Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: 52,5 δισ. τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα
  • [02] Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ για κτήρια Κατεχάκη, συμβασιούχους- Η θέση του Δ.Σ. για τα κτήρια
  • [03] Α. Σαμαράς: H Ελλάδα στέκεται στα πόδια της -«Grexit is dead»
  • [04] Σκουρλέτης: «Εκτίναξη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανάψει το πράσινο φως των εκλογών»
  • [05] Eurogroup: Εκταμίευση 49,1 δισ. Ευρώ για την Ελλάδα, τα 34,3 δισ. άμεσα
  • [06] Δ. Σταμάτης: Με τον Αντώνη Σαμαρά μας χωρίζει άβυσσος
  • [07] To πολιτικό σκηνικό στο τραπέζι της εκπομπής ΝΕΤ στα Γεγονότα
  • [08] Καραγκούνης: «Ένα κόμμα χρειάζεται αποφασιστικότητα και λιγότερα προσχώματα»
  • [09] Αλαβάνος: «Τώρα είναι μια πραγματικότητα το μνημόνιο»

    [01] Σαμαράς: 52,5 δισ. τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα

    «Η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία να βγει από την κρίση όρθια, ισχυρότερη και όχι γονατισμένη και απομονωμένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε Βενιζέλο και Κουβέλη και τους βουλευτές τους, αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ.

    Σβήνονται 20 δισ., παίρνουμε 52,5 δισ., 40 θα μείνουν στη χώρα

    «Κανείς δεν είχε προβλέψει προηγουμένως το ποσό που θα πάρει τελικά η Ελλάδα με το οποίο σβήνονται 20 δισ. χρέους», είπε χαρακτηριστικά. «Τα χρήματα που εκταμιεύονται σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν μια δικαίωση και μια αφετηρία. Δικαίωση για τα κόμματα που ίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της. Έχουμε πλέον στέρεους λόγους να αισιοδοξούμε», είπε ο πρωθυπουργός που τόνισε οτι τους επόμενους μήνες θα πάρουμε 52,5 δισ. και άμεσα 34,5 δισ. «Από αυτά τα 40 θα μείνουν στη χώρα, πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσοστό θα μείνει στην Ελλάδα».

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη οτι σήμερα τελείωσαν οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Πρόσθεσε οτι τους επόμενους μήνες το κράτος θα ξεχρεώσει όλα αυτά που χρωστά στους Έλληνες πολίτες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη οτι θα προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και θα υπάρξουν και επενδύσεις επισημαίνοντας οτι με τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα θα μπεί φρένο στην ανεργία.

    Σε ερώτηση για το θέμα των υπαλλήλων της βουλής ο κ. Σαμαράς απάντησε: «εγώ και η κυβέρνηση, εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων».

    Στουρνάρας: Μεγάλη ανάσα

    «Μεγάλη ανάσα» για τη χώρα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι όσοι εργάστηκαν γι' αυτή νιώθουν «δικαιωμένοι αλλά όχι εφησυχασμένοι». «Όσοι πόνταραν στην κατάρρευση της χώρας διαψεύστηκαν. Το ταξίδι σήμερα αρχίζει αλλά χωρίς τα σύννεφα της αβεβαιότητας.»

    «Η Ελλάδα κάλυψε μια αναγκαία συνθήκη για να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει όμως να καλύψουμε και την ικανή συνθήκη και να εφαρμόσουμε όλα όσα συμφωνήσαμε», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξήγησε ότι «η Ελλάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους 52,5 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 20 δισ. δίνονται ως δώρο, όπως ανέφερε, για την μείωση του δημοσίου χρέους». Χαρακτήρισε επίσης «πρόκληση για την χώρα» την φορολογική μεταρρύθμιση.

    Σχετική είδηση: Ικανοποίηση Σαμαρά: Μεγάλη επιτυχία για την Ευρώπη, μεγάλη πρόκληση για όλους

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 18:43

    Είδηση: 27604

    [02] Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ για κτήρια Κατεχάκη, συμβασιούχους- Η θέση του Δ.Σ. για τα κτήρια

    Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητούν εργαζόμενοι και Διοίκηση της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες με απόφαση των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ,ΠΟΕΠΤΥΜ ζήτησαν επίσης να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας των συμβασιούχων που λήγουν σε λίγες μέρες, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη εβδομάδα.

    Οι εργαζόμενοι για την Κατεχάκη

    Οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση τονίζουν πως η κατάργηση της εσωτερικής παραγωγής και το πολλαπλάσιο κόστος που θα χρειαστεί για να αντικαταστήσει τις λειτουργίες που σταματούν στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη θα κληθεί να τις πληρώσει ο Έλληνας πολίτης.

    ΤΟ ΔΣ της ΕΡΤ για την Κατεχάκη

    Για το θέμα της αναγκαστικής παραχώρησης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, «το Δ.Σ. της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίασή του με αριθμό 1065/12 Δεκεμβρίου 2012, ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας επί της οδού Κατεχάκη για τη στέγαση των Υπηρεσιών Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, αφού έλαβε υπόψη του και στάθμισε τα εξής δεδομένα:

    1) Η εν λόγω παραχώρηση θα προξενούσε υπέρμετρη και πολλαπλή βλάβη στα συμφέροντα της ΕΡΤ, τόσο άμεσα, με την καταστροφή, μεταξύ των άλλων, δύο μεγάλης αξίας studios, τη δαπανηρή και χρονοβόρα μετεγκατάσταση του κεντρικού ελέγχου (master control) και των τεσσάρων (4) studios, του βλαβοληπτικού κέντρου σημάτων από τα 157 Κέντρα Εκπομπής σε όλη την Ελλάδα και την πιθανολογούμενη βλάβη πολύτιμου ευαίσθητου αρχειακού και αποθηκευτικού υλικού κατά τη μεταφορά του, όσο και εμμέσως, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΡΤ που θα προκαλείτο από το γεγονός ότι η ΕΡΤ θα αναγκαζόταν στο μέλλον όλες τις εσωτερικές και μεικτές παραγωγές που σήμερα πραγματοποιούνται στα τέσσερα (4) studios της Κατεχάκη, είτε να τις αντικαταστήσει με πολύ πιο δαπανηρές εξωτερικές παραγωγές, είτε να τις πραγματοποιεί σε studios που θα μισθώνει έναντι υπέρογκων ποσών (η ενοικίαση ενός και μόνο studio σήμερα κοστίζει ετησίως περί το 1 εκατομμύριο euro).

    Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αδύνατη η μεταστέγαση ή μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων που εκτελούνται στα υπό παραχώρηση κτιριακά συγκροτήματα για δύο λόγους:

    α. η εταιρεία, στο εν λόγω συγκρότημα, βρίσκεται σε διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών της (Ν.4014/2011). Άρα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας των υφισταμένων αυθαιρέτων, δεν μπορεί να υποβληθεί ούτε αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας νέου κτιρίου.

    β. η συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση αποτελεί τη βάση σχεδιασμού του Ο.Α. για το Πάρκο Γουδή, υπόκειται στο καθεστώς του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) περί «Καθορισμού μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισσίων» (ΦΕΚ 187/τ.Δ/16.06.2011) και εντάσσεται στο «Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή» σύμφωνα με την παράγραφο 7α του άρθρου 4 του Π.Δ.. Μέχρι την έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (Σ.Γ.Δ.) απαγορεύεται κάθε κατάτμηση της έκτασης με σκοπό την παραχώρηση τμήματος σε νέα χρήση ή επέκταση υφιστάμενης.

    2) Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αδιαφορεί για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Πλην όμως, η επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, για να είναι πειστική και να μπορεί να δικαιολογήσει την επιβολή περιοριστικών ή βλαπτικών μέτρων, πρέπει να είναι αρκούντως τεκμηριωμένη και εξειδικευμένη, ώστε η λήψη του επαχθούς, κάθε φορά, μέτρου να μπορεί να αντέξει σε έναν έλεγχο αναλογικότητας. Στην περίπτωσή μας, ειδικότερα, θα έπρεπε να προκύπτει ότι η αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ είναι όχι μόνο πρόσφορο, αλλά και ΑΝΑΓΚΑΙΟ μέτρο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Πολιτείας στον τομέα της παροχής ασύλου, με την έννοια ότι θα έπρεπε να μην υφίστανται άλλοι πιο ήπιοι -από άποψη δυσμενών συνεπειών και κόστους- τρόποι και μέτρα, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι εν λόγω ανάγκες του δημοσίου. Στην περίπτωση της Κατεχάκη, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει: τα συναρμόδια υπουργεία έλαβαν την απόφαση (ΚΥΑ) για παραχώρηση -και σε μεγάλο βαθμό απαξίωση- των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, χωρίς να παραγγείλουν προηγουμένως οποιαδήποτε μελέτη και χωρίς να εξετάσουν άλλους εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης των ως άνω αναγκών του Δημοσίου, που θα δημιουργούσαν ενδεχομένως μικρότερο ή μηδαμινό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως θα ήταν, για παράδειγμα, η ενδεχόμενη στέγαση των υπηρεσιών ασύλου σε λυόμενες εγκαταστάσεις επί ενός από τα γειτονικά στρατόπεδα που παραμένουν αναξιοποίητα.

    Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΕΡΤ, συμπλέοντας στο θέμα αυτό με τους εργαζομένους της εταιρίας, παραμένει ανοιχτό στον διάλογο με την Πολιτεία και πρόθυμο να συμβάλει -εφόσον του ζητηθεί- στην εξεύρεση μιας καλά σταθμισμένης εναλλακτικής λύσης, που θα ανταποκρίνεται στην αρχή της εύλογης σχέσης (κοινωνικού) κόστους και ωφέλειας (του Δημοσίου)».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 17:26

    Είδηση: 27594

    [03] Α. Σαμαράς: H Ελλάδα στέκεται στα πόδια της -«Grexit is dead»

    Για μία νέα μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός, σε δήλωσή του μετά από την συνεδρίαση του Eurogroup και προσερχόμενος στην συνεδρίαση του ΕΛΚ. Tα σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαψεύδονται. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πάνε χαμένες. Είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη υπογραμμίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

    Η δήλωση του Πρωθυπουργού:

    «Solidarity in our Union is alive. Grexit is dead. Greece is back on its feet. The sacrifices of the Greek people have not been in vain. Today is not only a new day for Greece, it is indeed a new day for Europe».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 16:33

    Είδηση: 27579

    [04] Σκουρλέτης: «Εκτίναξη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανάψει το πράσινο φως των εκλογών»

    «Η Ευρώπη ή θα συνεχίσει στη λογική της κ. Μέρκελ, οπότε θα έχουμε ανεξέλεγκτες συγκρούσεις ή θα επιλέξουμε άλλες πολιτικές που θα προστατεύουν την εργατική τάξη», δήλωσε στη ΝΕΤFM ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: « Θεωρώ ότι μόλις ανάψει το πράσινο φως των εκλογών θα έχουμε μια πραγματική εκτίναξη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι μια πολιτική εκτίμηση. Θα την έχουμε πολύ περισσότερο διότι θεωρώ ότι εκείνο το κομμάτι που παρακολουθεί με ενδιαφέρον, εμπιστεύεται, ή και ελπίζει στο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να του δώσει την ευκαιρία να δοκιμαστεί.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είπε ο κος Αλαβάνος ότι δεν μπορείς να φύγεις από το μνημόνιο και να παραμείνεις στη ζώνη του ευρώ.»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: « Εμείς δεν θεωρούμε ότι η αριστερά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να υιοθετήσει μια πολιτική εθνικής αναδίπλωσης. Θεωρώ εκτός πραγματικότητας να θεωρεί κανείς ότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο της εργασίας, απλά και μόνο αν έχουμε μια επιστροφή σε αυτό που λέμε εθνικό νόμισμα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 14:09

    Είδηση: 27577

    [05] Eurogroup: Εκταμίευση 49,1 δισ. Ευρώ για την Ελλάδα, τα 34,3 δισ. άμεσα

    Το Eurogroup ενέκρινε για την Ελλάδα συνολικό ποσό 49,1 δισ. Ευρώ το οποίο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ θα εκταμιευθεί ως τα τέλη Μαρτίου.

    Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί άμεσα, πιθανόν στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί 52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.

    Στο κείμενο της απόφασης του Eurogroup, υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία επαναγοράς, μαζί με τις παρεμβάσεις που συμφώνησε το Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμη τροχιά και συγκεκριμένα στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

    Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι « η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμα να λάβουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη αυτού του στόχου».

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα

    «To Eurogroup ενέκρινε επισήμως τη δεύτερη εκταμίευση της δόσης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εθνικών διαδικασιών και έχοντας αξιολογήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Το Eurogroup καλωσόρισε το αποτέλεσμα της διαδικασίας επαναγοράς, η οποία θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ελληνικού δείκτη χρέους προς ΑΕΠ. Το Eurogroup επαναβεβαίωσε ότι η διαδικασία επαναγοράς, μαζί με τις παρεμβάσεις που συμφώνησε το Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμη τροχιά και συγκεκριμένα στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμα να λάβουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη αυτού του στόχου.

    Σε αυτό το πλαίσιο, τα κράτη- μέλη εξουσιοδοτούν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση των δανείων, συνολικού ύψους 49,1 δισ. ευρώ. Το ποσό θα εκταμιευθεί σε δόσεις. Τις προσεχείς ημέρες η Ελλάδα θα εκταμιεύσει 34,3 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα εκταμιευθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πρώτον, ένα επιπλέον ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση των τραπεζών θα εκταμιευθεί τον Ιανουάριο του 2013.

    Δεύτερον, το ποσό για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού θα εκταμιευθεί σε τρεις υπο-δόσεις. Το ποσό αυτό συνδέεται με την εφαρμογή συγκεκριμένων στόχων του Μνημονίου που μένει να συμφωνηθούν με την τρόικα.

    Το Εurogroup είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, βάσει της ισχυρής δέσμευσης η οποία επιδείχθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και το εύρος των μεταρρυθμίσεων που ήδη προωθείται, θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη με υψηλότερη απασχόληση, ανοίγοντας το δρόμο προς ένα πιο ευήμερο μέλλον. Ενθαρρύνουμε τους Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 17:06

    Είδηση: 27576

    [06] Δ. Σταμάτης: Με τον Αντώνη Σαμαρά μας χωρίζει άβυσσος

    Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχω σε μια ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» ο Δημήτρης Σταμάτης. Σε ερώτηση σχετικά με το τι τον οδήγησε να αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο τέως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι διαφώνησε με ορισμένες επιλογές Καμμένου, όπως όταν μίλησε για δολάριο, σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μετεκλογική κυβέρνηση, ή την πρότασή του να παραιτηθούν οι 60 βουλευτές για να πάμε πάλι σε εκλογές. Αποχωρώ από την κεντρική πολιτική σκηνή, δεν πολιτεύομαι ξανά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

    Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, ο κ. Σταμάτης είπε ότι έλπιζαν πως θα υπάρξει διάλογος και εκατέρωθεν εξηγήσεις, κάτι που «δυστυχώς δεν έγινε», και πως προκύπτουν προβλήματα όταν «ο αρχηγός αρνείται να κάτσει να συζητήσει για θέματα μείζονος σημασίας κι εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε εξηγήσεις στον λαό», λέγοντας ότι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Σχετικά με δηλώσεις του αναφορικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Σταμάτης διευκρίνισε πως ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα, να «διευκολύνει μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», όχι «να δεχθεί να επιστρέψουν όσοι έφυγαν» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα συνωμοτούν ώστε να έρθει μπροστά ο Κ. Καραμανλής.

    Κάποια στιγμή πρέπει να τεθούν τα πράγματα σε άλλες βάσεις, να λέμε την αλήθεια στον λαό, γιατί όπως εξελίσσονται τα πράγματα έχουμε έντονα προβλήματα, έλλειψη δημοκρατίας, σημείωσε.

    Ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τα μικρά κόμματα γενικά, δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούγονται όσο τα μεγάλα και αναφέρθηκε στα προβλήματα λειτουργίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς δεν έχουν ακόμη χρηματοδοτηθεί όπως δικαιούνται.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27575

    [07] To πολιτικό σκηνικό στο τραπέζι της εκπομπής ΝΕΤ στα Γεγονότα

    Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο βουλευτής Π. Μελάς, σημείωσε ότι το κίνημα δεν δημιουργήθηκε για προσωπικές σκοπιμότητες αλλά για το καλό του ελληνικού λαού.

    Και όσοι ήρθαν, σημείωσε, με αυτήν την τακτική έπρεπε να λειτουργήσουν, και όχι με καιροσκοπισμό.

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μία κοινή αντιμνημονιακή πολιτική σε ποσοστό 70-80%, από την άλλη όμως υπάρχει μία διαφορετική πολιτική σε σειρά θεμάτων, όπως στα εθνικά, στην λαθρομετανάστευση κα.

    Αναφερόμενος στο non paper, διερωτήθηκε «γιατί ο κ. Mανώλης δεν είχε πει τίποτα; Μήπως θέλει να συκοφαντήσει;»

    Αν είναι κάτι αλήθεια να ελεγχτεί, συμπλήρωσε, όχι όμως με ψέματα με συκοφαντίες και σκοπιμότητες.

    Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Α. Γεωργιάδης, διερωτήθηκε αν ο κ. Καμμένος έχει καταθέσει την μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Δεν την είχε καταθέσει την μήνυση άρα ο κ. Καμμένος έλεγε ψέματα και έχει δίκιο ο κ. Μανώλης» υποστήριξε.

    Όσο για την εικόνα γενικευμένης απαισιοδοξίας που υπάρχει μεταξύ των πολιτών, παρατήρησε ότι θα ήταν οξύμωρο, να λαμβάνονται τα πιο σκληρά μέτρα και να έχουμε μία κοινωνία μέσα στην χαρά.

    Τώρα έχουμε την πραγματική μας ευκαιρία να πάρει μπρος η οικονομία και πιστεύω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη συμπλήρωσε.

    Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στο ζήτημα τη κρίσης, τη σφραγίδα τελικά θα την βάλουν οι λαοί υποστήριξε από την πλευρά του ο Ν. Βούτσης.

    Και όπως παρατήρησε, η απογοήτευση στον κόσμο μπορεί να αναστραφεί, αν υπάρξει ρήξη με τις πολιτικές που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα.

    «Είμαστε σαφείς, ακύρωση του μνημονίου μέσα από τη Βουλή, αναδιαπραμγατυεης της δανειακής σύμβασης με ρήτρα ανάπτυξης και 10ετές πάγωμα για τα τοκοχρεολύσια και ένα μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, γιατί όλη η ιστορία δειχνει πως οι αναδιαρθρώσεις γίνονται μόνο με πολιτικές αποφάσεις»

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και με αφορμή την εσωκομματική κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Πάνος Μπεγλίτης σημείωσε ότι αποδεικνύεται ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να δημιουργηθεί με υλικά την οργή και τον καταγγελτικό πολιτικό λόγο.

    Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

    Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κόμμα χωρίς κοινωνικές αντιστοιχίσεις

    Ο ίδιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το ΠΑΣΟΚ, όπου αν και υπάρχει μία βαθιά πολιτική κρίση είναι σημαντικά όπως είπε τα περιθώρια για την ανάκαμψη της δημοκρατικής παράταξης.

    Αν δε επικεντρώσεις την προσοχή στους παράγοντες που διαμορφώνουν τις συνθήκες αντιλαϊκής επίθεσης τότε καλλιεργείς τη λογική της μοιρολατρίας υποστήριξε από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος.

    Ο ίδιος, υποστήριξε ότι οποιαδήποτε κυβερνητική λύση που δεν θα αμφισβητεί τη δράση των μονοπωλίων δεν θα είναι προς όφελος του λαού.

    Παρατήρησε επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια από το ίδιο το σύστημα να διαμορφωθεί ένα νέο δίπολο με κορμό τη ΝΔ και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 12:25

    Είδηση: 27553

    [08] Καραγκούνης: «Ένα κόμμα χρειάζεται αποφασιστικότητα και λιγότερα προσχώματα»

    «Έχει γίνει εκτενή συζήτηση και με τον υπουργό και με την ηγεσία της δικαιοσύνης. Τα πράγματα βαίνουν καλύτερα και πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή σύντομα» δήλωσε στη ΝΕΤFM ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης για τις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: « Έχει γίνει εκτενή συζήτηση και με τον υπουργό και με την ηγεσία της δικαιοσύνης. Τα πράγματα βαίνουν καλύτερα και πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή σύντομα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έκανα ένα συνειρμό για την απόφαση της δικαιοσύνης για το χαράτσι της ΔΕΗ και την προτροπή του υπουργού Οικονομικών «αγνοήστε την απόφαση της δικαιοσύνης.»

    Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: « Υπάρχει και μια άλλη σχετική κρίση από ανώτερο δικαστήριο, νομίζω ότι τα πράγματα θα εξομαλυνθούν.»

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

    Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: « Δεν έχει πάρει θέση η δική μας παράταξη. Πάντως εμείς είμαστε υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων, γιατί θεωρούμε ότι ένα κόμμα για να πάρει τις αποφάσεις χρειάζεται αποφασιστικότητα και λιγότερα προσχώματα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 13:33

    Είδηση: 27571

    [09] Αλαβάνος: «Τώρα είναι μια πραγματικότητα το μνημόνιο»

    «Μια πολιτική που λέει ότι μπορώ να καταργήσω τους όρους της τρόικα παραμένοντας στην ευρωζώνη κατά τη γνώμη μου δεν είναι δυνατό να προωθηθεί. Τώρα είναι μια πραγματικότητα το μνημόνιο. Δεν πιστεύω ότι κανένας έχει κακές προθέσεις. Και όσα χρωστάμε να μας τα έδιναν οι ευρωπαίοι πάλι η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου ήταν καταδικασμένη να μείνει στην ύφεση εάν δεν είχε τα εθνικά μέσα να κινηθεί η οικονομία» δήλωσε στη NETFM ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

    ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ:

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Το καλύτερο θα ήταν η ίδια η ΕΕ θα μπορούσε να κάνει ένα συνολικό πλάνο, να πει ότι δεν είναι το πρόβλημα ο πληθωρισμός, κυκλοφορούμε ευρώ προκειμένου να κινηθεί η οικονομία, να μπορούσε να πει ότι υπάρχει μια μεγάλη συνδρομή και ροή πόρων προς τις χώρες της μεγάλης κρίσης ότι θα μπορούσε να εκδώσει η ίδια η ΕΕ τα ευρωομόλογα.»

    Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: « Μια πολιτική που λέει ότι μπορώ να καταργήσω τους όρους της τρόικα παραμένοντας στην ευρωζώνη κατά τη γνώμη μου δεν είναι δυνατό να προωθηθεί. Τώρα είναι μια πραγματικότητα το μνημόνιο. Δεν πιστεύω ότι κανένας έχει κακές προθέσεις. Και όσα χρωστάμε να μας τα έδιναν οι ευρωπαίοι πάλι η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου ήταν καταδικασμένη να μείνει στην ύφεση εάν δεν είχε τα εθνικά μέσα να κινηθεί η οικονομία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κατά τη γνώμη σας η διέξοδος έχει να κάνει με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;»

    Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: « Ναι, δεν αρκεί όμως αυτή. Ενώ χρειαζόμαστε ένα σχέδιο, δεν γίνεται τίποτα για το σχέδιο Β, πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη στην Ελλάδα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 13:08

    Είδηση: 27568


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 December 2012 - 17:49:31 UTC