Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξηροτύρη: «Η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις»
  • [02] Γρηγοράκος: «Ο καθένας πρέπει να κάνει την κριτική του αλλά και την αυτοκριτική του»
  • [03] Βούλτεψη-Παππάς-Παπαδόπουλος-Χριστοφιλοπούλου για μνημόνιο και Γρηγορόπουλο
  • [04] Σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό νομοσχέδιο
  • [05] Προβληματισμός για το σύστημα είσπραξης του τέλους ακινήτων
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Ξηροτύρη: «Η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: «Η στήριξη της ΔΗΜΑΡ επί της αρχής, είναι συμβολική, δεν είναι ουσιαστική. Ουσιαστικές είναι οι προτάσεις που καταθέτουμε και οι βασικές αντιρρήσεις σε αυτό το σχέδιο νόμου. Απλώς, αυτή η καταρχήν αποδοχή, στηρίζεται, στο ότι υπάρχει ένας υπολογισμός της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών, ώστε να επιβαρύνονται λιγότερο τα κατώτερα κλιμάκια και περισσότερο τα υψηλότερα, αυτοί, που κατέχουν περισσότερα...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ένα τελευταίο σχόλιο με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του κου Μανιτάκη για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, χωρίς την υπογραφή των δημάρχων.»

    Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: « Η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία,- αν γίνει αυτή η κινητικότητα σωστά-...πιστεύω, ότι θα έχουμε αποφύγει τις απολύσεις και θα καλύψουμε τα κενά του δημοσίου.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27041

    [02] Γρηγοράκος: «Ο καθένας πρέπει να κάνει την κριτική του αλλά και την αυτοκριτική του»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Σκανδαλίδης είπε, ότι κανείς δεν μπορεί να του κόψει την διαδρομή στο κίνημα, αλλά παράλληλα αμφισβήτησε την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας και επέρριψε ευθύνες για την δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, στον κο Βενιζέλο.»

    Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Μέσα σε ένα ελεύθερο κόμμα, ο καθένας μπορεί να κάνει την κριτική του,αλλά πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική του. Ο κος Σκανδαλίδης, είναι ένα ιστορικό στέλεχος, έχει μια δική του πορεία, αυτόνομη μέσα στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και πιστεύω, ότι κανείς δεν θα του αμφισβητούσε να συμμετάσχει στο συνέδριο του κόμματος. Πιστεύω, ότι βιάστηκε λίγο. Βιάστηκε να πάει να γραφτεί σε οργάνωση, δε νομίζω ότι θα του αμφισβητούσε κανείς το δικαίωμα, του Σκανδαλίδη, να έρθει στο συνέδριο... Το μήνυμα από την Ιπποκράτους, όφειλε να το πάρει. Δηλαδή, ο καθένας έχει το μπαϊράκι του; Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι, που ψηφίζαμε τα μέτρα, ήμασταν οι κακοί της παρέας; Και αυτοί είναι οι καλοί της παρέας;... Μερικοί από αυτούς που διεγράφησαν, ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν έρθει σε εμένα και σε κάποιους άλλους φίλους, επειδή είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον κο Βενιζέλο, για τους βάλει στις λίστες...Ήρθαν, μπήκαν μέσα και με την πρώτη ψηφοφορία έφυγαν...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην κεντροαριστερά, όπως του κου Λοβέρδου, πως τις βλέπετε;»

    Λ .ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Τις βλέπω θετικά. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια πολυφωνία, μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση πραγμάτων - και κανείς από εμάς, δεν είναι ο σοφότερος του άλλου...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 13:53

    Είδηση: 27039

    [03] Βούλτεψη-Παππάς-Παπαδόπουλος-Χριστοφιλοπούλου για μνημόνιο και Γρηγορόπουλο

    Η αντιπαράθεση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ανακοινώσεων για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και οι τρέχουσες εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, του Νίκου Παππά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, του Ανδρέα Παπαδόπουλου, εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Εύης Χριστοφιλοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Για το θέμα των ανακοινώσεων για τον Γρηγορόπουλο, η κα Βούλτεψη επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖα ως κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει θα έπρεπε να είναι προσεκτικότερο στις διατυπώσεις του και να μην καλεί σε διαδηλώσεις και πορείες το λαό. Επίσης, αναφέρθηκε και σε ένα επεισόδιο που έγινε με τον κ. Βούτση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή με αφορμή τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων. Όπως ανέφερε η κα Βούλτεψη, όταν ήρθε η σειρά του κ. Βούτση να μιλήσει στην Επιτροπή, εκείνος αντί να τοποθετηθεί για το θέμα με το οποίο ασχολείτο η Επιτροπή άρχισε να διαβάζει την ανακοίνωση της ΝΔ χωρίς η ίδια να γνωρίζει τι είχε συμβεί νωρίτερα και χωρίς να δίνει εξηγήσεις για την κίνηση του. Γεγονός που την ενόχλησε ιδιαίτερα. «Ο αποσπασματικός λόγος είναι φασιστικός» είπε η κα Βούλτεψη χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο κ. Παππάς υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να καλεί σε διαδήλωση τους πολίτες, πόσο μάλλον τώρα που έχουν περάσει 4 χρόνια από τη δολοφονία του άτυχου 15χρονου και όλοι μπορούν να αποτιμήσουν με ψυχραιμία την κατάσταση. Τόνισε παράλληλα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει και παλεύει για ένα μαζικό ξεσηκωμό του λαού κατά την κυβέρνησης και την πολιτική της, κάτι που -όπως υπογράμμισε- αποτελεί φόβο της κυβέρνησης.

    Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του για την ανακοίνωση της ΝΔ υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να ήταν πιο ήπια ώστε να μην αποτελεί το πολιτικό σύστημα πεδίο αντιπαράθεσης. Η ΔΗΜΑΡ δεν τη θεωρεί επέτειο τη σημερινή ημέρα, αλλά ημέρα μνήμης, περισυλλογής και μια «μαύρη σελίδα» για τη χώρα. Τόνισε ότι τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να επαναληφθούν και πως πρέπει να συμβάλουμε στον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας.

    Η κα Χριστοφιλοπούλου συμφώνησε με όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος και επισήμανε πως η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνημοσύνου και σε καμία περίπτωση επετείου, ενώ χαρακτήρισε υπερβολική την ανακοίνωση της ΝΔ. «Έχουμε άλλα προβλήματα να επιλύσουμε μεταξύ μας», δήλωσε η κα Χριστοφιλοπούλου, αναφερόμενη στην τρικομματική κυβέρνηση.

    Για το θέμα με την εκταμίευση της δόσης και το μνημόνιο, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Βούλτεψη, Παππά και Χριστοφιλοπούλου.

    Η κα Βούλτεψη επισήμανε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν εφαρμόσει το μνημόνιο τότε θα είναι πλήρης ο αποκλεισμός της χώρας, ενώ παρατήρησε ότι στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο είπε ότι θα το αντικαταστήσει με κάτι άλλο.

    Η κα Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αλλάζει πρόσωπο, υποστηρίζοντας πως οι μονομερείς διαγραφές είναι επικίνδυνες για τη χώρα.

    Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαγραφεί το χρέος και να επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση, και επανέλαβε την πρόταση του κόμματος αντί να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία να αναζητηθούν άλλες πηγές εσόδων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 12:18

    Είδηση: 27025

    [04] Σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό νομοσχέδιο

    Με νέες αλλαγές και ανατροπές παρουσιάστηκε στους κυβερνητικούς εταίρους η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό. Μετά το κύμα των αντιδράσεων, η νέα πρόταση προβλέπει ότι ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 40%, ενώ θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους τρίτεκνους. Παραμένουν ακόμη, όμως, ανοιχτά πολλά δύσκολα σημεία, κυρίως για όσους έχουν έως δύο παιδιά, ενώ ενστάσεις εξακολουθούν να προβάλουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

    Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το φορολογικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το τέλος επιτηδεύματος οι μισθωτοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη την Πέμπτη.

    Τα «αγκάθια» της νέου φορολογικού καλείται να λειάνει το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Στο προσκήνιο η περαιτέρω ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Στο τραπέζι οι προτάσεις του ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με τις οποίες το ετήσιο επίδομα για 150.000 πολύτεκνες οικογένειες διαμορφώνεται σε 450 ευρώ για κάθε παιδί σύν 40 ή 50 ευρώ το μήνα ανά παιδί με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

    Έτσι μια οικογένεια με 3 παιδιά και εισόδημα 33.000 ευρώ θα λαμβάνει 2.910 ευρώ από 1.584 που είναι σήμερα.

    Γι αυτό το σκοπό το τέλος επιτηδεύματος αυξάνεται στα 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

    Παράλληλα, εξετάζονται αύξηση του αφορολογήτου στις 9.000 από 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 40% από 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, μείωση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 32,8% από 40% και αυτοτελής φορολόγηση 10% στα ενοίκια - 33% ανω των 12.000 ευρώ.

    Όσον αφορά τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, ο συντελεστής αναμένεται να διαμορφωθεί σε 26% για έσοδα εως 50.000 ευρώ και σε 32% ανω των 50.000 ευρώ. Στις ΑΕ. η φορολογήση διαμορφώνεται στο 26% στα κερδη + 10% στα μερίσματα.

    Σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν επιτευχθεί περισσότερα απ' όσα έχουν επιχειρηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και τονίζει φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει την Ελλάδα από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, σε ένα ξεχωριστό παράδειγμα μιας οικονομίας-μοντέλου.

    Η φράση του κ. Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας, ψάρι αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

    Όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι φιλοδοξία του είναι η ελληνική οικονομία να γίνει «οικονομία-μοντέλο», φανταζόμαστε ότι εννοεί μοντέλο διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος, των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Σε ότι αφορά το φορολογικό, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι εντάσσεται στη μνημονιακή λογική εξόντωσης των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο φορολογικό, είπε πως είναι λάθος να ανοίγονται νέα μέτωπα με την κοινωνία και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να στηρίξει το φορολογικό μόνο αν γίνουν δεκτές οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει. Σημείωσε επίσης ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν αδικίες για οικογένειες με παιδιά.

    Να φορολογηθεί δραστικά το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, προτείνει το ΚΚΕ.

    «Στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν τους κυβερνητικούς εταίρους, δήθεν να διαφωνούν για το φορομπηχτικό νομοσχέδιο που εξολοθρεύει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους οικογενειάρχες», σημείωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Το φορολογικό νομοσχέδιο όφειλε να αφουγκραστεί την αγορά που ζητεί απεγνωσμένα χαμηλότερο ΦΠΑ. Το υποσχέθηκαν προεκλογικώς, το «ξέχασαν» μετά», τόνισε ο ΛΑΟΣ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σε αναζήτηση της χρυσής τομής στο φορολογικό

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM,ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος, Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 23:38

    Είδηση: 27071

    [05] Προβληματισμός για το σύστημα είσπραξης του τέλους ακινήτων

    Θολό παραμένει το τοπίο στο θέμα με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο. Προς το παρών πάντως όποιος θέλει πληρώνει μόνο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Πληροφορίες της ΔΕΗ, λένε πως το Υπ. Οικ. εξετάζει την κατάθεση αίτησης αναστολής της απόφασης προκειμένου να εκδικαστεί κατευθείαν από τον Άρειο Πάγο. Εάν τότε, αποφασιστεί ότι είναι υποχρεωτική η αποσύνδεση του τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το Υπουργείο θα πρέπει να στήσει μηχανισμό είσπραξης.

    Μέχρι να φτάσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο και να υπάρξει απόφαση, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει το νομικό συμβούλιο του κράτους, εάν το ειδικό τέλος θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος.

    Εν τω μεταξύ, ειδική μέριμνα προβλέπεται για τις ευπαθείς ομάδες, με διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος.

    Μέχρι σήμερα, δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και τρίτεκνοι και λαμβάνουν εκπτώσεις στις τιμές του ρεύματος από 25 έως 35% .

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 21:42

    Είδηση: 27065

    [06] Με μια ματιά

    Υπόγεια αποθήκη μεγάλης έκτασης και κατάστημα με πολύ μεγάλο αριθμό προϊόντων παραεμπορίου εντοπίστηκαν το πρωί, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», στη διασταύρωση των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου στην Ομόνοια. Από την αστυνομία συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ στην αποθήκη και το κατάστημα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 50 -60 χιλιάδες γυαλιά που είναι απομιμήσεις γνωστών ξένων οίκων, αξεσουάρ κινητών και διάφορα ηλεκτρονικά είδη γνωστών εταιρειών.

    Κανονικά πραγματοποιούνται από σημερα το πρωί τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη από την προηγούμενη Παρασκευή λόγω ζημιών που προκάλεσαν στη γραμμή οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 13:02

    Είδηση: 27031


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 December 2012 - 21:56:27 UTC