Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-05-08

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα και ότι όλες οι πτήσεις θα διεξαχθούν κανονικά, έδωσαν διοίκηση και εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή. Στη βουλή τώρα συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου, στο οποίο ο υπουργός Μεταφορών επέφερε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν θετικές από τους συνδικαλιστές. Οι αλλαγές αυτές αμβλύνουν σημαντικά τις αρνητικές εντυπώσεις, τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, όσο και από την εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, και παράλληλα αποτελούν γέφυρα για ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της Ολυμπιακής. Οι περίπου 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώθηκαν χθες στο σπίτι του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, καθώς αποτελεί πιλότο για την εξυγίανση και των άλλων ΔΕΚΟ. Το νομοσχέδιο δίνει πλήρη απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην προσπάθεια, ώστε η Ολυμπιακή να ανακτήσει την αξιοπιστία της και την ανταγωνιστικότητά της. Αναφερόμενος στο γεύμα των 30 βουλευτών ο κ. Ρέππας χρησιμοποίησε χαμηλούς τόνους και μάλιστα θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τόνισε ότι οι βουλευτές προέβησαν σε επίδειξη ισχύος γεύσεων και μαγειρικών ικανοτήτων. Πάντως η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα συνεχισθεί και αύριο, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.

Προβλήματα στις μετακινήσεις του αλλά και στις συναλλαγές με τράπεζες και με δημόσιες επιχειρήσεις, θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Πάντως, στην Αθήνα τα μπλε λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στο μεταξύ, συνεχίζεται και αύριο η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, που διαμαρτύρονται για την κατάργηση των οργανισμών των δύο μεγάλων λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το τέλος του έτους και ανάλογα με την πορεία του κοινωνικού διαλόγου θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου ασφαλιστικού πακέτου, που θα αφορά τα όρια συνταξιοδότησης και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ο χρόνος των διαρθρωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό θα είναι το 2000. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μιλώντας στο συνέδριο του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν κατατεθεί στη βουλή τα νομοσχέδια για το λεγόμενο μικρό πακέτο αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις. Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης άφησε σαφείς αιχμές κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ισχυρή βούληση προόδου στην ελληνική οικονομία και ας το προσέξουν αυτό τα διάφορα κομματικά κατεστημένα. Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε επίσης τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία από την υποτίμηση της δραχμής. Αιχμές κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης άφησε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος κατά την παρουσίαση του νέου περιοδικού του κινήματος με τον τίτλο "Εκφραση" τόνισε ότι είναι αναγκαία η λήψη ορισμένων μέτρων, που δεν είναι φιλολαϊκά και εξέφρασε την ευχή ότι όλοι οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σταθερά βελτιούμενη κλινικά και εργαστηριακά χαρακτηρίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στον οποίο χορηγείται θεραπεία με αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του αναπνευστικού που εμφάνισε. Οπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός κ. Μπελόνιας, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να μεταφερθεί σε μονάδα ενταντικής θεραπείας και πρόσθεσε πως αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν περιπλοκές, σε μια εβδομάδα θα είναι στο σπίτι του. Ο ιδρυτής της ΝΔ πέρασε μια ήσυχη νύχτα και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δεν εμπνέει ανησυχία. Το πρωί τον επισκέφθηκαν οι κύριοι Ράλλης, Κύρκος, Βαρβιτσιώτης, Παλαιοκρασσάς, Μολυβιάτης και Λιάπης καθώς και ο αδελφός του, Αλέκος.

Αντίθετα, κρίσιμες ώρες εξακολουθεί να περνά ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή εδώ και 44 μέρες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σήμερα ο προκαθήμενος της εκκλησίας μας υπεβλήθη στην προγραμματισμένη αιμοκάθαρση. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του σταθερά κρίσιμη, βρίσκονται σε επιφυλακή και δεν αποκλείουν αρνητικές εξελίξεις, καθώς έχουν να κάνουν με έναν γηρασμένο και εξασθενημένο οργανισμό. Στο μεταξύ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εισήχθη το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Πέτρος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Πατριάρχης θα υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο και άλλες εξετάσεις.

Νέο κύκλο χτυπημάτων από την οργάνωση - φάντασμα "17 Ν" φοβούνται οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για το χθεσινοβραδινό χτύπημα σε βάρος της αμερικανικών συμφερόντων τράπεζας ΣΙΤΙ ΜΠΑΝΚ, στην Κυψέλη, με ρουκέτα, από αυτές που έχουν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας. Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από αυτοσχέδιο πυροσωλήνα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι υπεύθυνοι για τις έρευνες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες και στη συνέχεια η 17Ν να αναλάβει συνολικά την ευθύνη, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης με ρουκέτα ήταν το Φεβρουάριο του 1996 κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ μέλη της οργάνωσης δολοφόνησαν τον Ιανουάριο του 1997 στον Πειραιά, τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας ότι δεν στρέφεται μόνο κατά του συγκεκριμένου στόχου, αλλά βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφωνη έμεινε η κοινή γνώμη από το έγκλημα που διέπραξε μαθητής Λυκείου στα Ισθμια Κορινθίας, καθώς έγινε με σκοπό τη ληστεία και μάλιστα, σε γείτονά του. Είναι, τουλάχιστον στη χώρα μας, σπάνια αυτά τα φαινόμενα εγκληματικότητας, αλλά σίγουρα πρέπει να προβληματίσουν τις αρμόδιες αρχές η εμφανισή τους. Ο 16χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μπήκε στο σπίτι του γειτονά του Κοσμά Λαϊου, 63 ετών, και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε χρήματα. Το θύμα πρέπει να αντέδρασε και σε συμπλοκή που ακολούθησε, ο νεαρός τον μαχαίρωσε τρεις φορές.

Με το συνηθισμένο τρόπο: κουκούλα, όπλο, "ακίνητοι ληστεία" και με τη μοτοσυκλέτα αναμμένη να περιμένει απ'έξω με τον τσιλιαδόρο συνεργό εκλάπησαν σήμερα το μεσημέρι τρία εκατομμύρια δρχ, από τα γραφεία της Ιντεραμέρικαν στη λεωφόρο Συγγρού. Οι δράστες πυροβόλησαν τρείς φορές για εκφοβισμό, τραυματίζοντας ελαφρά δύο άτομα.

Ενταση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι της Σάμου, όταν πλοίο της γραμμής προσπάθησε να προσεγγίσει και να δέσει, καθώς συνδικαλιστές και επαγγελματίες που είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία είχαν αποκλείσει το αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού. Οι τοπικοί φορείς ζητούν αναπτυξιακά κίνητρα, φορολογικές ελαφρύνσεις, πάταξη της ανεργίας, στήριξη των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, καθώς και την οριστική λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος του νομού.

Δύο φέρι συγκρούστηκαν το πρωί έξω από το Λιμάνι της Αίγινας, χωρίς να πάθει τίποτα κανείς από τους επιβάτες, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές. Πρόκειται για τα φέρι ΕΛΛΑΣ και ΑΙΑΣ στα οποία απαγορεύθηκε ο απόπλους τους για να επιθεωρηθούν από τις λιμενικές αρχές.

Ενα νέο όπλο στη θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών προστίθεται σύντομα στη μάχη τους εναντίον της Γεροντικής Ανοιας ή, όπως είναι πιο γνωστή, νόσος του Αλτσχάιμερ. Πρόκειται για την ουσία ριβαστιγμίνη - ένα 713, η οποία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας της νόσου, ενώ πρόσφατα ενεκρίθη από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αξιολόγησης Φαρμάκου.

Σοβαρότητα, ανεξαρτησία και καλή αισθητική, είναι τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το νέο περιοδικό του ΠΑΣΟΚ "Εκφραση", όπως υποστήριξε ο γραμματέας του κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, στην σημερινή παρουσίαση του πολιτικού μηνιαίου εντύπου. Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει αύριο σε 20. 000 τεύχη και σε τιμή 500 δρχ, ενώ αποτελεί τη συνέχεια της εφημερίδας Εξόρμηση, η οποία ανέστειλε την εκδοσή της πριν λίγους μήνες.

Το βιβλίο του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση παρουσίασε στην αίθουσα της παλιάς βουλής ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τους συνταγματολόγους Προκόπη Παυλόπουλο και Γιώργο Παπαδημητρίου, ενώ ο κ. Βενιζέλος μιλώντας έκανε λόγο για εμμονή στον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος, το κράτος δικαίου, της εκλογής της ιεραρχίας της δικαιοσύνης και της διασφάλισης της θρησκευτικής ελευθερίας. Σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ παρουσίασε επίσης το βιβλίο του ο δημοσιογράφος Γιάννης Βούλτεψης, σχετικά με την υπόθεση Λαμπράκη. Κύριο παρουσιαστές του βιβλίου ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος.

Μια περίεργη υπόθεση θανάτου γυναίκας που βρέθηκε από το σύζυγό της νεκρή και δεμένη στην καμάρα της, στην Κυψέλη, απασχολεί την Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για την Φωτεινή Κουλούρη, 55 ετών, η οποία βρέθηκε με δεμένα τα χέρια με μια γραβάτα και ο λαιμός της περιτυλιγμένος με δύο καλσόν. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν βίαιος, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μειώνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης μειώνεται κατά 1,5 δρχ το λίτρο και του ντίζελ κίνησης κατά 1,30 δρχ το λίτρο.

Ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων και τεσσάρων μηνών εξαγοράσιμη προς 1. 500 δρχ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2. 300. 000 δρχ στον καθένα, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλειμμελιοδικείο Ρόδου σε τρεις Τούρκους δουλέμπορους που συνελήφθησαν να μεταφέρουν 19 Ιρακινούς λαθρομετανάστες στη νήσο Σύμη. Επίσης, επεβλήθη ποινή κάθειρξης 15 χρόνων και 8 μηνών εξαγοράσιμη προς 1. 500 δρχ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δρχ στον Τούρκο δουλέμπορο Αλιγκάρπα, ο οποίος μετέφερε 41 Ιρακινούς λαθρομετανάστες στην ίδια περιοχή.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενας προπονητής - δικτάτορας, τύπου Μπάγεβιτς, είναι η πανάκεια για την ΑΕΚ, σύμφωνα με την άποψη του Αντώνη Μήνου. ``Η ομάδα χρειάζεται ένα προπονητή απόλυτο άρχοντα, τύπου Μπάγεβιτς, για να πάει μπροστά. Δεν πρέπει να υπάρχει πολυφωνία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά ένας ν' αποφασίζει``, τόνισε ο Μήνου, που εκτελεί χρέη ``υπηρεσιακού τεχνικού``, ενώ πρόσθεσε στη σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους, ότι έχει έτοιμη μια έκθεση σχετικά με όσα πρέπει να γίνουν στην ΑΕΚ, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

"Νευρική" παρουσιάστηκε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις για να κλείσει τελικά στις 2124,76 μονάδες με μικρή υποχώρηση 0,20%. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση φθάνοντας τα 54, 3 δισ. δρχ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές των Κατασκευών μετά τις θετικές εξελίξεις στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Ο δείκτης των Κατασκευών σημείωσε άνοδο 4,13%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,19%, Ασφάλειες πτώση 1, 09%, Επενδύσεις πτώση 0,64%, Λήζινγκ άνοδος 0,77%, Βιομηχανίες πτώση 0,61%, Διάφορες πτώση 0,97%, Συμμετοχών άνοδος 2,45%. Με άνοδο 0,90% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά θα έχει αύριο ολόκληρη σχεδόν η χώρα και είναι πιθανό το βράδυ να βρέξει τοπικά στα βορειοδυτικά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι πολύ περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 8 με 27 βαθμούς και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις με τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 24 και 10 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται στην Ρωσία, μία μόλις ημέρα πριν από την ψηφοφορία των στη Δούμα των βουλευτών για την επικύρωση ή όχι του διορισμού του 35χρονου Σεργκέϊ Κιριένκο στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Οπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να εγκριθεί ο διορισμός του, παρά την χθεσινή έκκληση που απηύθυνε ο Γιέλτσιν προς το Σώμα, καθώς οι κομμουνιστές οι οποίοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή, αντιτίθενται στην υποψηφιότητα του Κιριένκο, με το αιτιολογικό οτι δεν έχει την απαραίτητη πείρα για ένα τέτοιο αξίωμα. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, εάν η Δούμα απορρίψει τρεις φορές στη σειρά την υποψηφιότητα του Κιριένκο, τότε διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές. Στο μεταξύ αύριο, κατεβαίνουν στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε ωστόσο, οτι σε περίπτωση που τα συνδικάτα παραβιάσουν τους νόμους, η αστυνομία θα αναλάβει δράση.

Αποφασισμένος να κάνει οτι είναι δυνατόν για την εξεύρεση μιάς βιώσιμης ειρηνικής λύσης, δηλώνει ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών με βορειο-ιρλανδούς πολιτικούς ηγέτες, στο Μπέλφαστ, στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος. Πρόσθεσε ωστόσο, οτι παραμένουν ακόμα πολλά δύσκολα προβλήματα για την επίτευξη μίας οριστικής πολιτικής λύσης. Οι συνομιλητές έχουν μόνο μια μέρα στη διάθεσή τους για την επίτευξη μίας συμφωνίας, καθώς αύριο λήγει η διορία που έχει θέσει ο προεδρεύων των συνομιλιών. Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία, οι δύο κυβερνήσεις του βορείου και του νοτίου τμήματος του νησιού, θα μπορούν να θέσουν την καταληκτική συμφωνία σε δημοψήφισμα.

Εντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην υιοθέτηση από το σερβικό κοινοβούλιο της πρότασης του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 23 Απριλίου, σχετικά με την ξένη διαμεσολάβηση στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Η κ. Φίσερ υποστηρίζει οτι η απόφαση αυτή ελήφθη με πρωτοβουλία του Μιλόσεβιτς και αποσκοπεί στο να βρεθεί ένα πρόσχημα για να απορριφθεί η ξένη διαμεσολάβηση. Στο μεταξύ, όπως δήλωσαν αλβανικές πηγές στην Πρίστινα, η σερβική αστυνομία άνοιξε πυρ σήμερα σε χωριό της περιοχής της Ντρένιτσα. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από καμία ανεξάρτητη πηγή.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Τουρκμενιστάν, όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα και άλλα εννέα να τραυματισθούν. Το δυστύχημα συνέβη στις βορειανατολικές περιοχές της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και ο πρόεδρος της χώρας, διέταξε την συγκρότηση ειδικής κυβερνητικής επιτροπής για να διερευνήσει τα αίτια.

Ο Εφρέιμ Χαλεβί είναι από σήμερα ο νέος ισχυρός άνδρας της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, διαδεχόμενος τον Ντάνι Γιατόμ, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλων για τις αποτυχημένες αποστολές της οργάνωσης στην Ιορδανία και την Ελβετία. Ο Χαλεβί είναι ένας βετεράνος της Μοσάντ, περισσότερο γνωστός ως αναλυτής και ειδικός στη διπλωματία του παρασκηνίου, παρά ως άνθρωπος της δράσης.

Οριστικό αντίο στα σκυλιά πιτ-μπουλ, αποφάσισε να πει η Ιταλία. Η πιο επικίνδυνη λόγω επιθετικότητας ράτσα σκύλων, από εδώ και στο εξής δεν θα μπορεί ούτε να εισαχθεί, ούτε να πουληθεί στην Ιταλία. Οσο για τα 10. 000 περίπου σκυλιά που ζούν στη χώρα θα στειρωθούν για να σταματήσει και ντόπια αναπαραγωγή τους. Αυτό αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς τα σκυλιά αυτά, γνωστά περισσότερο ως μηχανές πολέμου, χρησιμοποιούντο είτε από μαφιόζικες οργανώσεις για σκυλομαχίες και μπίζνες, είτε από μεγαλονονούς για την προσωπική τους ασφάλεια και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Για τους παραπάνω λόγους, η τιμή τους είχε φθάσει σε αστρονομικά ποσά, κυρίως όσων ήταν εκπαιδευμένα. Σύμφωνα με στοιχεία ο τζίρος των στοιχημάτων απο σκυλομαχίες στην Ιταλία κυμαίνεται γύρω στα 180 δισ. δρχ.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 9 May 1998 - 2:12:10 UTC