρέπει με συνολική απάντηση να αντιμετωπίσουμε ως Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΚΑΚΑΒΑΣ: Πώς κρίνει η Κυβέρνηση τα αποτελέσματα, που κατά την τουρκική πλευρά, της επίσκεψης Τσιλέρ στη Ρώμη, ήταν πάρα πολύ θετικά;

ΡΕΠΠΑΣ: Πιστεύω, όπως απάντησα και πριν, ότι δεν υπάρχει έρεισμα για τέτοιου είδους θριαμβολογίες ή χαρακτηρισμούς περί θετικών αποτελεσμάτων. Αλλωστε, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι η Ιταλική Προεδρία που ετοιμάζει και την Διακυβερνητική, έχει γίνει γνωστό, ότι δέχεται πως η Κύπρος και η Μάλτα θα ενημερώνονται κάθε δίμηνο για την πρόοδο των εργασιών της Διακυβερνητικής, ενώ η Τουρκία δεν έχει λάβει καν απάντηση σε αίτημα το οποίο έχει υποβάλει, ώστε να έχει κάποιου είδους συμμετοχή στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής. Αλλωστε, πιστεύω, ως απόηχο και της χθεσινής συζήτησής μας - μιας και αναφερθήκατε στην Ιταλία - πρέπει να επισημάνω τις δηλώσεις που έκανε η κυρία Ανιέλι, η οποία λέει ότι η ανακοίνωση, η δήλωση της Ιταλικής Προεδρίας είναι δήλωση που δεσμεύει και τους "15" αφ'ενός, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βαν ντερ Μπρουκ, ότι έχει πολιτική σημασία αυτό το κείμενο, γιατί είναι ένα κείμενο που εκφράζει την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κατανόηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την πλευρά της Ελλάδος.

ΚΑΜΠΟΥΡΓΙΑΝΝΗ: Υπάρχουν δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι η κυρία Τσιλέρ εξασφάλισε πρόσκληση για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Διακυβερνητικής. Εχουμε τίποτα επ'αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμμία τέτοια πρόσκληση. Τ.

ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Εχει περιέλθει στην Ελληνική Κυβέρνηση κάποια έκφραση δυσαρέσκειας από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχετικά με (δεν ακούγεται).

ΡΕΠΠΑΣ: Καμμία έκφραση δυσαρέσκειας. Αλλωστε, ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλέξιος διατύπωσε τη θέση ότι οι σχέσεις με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως είναι αδελφικές. Σχέσεις ειλικρινούς συνεργασίας.

ΦΙΛΗΣ: Θέλω να θέσω ένα θέμα τάξης για τη λειτουργία του briefing. Δεν θα ήθελα να αναφέρω παραδείγματα, δεν έχει νόημα. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν ερωτήσεις και απαντήσεις που γίνονται δημόσια κατά την απομαγνητοφώνηση του briefing.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχετε απόλυτο δίκιο, συμφωνώ απολύτως. Δεν ξέρω όμως σε τί αναφέρεσθε.

ΦΙΛΗΣ: Ως κανών το λέω.

ΡΕΠΠΑΣ: Συμφωνώ απολύτως. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, παρακαλώ να το αναφέρετε εδώ, δημοσίως.

ΦΙΛΗΣ: Δεν θέλω να δοθεί συνέχεια...

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Φίλη, συμφωνώ απολύτως. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο να αναφέρετε, παρακαλώ να το κάνετε εδώ και τώρα, δημοσίως.

ΦΙΛΗΣ: Δεν έχει τόσο νόημα (δεν ακούγεται). Συμφωνούμε ...

ΡΕΠΠΑΣ: Η δέσμευση είναι σαφής και κατηγορηματική. Παρακαλώ και πάλι, εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο το οποίο υπονοείτε, να το αναφέρετε εδώ. Τί είναι το θέμα; Πείτε μας, κύριε Φίλη.

ΦΙΛΗΣ: Δεν ακούγεται.

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλετε να τα θέσετε εδώ; Στη δημόσια συζήτησή μας;

ΦΙΛΗΣ: Δεν έχει νόημα τώρα να κάνουμε δικαστήριο το briefing. Αλοίμονο!

ΡΕΠΠΑΣ: Η ώρα του briefing παραμένει η ίδια; Θέλετε μήπως να την μετακινήσουμε; Να πάμε πιο πρωί ίσως;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Οχι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν μπορούν ίσως να φτιαχτούν οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις γιατί έτσι υπάρχει πρόβλημα στην εγγραφή των ερωτήσεων και άρα στην απομαγνητοφώνηση.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Οχι, εγώ διαφωνώ, γιατί θα έχουμε μετά αγορεύσεις από κάτω.

ΚΑΚΑΒΑΣ: Κύριε Υπουργέ, αύριο κανονικά briefing;

ΡΕΠΠΑΣ: Αύριο, στις 11.00, έχει συνέντευξη ο Πρωθυπουργός. Θέλετε να κάνουμε και briefing μετά;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Οχι, όχι.

ΡΕΠΠΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.02 run on Thursday, 29 February 1996 - 14:15:35