Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνύματα πολιτικών αρχηγών με προσδοκίες υπό τη σκιά της κρίσης
  • [02] Πρωτοχρονιά στις γωνιές του κόσμου
  • [03] Κ.Παπούλιας: Ανάγκη να παταχθεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή

    [01] Μηνύματα πολιτικών αρχηγών με προσδοκίες υπό τη σκιά της κρίσης

    Οι προσδοκίες για ανάκαμψη και σταδιακή εξοδο απότην κρίση διαπερνούν τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς. Οι πολιτικοί αρχηγοί καταθέτουν την δική τους οπτική για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν ενώ ο Κάρολος Παπούλιας ξεχωρίζει το ζήτημα της φοροδιαφυγής ως κορυφαιο, που αν δεν λυθεί δεν πρόκειται να ανακτήσει την αξιοπιστία του το πολιτικό συστημα της χώρας.

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Ο Πρωθυπουργός επιμένει στην ανάγκη να πάρουν μπρος οι μηχανές της Οικονομίας μια ώρα αρχύτερα ώστε μαζί με το χτύπημα στην φοροδιαφυγή να αποκατασταθούν οι αδικίες. Ο Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τόνισε ότι η ενότητα των Ελλήνων είναι η προϋπόθεση για ν' αφήσουμε πίσω την κρίση.

    Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για αποκατάσταση των αδικιών και δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει η ευημερία στον τόπο. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση και η χώρα για να ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς. «Τώρα πλέον η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε μέτρα που θα δώσουν ανάσες στην οικονομία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι επενδύσεις τις οποίες θα διεκδικήσει ο ίδιος με προσωπικές ενέργειες.

    Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

    Την ανάγκη να στηριχθούν οι δομές αλληλεγγύης επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε την χώρα, που νομοθέτησε τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που εξασφάλιζε την ατιμωρησία των υπευθύνων δεν έχει τίποτα περισσότερο να προσφέρει παρά μονό νέα δεινά, περισσότερη καταστροφή, νέα σκάνδαλα και ατιμωρησία.

    Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική και αυτοδύναμη. Το 2013, σημείωσε, είναι η χρονιά της στροφής και πως οι θυσίες πιάνουν τόπο.

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τονίζει πως πρέπει να αγωνιστούμε την χρονιά που έρχεται να επανέλθει η τάξη να εφαρμοστεί το σύνταγμα το οποίο, όπως είπε, έχει καταλυθεί, και οι ελληνικές οικογένειες να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Στην ανάδειξη των εθνικών θεμάτων το 2013 δηλώνει πως θα προχωρήσει η Χρυσή Αυγή.

    Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

    Ο Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι η ενότητα πρέπει να γίνει υπόθεση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τονίζει πως "η κινητήρια δύναμη των θετικών εξελίξεων δεν είναι μόνο η αγανάκτηση και η οργή για τα οξυμμένα προβλήματα, αλλά η συνειδητοποίηση της βαθύτερης ρίζας και αιτίας των προβλημάτων."

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 22:12

    Είδηση: 28645

    [02] Πρωτοχρονιά στις γωνιές του κόσμου

    Με προσδοκίες και ελπίδες υποδέθηκαν το νέο χρόνο, δισεκατομμύρια άνθρωποι σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Από τις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, μέχρι την Times Square της Νέας Υόρκης και την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, οι πολίτες ευχήθηκαν το 2013 να ξεπεραστεί η κρίση και να επικρατήσει ειρήνη στις ταραγμένες γωνιές της γης.

    Στη Νέα Υόρκη ένα εκατομμύριο άνθρωποι γιόρτασαν στην Times Square την έλευση του 2013, μαζί με την ανακοίνωση μιας συμβιβαστικής συμφωνίας στις ΗΠΑ, με την οποία απομακρύνεται επί του παρόντος το φάσμα μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Οι προφητείες για το τέλος του κόσμου το 2012 δεν επαληθεύτηκαν και ο κόσμος μπορεί πλέον να συνεχίσει να γυρίζει τις σελίδες του γρηγοριανού ημερολογίου που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στον πλανήτη τον 20ο αιώνα.

    Στο Ρίο ντε Τζανέιρο πυροτεχνήματα διάρκειας 16 λεπτών φώτισαν τον ουρανό, ένα θέαμα που παρακολουθούσαν δύο εκατομμύρια κάτοικοι και τουρίστες που είχαν συγκεντρωθεί στην ακτή της Κοπακαμπάνα.

    Λίγο νωρίτερα στο Λονδίνο με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα αποχαιρέτισαν οι 250.000 θεατές το 2012, μια χρονιά πλούσια σε εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

    Στη Γερμανία τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποδέχτηκαν το 2013 στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο με ένα εντυπωσιακό μουσικό θέαμα στο οποίο μετείχαν 260 καλλιτέχνες, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

    Στη Ρώμη 300.000 κάτοικοι παρακολούθησαν συναυλία στο κέντρο της πόλης.

    Στο Παρίσι χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία παρά τη βροχή και τον δυνατό αέρα. Οι τουρίστες ωστόσο εξέφραζαν λύπη για την απουσία εορταστικών εκδηλώσεων, μουσικής και κυρίως πυροτεχνημάτων.

    Στην Ισπανία πολλοί κάτοικοι που αψήφησαν το κρύο, τη βροχή και την οικονομική ύφεση, συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα ντελ Σολ, μια μεγάλη πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας, για να γιορτάσουν την νέα χρονιά με ένα ποτήρι κρασί και καλή διάθεση.

    Στην Αυστρία η παράδοση τηρήθηκε με την έναρξη της εποχής των βιενέζικων χορών. Αρκετές χιλιάδες προσκεκλημένοι, στην πλειοψηφία τους ξένοι τουρίστες, χόρεψαν φορώντας επίσημο ένδυμα στα μεγαλοπρεπή σαλόνια των πρώην αυτοκρατορικών ανακτόρων.

    Στην Αυστραλία ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων θαυμαστών της, η ποπσταρ Κάιλι Μινόγκ τραγούδησε επιτυχίες της ενώ τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό στον κόλπο του Σίδνεϊ.

    Τρεις ώρες αργότερα, το Χονγκ Κονγκ υποδεχόταν το 2013 με γιορτή ενώπιον 100.000 κατοίκων.

    Η Πιονγκγιάνγκ, η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, όπου ο νεαρός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν γιόρτασε πρόσφατα την συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του, γιόρτασε με πυροτεχνήματα τη νέα χρονιά, θέλοντας να εκφράσει «εμπιστοσύνη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

    Χιλιάδες κάτοικοι στη Σανγκάη, τη μεγάλη κινεζική μητρόπολη, συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Χουαγκπού για να υποδεχτούν το νέο έτος.

    Στο Ανατολικό Τιμόρ, η νέα χρονιά είχε μια ιδιαίτερη γεύση καθώς η διεθνής δύναμη του ΟΗΕ αποχώρησε επίσημα σήμερα, δέκα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της χώρας.

    Στο Ντουμπάι, η ρίψη πολύχρωμων πυροτεχνημάτων από το Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο πύργο στον κόσμο, φώτισε τον ουρανό τα πρώτα λεπτά της νέας χρονιάς, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας της Πράγας.

    Στην Ινδία ωστόσο όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά ακυρώθηκαν λόγω του πένθους και του σοκ που έχει προκαλέσει στη χώρα ο ομαδικός βιασμός και ο άγριος ξυλοδαρμός μιας φοιτήτριας που υπέκυψε στα τραύματά της.

    Η γιορτή ακυρώθηκε και στο Καράκας λόγω των τελευταίων ανησυχητικών νέων για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγκο Τσάβες, μετά και την τέταρτη εγχείριση για την αντιμετώπιση του καρκίνου από τον οποίο πάσχει σε νοσοκομείο της Αβάνας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 22:12

    Είδηση: 28636

    [03] Κ.Παπούλιας: Ανάγκη να παταχθεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή

    Αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά μετά το δύσκολο και σκληρό 2012 εξέφρασαν στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, στη διάρκεια της καθιερωμένης ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος στο Προεδρικό Μέγαρο. «Αν δεν ανταπεξέλθουμε, εκείνοι που υποφέρουν θα μας δείχνουν με το δάχτυλο», υπογράμμισε με χαρακτηριστικό τρόπο. Σχετικά με την πορεία της οικονομίας το 2013, είπε ότι πρώτος στόχος είναι μεν η ανάπτυξη, αλλά γι' αυτό απαιτείται κοινωνική συνοχή. Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Παπούλιας είχε εγκάρδια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, τελέστηκε η δοξολογία για το νέο έτος από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

    Σχετικές ειδήσεις: Κ. Παπούλιας: «Χρέος της πολιτείας το δημοκρατικό παρών, δυναμικά»

    Α. Σαμαράς: «Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον»

    Α. Τσίπρας: «Το 2013 μπορεί να είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής»

    Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους πολιτικούς

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 22:17

    Είδηση: 28632


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 January 2013 - 21:49:25 UTC