Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-21

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Την έκρηξη βίας από τους φανατικούς ισλαμιστές, φοβάται τώρα η διεθνής κοινότητα, μετά την απόφαση του Μπιλ Κλίντον για τις αεροπορικές επιδρομές σε Σουδάν-Αφγανιστάν.
  • Νεκροί οι δύο πιλότοι του Φάντομ F4 που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ανδρου. Αύριο στη γενέτειρά τους η κηδεία τους.
  • Συνάντηση με τον αυστριακό καγκελάριο έχει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αντικείμενο ευρωπαϊκά θέματα.
  • Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πλοιάρχου και του πληρώματος του κυπριακού φορτηγού που μετέφερε 248 κιλά κοκαϊνης.
  • Τη ζωή έδωσε με το θάνατό του 30χρονος από τη Κομοτηνή, τα όργανα του οποίου μεταμοσχεύθηκαν σε πολλούς ασθενείς.
  • Ανοικτό αφήνει το υπ. Παιδείας το ενδεχόμενο να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.
  • Καταγγελίες επιστημόνων οτι τα αποτέσματα των εξετάσεων των εγκύων στην Ελλάδα, για το σύνδρομο Ντάουν, είναι πλασματικά.
  • Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε μετά την κατάθεσή της στην ανακρίτρια η 25χρονη Μαρία Καταβάτη, για την υπόθεση Γιοβανούδα.
  • Ληστεία με σπρέι στην Παλιά Κοκκινιά. Θύμα ένας επιχειρηματίας από τον οποίο οι δύο δράστες πήραν τσάντα με 14 εκατ. δραχμές.
  • Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της ρωσικής κυβέρνησης, προανήγγειλε ο ηγέτης των κομμουνιστών.
  • Πτώση 1,39% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την έκρηξη βίας που πυροδότησε η απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον για αεροπορικές επιδρομές σε στρατόπεδα ισλαμιστών τρομοκρατών, φοβάται τώρα η διεθνής κοινότητα. Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών να επιδοκίμασε την κίνηση αυτή του Κλίντον και να ξέχασε τα κατορθώματά του με τη Μόνικα Λιουίνσκι, προς το παρόν, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η τρομοκρατία θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Ηδη, με οργή αντέδρασαν αραβικές και ισλαμικές χώρες, διαδηλώσεις χιλιάδων ισλαμιστών πραγματοποιούνται σε πολλές πρωτεύουσες του τρίτου κόσμου, ισλαμικές οργανώσεις ζητούν εκδίκηση, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν καταδίκασε τις αμερικανικές επιδρομές και δήλωσε αναστατωμένος για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί πριν από την Ουάσινγκτον. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ έδειχναν και αυτοί ξαφνιασμένοι από την κίνηση των ΗΠΑ, καθώς φοβούνται για τη ζωή αυτών που υπηρετούν στον ΟΗΕ. Μάλιστα, πριν περάσουν λίγες ώρες, ένας Ιταλός στρατιωτικός του ΟΗΕ στο Ισλαμαμπάντ, δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος από ισλαμιστές και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, η απόφαση του Κλίντον για επιδρομές σε ισλαμικούς στόχους σε Σουδάν και Αφγανιστάν, όπου με τους πρώτους υπολογισμούς, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 20 άτομα, ενώ έχουν τραυματισθεί δεκάδες, έχει και τους υποστηρικτές της, καθώς οι παραδοσιακά φιλικές χώρες των ΗΠΑ, με πρώτες τις Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ και Αυστραλία τάχθηκαν τάχθηκαν αμέσως με θέρμη υπέρ των βομβαρδισμών. Την κατανόησή τους εξέφρασαν Ευρωπαϊκή Ενωση και Ιαπωνία, ενώ στη χώρα μας την επίθεση καταδίκασαν ΚΚΕ και Συνασπισμός. Από την πλευρά του, ο Μπιλ Κλίντον σε διαγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, κατηγόρησε ευθέως τον Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λαντέν, ότι βρίσκεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία, ενώ ο Λαντέν, με συνεντευξή του αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές.

Νεκροί θεωρούνται πλέον οι δύο άτυχοι χειριστές του Φάντομ F4 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής, ανατολικά της Ανδρου. Οπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο αεροπορίας, από τα ευρήματα του δυστυχήματος πιστοποιήθηκε η καταστροφή του αεροσκάφους και ο θάνατος των δύο πιλότων. Η κηδεία του σμηναγού Πέτρου Πολυχρονάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα τελεσθεί στο χωριό Γρίβα Γουμένισας στο Κιλκίς στις 5 αύριο το απόγευμα και του υποσμηναγού, Γιώργου Παπαθανασίου στην εκκλησία Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, στις 10 αύριο το πρωί.

Με τον αυστριακό καγκελάριο, Βίκτορ Κλίμα, συναντάται απόψε στη στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνάντηση αυτή, καθώς η Αυστρία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το τρέχον εξάμηνο. Κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι με τον κ. Κλίμα θα συζητήσουν θέματα της ευρωπαϊκής Ενωσης που πρόκειται να αντιμετωπισθούν στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στο τέλος Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει ότι οι συνομιλίες θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τις παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών. Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ενωσης με τη Τουρκία, τόνισε ότι με τις αποφάσεις του Λουξεμβούργου και του Κάρντιφ, έχει αποσαφηνιστεί ότι η Τουρκία έχει μια ευρωπαϊκή προοπτική. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ. Κλίμα θα επισκεφθεί αύριο το Αγιο Ορος, συνοδευόμενος από τον κ. Σημίτη και στη συνέχεια, θα ξεναγηθεί σε μουσεία και ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών κατ'επάγγελμα, άσκησε η εισαγγελέας Χαλκίδας εναντίον του Πλοιάρχου, των τεσσάρων αξιωματικών και του πληρώματος του κυπριακού φορτηγού, ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ, στο οποίο βρέθηκαν 248 κιλά κολομβιανής κοκαϊνης. Την ώρα αυτή οι κατηγορούμενοι απολογούνται στον ανακριτή. Τα μεσάνυκτα, οι αρχές του τμήματος δίωξης ναρκωτικών στην Κέρκυρα, σημείωσαν άλλη μία επιτυχία συλλαμβάνοντας δύο Αλβανούς στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 150 κιλά χασίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Το φιλί της ζωής, σε πολλούς συναθρώπους του έδωσε με το τέλος του 30χρονος φαρμακοποιός, από την Κομοτηνή, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε κώμα, μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας. Με απόφαση των συγγενών του δόθηκε η άδεια να μεταμοσχευθούν η καρδιά, τα νεφρά, το ήπαρ και τα μάτια του. Από το μεσημέρι έχει ξεκινήσει στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, η μεταμόσχευση του ήπατος, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο πρόκειται να γίνει και η μεταμόσχευση του ενός από τα δύο νεφρά. Η μεταμόσχευση των ματιών θα γίνει στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ της καρδιάς και του δεύτερου νεφρού στον Ευαγγελισμό της Αθήνας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον ύπνο έπιασε σήμερα τη ρωσική κυβέρνηση ο ηγέτης του Κομμουνιστικού κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της ρωσικής Βουλής για την οικονομική κρίση, προανήγγειλε πρωτοβουλία του κομματός του για άμεση κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Σεργκέι Κιριγιένκο εμφανίστηκε αμήχανος και απλώς υπερασπίστηκε τα μέτρα της κυβερνησής του για την οικονομία. Νωρίτερα, η Δούμα, στην οποία κυριαρχούν οι κομμουνιστές και οι εθνικιστές, υιοθέτησε απόφαση με την οποία καλεί τον πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν να παραιτηθεί εθελοντικά. Αυτή η απόφαση, η οποία υιοθετήθηκε με 245 ψήφους υπέρ έναντι 32, δεν είναι υποχρεωτική για τον Γιέλτσιν.

Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε άτομα και 15 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε κρατικό συγκρότημα κατοικιών στο Αλτσχάουσεν του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης, όπου ζουν κυρίως φτωχοί και ηλικιωμένοι. Η φωτιά, που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι ένοικοι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, με συνέπεια να μην προλάβουν να ατιδράσουν εγκαίρως. Τα αίτια της φωτιάς, που σβήστηκε μετά από τρεις ώρες, δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά από τις αρχικές έρευνες αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Και στην παραλία πήγε η.. . τρομοκρατία στην Αλγερία, καθώς δύο βόμβες εξερράγησαν σήμερα σε δημόσιες παραλίες στα δυτικά της χώρας, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας ακόμα δύο. Οι δύο βόμβες εξερράγησαν με διαφορά τριών ωρών, ενώ πριν λίγες ώρες είχαν σκοτωθεί 13 άνθρωποι από δύο βόμβες που τοποθέτησαν, όπως όλα δείχνουν εξτρεμιστές μουσουλμάνοι.

Αλβανοί και Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μυστικές συνομιλίες, παρά τη δήλωση αμερικανού απεσταλμένου που υποστήριζε το αντίθετο. Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ, ανήγγειλε την ανάληψη μίας νέας κοινής γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας, με αντικείμενο την αποκατάσταση ενός μέρους των εσωτερικών προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο. Για να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Αλβανοί πρόσφυγες, θα ζητηθεί από το Βελιγράδι να μειώσει στο ελάχιστο τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας στο Οράχοβατς και το Μαλίσεβο.

Ιρλανδοί, τόσο από το βόρειο, όσο και από το νότιο τμήμα του νησιού, θα συμμετάσχουν σε κοινή τελετή μετάληψης το Σάββατο για να τιμήσουν τα 28 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Ομα. Το Σάββατο το μεσημέρι όλη η Βόρειος Ιρλανδία θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή, ενώ την ίδια ώρα θα γίνεται η μεγάλη θρησκευτική λειτουργία στην πόλη Ομα. Πάντως, οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν αναθερμανθεί, αφού, όπως φαίνεται, ο θάνατος των 28 ανθρώπων στην Ομα, έχει συναιτίσει και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, εξαιτίας της οποίας μένουν ακάλυπτες 800 θέσεις, και αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο Παιδείας να εξαγγείλει νέες εξετάσεις πρόσληψης του χρόνου, σε έξι κατηγορίες εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι μόλις ένας στους τέσσερις υποψηφίους καθηγητές πέρασε τη βάση, ενώ τις χειρότερες επιδόσεις είχαν οι Φυσικοί, όπου μόλις 8 από τους 1. 643 πέρασαν τη βάση. Στο μεταξύ, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, λήγει η αγωνία των υποψηφίων για τα ανώτατα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να ανακοινώσει τις βάσεις των σχολών για την εισαγωγή. Οι βάσεις εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, έως και 200 μόρια για τις τρεις πρώτες δέσμες, και ελαφρώς ανοδική για την Τέταρτη.

Αναταραχή αναμένεται να προκαλέσουν οι καταγγελίες στις οποίες προέβησαν επιστήμονες κατά τη διάρκεια του 3ου Βαλκανικού συνεδρίου Γενετικής στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις οποίες, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται σε έγκυες γυναίκες στην Ελλάδα, για την πρόβλεψη της γέννησης παιδιών με σύνδρομο Ντάουν, είναι πλασματικά. Οπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα αποτελέσματα προκύπτουν συνήθως ως θετικά και οδηγούν την έγκυο σε πρόσθετες άσκοπες, επώδυνες και δαπανηρές εξετάσεις με δυσμενείς ψυχολογικές συνέπειες. Το λάθος στη διάγνωση οφείλεται στη μέθοδο ελέγχου, δείκτες και τρόπος μετρήσεων των τιμών στο αίμα, που εισάγεται από χώρες του εξωτερικού, όπου οι τιμές των συγκεντρώσεων των δεδομένων στο αίμα είναι διαφορετικές. Για την αποφυγή νέων πλαστών αποτελεσμάτων και ταλαιπωρίας των γυναικών, οι επιστήμονες προτείνουν τα κέντρα μαζικού ελέγχου για το σύνδρομο Ντάουν να καθορίζουν εκείνα τους μέσους όρους για τους δείκτες του όρου για τον τοπικό πληθυσμό.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα όσα δημοσιεύονται στον Τύπο για καθυστέρηση του νομοθετικού έργου. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επεξεργασία και την κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή, και χαρακτήρισε αναληθές τον ισχυρισμό, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έχει προβεί σε παραστάσεις προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δήθεν προβλήματος. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με την αναδάσωση, υποστηρίζοντας οτι με το ποσό των 10 δις δραχμών που ενέκρινε η κυβέρνηση μπορούν να αναδασωθούν μόνο 65. 000 στρέμματα καμμένων εκτάσεων, όταν μόνο φέτος έχουν καεί 1,5 εκατ. στρέμματα.

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, η 25χρονη φοιτήτρια της Νομικής Μαρία Καταβάτη, για την υπόθεση των δύο πλαστών διαζευκτηρίων, που όπως έχει καταγγείλει η ίδια, της είχε παρουσιάσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Βαρσάμης Γιοβανούδας, με τον οποίο υποστηρίζει ότι διατηρούσαν σχέσεις. Βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, η Καταβάτη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Η Καταβάτη κατέθεσε στη Θεσσαλονίκη, γιατί όπως είχε καταγγείλει μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του Γιοβανούδα, δεχόταν ανώνυμες τηλεφωνικες απειλές, να μην πλησιάσει στην Χαλκιδική.

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δύο άγνωστοι για να ληστέψουν έναν 40χρονο επιχειρηματία στην Παλιά Κοκκινιά. Οι δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην έκθεση εμπορίας τροχόσπιτων που διατηρεί ο επιχειρηματίας, τον πλησίασαν, του έριξαν σπρέι στα μάτια, και αφού τον έσπρωξαν του πήραν τη τσάντα, η οποία περιείχε 14 εκατ. δραχμές, τα οποία μόλις είχε σηκώσει από την Τράπεζα. Οι δύο δράστες διέφυγαν πεζοί.

Στην Ασφάλεια Πύργου κρατείται και ανακρίνεται το ζευγάρι που συνελήφθη μετά την ανεύρεση δύο εκρηκτικών μηχανισμών, σε παραλία της κοινότητας Δουνέϊκα της Αμαλιάδας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στον εισαγγελέα που υποδείκνυε το μέρος όπου βρέθηκαν τα εκρηκτικά.

Τις Οινούσες και την Ικαρία επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Απόψε ο κ. Στεφανόπουλος θα εγκαινιάσει το στάδιο και αμφιθέατρο Οινουσών ενώ αύριο, θα παραστεί στην Ικαρία στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελπίδες για νέα μετάλλια σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, όπου πραγματοποιούνται τέσσερις τελικοί με ελληνικό ενδιαφέρον. Στις 6. 30 ξεκινησε ο τελικός του ύψους ανδρών όπου συμμετέχει ο Δημήτρης Κοκότης. Στις 7. 30 αρχίζει και η δισκοβολία γυναικών όπου συμμετέχουν με αξιώσεις οι Κελεσίδου, Τσικούνα και Βόγγολη. Απόψε, διεξάγονται και οι τελικοί στα 200 μέτρα ανδρών και γυναικών. Στις 9 παρά δέκα θα πραγματοποιηθεί ο τελικός των ανδρών, αλλά η συμμετοχή του Γιώργου Παναγιωτόπουλου εξαρτάται από την επίδοσή του στον ημιτελικό στις 7. 05. Και η συμμετοχή της Κατερίνας Κόφφα, στον τελικό στις 9. 20 θα εξαρτηθεί απο την απόδοσή της στον ημιτελικό στις 7. 20.

Τη φιλοδοξία του να παρουσιάσει ένα δυνατό Παναθηναϊκό στη νέα περίοδο, αποκάλυψε ο Βασίλης Δανιήλ, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και χαρακτηριστικά δήλωσε: ''Θέλω το ξεκίνημα της νέας περιόδου στις ελληνικές διοργανώσεις να στεφθεί με επιτυχία σε απόδοση και σε αποτέλεσμα. Εχουμε προετοιμαστεί μεθοδικά και φιλοδοξούμε στη νέα αγωνιστική περίοδο να παρουσιάσουμε ένα δυνατό Παναθηναϊκό, που θα έχει στόχο τις υψηλές διακρίσεις. ''

ΧΡΗΜΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με σημαντική υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κατά 1,39%, στις 2. 638,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 55,7 δισ. δραχμές. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε άνοδο 2,20%. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 1,83%, Ασφάλειες πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 1,30%, Λήζινγκ πτώση 1,35%, Βιομηχανικές πτώση 0,83%, Κατασκευές πτώση 1,43%, Διάφορες πτώση 1,50%, Συμμετοχών άνοδος 0,77%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σημείωσε πτώση 0,96%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επικράτηση των βορειοδυτικών ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και πιθανόν καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 με 29, στα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ανέμους βορειοδυτικούς μέτριους και θερμοκρασία 22 με 33, θα έχει αύριο Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις, βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 28 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03c run on Monday, 7 September 1998 - 14:53:54 UTC