Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Λυκουρέντζος: «Δεν ακρωτηριάζουμε το σύστημα του ΕΣΥ»
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Α. Λυκουρέντζος: «Δεν ακρωτηριάζουμε το σύστημα του ΕΣΥ»

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, δεν θα περιοριστούν οι κλίνες, ούτε θα απολυθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έδωσε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Δεν ακρωτηριάζουμε το σύστημα του ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στην ένωση των κλινικών είπε ότι θα επιτευχθεί καλύτερο πρόγραμμα εφημεριών και οικονομία στην σπατάλη φόρων. Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα προμηθειών των νοσοκομείων, σημείωσε ότι από το Σεπτέμβριο που έχει εφαρμοστεί έχει επιφέρει μείωση της σπατάλης στο χώρο της υγείας, ενώ προανήγγειλε πως εντός των ημερών συστήνεται επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τις σημερινές διοικήσεις των νοσοκομείων με αντικειμενικά κριτήρια χωρίς συμμετοχή του υπουργού.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

    Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: « Σήμερα ενώνοντας τις κλινικές διαθέτουμε το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, θα έχουμε καλύτερο πρόγραμμα εφημεριών και κατά ένα τρόπο και οικονομία στην σπατάλη πόρων. Διαβεβαιώνω ότι με αυτή την διαδικασία δεν ακρωτηριάζουμε το ΕΣΥ. Αξιοποιούμε καλύτερα τις υφιστάμενες υποδομές. Δεν κλείνουμε κανένα νοσοκομείο στις περιοχές που υπάρχει ανησυχία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Για παράδειγμα εκεί που υπάρχει μια νοσοκομειακή μονάδα στο Αργοστόλι, αν υπάρχει κέντρο υγείας στο Ληξούρι;.»

    Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: « Μπαίνουν κάτω από κοινή διοίκηση. Και ορισμένες κλινικές συνενώνονται αλλά στο εσωτερικό των νοσοκομειακών μονάδων, δεν επιχειρούμε να κλείσουμε κάποιο νοσοκομείο...Ούτε κλίνες περιορίζουμε, ούτε γιατρούς διώχνουμε από το ΕΣΥ ούτε εργαζομένους, όλοι έχουν την θέση τους, αλλά αλλάζουν κάποια δεδομένα.»

    ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΡΩΝ

    Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: « Εξετάζουμε καταρχήν 894 συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στο εθνικό σύστημα από τρίτους, εξωτερικές δηλαδή συνεργασίες για υπηρεσίες ασφάλειας, υποστήριξη του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, φύλαξης, τροφοδοσίας, όλα αυτά επανεξετάζονται και οι διοικήσεις έχουν εντολή και επιτυγχάνουν μειώσεις από το κόστος αυτών των συμβάσεων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πως κρίνονται οι διοικήσεις;»

    Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: « Εντός των ημερών συστήνεται επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τις σημερινές διοικήσεις των νοσοκομείων με αντικειμενικά κριτήρια. Ο υπουργός δεν μετέχει αυτής της επιτροπής. Δεν αξιολογούμε με κομματικά κριτήρια ουδεμία διοικήτρια και ουδένα διοικητή. Η κινητικότητα που υπάρχει για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο διοικητικό τομέα του υπουργείου και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων του κου Μανιτάκη πιστεύω ότι θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, διότι τα κενά στον διοικητικό τομέα υγείας είναι πολύ σημαντικά.»

    ΓΙΑ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ

    Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: « Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τις χειρότερες για δημοκρατικό πολιτικό κόμμα συμπεριφορές και πρακτικές στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Από τον Δεκέμβρη του 2008 με τα όσα έγιναν στην Αθήνα μέχρι τα όσα συμβαίνουν σήμερα δεν πείθει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την πολιτική ομαλότητα, τη νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα δούμε ότι παραλείψεις των κυβερνήσεων είναι αυτές που επέτρεψαν να ανθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, καταλήψεις κτιρίων πυρπολισμοί. Ας επιδείξουν αυτοσυγκράτηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η δημοκρατία μας επιδεικνύει ανοχή, αλλά όχι μέχρι του ορίου της καταλύσεώς της ή της παραλύσεώς της. Εννοώ ότι η δημοκρατία έχει τον τρόπο να αμύνεται δεν μπορεί ο καθένας να αυθαιρετεί.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 11:43

    Είδηση: 29137

    [02] Με μια ματιά

    ------Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια του μετρό, καθώς αποχώρησαν οι εργαζόμενοι από τα αμαξοστάσια.

    ------Παρατείνεται η λειτουργία 19 ΔΟΥ έως τις 18 Μαρτίου.

    ------Δύο αδέρφια, διαχειριστές εταιρείας φωτογραφικών ειδών - υλικών και μηχανών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

    -----Σε πανελλαδική 24ωρη αποχή προχωρούν αύριο οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο την ίδια ημέρα ψηφίζεται στην Βουλή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 29123


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 January 2013 - 9:50:25 UTC