Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-11-24

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


24. 11. 98

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενάντια της Τουρκίας τοποθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση στο θέμα του Οτσαλάν, οποία δια στόματος του προέδρου της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ, ανακοίνωσε οτι οποιοδήποτε επίσημο τουρκικό μποϊκοτάζ στα ιταλικά προϊόντα, θα αποτελέσει παραβίαση των συμφωνιών Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι πιθανό να οδηγήσει σε αντίποινα από την πλευρά της Ενωσης. Ο Ζακ Σαντέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον ιταλό πρωθυπουργό, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, όπου μεταξύ άλλων υπενθύμισε οτι η Ιταλία αρνούμενη να εκδώσει τον Οτσαλάν, σέβεται το σύνταγμά της και τη συνθήκη του Σένγκεν. Φανερά ικανοποιημένος από τη νέα αυτή τροπή των πραγμάτων, ο Ντ' Αλέμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σαντέρ, επειδή υπενθύμισε στην Τουρκία τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της. Την ίδια ώρα, ο κούρδος ηγέτης σε συνέντευξή του σε ρωσική οικονομική εφημερίδα δήλωνε οτι ο ρώσος πρωθυπουργός, Γεβγένι Πριμακόφ, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της υγείας του προέδρου Γιέλτσιν, αρνήθηκε να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία, όταν κατέφυγε εκεί στις αρχές Οκτωβρίου, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Ουάσιγκτον και στις τουρκικές υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε οτι ο Οτσαλάν δεν πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, τονίζοντας οτι ουδέποτε υπήρξε αίτημα από την πλευρά του, είτε να σταθμεύσει, είτε να παραμείνει στην Ελλάδα.

Στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, άρχισε σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 1999, ο οποίος θα εισαχθεί στην ολομέλεια στις 17 Δεκεμβρίου για πενθήμερη συζήτηση. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι ήλθε η ώρα της συγκομιδής μετά από μια περίοδο σποράς, κατά την οποία λαός και κυβέρνηση έδειξαν ιώβειο υπομονή και επιμονή. Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι η θετική κατάσταση της οικονομίας θα είναι το κεντρικό χαρτί της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών του 2000. Σημείωσε ακόμη ότι δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα υπεραισιοδοξίας εξαιτίας της εκπλήρωσης των κριτηρίων σύγκλισης της ΟΝΕ και εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τους συνδικαλιστές να μην προβάλουν υπερβολικές διεκδικήσεις. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας επανέλαβε ότι με την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ τα επιτόκια θα μειωθούν στο 7% από 13 που είναι σήμερα, γεγονός που θα αποδώσει πρόσθετα κονδύλια ύψους 600 δισ. δρχ, με τα οποία θα μπορεί να ασκηθεί μια πιο κοινωνική πολιτική. Για άσκηση επί χάρτου που δεν αποτυπώνει τα πραγματικά προβλήματα και τα υπαρκτά αδιέξοδα της οικονομίας, έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης και πρόσθεσε ότι οι φορολογούμενοι αντιμετωπίζονται σαν κινητά χιλιάρικα. Βαθειά ταξικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ επαναλαμβάνοντας τα περί σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, εκλογικούς σχεδιασμούς διέκρινε πίσω από τον προϋπολογισμό ο εισηγητής του Συνασπισμού, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ τόνισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό εκτός από τις αμυντικές δαπάνες.

Ακραία γελοιοποίηση της τουρκικής προπαγάνδας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την κυκλοφορία, με επίσημο τρόπο στην Τουρκία, χάρτη που δείχνει μεγάλα ελληνικά νησιά να ανήκουν στην Τουρκία. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε πως η βιομηχανία προπαγάνδας της Τουρκίας απέτυχε να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ιστορική πραγματικότητα στην περιοχή και σημείωσε ότι αντιδράσεις για την κυκλοφορία του χάρτη προκλήθηκαν και από τον τουρκικό Τύπο. Σημείωσε τέλος ότι από ελληνικής πλευράς έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες.

Αρχισε από σήμερα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η κακοκαιρία παρουσίασε ύφεση, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες σταμάτησαν και εξασθένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι. Ιδιαίτερα επλήγησαν από την κακοκαιρία οι περιοχές της Λαμίας και της Αργολίδας, όπου από τους ορμητικούς χειμάρρους καταστράφηκαν καλλιέργειες, αυτοκίνητα, πλημμύρισαν υπόγεια και πνίγηκαν δεκάδες ζώα. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε ήδη η καταβολή επιδόματος 200. 000 δρχ στους πληγέντες, ως έκτακτο βοήθημα για τις πρώτες ανάγκες, ενώ μετά την απογραφή των ζημιών θα δοθούν αποζημιώσεις, καθώς και χαμηλότατα δάνεια. Στο μεταξύ, μικρές ζημιές σε πολλά σημεία του υπέστη το σιδηροδρομικό δίκτυο και όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ δεν θα λειτουργήσουν για δύο μέρες οι γραμμές Αθήνας - Θεσσαλονίκης και Κορίνθου - Τρίπολης.

Την αναστολή εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και τη σύσταση εθνικού συμβουλίου που θα χαράξει μακροχρόνια πολιτική για την παιδεία ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το θέμα της παιδείας ως τη μεγαλύτερη επένδυση για τον 21ο αιώνα, τόνισε την ανάγκη για καλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων για την παιδεία, πρότεινε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΑΕΙ και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κροατίας, Φράνιο Τούτζμαν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Οι δύο άνδρες σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι Ελλάδα και Κροατία βρίσκονται στις άκρες μίας πολυτάραχης περιοχής. Νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος είχε συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του Μάτε Γκράνιτς.

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας με αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας με βασικό αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Χρήστος Τριάντης, οι συνταξιούχοι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του κ. Παπαντωνίου και εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις και πορείες για τις 19 Ιανουαρίου, με στόχο, όπως είπαν, να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι η πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ θα πρέπει να συνοδεύεται από κοινωνική ευαισθησία.

Προς εκτόνωση οδηγείται η ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους Δημάρχους για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της Αθήνας, αλλά και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος οι δήμοι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους υπουργούς και αυτή η τακτική οδηγεί σε συνεννόηση που όλοι επιθυμούν. Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση φιλική και εγκάρδια.

Ο πρώτος αστικός χάρτης για τυφλούς, αποτέλεσμα σύγχρονης τεχνολογίας και εφαρμογής του συστήματος κωδίκων Μπράιγ, είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας, με πρώτο θέμα τη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα τρία αντίτυπα θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή και θα αποτελέσουν το επιστέγασμα μιάς σειράς τριήμερων εκδηλώσεων, που αρχίζουν αύριο και θα αναδείξουν τη Θεσσαλονίκη, για τρεις ημέρες, σε πρωτεύουσα της Χαρτογραφίας.

Μαζική δηλητηρίαση υπέστη μια πενταμελής οικογένεια στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης από άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία, από την οποία ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Νεκρός είναι ο 30χρονος Νίκος Χατζηζήσης, ενώ στο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου η σύζυγός του Ελένη, 27 ετών, τα παιδιά τους Φάνης και Μαριλένα, 2 και 5 χρόνων αντίστοιχα και η γιαγιά τους Σεβαστή Τζερελάκη, 47 ετών. Οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η δηλητηρίαση οφείλεται σε φαρμακευτικές ουσίες.

Ολιγόωρη επίσκεψη στο Ηράκλειο -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- πραγματοποίησε σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος. Το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, συνόδευε ο Αγγλος πρέσβης στην Αθήνα σερ Μάικλ Σμιθ, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ την ίδια ώρα απογειωνόταν τιμητικά τρία μαχητικά αεροσκάφη. Ο Κάρολος αμέσως μετά μετέβη στο ύψωμα της Αγ. Παρασκευής, όπου είδε πανοραμικά τόσο την Κνωσσό όσο και την πόλη του Ηρακλείου, στη συνέχεια μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και μετά από δεξίωση που έγινε προς τιμήν του, αναχώρησε από το νησί.

Θα συνεχιστεί και αύριο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αθήνας, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο ο ηλεκτρικός και τα πράσινα λεωφορεία. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Οι στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα επαναληφθεί η απεργία των εργαζομένων στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χιόνι και οι δυσκολίες στις συγκοινωνίες έγιναν η αφορμή για να εγκαταλείψουν στο έλεος των αστυνομικών εμπόρευμα με 106 κιλά χασίς, άγνωστοι έμποροι ναρκωτικών, πιθανότατα Αλβανοί. Οι άγνωστοι δράστες που μετέφεραν το χασίς με κλεμένο αυτοκίνητο από το Αμύνταιο, θορυβήθηκαν όταν αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή μέσα στα χιονισμένα βουνά της περιοχής. Στο μεταξύ, στη Φλώρινα εντοπίσθηκε ένας 27χρονος Γεωργιανός, ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 7. 000 λαθραία πακέτα τσιγάρα, που προέρχονταν από την Αλβανία.

Στο υποκατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο, έγινε η ληστεία της ημέρας. Οι δράστες ήταν δύο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού άρπαξαν από τα ταμεία 1,5 εκατομμύρια δρχ, διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Ασύλληπτος παραμένει ο 44χρονος Παύλος Σιγγελάκης, από τα Χανιά, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε, χθες το βράδυ, στο Γουδί, τον Σπύρο Βράτζη, 32 χρόνων και τραυμάτισε την 22χρονη Νικολίνα Αντωνιάδου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα αναχώρησαν σήμερα για το Κίεβο παίχτες και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής των πρασίνων αναφερόμενος στον αγώνα με τη Ντιναμό, είπε ότι η ομάδα του δεν θα κλειστεί, για να μη φέρει τους επιθετικούς της αντιπάλου στην περιοχή της ομάδας του, ενώ πρωταρχικός στόχος είναι η επίτευξη ενός γκολ.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με την Πόρτο στο ΟΑΚΑ. Ο Μπάγιεβιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν ο Ολυμπιακός αποδώσει όπως στους αγώνες με Κροάσια και Αγιαξ, τότε θα πάρει και τη νίκη από τους Πορτογάλους. Επίσης, υποστήριξε πως η Πόρτο είναι καλύτερη από την Κροάσια και τον Αγιαξ και γι'αυτό οι παίχτες του πρέπει να δείξουν μεγάλη πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση.

Ο Ολεγκ Μπλαχίν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου , ο επικρατέστερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μετά από την εξέλιξη του θέματος Ιορντανέσκου. Πηγές προσκείμενες στον Μελισσανίδη αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης έχει ήδη έλθει σε επαφές με τον Ουκρανό προπονητή και η ανακοίνωση της συμφωνίας θα γίνει τα προσεχή 24ωρα.

Μετά από αλλεπάλληλες ήττες η εθνική Ελλάδας στο βόλεϊ των ανδρών έκανε την πρώτη της νίκη επί της Κίνας με 3-1 σετ, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη 12αδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που γίνεται στην Ιαπωνία.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με άνοδο, για πέμπτη συνεχή ημέρα, έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, ο δείκτης όμως δεν κατόρθωσε να κρατηθεί πάνω απο τις 2. 500 μονάδες. Εκλεισε τελικά στις 2. 495,06 μονάδες με άνοδο 0,72%, αν και αρχικά τα κέρδη του έφθαναν το 2%. Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο όγκος των συναλλαγών, η αξία των οποίων έφθασε τα 75,4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,77%, Λήζινγκ άνοδος 1,96%, Ασφάλειες άνοδος 0,94%, Επενδύσεις άνοδος 1,11%, Κατασκευές άνοδος 0,78%, Βιομηχανίες πτώση 0,27%, Διάφορες πτώση 0,26%, Συμμετοχών άνοδος 1,77%. Με κέρδη 3,26% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,38 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 482,22, ελβετικό φράγκο προς 206,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,39, τη λίρα Κύπρου προς 577,41 και την ECU προς 335,37 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραδυφλεγή βόμβα αποτελεί το θέμα Οτσαλάν, όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και την κυβέρνηση του Μεσούτ Γιλμάζ, στην Τουρκία, καθώς η μή εκδοσή του θα ερμηνευθεί ως ήττα της κυβέρνησης. Ο κ. Γιλμάζ βρίσκεται μεταξύ δύο πυρων καθώς αύριο θα συζητηθεί στη Βουλή και η πρόταση μομφής που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση εναντίον του, για σκάνδαλα διαφθοράς. Καταλαβαίνοντας και ο ίδιος την κρισιμότητα της κατάστασης, δήλωσε σήμερα οτι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί στις κάλπες το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να ξεπερασθεί η πολιτική κρίση που υποβόσκει. Πρότεινε μάλιστα να διενεργηθούν πριν από τον Απρίλιο, όπως έχει ήδη ορίσει η Βουλή.

Εκατόμβη νεκρών έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει κυρίως την ανατολική Ευρώπη, τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Τουλάχιστον 130 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους άστεγοι, καθώς η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έχει κατέβει στους -22 βαθμούς. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Ρουμανία, όπου εξήντα άνθρωποι πέθαναν ή σκοτώθηκαν σε τροχαία, πάνω από 400 περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ τρία λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και της Κωστάντζας, έκλεισαν από το Σάββατο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Στην Γαλλία οκτώ άνθρωποι πέθαναν μέσα στο Σαββατοκύριακο εξαιτίας του ψύχους, ενώ στη Ρωσία δέκα περιοχές της Σιβηρίας και της αρκτικής ζώνης δεν έχουν επαρκή αποθέματα τροφίμων και καυσίμων για να περάσουν τον χειμώνα.

Τουλάχιστον δέκα ημέρες θα παραμείνει κλινήρης ο ρώσος πρόεδρος Γιέλτσιν, ο οποίος νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο της Μόσχας από την πνευμονία που του παρουσιάσθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η κατάσταση αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τους πολιτικούς αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για κενό εξουσίας, υποστηρίζοντας οτι πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Σήμερα μάλιστα, όλες σχεδόν οι εφημερίδες στηλιτεύουν την κατάσταση αυτή, αποτέλεσμα της οποίας είναι, όπως η υποστηρίζουν, η δολοφονία την περασμένη Παρασκευή της διακεκριμένης βουλευτού, υπέρμαχου για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, Γκαλίνα Σταροβοϊτοβα, έξω από το σπίτι της.

Με την προσγείωση ενός αιγυπτιακού αεροσκάφους, εγκαινιάσθηκε σήμερα το πρώτο αεροδρόμιο στα αυτοδιοικούμενα παλαιστινιακά εδάφη, στη Λωρίδα της Γάζας. Επικεφαλής της ομάδας των Παλαιστίνιων που υποδέχθηκαν τους επιβάτες του αεροσκάφους, ήταν ο ίδιος ο Γιάσερ Αραφάτ. Το αεροδρόμιο κόστισε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ως σύμβολο για την ανεξαρτησία των παλαιστινιακών εδαφών. Παράλληλα όμως έχει μεγάλη σημασία και για την οικονομία των περιοχών αυτών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν αύριο σ'όλη τη χώρα που κατά τόπους θα είναι αυξημένες με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας στα δυτικά και βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 21 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 19 και 6 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Wednesday, 25 November 1998 - 3:12:08 UTC