Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επένδυση - «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από την Unilever
  • [02] Επιμένει στις διαφωνίες του για τα μέτρα ο Α. Ρουπακιώτης-Αντιδράσεις
  • [03] Οριστική λύση για την Ελλάδα αναζητείται στο Eurogroup
  • [04] Με μια ματιά

    [01] Επένδυση - «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από την Unilever

    Ένα ακόμη θετικό μήνυμα έρχεται από το μέτωπο των επενδύσεων και τη μάχη της ανάπτυξης, με την απόφαση της πολυεθνικής Unilever να μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή 110 προϊόντων της. Το σχέδιο της εταιρίας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Unilever Hellas με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης.

    Ο πολυεθνικός κολοσσός Unilever, παρά την κρίση που οδηγεί πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, δίνει έμπρακτα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

    Άχρι τον Μάρτιο του 2013 θα έχει μεταφέρει στη χώρα μας την παραγωγή 110 προϊόντων που τώρα παράγονται στη Γάλλια, τη Γερμανία και χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

    Την πρόθεση αυτή του Ομίλου γνωστοποίησε στον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, μια πρωτοβουλία σημαντική όπως χαρακτηρίστηκε, που μεταφράζεται σε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

    Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα, από χώρα εισαγωγής, μετατρέπεται σε χώρα παραγωγής. Πρόσθεσε ότι από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας και για το λόγο αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά σε σειρά πρωτοβουλιών για να δημιουργηθεί φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.

    Κάθε μέρα σε περισσότερες από 170 χώρες δυο δισεκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν κάποιο από τα προϊόντα της Unilever, διατροφής, σπιτιού, προσωπικής φροντίδας και υγιεινής.

    Ο άγγλο - ολλανδικός όμιλος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια της μεγάλης κρίσης έχει επενδύσει στη χώρα μας πάνω από 250 εκατ. ευρώ και είχε κύκλο εργασιών το 2011 547 εκατομμύρια ευρώ.

    Απασχολεί στη χώρα μας 770 εργαζόμενους (815 με τους εποχικούς), διακινεί 26 κατηγορίες προϊόντων - 1600 κωδικούς. Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σουπερ μαρκετ σε αξία πωλήσεων και συνεργάζεται με 740 Έλληνες προμηθευτές.

    Να σημειωθεί ότι τα παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα αντιστοιχούν στο 55% των πωλήσεων, με προοπτική αυτό να φτάσει το 2013 στο 60%.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Αγώνας δρόμου για πακέτο χρηματοδότησης και επενδύσεις

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 22:41

    Είδηση: 25651

    [02] Επιμένει στις διαφωνίες του για τα μέτρα ο Α. Ρουπακιώτης-Αντιδράσεις

    Αίσθηση προκάλεσαν νέες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ότι «δεν έγραψε τα μέτρα που υπέγραψε» και πως «θέλει να είναι υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό». Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι το κόμμα στηρίζει τον κ. Ρουπακιώτη, αλλά ο ίδιος με τις δηλώσεις του αδικεί το έργο του.

    Παραμένει στην επικαιρότητα το θέμα της διαφοροποίησης του Αντώνη Ρουπακιώτη, στα θέματα των δικηγόρων και της ιθαγένειας. Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Αντένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε την διαφωνία του με τις διατάξεις του μνημονίου, που θίγουν -όπως είπε- εργαζόμενους ενώ παράλληλα ήταν χαρακτηριστική η επισήμανση της θέλησης του, να είναι υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό.

    Ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε και τις απόψεις του για το μνημόνιο. Από τη στιγμή που υπέγραψε, το θέμα είναι λήξαν, δήλωσε στη ΝΕΤ FM, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Στηρίζουμε τον υπουργό Δικαιοσύνης -πρόσθεσε- αλλά με τις δηλώσεις που έκανε, αδίκησε το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο.

    Το θέμα Ρουπακιώτη πρέπει να το χειριστεί η κυβέρνηση, ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι όποιος δεν πιστεύει τα μέτρα, δεν πρέπει και να τα εισηγείται.

    Οι δηλώσεις Ρουπακιώτη αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο, αυτή αποφασίζει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Τί ακριβώς υπηρετεί πια ο κ.Ρουπακιώτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ρωτούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θέτοντας έμμεσα θέμα παραίτησης του υπουργού.

    Σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης έκανε και ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι τα δάκρυα του κυρίου Ρουπακιωτη, δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο, την κατάσταση που ζουν οι άνεργοι και οι λαϊκές οικογένειες.

    Σχετικές ειδήσεις:

    ΔΗΜΑΡ: Εμπιστοσύνη στον Α. Ρουπακιώτη - επικοινωνία του με Φ. Κουβέλη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 22:41

    Είδηση: 25648

    [03] Οριστική λύση για την Ελλάδα αναζητείται στο Eurogroup

    Σε μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της 2Οης Νοεμβρίου ευελπιστούν όλες οι πλευρές, εν μέσω συνεχών διαφωνιών και αντικρουόμενων απόψεων.

    Η Αθήνα τηρεί στάση αναμονής, επιδιώκοντας σε μία λύση που θα οδηγήσει στην αποδέσμευση της δόσης μαμούθ των 44,5 δισ. ευρώ.

    Την ελπίδα ότι το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος το απόγευμα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό.

    «Όπως ξέρετε, έχουμε ένα Eurogroup την επόμενη Τρίτη το οποίο είναι συνέχεια του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας. Ελπίζω εκεί τελικά να καταλήξουμε σ' ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση» δήλωσε ο Υπουργός.

    Δανειζόμενη τη χαρακτηριστική φράση για όπερες μεγάλης διάρκειας, «τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία» η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί αλλά ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία.

    Σε ερώτηση τέλος για την συζήτηση περί κουρέματος που είναι ανοικτή απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό».

    Το Βερολίνο δια της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εμφανίζεται αισιόδοξο ότι θα βρεθεί λύση διαψεύδοντας τις φήμες περί αποχώρησης του ΔΝΤ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος Γαλλία και Ιταλία οι οποίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

    «Όλες οι παράμετροι είναι στο τραπέζι. Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα πρέπει να πετύχουμε»., τόνισε στους Financial Times ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισι, ενώ από την πλευρά του ο Ιταλός ομόλογός του Βιτόριο Γκρίλι: «Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να συνεχίσουμε τη συζήτηση και ελπίζοντας να καταλήξουμε σε μια απόφαση»,

    Οι συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, με στόχο την εξεύρεση συνολικής λύσης για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου, συνεχίζονται τόνισε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν

    «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και εποικοδομητικά με τους εταίρους της τρόικας, καθώς και με τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου», τόνισε , ο Σάιμον Ο' Κόνορ.

    Υπέρ μια νέας αναδιάρθρωση του χρέους στο μέλλον τάχθηκε και ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης: Γενς Βαιντμαν: «Στο τέλος θα χρειαστούμε "κούρεμα", προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές»

    Στους ευρωπαϊκούς κόλπους ωστόσο υπάρχουν και φωνές που πάνε κόντρα στο ρεύμα όπως του Ολλανδού ΥΠΟΙΚ ο οποίος δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Συνάντηση πρωθυπουργού με Γ. Στουρνάρα για το Eurogroup της 20/11

    Λαγκάρντ: «Πρέπει να υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup την Τρίτη»

    Συνεχείς διαβουλεύσεις ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, Νίκος Καπόγλης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 23:40

    Είδηση: 25645

    [04] Με μια ματιά

    Σε κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές προχωρουν από τις 21 Νοεμβρίου οι δικηγόροι.

    Υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, διέρρηξαν άγνωστοι τα μεσάνυχτα στη Νίκαια, στην οδό Καισαρείας 93. Οι δράστες, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, αφού άνοιξαν τρύπα στον τοίχο του σούπερ μάρκετ μέσα από παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν.

    Εξιχνιάσθηκε από την Ασφάλεια Άργους, η ανθρωποκτονία αλλοδαπού που βρέθηκε θανάσιμα χτυπημένος στο κεφάλι. Συνελήφθησαν δύο Πολωνοί δράστες, 54 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ομοεθνής τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την ασφάλεια 'Αργους, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους. Το θύμα είναι ηλικίας 45 έως 50 ετών περίπου, με ύψος 1,75 έως 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, πιθανόν υπήκοος Βουλγαρίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 25662


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 November 2012 - 9:49:29 UTC