Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-09-08

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Στο Αυτόφωρο δύο γονείς από την Πετρούπολη, που κρατούσαν φυλακισμένα και χωρίς τροφή τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
  • Σημαντική ανάκαμψη στα διεθνή χρηματιστήρια παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στη Ρωσία. Ανοδος 2,51% στη Σοφοκλέους.
  • Κρίσιμες επαφές του Μπόρις Γιέλτσιν για την εξεύρεση κοινά αποδεκτού προσώπου για το πρωθυπουργικό αξίωμα.
  • Το ενδεχόμενο να μείνει η Ελλάδα εκτός ΟΝΕ διατυπώνει ο Κων. Μητσοτάκης, με αφορμή τη διεθνή οικονομική κρίση.
  • Ο μέχρι τώρα διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας νέος πρόεδρος του ΟΤΕ, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Παπούλια.
  • Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά, σημειώθηκαν οκτώ εμπλοκές.
  • Αλλοι δύο οδηγοί ταξί θύματα ληστειών. Τετραμελή σπείρα Αλβανών που λήστευε ταξιτζήδες εξάρθρωσε η Ασφάλεια.
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ισόγειο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, από έκρηξη φιάλης υγραερίου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.
  • Τουλάχιστον 50 νεκροί και 40 τραυματίες σε τροχαίο στη Βραζιλία.
  • Την εφαρμογή εκεχειρίας με τους Κούρδους ζητά από την Αγκυρα αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η περιπέτεια τριών ανήλικων παιδιών, τα οποία οι γονείς τους είχαν στην κυριολεξία φυλακισμένα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Γιαννακούδη 41 ετών και τη γυναίκα του Χριστίνα, 36 ετών, που οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία άσκησε εναντίον τους δίωξη για κακοποίηση ανηλίκων και παράνομη κατακράτηση και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Το ζευγάρι είχε φυλακίσει τα τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας 16, 14 και 10 χρονών αντίστοιχα, σε ένα δωμάτιο, νηστικά και πολλές φορές δεμένα για να μη φύγουν. Τα παράθυρα του σπιτιού ήταν πάντα κλειστά με λουκέτο, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ο πατέρας του τα κακοποιούσε. Υστερα από καταγγελίες των γειτόνων επενέβη η αστυνομία, όπου βρήκε τα τρία παιδιά αδύνατα, βρώμικα και πεινασμένα. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Η εισαγγελέας διαβίβασε αντίγραφο της προανακριτικής δικογραφίας στην εισαγγελία ανηλίκων, προκειμένου να αποφασιστεί αρμοδίως αν τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στους κατηγορούμενους γονείς τους, ή να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Δεν επηρεάστηκαν τα διεθνή χρηματιστήρια από την παρατεινόμενη πολιτική και οικονομική κρίση στη Ρωσία. Τα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ιαπωνίας σημείωσαν και σήμερα, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, σημαντική άνοδο, ενώ με άνοδο που ξεπερνά το 3% ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ανάλογη εικόνα παρουσίασαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 2,51%, παρά το γεγονός ότι ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις 30 δις δρχ. Το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρο Καρατζά, ο οποίος εκτίμησε ότι η ρωσική κρίση δεν επηρεάζει την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό μας σύστημα. Ερωτηθείς για την πορεία των επιτοκίων ο κ. Καρατζάς είπε χαρακτηριστικά "πάμε βλέποντας και κάνοντας". Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σύσκεψη με αφορμή την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, ο προϋπολογισμός τον Αύγουστο εμφάνισε πλεόνασμα 175 δις δρχ και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του έτους να φθάσει τα 200 δις, γεγονός που θα διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού.

Την εκτίμησή του ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία διαγράφεται απειλητικό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει εκτός ΟΝΕ, διατυπώνει σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και καλεί την αντιπολίτευση να αντιληφθεί τους κινδύνους από μια τέτοια εξέλιξη και να μην επιδιώκει την περίοδο αυτή στενόκαρδα κομματικά οφέλη. Ο πρώην πρωθυπουργός διαπιστώνει επίσης ότι καθυστερούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις δεν προωθούνται και οι πρωτογενείς δαπάνες του κράτους αντί να μειώνονται αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Για νεοφιλελευθερισμό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Σημίτης εξήγγειλε διαρκή φτώχεια από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το ρυθμό με τον οποίο προωθούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό στέφονται από επιτυχία, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του ΟΤΕ κ. Παπούλια, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στον ΟΤΕ, τόσο για το πρόγραμμα διάθεσης του τρίτου πακέτου μετοχών στο Χρηματιστήριο, όσο και με την οργανωτική δομή του. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό τη θέση του προέδρου του ΟΤΕ καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας κ. Ράπανος. Ο Συνασπισμός ζητά την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για τις ΔΕΚΟ, σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΟΤΕ, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας διαπιστώνει μεγάλα οικονομικά και πολιτικά ερωτήματα γύρω από την παραίτηση Παπούλια.

Σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, προχώρησαν χθες και σήμερα τουρκικά μαχητικά. Οπως έγινε γνωστό, 11 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο μεταξύ Χίου, Λέσβου, Λήμνου και Σαμοθράκης. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενω σε 8 περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι αυτού του είδους η δραστηριότητα αποδεικνύει πως η Τουρκία δεν θέλει να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης και αντίθετα προκαλεί και επιτίθεται. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιλμάζ ότι η εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο μπορεί να προκαλέσει γενικότερη αστάθεια στην περιοχή, τόνισε ότι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης υπάρχουν όσο παραμένει η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο και δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος του νησιού. Για κρίσιμη περίοδο στα εθνικά μας θέματα έκανε λόγο και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου, που βρίσκεται στην Κέρκυρα, για τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης της Κέρκυρας με την Πάφο.

Περιπετειώδης ληστεία έγινε τα ξημερώματα σε βάρος του 52χρονου οδηγού ταξί Σταύρου Σταυρουλάκη. Ο δράστης ο οποίος πήρε το ταξί από την Ομόνοια, ακινητοποίησε τον οδηγό του στη Λεωφόρο Καβάλας και τον έκλεισε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου. Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, τον εγκατέλειψε δεμένο και φιμωμένο και εξαφανίστηκε με το ταξί. Εξάλλου, τα ξημερώματα, άγνωστος μάλλον αλλοδαπός λήστεψε τον ταξιτζή Παναγιώτη Γκιούλο, όταν του ζήτησε να τον μεταφέρει από τα υπεραστικά λεωφορεία του Κηφισού στην Καισαριανή. Εκεί τον απείλησε και του πήρε τα χρήματα και το ταξί, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα. Η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε τετραμελή σπείρα Αλβανών που το τελευταίο δίμηνο είχε ληστέψει πέντε οδηγούς ταξί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη παραμένει η πολιτικο-οικονομική κατάσταση στη Ρωσία, μετά και τη δεύτερη απόρριψη από τη Δούμα της υποψηφιότητας Τσερνομίρντιν για το πρωθυπουργικό αξίωμα. Η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε ο πρόεδρος Γιέλτσιν πρέπει να έχει αποφασίσει για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Σήμερα ο Γιέλτσιν έχει διαδοχικές επαφές με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και με στελέχη της κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Ηδη ο κομμουνιστής ηγέτης, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, έχει εισηγηθεί στον Γιέλτσιν πέντε υποψήφιους για την πρωθυπουργία, μεταξύ των οποίων το δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ και τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, Γεβγένι Πριμακόφ, οι οποίοι ωστόσο φαίνεται να απορρίπτουν μια τέτοια πρόταση. Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα εκδήλωσης μίας αιματηρής δικτατορίας στη Ρωσία, εξέφρασε ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, Ανατόλι Τσουμπάϊς, εάν η χώρα δεν καταφέρει να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί οτι ως τον πιθανότερο δικτάτορα ανέφερε τον στρατηγό Αλεξάντερ Λέμπεντ.

Τραγικό θάνατο βρήκαν 50 καθολικοί προσκυνητές όταν τα δύο τουριστικά λεωφορεία στα οποία επέβαιναν συγκρούσθηκαν με δύο βυτιοφόρα βενζίνης τα οποία εξερράγησαν. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Βραζιλία, την ώρα που τα λεωφορεία επέστρεφαν από προσκύνημα στην Εκκλησία της Παναγίας της Απαρεσίδα, βορειοανατολικά του Σάο Πάολο. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίσθηκαν άλλα 40 άτομα και τα σωστικά συνεργεία εκφράζουν το φόβο οτι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει δραματικά, καθώς η κατάσταση πολλών τραυματιών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που επισκέπτεται την Τουρκία, κάλεσε την κυβέρνηση Γιλμάζ να εφαρμόσει εκεχειρία με τους κούρδους αντάρτες. Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, κήρυξε μονομερή εκεχειρία, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για μία πολιτική λύση, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει οτι δεν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τρομοκράτες.

Την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αποφάσισαν σήμερα οι έξι ηγέτες που συναντήθηκαν στη Βικτόρια Φολς της Ζιμπάμπουε. Στην κατάπαυση του πυρός δεν συμφώνησαν ωστόσο οι κογκολέζοι αντάρτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις μάχες. Οι έξι ηγέτες που πήραν μέρος στη διάσκεψη είναι οι πρόεδροι της Ζιμπάμπουε, της Ανγκόλα, της Ναμίμπια, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, της Ουγκάντα και της Ρουάντα.

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στη Γαλλία για τη ματαίωση ή τη συντόμευση της μαζικής δίκης 138 υπόπτων αλγερινών ισλαμιστών, των οποίων οι συνήγοροι αποχώρησαν από τη δίκη διαμαρτυρόμενοι για άδικη διαδικασία. Πενήντα τρεις προσωπικότητες υπέγραψαν διαμαρτυρία, με την οποία καταδικάζουν τη μαζική αυτή δίκη ως άδικη και καλούν το γαλλικό κράτος να δώσει ένα τέλος. Η διαμαρτυρία τους δημοσιεύεται σήμερα στη εφημερίδα Λε Μόντ και ανάμεσα τους είναι η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Ντανιέλ Μιτεράν, ο ιερωμένος που αγωνίζεται κατά της φτώχειας Αββάς Πιέρ και ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λεόν Σβαρτσενμπέργκ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε ισόγειο ψητοπωλείο, επί της οδού Αυστραλίας, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών περαστικών, την ολοσχερή καταστροφή του καταστήματος και άλλες υλικές ζημιές. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαφυγή υγραερίου, από στρόφιγγα, που είχε μείνει ανοιχτή, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ευτυχώς την ώρα εκείνη η ψησταριά, που ανήκει στο Φώτη Γαρουφαλίδη, ήταν κλειστή και δεν υπήρχε κίνηση στο πεζοδρόμιο. Από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθώς και σε διαμερίσματα του πρώτου ορόφου. Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται σε 16. 000. 0000 δρχ.

Τους ασθενείς που πάσχουν από Εϊτζ επισκέφθηκε το πρωί στο νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός" ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στη συνέχεια, μετέβη στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου και απηύθυνε έκκληση προς όλους να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς αυτούς με αγάπη. Σημειώνεται ότι αύριο αρχίζουν οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ίδρυση γραφείου του Φαναρίου στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το μπαράζ των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε σοφή συνταγή τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να ασχολούνται με τα του οίκου τους.

Λαχτάρισαν χθες βράδυ 126 επιβάτες, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όταν στο αεροσκάφος της Γαλλικής Αεροπορικής Εταιρίας Europ-Air, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης έσκασαν τα δύο λάστιχά των μπροστινών τροχών. Το αεροσκάφος τύπου Βόϊνγκ-737 που προερχόταν από το Παρίσι, κατόρθωσε τελικά να προσγειωθεί χωρίς πρόβλημα, ενώ ο αεροδιάδρομος τέθηκε εκτός λειτουργίας για μια και πλέον ώρα. Το αεροσκάφος με τη βοήθεια μηχανημάτων της Ολυμπιακής απομακρύνθηκε στη συνέχεια από την πίστα του αεροδρομίου και άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 ακτιβιστές της "Γκριν Πις" που συνελήφθησαν στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Οι ακτιβιστές, διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη αποβλήτων τοξικής σκουριάς στο βόρειο Ευβοϊκό, είχαν καταλάβει τις εγκαταστάσεις εκφόρτωσης της εταιρίας, αλλά να απομακρύνθηκαν μετά από εισαγγελική επέμβαση.

Σαράντα έφεδροι της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, με οχτώ φουσκωτά σκάφη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο μεταφέροντας μήνυμα συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό. Ο απόπλους θα γίνει την Πέμπτη από το Φλοίσβο, αφού πρώτα προηγηθεί τελετή παράδοσης φλόγας από τον Τύμβο του Μαραθώνα, για να μεταφερθεί στην Κύπρο. Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, την υποστήριξη των Αρχιεπισκόπων Ελλάδος και Κύπρου, καθώς επίσεις και των υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες τιμωρήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπάγιεβιτς, μετά από απόφαση του αθλητικού δικαστή, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει τον περασμένο μήνα σε βάρος της ΕΠΑΕ. Ακόμη στον Σέρβο τεχνικό επιβλήθηκε και πρόστιμο 300. 000 δρχ, ενώ με πρόστιμο 500. 000 δρχ τιμωρήθηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως συνυπεύθυνη. Πάντως ο Μπάγεβιτς έχει δικαίωμα να υποβάλλει έφεση.

Διαψεύδει ότι υπάρχει μαύρη λίστα από τον Στεπάνοβιτς για παίχτες που πρέπει να φύγουν ή να πουληθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης, η ΠΑΕ τονίζει ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση από σύλλογο εντός ή εκτός της Ελλάδας για την παραχώρηση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή της. Να σημειωθεί ότι χθες κυκλοφόρησαν φήμες που υποστήριζαν πως υπάρχει λίστα παραχώρησης παιχτών της ΑΕΚ, με πρώτους τους Δώνη, Κοπιτσή και Γκρέταρσον.

Ο νεαρός ταλαντούχος αμυντικός του Παναθηναϊκού Κιάσσος είναι έτοιμος να αγωνιστεί, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα από την επτάμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού και είναι πλέον στη διάθεση του προπονητή του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσει τη φάση του τραυματισμού του από τον Ανατολάκη, στον οποίο, όμως, δεν κρατά κακία.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, στον τέταρτο αγώνα της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Τσεχία, νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Λετονίας. Τα σετ 15-6,15-3,15-8. Ετσι τώρα το εθνικό μας συγκρότημα έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει κέρδη 2, 51% κλείνοντας στις 2. 180,35 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και έφτασε τα 30,5 δισ δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,88%, Ασφάλειες άνοδος 3,89%, Επενδύσεις άνοδος 1, 57%, Λήζινγκ άνοδος 2,78%, Βιομηχανικές άνοδος 3,78%, Κατασκευές άνοδος 0, 50%, Διάφορες άνοδος 2,12%, Συμμετοχών άνοδος 2,16% και Παράλληλης Αγοράς άνοδος 2,12% . Ενισχυμένη έκλεισε η δραχμή έναντι των βασικών ξένων νομισμάτων και κυρίως έναντι του μάρκου και της ECU.

ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδας, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 29 και στα νησιά 20 με 28 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 28 και 18 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Wednesday, 9 September 1998 - 0:12:07 UTC