Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Βουδούρης: Δεν είμαι εναντίον της συμμετοχής ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό σχήμα
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: Γέφυρες στα δεξιά του Πρωθυπουργού η αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια
  • [03] Σούλτς στη ΝΕΤ: Η απόφαση για εκταμίευση της δόσης πρέπει να ληφθεί άμεσα
  • [04] Μαρκόπουλος: «Δεν πρόκειται για δώρο τα 44 δισ. αλλά για μια ακόμα μέγγενη»
  • [05] Τασούλας, Σακελλαρίδης, Μπεγλίτης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»

    [01] Ο. Βουδούρης: Δεν είμαι εναντίον της συμμετοχής ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό σχήμα

    Την εκτίμηση ότι τα 4-5 βασικά πράγματα που περιείχε η προγραμματική συμφωνία έχουν αθετηθεί, εξέφρασε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: «Πίστευα και πιστεύω ότι αν υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει πραγματικά τέτοια χαρακτηριστικά. Άρα πρέπει να συγκροτείται από άτομα τα οποία έχουν μια ευρύτερη αποδοχή, δεν βαρύνονται από αμαρτίες του παρελθόντος...»

    ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

    Ο.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ:«Δεν είμαι εναντίον της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε ένα κυβερνητικό σχήμα . Αντιθέτως, είμαι καταρχήν θετικός, εξαρτάται ποιο κυβερνητικό σχήμα και κυρίως με ποια προγραμματική συμφωνία. Αυτή τη στιγμή, τα 4-5 βασικά πράγματα τα οποία περιείχε αυτή η προγραμματική συμφωνία έχουν αθετηθεί. Πρέπει το κόμμα μας να προσδιορίσει ποιο είναι το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση και να δούμε σε ποιο βαθμό αυτό είναι συμβατό με την πολιτική της ΝΔ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν σας πρότειναν να μετάσχετε στην κυβέρνηση θα δεχόσασταν;»

    Ο.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ:«Για να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση, το πρώτο είναι η προγραμματική συμφωνία και το δεύτερο είναι και η στελέχωση αυτής της κυβέρνησης.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 13:50

    Είδηση: 25511

    [02] Δ. Παπαδημούλης: Γέφυρες στα δεξιά του Πρωθυπουργού η αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια

    Με το νομοσχέδιο που θέλει να ετοιμάσει ο Πρωθυπουργός, «ξηλώνοντας» τον νόμο Ραγκούση, ρίχνει «δόλωμα» προς την πλευρά που βρίσκεται δεξιά του, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Ήταν ένα από τα λίγα νομοσχέδια που υπερψήφισε επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ... Αυτό που χθες με εντυπωσίασε αρνητικά είναι η σπουδή του Μαξίμου να δώσει εντολή εντός 7 ημερών να ετοιμαστεί νέο νομοσχέδιο, πριν καλά καλά καθαρογραφεί και δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και χωρίς να μπει στο κόπο ο πρωθυπουργός να συνεννοηθεί επ' αυτού με τους δύο κυβερνητικούς του συνεταίρους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, προκαλώντας τις δικαιολογημένες έντονες διαμαρτυρίες τους... όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι γραφείο Τύπου της ΝΔ. Νομίζω ότι με το νομοσχέδιο που θέλει ο πρωθυπουργός να ετοιμάσει, ξηλώνοντας το σχετικό νόμο, ρίχνει ένα δόλωμα προς την πλευρά που βρίσκεται δεξιά του. Διότι είναι γνωστό ότι τέτοιες αλλαγές επιδέχονται στήριξη από τη Χρυσή Αυγή και επιδιώκουν να ανοικοδομήσουν γέφυρες ανάμεσα στη ΝΔ και στο κόμμα του κου Καμένου. Η δική μας θέση εκφράστηκε με την χθεσινή ανακοίνωση.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 13:56

    Είδηση: 25508

    [03] Σούλτς στη ΝΕΤ: Η απόφαση για εκταμίευση της δόσης πρέπει να ληφθεί άμεσα

    Την πεποίθησή του ότι η απόφαση για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι πρόσφατα η ελληνική βουλή ψήφισε το πακέτο μέτρων και τον Προϋπολογισμό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα». Παράλληλα σημείωσε ότι εφόσον δεν βρεθεί άλλος τρόπος για την επίλυση της κρίσης, τότε πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει δράση.

    Ο κ. Σούλτς τόνισε πως η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να έρθει μόνο μέσω της ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θίγονται άμεσα από την πιστωτική κρίση, προκειμένου να κάνουν επενδύσεις και να προσφέρουν θέσεις εργασίας.

    «Ένα πρόγραμμα για στήριξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει τώρα να κάνουμε», τόνισε.

    Σχετικά με το πως μπορεί να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος σημείωσε πως πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία για χαμηλά επιτόκια κάτι που θεωρεί πιθανό και πως η διέξοδος από την κρίση είναι η ανόρθωση της οικονομίας.

    «Δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα της Ελλάδας εάν συζητάμε μόνο για περικοπές και το επόμενο πακέτο βοήθειας, χρειαζόμαστε επενδύσεις στη χώρα και για αυτό θέλουμε ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό» είπε και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

    «Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι η ΕΕ θα παραμείνει ενωμένη και δεν θα επιτρέψει σε ένα μέλος της ευρωζώνης να πηγαίνει πάντα προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

    «Εάν δεν υπάρξουν ευρωομόλογα ή εξαγορά ομολόγων ή τραπεζική άδεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ώστε να δώσει σε χώρες όπως η Ελλάδα ομόλογα με χαμηλότερες ρήτρες, τότε η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβει δράση» είπε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τ. Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 12:58

    Είδηση: 25506

    [04] Μαρκόπουλος: «Δεν πρόκειται για δώρο τα 44 δισ. αλλά για μια ακόμα μέγγενη»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ 44 ΔΙΣ

    Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Στο μνημόνιο που θα έρθει στη Βουλή περιλαμβάνεται συνυπογραφή των δανειστών για την χρησιμοποίηση οποιουδήποτε κονδυλίου για την εσωτερική πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως και ρήτρα ότι αν οι αποκρατικοποιήσεις πέσουν έξω θα έχουμε νέα μέτρα. Δεν πρόκειται λοιπόν περί δώρου, πρόκειται για μια ακόμα μέγγενη που σφίγγει την ελληνική κοινωνία που οδηγεί σε ύφεση την οικονομία...»

    Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Η χώρα δεν χρειάζεται πολλές μεταλλάξεις στο πολιτικό σύστημα, ούτε αναδιατάξεις, ούτε άλλα κόμματα. Η χώρα χρειάζεται άλλα μυαλά, άλλη στρατηγική και χρειάζεται περισσότερο εθνική συνείδηση και λιγότερο υποτακτική συνείδηση στους εκβιαστές, αυτό χρειάζεται...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 13:59

    Είδηση: 25500

    [05] Τασούλας, Σακελλαρίδης, Μπεγλίτης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»

    Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» με τη συμμετοχή του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα, του συντονιστή οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη.

    Οφείλουμε να τα καταφέρουμε, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα καταφέρουμε, τόνισε ο Κώστας Τασούλας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μία θετική αλλαγή που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

    Αναφορικά με τον νόμο Ραγκούση, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι η ουσία είναι πως υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να μας καθορίζει ούτε η ακροδεξιά ατζέντα ούτε η αριστερίζουσα αντίληψη.

    Με τα νέα μέτρα δημιουργείται «μαύρη τρύπα», το μόνο που μένει από αυτές τις δόσεις είναι στην ουσία ένα δημόσιο χρέος, επισήμανε από την πλευρά του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    Μιλώντας για την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας και την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την άμεση εφαρμογή της απόφασης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως, το τι είναι συνταγματικό και τι όχι, «έχει γίνει λάστιχο από την συγκεκριμένη κυβέρνηση».

    Δεν θα πρέπει να συμβάλουμε στη δημιουργία μίας τεχνητής προσδοκίας στο λαό, θα είναι πολλοί ακόμα οι κάβοι που θα πρέπει να περάσουμε, δήλωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, προσθέτοντας ότι δεν αγνοεί τις σημαντικές εξελίξεις.

    Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί η κυβέρνηση της τριμερούς συνεργασίας, «η σπουδή και η βιασύνη δεν βοηθούν».

    Αναφορικά με τον νόμο Ραγκούση, σημείωσε ότι το πρώτο ζήτημα είναι πώς λειτουργεί η κυβέρνηση και το δεύτερο, ότι δεν μπορούμε σε αυτή τη συγκυρία να «χορέψουμε στους ρυθμούς που ορίζει η ακροδεξιά στην Ελλάδα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 12:08

    Είδηση: 25497


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 November 2012 - 17:50:02 UTC