Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: «Mαθαίνουμε από την ιστορία των άλλων και δεν αδιαφορούμε για τους άλλους»
  • [02] Η χαμηλή αποδοτικότητα οδήγησε σε καρατομήσεις εφοριακών
  • [03] Συμπληρωματικές ρυθμίσεις Στουρνάρα για ελεύθερους επαγγελματίες και αποδείξεις

    [01] Α. Σαμαράς: «Mαθαίνουμε από την ιστορία των άλλων και δεν αδιαφορούμε για τους άλλους»

    «Οι Έλληνες μαθαίνουμε από την ιστορία των άλλων και δεν αδιαφορούμε για τους άλλους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση του ιδρύματος Konrad Adenauer στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Χανς Πέτερινγκ, πρώην πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και νυν πρόεδρος του ιδρύματος Αντενάουερ τόνισε πως οι Γερμανοί οφείλουν να είναι αλληλέγγυοι στους Έλληνες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, υπενθυμίζοντας το χέρι βοήθειας που είχαν δώσει μετά το β΄ παγκόσμιο πόλεμο οι ευρωπαίοι στους Γερμανούς. Επίσης, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πρόοδο που έχουν πετύχει οι Έλληνες τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με τη μείωση του ελλείμματος, επίτευγμα που, όπως είπε, δεν έχει επιτύχει κανένα άλλο κράτος τα τελευταία 30 χρόνια. Χαρακτήρισε δε, ψήφο εμπιστοσύνης προς τους Έλληνες την πρόσφατη ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την εκταμίευση της δόσης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 22:23

    Είδηση: 28047

    [02] Η χαμηλή αποδοτικότητα οδήγησε σε καρατομήσεις εφοριακών

    Στην απομάκρυνση 165 διευθυντικών στελεχών των εφοριών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Την απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης προβλέπει την αντικατάσταση 107 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών και 58 προϊσταμένων τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την μετακίνησή τους οφείλεται στην σημαντική υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα σε πολλές εφορίες, καθώς και στον μικρό αριθμό ελέγχων που έχουν γίνει.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως τα στελέχη που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες.

    Παρέπεμπαν δε στην έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα στην οποία γίνεται λόγος για ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης στη φορολογική διοίκηση, αναδιάταξης του προσωπικού με στόχο την είσπραξη οφειλών και την πραγματοποίηση ελέγχων και αναδιοργάνωση όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.

    Ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την πλευρά των Εφοριακών οι οποίοι κάνουν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια.

    Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

    «Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα», σημείωσε ο κ. Σαχινίδης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Μανώλης Σταυρουλάκης, Άγης Αθανασόπουλος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 22:21

    Είδηση: 28043

    [03] Συμπληρωματικές ρυθμίσεις Στουρνάρα για ελεύθερους επαγγελματίες και αποδείξεις

    Διατηρείται το μέτρο των αποδείξεων και για το 2013, όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Στουρνάρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Για να μπορεί ο φορολογούμενος να λάβει την έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζει αποδείξεις για το 25% των εισοδημάτων του ανεξαρτήτως φορολογικής κλίμακας στην οποία υπάγεται. Υπενθυμίζεται ότι η πλήρης έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 25.000. Από τα 25.000 και άνω η έκπτωση αυτή μειώνεται σταδιακά μέχρι και τα 42.000 ευρώ όπου και μηδενίζεται.

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο υπουργός δήλωσε πως θα εκπίπτουν της φορολόγησης οι ασφαλιστικές τους εισφορές ενώ θα υπάρχουν και εξαιρέσεις για τους αγρότες με μικρά εισοδήματα χωρίς όμως να διευκρινίσει τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν αυτές οι εξαιρέσεις.

    Τέλος, ανακοίνωσε και έκπτωση 5% για εργασίες που θα αφορούν τη συντήρηση κλπ ακινήτων τα οποία ενοικιάζονται από τους ιδιοκτήτες τους.

    Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βελτιώνεται η κοινωνική δικαιοσύνη, εξορθολογίζεται η φορολογική μεταχείριση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και εισάγεται μεγάλου βαθμού διαφάνεια. Παρόλα αυτά το χαρακτήρισε ως την πρώτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης. «Το νομοσχέδιο αυτό είναι μόνο η πρώτη φάση της προσπάθειας για το φορολογικό. Πρέπει να βελτιώσουμε τα πρωτογενές έσοδα μας κατά 13,5 ΔΙΣ ευρώ. Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι μια εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ. Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να συμβάλει στη δημοσιονομική προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poors, «η αναβάθμιση από την S&P είναι ένα πρώτο βήμα αναγνώρισης των προσπαθειών μας και των θυσιών του ελληνικού λαού. Ένα βήμα επιβράβευσης. Δεν εφησυχάζουμε όμως, ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή», τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής και κατέληξε λέγοντας πως ο δρόμος παραμένει μακρύς και δύσκολος χαρακτηρίζοντας το 2013 ως τη χρονιά που θα κριθεί αν θα τα καταφέρουμε ή όχι.

    Σημεία της εισήγησης Στουρνάρα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 22:19

    Είδηση: 28006


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 December 2012 - 21:51:37 UTC