Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-03-19

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικές αποφάσεις για την εξυγίανση και βιωσιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, πήρε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, στο πλαίσιο της πολιτικής εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών αρχίζει αμέσως νέο πενταετές πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας, στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να εξοικονομηθούν 50 δις δρχ κάθε χρόνο, έτσι ώστε στο τέλος της πενταετίας, το έλλειμμα της Ολυμπιακής να έχει ελαχιστοποιηθεί. Οπως είπε ο κ. Μαντέλης τους τρόπους εξοικονόμησης των 50 δις δεν θα τους υποδείξει η κυβέρνηση, αλλά θα τους αναζητήσει η διοίκηση της εταιρίας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην Ολυμπιακή είναι η φράση του κ. Μαντέλη ότι ο ελληνικός λαός έχει διαθέσει περίπου 60 εκατ. δρχ. ο καθένας ανά θέση εργασίας στην Ολυμπιακή. Στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης προτείνεται αλλαγή συμπεριφοράς του προσωπικού, αναδιάταξη των δρομολογίων με βάση τη ζήτηση των πελατών, πιστή τήρηση των ωραρίων πτήσεων, αλλαγή της εμπορικής πολιτικής της εταιρίας και εκμετάλλευση των θυγατρικών της επιχειρήσεων, όπως η αεροπλοϊα, η οποία θα κάνει πτήσεις και προς τα Βαλκάνια και ένταξη στην ελληνική αγορά των μακεδονικών αερογραμμών. Αύριο, συγκαλείται γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν οι εργαζόμενοι να συζητήσουν το πρόγραμμα εξυγίανσης, ώστε να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις. Ο κ. Μαντέλης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να απολύσει κανένα, αλλά κάλεσε διοίκηση και εργαζόμενους να αλλάξουν νοοτροπία και να κάνουν θυσίες προκειμένου να επιβιώσει ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Μετά την Ολυμπιακή σειρά έχουν ο ΟΑΣΑ, ο ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ. Για νέα αποτυχημένη συνταγή κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εκτελεί την Ολυμπιακή για να την ξεπουλήσει, ενώ για νέα επίθεση κατά των εργασιακών σχέσεων μιλάει ο Συνασπισμός.

Με τις παλιές ισοτιμίες της δραχμής θα εκτελωνίζονται τα αυτοκίνητα μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα απορροφηθεί το σοκ από την υποτίμηση της δραχμής, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και προέβλεψε ότι τα οφέλη από το μέτρο αυτό θα αρχίσουν να αναδεικνύονται με ταχείς ρυθμούς μετά το καλοκαίρι. Μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Παπαντωνίου υπεραμύνθηκε της ενέργειας για ένταξη της δραχμής στο σύστημα των ευρωπαϊκών ισοτιμιών, παραδέχθηκε ότι η υποτίμηση θα επηρεάσει αρνητικά τον πληθωρισμό, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο τέλος του έτους θα επιτευχθεί ο αρχικός στόχος για πληθωρισμό 2,5%. Μιλώντας στην ίδια συνέλευση ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, εκτίμησε ότι σύντομα θ'αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αντίδραση της αγοράς μετά την υποτίμηση, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Ο υφυπουργός Υγείας, Νίκος Φαρμάκης, ανακοίνωσε ότι στις αρχές καλοκαιριού θ'αρχίσει ο διάλογος για το λεγόμενο μικρό πακέτο στο συνταξιοδοτικό και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και των εισφορών των ασφαλισμένων, τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια.

Στην αγορά συναλλάγματος τώρα οι εξελίξεις ήταν και σήμερα θετικές για την πορεία της δραχμής, ενώ στη Σοφοκλέους καταγράφηκε νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών έφτασε τις 1. 861,73 μονάδες, στο υψηλότερο δηλαδή ποσοστό της ιστορίας του Χρηματιστηρίου, παρουσιάζοντας εκρηκτική άνοδο σε ποσοστό 6,09%. Μετά τη σημερινή εξέλιξη, η Σοφοκλέους πλέον περνά οριστικά από τις αναδυόμενες στις ανεπτυγμένες αγορές κάτι που επιβεβαιώνεται από την αθρόα εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Για μία ακόμη συνεδρίαση έντονη ήταν η παρουσία των ξένων επενδυτών οδηγώντας τον όγκο των συναλλαγών και πάλι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στα 96,1 δις δρχ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η δύναμη της ζήτησης για μετοχές, είναι τέτοια ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μεσοπρόθεσμα νέα ανοδική κίνηση με επόμενο σταθμό τις 2. 000 μονάδες. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και σήμερα οι εισροές συναλλάγματος. Στο fixing της δραχμής παρατηρήθηκαν εισροές 110 εκατ. εκιού και 450 εκατ. μάρκων, ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική υποχώρησαν κατά μια μονάδα. Η δραχμή σημείωσε ελαφρά άνοδο έναντι της εκιού και του μάρκου, ενώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου.

Στο κοινωνικό πεδίο οι πρώτες αντιδράσεις για την υποτίμηση της δραχμής ήρθαν από τους συνταξιούχους, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Αθήνα, που κατέληξε στη βουλή, όπου επιδόθηκαν ψηφίσματα στους εκπροσώπους των κομμάτων. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι λόγω της υποτίμησης οι αποδοχές των συνταξιούχων μειώνονται κατά 10%, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσχαιρέστερη την επιβίωσή τους, δεδομένου ότι μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση να δώσει τέτοιες αυξήσεις στις αποδοχές τους, που να προστατεύουν τη σταθερότητα και τη βελτίωση του εισοδήματός τους.

Με 138 ψήφους υπέρ, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 105 κατά από την αντιπολίτευση και ένα παρών από το βουλευτή Χρήστο Κηπουρό, ψηφίστηκε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, η τροπολογία για τα λεγόμενα πανωτόκια, που προβλέπει ανατοκισμό των τόκων των δανείων ανά έξι μήνες. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις διοικήσεις των κρατικών τραπεζών να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών που έχουν προέλθει από τον ανατοκισμό. Με άλλη τροπολογία που ψηφίστηκε, παρατείνεται μέχρι τις 26 Απριλίου η περίοδος χορήγησης φτηνού πετρελαίου θέρμανσης.

Υλοποιούνται άμεσα οι εξαγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης για την πάταξη της εγκληματικότητας. Οπως δήλωσε ο κ. Ρωμαίος μονάχα χθες έγιναν 400 περιπολίες, στις οποίες συμμετείχαν 1. 000 αστυνομικοί, οι οποίοι βγήκαν από τα γραφεία, ενώ από τη Δευτέρα στη μάχη θα μπουν άλλοι 1. 000 απόφοιτοι της σχολής. Το περασμένο βράδυ ελέγχθησαν περίπου 2. 000 άτομα και έγιναν 40 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Αναφερόμενος στην υπόθεση των δέκα αστυνομικών από την Ηλεία, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για καλλιέργεια χασίς, ο κ. Ρωμαίος τόνισε ότι το θέμα είναι παλιό και όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη.

Στην πραγματοποίηση συνάντησης των υφυπουργών Αμυνας και των υπαρχηγών ΓΕΕΘΑ όλων των βαλκανικών χωρών, το συντομότερο δυνατόν για τη διευθέτηση του θέματος της συγκρότησης πολυεθνικής δύναμης, στην περιοχή των Βαλκανίων κάτω από διαφανείς διαδικασίες, συμφώνησαν οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Βουλγαρίας κύριοι Τσοχατζόπουλος και Ανανιέφ, στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα έχει την προσεχή εβδομάδα συνάντηση στα Ιωάννινα με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Μπροκάι, προκειμένου να του διατυπώσει την ελληνική πρόταση για την πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης στα Τίρανα. Για την έδρα της πολυεθνικής δύναμης που θα έχει ως αποστολή τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ρουμανία.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολογισμό του έργου του ΑΣΕΠ, κατά το 1997, έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μιχαήλ Παπαδάκις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την προηγούμενη χρονιά, πληρώθηκαν 32. 000 θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Τη μερίδα του λέοντος στις μόνιμες θέσεις κατέχει το υπουργείο Υγείας, όπου καλύφθησαν πάνω από 4. 000 θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο κ. Παπαδάκις πάντως προέβη και σε έμμεση καταγγελία ότι ορισμένες ΔΕΚΟ επιχειρούν να καταστρατηγήσουν το νόμο 2. 190, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους χωρίς διαγωνισμό.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της παραχάραξης πλαστών χαρτονομισμάτων των πέντε και δέκα χιλιάδων δρχ. , αλλά και 100δόλαρων που αποκαλύφθηκε με εγκέφαλο τον 45χρονο εκτιμητή πολύτιμων λίθων Διονύση Βαλέν. Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο Βαλέν είχε και δεύτερο εργαστήριο παραχάραξης στην οδό Κυψέλης 33, το οποίο είχε ως... βιτρίνα ένα κατάστημα κατασκευής κλειδιών και σφραγίδων. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται τόσο για να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση ενέχονται και άλλα άτομα, όσο και για να εξακριβωθούν οι διασυνδέσεις με διάφορες σπείρες του εξωτερικού.

Θα συνεχιστεί και αύριο στο Κακουργιοδικείο της Καβάλας η απολογία του μουσικοσυνθέτη Ακη Πάνου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του φίλου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις του εισαγγελέα έδρας και των συνηγόρων κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

Μία περίεργη δολοφονία στο ακριτικό Διπόταμο Καστοριάς, με θύμα τον 29χρονο γεωργό Γιάννη Κεχαϊδη, ερευνά η αστυνομία. Το θύμα, ενώ πήγαινε προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα με το τρακτέρ του, τον εντόπισαν άνδρες του στρατιωτικού φυλακίου της περιοχής και τον κάλεσαν να σταματήσει. Αυτός, όμως, συνέχισε και οι στρατιώτες πυροβόλησαν για να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα να βρεθεί.. . μία ώρα αργότερα μακρυά από το τρακτέρ του και με μία σφαίρα που τον έπληξε θανάσιμα. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Η ληστεία της ημέρας σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αχαρνών, όταν ένας νεαρός με την απειλή πιστολιού ακινητοποιήσε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε 4. 000. 000 δρχ και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε συνεργός του. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, βασιζόμενη στις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων.

Σε υπερβολική δόση ηρωίνης αποδόθηκε ο θάνατος του 32χρονου Σπύρου Κουνάβη, που βρέθηκε νεκρός από τον πατέρα του στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας που μένουν, στην οδό Τερτίπη, στον Κολωνό.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα (άρχισε στις 6 το απόγευμα) το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ στην παγωμένη Μόσχα, για τους τέσσερις του κυπέλλου Κυπελλούχων. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, καθώς δεν δημιούργησαν ούτε μία μεγάλη ευκαιρία. Πάντως, οι παίχτες του Ντουμιτρίου δείχνουν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Μόσχα.

Χρειάστηκε να περάσουν 90 λεπτά και.. . σαράντα ολόκληρες ημέρες γιαν να τελειώσει το ματς Τρικάλων-Αρη, για το πρωτάθλημα Β'εθνικής, αφού είχε διακοπεί ο αγώνας στο 65ο λεπτό που είχε αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου, λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στα φώτα του σταδίου. Τελικά, ο Αρης πήρε τη νίκη με τέρμα που είχε πετύχει.. . πριν 40 μέρες στο 4ο λεπτό της συνάντησης ο Στράντζαλης. Ετσι, ο Αρης αύξησε τη διαφορά του από το δεύτερο Πανελευσινιακό σε τρεις βαθμούς.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ρεκόρ κατέγραψε σήμερα ο δείκτης τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο, που διαμορφώθηκε στις 1861,73 μονάδες, ενισχυμένος κατά 6,09%, ενώ η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 96,1 δις δρχ. Με μεγάλη άνοδο έκλεισαν και οι επιμέρους δείκτες. Συγκεκριμένα Τραπεζες άνοδος 7,71%, Ασφάλειες άνοδος 3, 11%, Επενδύσεις άνοδος 5,78%, Λήζινγκ άνοδος 5,60%, Βιομηχανικές άνοδος 6, 79%, Κατασκευές άνοδος 3,77%, Διάφορες άνοδος 3,03%, Συμμετοχών άνοδος 5, 62%. Ο δείκτης Παραλληλης Αγοράς ενισχύθηκε κατά 3,69%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, χιονόνερο ή χιόνι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά με βελτίωση από το απόγευμα. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδικά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και αργότερα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με χιονόπτωση στα ορεινά μετά το μεσημέρι, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 13 και 2 με 9 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημάδια υποχώρησης δείχνει η σερβική κυβέρνηση, τελευταία ημέρα σήμερα της διορίας που είχε δώσει η Ομάδα Επαφής στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για την ειρηνική επίλυση στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Αργά χθες βράδι ο πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, κάλεσε τους ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου να προσέλθουν σε συνομιλίες, χωρίς αναβολή και χωρίς όρους. Οι Αλβανοί από την πλευρά τους, δείχνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην πρόταση αυτή, ωστόσο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ορίσουν μία επιτροπή η οποία θα αρχίσει τις συνομιλίες με την σερβική πλευρά. Στο διεθνές διπλωματικό επίπεδο σήμερα παρατηρείται μία ιδιαίτερη κινητικότητα. Συνομιλίες με την αλβανική πολιτική ηγεσία είχε στα Τίρανα ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου, ο οποίος για άλλη μία φορά ξεκαθάρισε οτι η κυβέρνησή του επιθυμεί, όχι την ανεξαρτησία, αλλά την αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου. Η Μόσχα από την πλευρά της, επανέλαβε εκ νέου την υποστήριξή της προς το Βελιγράδι, και σύστησε σε όλες τις πλευρές αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Βελιγράδι, με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτ. Στο μεταξύ, το πρωί πάνω από 20. 000 άτομα διαδήλωσαν στην Πρίστινα, κατά των σερβικών αρχών, χωρίς αυτή τη φορά να σημειωθούν επεισόδια.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής του Μπόϊνγκ 727, των αφγανικών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα Καμπούλ, παρασέρνοντας στο θάνατο και τα 22 άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Το αεροπλάνο, ένα από τα τέσσερα που έχουν απομείνει στην αεροπορική εταιρία της δοκιμαζόμενης από τον εμφύλιο πόλεμο χώρας, εκτελούσε πτήση από την πόλη Κανταχάρ, νότια της χώρας, με προορισμό την πρωτεύουσα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη Μαϊντάν Σαχρ.

Κανονικά προχωρά η ανάρρωση του ρώσου προέδρου, Μπόρις Γιέλτσιν, ο οποίος έχει να εμφανισθεί δημόσια από την περασμένη Πέμπτη, εξαιτίας μίας λοίμωξης του αναπνευστικού. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο, η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και μάλιστα ο πρόεδρος αναμένεται να φιλοξενήσει διάσκεψη κορυφής με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μουσική εξημερώνει τα θηρία, λέει η παροιμία και στην εφαρμογή της προστρέχει τώρα η τουρκική αστυνομία προκειμένου να καταστείλει τα ένστικτα των οργάνων της, τα οποία κατά την διάρκεια διαδηλώσεων δείχνουν υπερβάλοντα ζήλο. Η κρατική συμφωνική ορχήστρα θα στηρίξει το πρόγραμμα μουσικής παιδείας που εξήγγειλε η Ασφάλεια της Αγκυρας, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών, θα ακούνε κλασσική μουσική, η οποία όπως πιστεύουν, θα τους εξευμενίζει. Στο μεταξύ σήμερα, δικαστήριο της χώρας καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης επτάμισι χρόνων, πέντε αστυνομικούς που είχαν κατηγορηθεί για την δολοφονία ενός δημοσιογράφου στις 8 Ιανουαρίου 1996 στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος κάλυπτε για την εφημερίδα του, την κηδεία δύο κρατουμένων που είχαν σκοτωθεί στην διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές της πόλης.

Ενα δώρο του ουρανού που παρέχεται σε όλους δωρεάν, όπως είναι το νερό, τείνει να εξελιχθεί στις τριτοκισμικές κυρίως χώρες, σπάνιο αγαθό, πιο ακριβό και από το πετρέλαιο, ενώ εάν μέχρι το 2025 δεν ληφθούν αναγκαία μέτρα, τότε τα δύο τρίτα της ανθρωπότητας θα υποφέρουν από δίψα. Με τις δυσοίωνες αυτές προοπτικές, ξεκινούν σήμερα στο Παρίσι οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης της Ουνέσκο για το νερό. Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής γγ του ΟΗΕ, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η διαχείριση, η διαφύλαξη και η ορθή διάθεση. Εάν δεν επιτευχθούν όλα αυτά, σε μερικά χρόνια η ελλείψη νερού σε διάφορα μέρη του πλανήτη, θα πυροδοτήσει ένοπλες συρράξεις!


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 20 March 1998 - 3:12:10 UTC