Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-03-30

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατετέθη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της εξυγίανσης της Ολυμπιακής, έπειτα από το ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται το πάγωμα των αποδοχών στο επίπεδο που ήταν στις 31/12/97 για τα έτη 98,99, 2. 000. Προβλέπεται επίσης η κατάργηση του επιδόματος τροφής, ενώ υπάρχουν μία σειρά ρυθμίσεις που αφορούν τις σχέσεις εργασίας όπως είναι το ελαστικό ωράριο, το διακεκομμένο ωράριο και την πολυαπασχόληση μέσα στην βάρδια. πως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, δίνεται η δυνατότητα στην Ολυμπιακή να μεταγκατασταθεί στα Σπάτα, να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της, να ανανεώσει τον στόλο της, να κάνει τις αναγκαίες στρατηγικές της συμμαχίες και να παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει στον πολίτη. Μόλις κατετέθη το νομοσχέδιο στη Βουλή, υπήρξε ένταση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ολυμπιακής, στην λεωφόρο Συγγρού, από τους εργαζομένους που έσπευσαν εκεί. Επίσης την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Τσακιρίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Έντονη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης για τις ανατιμήσεις που έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών, μετά την υποτίμηση της δραχμής και κυρίως σε αγροτικά προϊόντα, ιδιαίτερα στα οπωροκηπευτικά λόγω της θεομηνίας των τελευταίων ημερών. Η διαμορφωθείσα κατάσταση εξετάσθηκε το πρωί κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συντονιστικού Διυπουργικού Οργάνου, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίσθηκε το θέμα να εξετασθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Σε ό, τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά, ύστερα από την υποτίμηση, παρακολουθείται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου, καθώς και από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους και ιδιαίτερα στους τομείς όπου παρουσιάζονται υπερβολικές ανατιμήσεις.

Μέτρα ανακούφισης υπέρ των πληγέντων από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την χώρα, αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση κατά την διάρκεια σύσκεψης, υπό τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Λώστα Λαλιώτη με δημάρχους και νομάρχες. Σύμφωνα με αυτά, προβλέπεται αποζημίωση για την κατασκευή των οικοσυσκευών μέχρι και 2 εκατ. δραχμές, ενώ σε πρώτη φάση θα δοθεί αποζημίωση 200 χιλιάδων δραχμών σε κάθε πληγείσα οικογένεια. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, προβλέπεται η επιδότηση του ενός τρίτου της ζημιάς και ευνοϊκό δάνειο για την κάλυψη του υπολοίπου ποσού. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση που οι κατοικίες έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές. Ακόμα ο κ. Λαλιώτης έδωσε εντολή στη νομαρχία Δυτικής Αττικής να επισπευσθεί η καταγραφή των ζημιών στα Άνω Λιόσια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων και αν υπάρχουν προβλήματα, θα τους ζητήσει να προχωρήσουν ακόμα και σε επίταξη. Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Γεώργιος Κολιοκώστας, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με τις πρόσφατες πλημμύρες.

Την ίδια ώρα, οι τεχνικοί της ΔΕΗ συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς στην Πάρνηθα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε τέσσερις πυλώνες της επιχείρησης. Στην Αττική έχει αποκατασταθεί πλήρως η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν παύει όμως να υπάρχει ο κίνδυνος νέων διακοπών αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση. Την παραίτηση της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου, ζήτησε σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Ανάπτυξης, με αφορμή το μπλακ-άουτ της ΔΕΗ, καταλογίζοντας της πολιτική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν, υποστηρίζοντας ότι εάν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία, θα είχε παραιτηθεί. Το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, κατέθεσε επερώτηση για το θέμα στη Βουλή. Για φτωχή φαντασία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν τεκμηριώνεται με τίποτα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής αεράμυνας της χώρας ενέκρινε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, μέχρι το φθινόπωρο του 1998 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των οπλικών συστημάτων και των αεροσκαφών και μέχρι το τέλος του έτους να έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις προμήθειάς τους. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πολιτικής αεράμυνας εξετάζεται, τόσο το θέμα της πολυτυπίας, όσο και των προσαρμογών του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνάρτηση με τις τελικές προτάσεις που θα υποβάλουν τα Γενικά Επιτελεία. Επίσης, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την παλλαϊκή άμυνα, στο οποίο προβλέπεται η συνολική κινητοποίηση τόσο των κρατικών φορέων, όσο και των κατοίκων για την αντιμετώπιση είτε καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είτε κρίσης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, διευκρίνισε ότι στην παλλαϊκή άμυνα θα συμμετέχουν και οι γυναίκες, όπως ορίζει το Σύνταγμα για ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών, με ορισμένες εξαιρέσεις. Νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Β'υπαρχηγός του Σώματος Θεοδόσης Παπακωνσταντίνου. Το θέμα της απαγόρευσης των υπερπτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην Κύπρο, θα συζητήσει ο αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπερνς, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο εντός των επόμενων ημερών.

Ιστορικό ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαρακτήρισε ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Ρόμπιν Κουκ, την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των 11 υποψηφίων χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης και της Κύπρου, οι εργασίες της οποίας εγκαινιάσθηκαν σήμερα επίσημα στις Βρυξέλλες. Στη σημερινή συνεδρίαση μετείχαν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και οι ομόλογοί τους, των 11 υποψηφίων χωρών. Σημαντικό σταθμό στην ιστορία της Κύπρου, χαρακτήρισαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, ο οποίος μετέβη σήμερα στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, προειδοποιώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση οτι η αναγνώριση της κυπριακής κυβέρνησης ως της μόνης αρχής ολόκληρης της νήσου, σηματοδοτεί μία επικίνδυνη αύξηση της έντασης στην περιοχή. Προκλητική όμως ήταν και η δήλωση αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος της Τουρκίας, κατηγορώντας την παράλληλα, οτι παραβιάζει την αρχή της τηρήσεως των συμφωνημένων. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της γείτονας χώρας θα συζητηθεί μεταξύ της τουρκικής ηγεσίας και του αμερικανού υπουργού Αμυνας, Γουίλιαμ Κοέν, στις 17 και 18 Απριλίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγκυρα αναμένεται να προχωρήσει στην αγορά τριών φρεγατών και αεροσκαφών τύπου F-15.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανονικά όπως έχουν προγραμματισθεί, θα αρχίσουν να λειτουργούν τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής τις επόμενες ημέρες, καθώς και τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις αντιδράσεις ορισμένων φοιτητών που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να λειτουργούν τα νέα προγράμματα, γιατί θα υποβαθμιστούν τα πτυχία τους. Πάντως σε πρώτη φάση θα αρχίσουν να λειτουργούν νέα τμήματα, εκτός από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και στα ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας, Πάτρας, Πειραιά και Ηρακλείου. Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", επανέλαβε ότι μετά το έτος 2000 οι υποψήφιοι θα εισάγονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ομως θα εγγράφονται σε κύκλο σπουδών θα εξετάζονται σε ορισμένα μαθήματα και εάν επιτύχουν θα συνεχίζουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν.

Στην διάψευση των πληροφοριών οτι η κυβέρνηση μελετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, προέβη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας οτι παρόμοιο θέμα ούτε απασχόλησε, ούτε θα απασχολήσει την κυβέρνηση. Ιδιαίτερα κατηγορηματικός, ήταν ο κ. Ρέππας απαντώντας σε ερώτηση εάν ο πρωθυπουργός συζήτησε ή είχε συνεργασία για το θέμα με υπουργούς ή συνεργάτες του.

Στα χέρια της αστυνομίας, βρίσκεται ο μέχρι χθες φόβος και τρόμος των γυναικών, ο οποίος τις λήστευε στο ασανσέρ στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Γκύζη, Γαλατσίου και Εξαρχείων. Πρόκειται για τον 25χρονο Χρήστο Γκίλη από την Καλαμάτα, άεργο, ο οποίος από τις 9 Σεπτεμβρίου του '97 μέχρι τις 9 Μαρτίου του '98 διέπραξε 48 ληστείες. Στην υπόθεση ενέχεται και ο Σωτήρης Τσερκέζης, 47 ετών, ναυτικός, τώρα άεργος, γιατί σε τρεις περιπτώσεις μετέφερε με το αυτοκίνητό του στους χώρους της ληστείας το δράστη απ'όπου και διέφυγαν με αυτό, χωρίς όμως ο ίδιος να συμμετέχει στις ληστείες. Ο Γκίλης είναι σεσημασμένος για ληστεία σε βάρος πεζού στην περιοχή Αθηνών που έγινε το 1992 και για το αδίκημα αυτό ήταν κρατούμενος στις φυλακές μέχρι τον Ιούλιο του '96.

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων ασκήθηκε από την εισαγγελία Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου, για σωρεία ατασθαλιών στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική εξέταση, είχε διαταχθεί τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για το όλο θέμα. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Η επίσημη παρουσίαση του έργου της ζεύξης Ρίου - Αντίρριου, έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής, από την ανάδοχο γαλλο-ελληνική εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, καθώς και εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Ελλάδας.

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα συναντηθεί αύριο η Μαρία Δαμανάκη, η οποία ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά της για το δήμο της Αθήνας. Η κ. Δαμανάκη ανακοίνωσε και επίσημα το συνδυασμό της παρουσία εννέα υπουργών της κυβέρνησης και αρκετών βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επιθετικός του Πανηλειακού Κυζερίδης είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική ομάδα των ανδρών, για το φιλικό αγώνα με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ρουμανίας, που θα γίνει την Τετάρτη 8 Απριλίου, στο Βουκουρέστι, ενώ δεν κλήθηκε ο Μαχλάς. Ο Πολυχρονίου κάλεσε επίσης τους: Ατματσίδη, Κασάπη, Καλιτζάκη, Νικολαϊδη, Καραταϊδη, Αλεξανδρή, Πουρσανίδη, Γεωργάτο, Αποστολάκη, Γεωργιάδη Γ. Χ, Κωνσταντινίδη Γκώνια, Φραντζέσκο, Βρύζα, Μιχόπουλο, Αναστασίου, Νταμπίζα και Ζαγοράκη.

Ο Στογιάκοβιτς του ΠΑΟΚ ήταν για τρίτη συνεχή φορά, ο νικητής στο δημοψήφισμα των εκπροσώπων του Τύπου για τον καλύτερο παίκτη της εβδομάδας. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ πήρε 48 ψήφους έναντι 38 του Ντίνο Ράτζα (Παναθηναϊκός).

Η επίσημη τιμή πώλησης Αμερικανικού δολαρίου ορίστηκε στις 321,99 δραχμές.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των μετοχών με το γενικό δείκτη τιμών να σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ. Εκλεισε στις 2083,89 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1%. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 84,2 δισ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,17%, Ασφάλειες άνοδος 1,22%, Επενδύσεις άνοδος 1,92%, Λήζινγκ άνοδος 1,28%, Βιομηχανίες άνοδος 2,28%, Κατασκευές πτώση 0,96%, Διάφορες άνοδος 3,57%, Συμμετοχών άνοδος 3,96%. Με μικρή υποχώρηση 0,68% εκλεισε ο Δείκτης της Παράλληλης Αγοράς. Με άνοδο 130 δρχ. έκλεισε η μετοχή των καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών, στην πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής της στο Χρηματιστήριο και διαμορφώθηκε στις 3. 330 δρχ. διακινώντας 893. 000 τεμάχια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρεια μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 11 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 5 με 13 και 2 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από αιφνιδιασμό σε αιφνιδιασμό το πάει ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν. Ετσι, μετά την απρόσμενη κίνησή του να αποπέμψει τον Τσερνομίρντιν από την πρωθυπουργία και να ορίσει ως διαδοχό του τον 35χρονο Κιριγένκο, σήμερα δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2000, αλλά θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Τσερνομίρντιν. Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε να ορίσει υποψήφιο διαδοχό του, τονίζοντας ότι μόνο ο ρωσικός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας.

Απίθανο θεωρεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, ότι μπορεί ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Ντένις Ρος να φτάσει σε μία συμφωνία, σχετικά με την έκταση της αποχώρησης των Ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αποστολής του. Ο Ρος, που έφτασε στη Μέση Ανατολή την Πέμπτη, μετέβη σήμερα στην Αιγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μουμπάρακ και αναμένεται να επιστρέψει αργότερα στο Ισραήλ για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με το Νετανιάχου, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να είναι μία δημοκρατία στους κόλπους της Γιουγκοσλαβίας χωρίς όμως να έχει δικαίωμα απόσχισης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο σε συνεντευξή του σε εφημερίδα του Βελιγραδίου. Ο Νάνο κάλεσε τους Αλβανούς να ξεκινήσουν διάλογο με το Βελιγράδι και παράλληλα, ζήτησε την απομάκρυνση της αστυνομίας και τον τερματισμό των βιαιοτήτων εναντίον των Αλβανών.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 100. 000 βαρέλια την ημέρα, για να στηρίξει την τιμή του μαύρου χρυσού, που έφθασε πριν από λίγο καιρό στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα χρόνων. Η μείωση της παραγωγής θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το Πάσχα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας. Η Νορβηγία είναι η σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα μετά τη Σαουδική Αραβία.

Σε ξένα χέρια πέρασε και η τελευταία βρετανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων, η μάρκα των πλουσιότερων της γης, Ρολς Ρόις, η οποία βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της γερμανικής βιομηχανίας Μπε Εμ Βε. Για την αγορά της Ρολς Ρόις συναγωνίζονταν από τον περασμένο Οκτώβριο η Μπε Εμ Βε με την επίσης γερμανική Φολκσβάγκεν, ενώ το ποσό της αγοραπωλησίας ανήλθε στις 340 εκατομμύρια λίρες.

Η Τζούντι Μπουενοάνο, η επονομαζόμενη και "Μαύρη Χήρα" επειδή δηλητηρίασε το συζυγό της και σκότωσε τον ανάπηρο γιο της, εκτελέστηκε σε φυλακή της Φλόριντα. Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση γυναίκας στην Πολιτεία από την εποχή της δουλείας, εδώ και 150 χρόνια. Δικαστήριο της Ατλάντα είχε απορριψει χθες ύστατη προσφυγή των συνηγόρων της. Η εκτέλεση έγινε στην ηλεκτρική καρέκλα με 5. 000 βολτ.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 31 March 1998 - 2:51:59 UTC