Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νάκος-Τσουκαλάς-Οικονόμου-Κανέλλη για την εκταμίευση της δόσης και τα παρατράγουδα στη Βουλή
  • [02] Rafting στα ποτάμια της Ελλάδας: Αναζωογόνηση και…«περιπέτεια»
  • [03] Με μια ματιά
  • [04] Δωρεάν φροντιστήριο για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών από τον δήμο Πειραιά
  • [05] ΟΓΑ: Καμιά παράταση της απογραφής - Προσοχή σε ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

    [01] Νάκος-Τσουκαλάς-Οικονόμου-Κανέλλη για την εκταμίευση της δόσης και τα παρατράγουδα στη Βουλή

    Τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και το θέμα με τη δόση βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, μεταξύ των Αθανάσιου Νάκου Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρη Τσουκαλά Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Οικονόμου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ και Λιάνας Κανέλλης Βουλευτή του ΚΚΕ.

    Τόσο ο κ. Νάκος όσο και η κα Κανέλλη καταδίκασαν τα όσα σημειώθηκαν στη Βουλή κάνοντας λόγο για φαινόμενα λαϊκισμού, ενώ ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι αν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις και αντιδράσεις εκ μέρους των κομμάτων τότε η κυβέρνηση θα μπορεί να περνά ότι θέλει. Από την άλλη, ο κ. Οικονόμου προέβαλε ως μείζον θέμα την υπόθεση με τα πόθεν έσχες των βουλευτών και ζήτησε από τον κ. Νάκο να προχωρήσει η υπόθεση ώστε -όπως είπε- να μάθουν οι πολίτες ότι όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι.

    Όσον αφορά στο θέμα με την εκταμίευση της δόσης όχι μόνο των 31,5 δισ. αλλά και των άλλων δύο που εκκρεμούν (δηλ. να λάβει η χώρα 44 δισ.) ο κ. Νάκος επισήμανε ότι αν έρθουν τα χρήματα αυτά στη χώρα, η αγορά θα πάρει ανάσα, χωρίς να μοιραστούν στην Ομόνοια και θα αποπληρωθούν οφειλές του Κράτους. Πρόκειται για «σταγόνες στο έδαφος που έχει ξεραθεί τελείως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάκος. Τόνισε ακόμη ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και πως μόνο μέσω ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων. Ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν το απέκλεισε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται να γίνει ότι καλύτερο καθώς αυτή τη στιγμή «η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει με ταχύτητα φωτός για να προλάβει».

    Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε ότι πρέπει να γίνει μια γενική συνδιάσκεψη για αφαίρεση του χρέους και όχι για επιπλέον κούρεμα του χρέους, ενώ σημείωσε ότι αυτό που εννοούσε ο κ. Τσίπρας πως για να μας δώσουν τα 44 δισ. θα μας ζητήσουν επιπλέον μέτρα και περικοπές. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Παναγούλη τόνισε ότι υπήρξε μία λεκτική υπερβολή από τον βουλευτή, ενώ σε άλλη ερώτηση εάν ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τουο κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά όπως και με τον κ. Μιχελογιαννάκη απάντησε ότι δεν ξέρει τι θέλουν και εκείνοι να κάνουν.

    Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε θετική εξέλιξη ότι αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για εκταμίευση 44 δισ. αντί 31,5 δισ. αν και όπως είπε θα πρέπει να μιλήσουν τα κράτη και όχι μηχανισμοί. Επίσης, ανέφερε ότι αν πάρουμε τα χρήματα ο κ. Τσίπρας θα πέσει έξω στην προφητεία που έκανε στη Βουλή. Για τα σενάρια ανασχηματισμού είπε πως τα τρία κόμματα θα πρέπει να παρατάξουν την καλύτερη ομάδα που έχουν, ενώ για το θέμα των κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά αποδοκίμασε τη στάση των δύο βουλευτών, λέγοντας ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εφόσον ανήκουν σε ένα κόμμα θα πρέπει να ακολουθούν τις αποφάσεις του. «Πρέπει να συμμετέχεις και να στηρίζεις τις αποφάσεις του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

    Η κα Κανέλλη για την εκταμίευση της δόσης τόνισε ότι είτε τα πάρουμε, είτε δεν τα πάρουμε ο κόσμος θα επιβαρυνθεί επιπλέον, καθώς από τον Ιανουάριο -όπως είπε- θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μεγαλύτερα μέτρα, γεγονός το οποίο σημαίνει περαιτέρω μέτρα, περαιτέρω απολύσεις, περαιτέρω εξαθλίωση. Το θέμα είναι να μην γίνει άτυπη στάση πληρωμών, σημείωσε. Για το θέμα με την Επιτροπή για το πόθεν έσχες των πολιτικών ανέφερε ότι στην Αγγλία λένε για τη χώρα μας και τις εν λόγω επιτροπές «¶λογο σχεδιασμένο από επιτροπή δείχνει καμήλα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 11:27

    Είδηση: 25410

    [02] Rafting στα ποτάμια της Ελλάδας: Αναζωογόνηση και…«περιπέτεια»

    Το Rafting είναι ο ιδανικός συνδυασμός δράσης και επαφής με τη φύση. Ακολουθώντας τα υδάτινα μονοπάτια της Ελληνικής φύσης θα έχετε μία μοναδική εμπειρία και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθείτε σε μέρη ξεχωριστής ομορφιάς που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να προσεγγίσετε. Με το rafting θα διασχίσετε φαράγγια, δίπλα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, θα γνωρίσετε τα ποτάμια της Ελλάδας που θα σας οδηγήσουν σε τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους και θα σας χαρίσουν υπέροχες στιγμές αναζωογόνησης αλλά και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης.

    Καταβάσεις λοιπόν με φουσκωτή βάρκα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και τους κατάλληλους εκπαιδευτές που θα σας μυήσουν στα μυστικά του rafting. Μπορείτε να επιλέξετε τον τόπο που θέλετε να επισκεφθείτε συνδυάζοντας την κατάβαση των ποταμών με εξορμήσεις στην ανεπανάληπτη ελληνική φύση.

    Ιδανική επιλογή για αρχάριους ο ποταμός Εύηνος στην Ορεινή Ναυπακτία, προσφέρει στιγμές χαράς αλλά και πανέμορφες εικόνες στη διαδρομή του. Μία διαδρομή 10χλμ. που ξεκινά από την γέφυρα του Πόρου και ολοκληρώνεται με μοναδικά περάσματα σλάλομ μέσα από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα του kayak, καταλήγοντας στη γέφυρα του οικισμού Χάνι Μπανιά. Με βαθμό δυσκολίας 2 και διάρκεια 2 ώρες, η κατάβαση του Εύηνου είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε την παρθένα φύση της Ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και τα χωριά της. Μένοντας στη Ναύπακτο θα απολαύσετε τις βόλτες στο γραφικό ενετικό λιμάνι και το κάστρο της πόλης.

    Στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια ο Βοϊδομάτης είναι από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη. Με βαθμό δυσκολίας 1-2 είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία με το rafting μέσα σ' ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Με σημείο εκκίνησης ένα από τα ωραιότερα ηπειρώτικα γεφύρια, τη γέφυρα της Αρίστης, απολαύστε την εύκολη κατάβαση τερματίζοντας στη Γέφυρα Κλειδωνιάς. Μείνετε σε κάποιο από τα ομορφότερα χωριά της Ηπείρου όπως το Πάπιγκο , την Αρίστη, το Βίκο, το Μονοδένδρι, θαυμάστε την πέτρινη αρχιτεκτονική των οκισμών και ανακαλύψτε τα υπέροχα ηπειρώτικα γεφύρια.

    Στην Ευρυτανία βρίσκεται άλλος ένας «εύκολος» για κατάβαση ποταμός, ο Ταυρωπός. Η κατάβαση στον Ταυρωπό θα προσφέρει όμορφες στιγμές στους αρχάριους αλλά και συγκινήσεις στους πιο προχωρημένους, ενώ στο τέλος της διαδρομής σας περιμένει μία έκπληξη. Η διαδρομή ξεκινά από την Παλαιά Βίνιανη, μέσα σε ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο και τερματίζει στη γέφυρα του Μέγδοβα. Η διαδρομή είναι 10χλμ. και στο τέλος της θα κατεβείτε από τη βάρκα για να περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

    Το Καρπενήσι και τα χωριά της περιοχής όπως οι Κορυσχάδες , το Μικρό Χωριό, το Βουτύρο, η Λαγκαδιά κ.ά. θα σας προσφέρουν υπέροχη διαμονή στους ξενώνες τους, ενώ η ευρυτανική φύση θα σας εκπλήξει με το μεγαλείο της. Μην παραλείψετε να κάνετε τη διαδρομή Καρπενήσι- Προυσσός μέσα από τα ελατόφυτα δάση κάνοντας και μία στάση στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

    Στην Πελοπόννησο και στην Αρκαδία ο ποταμός Λούσιος, στις όχθες του οποίου οι νύμφες έλουζαν τον Δία, είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ποταμούς της χώρας. Η υδάτινη διαδρομή του είναι 8χλμ. και γίνεται εξ ολοκλήρου μέσα στο στενό φαράγγι, όπου η βλάστηση οργιάζει δημιουργώντας καταπράσινα τούνελ κάτω από τα οποία θα περάσετε. Τοξωτά γεφύρια, πηγές μέσα από τους βράχους και εντυπωσιακά περάσματα συμπληρώνουν το συναρπαστικό τοπίο της διαδρομής.

    «Το Τολέδο της Ελλάδας» η παραδοσιακή και ιστορική Καρύταινα θα σας προσφέρει υπέροχη διαμονή, αλλά και ανέμελες βόλτες στα λιθόκτιστα δρομάκια της με τα πέτρινα κτίρια και το παραδοσιακό χρώμα, ενώ το ιστορικό της κάστρο και τα μοναστήρια της γύρω περιοχής προσφέρονται για περπάτημα και εξορμήσεις στην Αρκαδική φύση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 12:18

    Είδηση: 25241

    [03] Με μια ματιά

    - Διακόπτονται από τον Ιανουάριο οι συντάξεις και τα επιδόματα στους δικαιούχους του ΟΓΑ που δεν θα απογραφούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

    - Αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση που έδωσαν τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις Περιφερειακές εκλογές των ΟΤΑ και έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 25405

    [04] Δωρεάν φροντιστήριο για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών από τον δήμο Πειραιά

    Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά οικογενειών του Πειραιά, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος των διδάκτρων, θα προσφέρει από τη Δευτέρα 19/11 ο δήμος, μέσω του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», το οποίο υποστηρίζεται εθελοντικά από Καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών.

    Το Πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί για περιορισμένο αριθμό θέσεων, στο κτίριο του Γενικό Λυκείου Ραλλείου, που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 26 και θα λειτουργεί κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 - 20:00 και Σάββατο 09:00 - 13:00, ενώ αντίστοιχα τμήματα πρόκειται σύντομα να δημιουργηθούν σε κάθε δημοτική κοινότητα.

    Αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών στο Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», υποβάλλονται στα γραφεία της Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), Ζωσιμαδών 11 & Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Επίσης, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να διαθέσουν εθελοντικά το χρόνο τους στο Πρόγραμμα, μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του, από το «Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού», Πλ. Κοραή 1.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 09:19

    Είδηση: 25404

    [05] ΟΓΑ: Καμιά παράταση της απογραφής - Προσοχή σε ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

    Δεν θα δοθεί καμία παράταση πέραν της 30ης Νοεμβρίου για την απογραφή των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ διευκρινίζει η διοίκηση του Οργανισμού και καλεί όλους τους ενδιαφερομένους μέχρι τις 26 Νοεμβρίου να έχουν ταυτοποιήσει στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, το σωστό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ΑΜΚΑ, καθώς και το ΑΦΜ.

    Για να εντοπίσουν αν τα στοιχεία αυτά λείπουν ή δεν είναι σωστά συμπληρωμένα, οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων, θα πρέπει να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι. Επίσης, η σύζυγος του δικαιούχου θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.

    Μη σωστή αναγραφή των δύο αυτών στοιχείων σηματοδοτεί τη διακοπή της σύνταξής τους από τον Ιανουάριο. Από την αρχή του επόμενου χρόνου θα ανασταλεί και η καταβολή της σύνταξης όσων συνταξιούχων δεν προσέλθουν για να απογραφούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2012.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Δήμητρα Κυριαζή

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 09:20

    Είδηση: 25403


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 November 2012 - 9:49:51 UTC