Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε συλλήψεις για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

    [01] Πέντε συλλήψεις για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

    Πέντε άτομα ένας 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για πλαστογραφίες και απάτη εις βάρος του ΕΟΤ. Ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, δεν υπάρχει κανένας δημόσιος υπάλληλος, που υπηρετεί στον οργανισμό.

    Σύμφωνα με την έρευνα των αδιάφθορων, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έστηναν εταιρίες-«φάντασμα», κόβοντας στη συνέχεια από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών προς αυτές.

    Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ειδικός σύμβουλος, που εργαζόταν ως σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου, πήρε παρατύπως στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών.

    Την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μια γυναίκα για να εισπράξει μια επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.000 ευρώ, που αφορούσε οφειλή σε ξενοδοχείο στη Σύρο.

    Ωστόσο, όταν ζήτησε η Τράπεζα επιβεβαίωση, ο ΕΟΤ ζήτησε να παγώσει η διαδικασία. Το Εσωτερικών Υποθέσεων απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι δεν υπήρχε καμία οφειλή του ΕΟΤ προς το πρόσωπό του.

    Η έρευνα των αδιάφθορων θα συνεχιστεί προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βάθος εκτείνεται η συγκεκριμένη υπόθεση και πόσο καιρό γινόταν αυτό.

    Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ενημερώθηκε από τον νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Καραχάλιο, έδωσε αμέσως εντολή για διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς να αφήσει να παρέλθει το Σαββατοκύριακο, γεγονός που, όπως, σημειώνεται από κύκλους του υπουργείου, ήταν η κίνηση που «μπλόκαρε» τη δραστηριότητα των συλληφθέντων.

    «Να πάνε όλα στον εισαγγελέα τώρα» ζήτησε η κα Κεφαλογιάννη.

    Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πάνος Λειβαδάς η εντολή της υπουργού, ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πώς το μπλοκ των επιταγών από τις οικονομικές υπηρεσίες βρέθηκε στα χέρια του πρώην ειδικού συμβούλου, του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

    Κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού τόνιζαν ότι όλα θα πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν και να έρθουν στο φως. «Το χτύπημα της διαφθοράς αποτελεί κύριο μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΟΤ και για τον λόγο αυτόν γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωναν.

    Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης, ενώ ο ειδικός σύμβουλος κατηγορείται και για υπεξαίρεση προς την υπηρεσία.

    Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή, ενώ την Παρασκευή θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 21:49

    Είδηση: 28354


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 December 2012 - 21:49:39 UTC