Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας με διαδικασίες «εξπρές»
  • [02] Κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος-Δεν ανησυχεί η Αθήνα για την δόση
  • [03] Κραδασμοί και προσπάθειες ανασύνταξης στο ΠΑΣΟΚ

    [01] Πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας με διαδικασίες «εξπρές»

    Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο δημόσιο καθώς σε δέκα ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των περίπου 1200 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, σε 800 υπολογίζονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία.

    Διαδικασίες εξπρές για το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας που θα περιλαμβάνει 1200 περίπου υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνισμό.

    Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα του 2005, ενώ δεν κινδυνεύουν όσοι είχαν προσληφθεί πριν τη σύσταση του ΑΣΕΠ.

    Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι όσοι καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια καθώς τίθενται και ποσοτικοί περιορισμοί.

    Προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, εξαιρούνται οι υπηρεσίες στις οποίες οι εν λόγω υπάλληλοι είναι λιγότεροι από 10, σε όσες είναι περισσότεροι από το 1/4 των διοικητικών και σε όσες είναι περισσότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού.

    Εξαιρείται επίσης το προσωπικό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, του ΟΑΕΔ, των νοσοκομείων και της γενικής γραμματείας Πολιτισμού.

    Όσοι τεθούν υπό διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους, μέχρι την μετακίνηση τους σε άλλη υπηρεσία.

    Το δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και μετακίνησης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών.

    Θα μετακινούνται και οι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

    Σε περίπτωση που αρνηθούν:

    - Οι μόνιμοι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα υποβιβάζονται

    - Οι υπό διαθεσιμότητα και οι αορίστου χρόνου θα απολύονται

    Παράλληλα αυστηροποιούνται οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα για τους επίορκους.

    Σε αυτοδίκαιη αργία, θα τίθενται εκτός από όσους έχουν στερηθεί την ελευθερία τους και οι υπάλληλοι, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και όσοι έχουν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά για βαριά παραπτώματα, όπως η αδικαιολόγητη αποχή

    Το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης εκτιμά ότι ο αριθμός όσων τεθούν άμεσα σε αργία θα προσεγγίζει τους 800.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 22:53

    Είδηση: 25141

    [02] Κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος-Δεν ανησυχεί η Αθήνα για την δόση

    Μεταξύ σφύρας και άκμονος - Ε.Ε. και ΔΝΤ κινείται η Ελλάδα για την εκταμίευση της δόσης, με την Αθήνα να εμφανίζεται καθησυχαστική καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει αυτά που όφειλε και η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των εταίρων μας..

    Την Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση, ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.

    Κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group, που προετοιμάζει την ατζέντα για το Eurogroup της Δευτέρας, ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε πως η δόση θα δοθεί ολόκληρη και πιθανότατα να είναι πάνω από 31,5δις. Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι η καθυστέρηση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ευρώπη.

    «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής του Euroworking Group κ. Βάισερ.

    Στο κλίμα που δημιουργείται απο την διαφωνία Ε.Ε. και ΔΝΤ για το χρέος εντάσσει η Αθήνα και τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

    «Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα με την Ελλάδα. Δεν βλέπω πως μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις με την Ελλάδα και για την Ελλάδα την άλλη εβδομάδα», τόνισε ο Βόλφγκαντ Σόιμπλε.

    «Κοιτάξτε. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των πιστωτών μας, αλλά εδώ δεν είναι κάτι που ζητάνε από εμάς. Εμείς προσπαθούμε να συμμετάσχουμε δημιουργικά στη συζήτηση αυτή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», τόνισε σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ πάντως, απέδωσε εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για το πολιτικό θάρρος της, όπως ανέφερε, να ψηφίσει τα μέτρα.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολύ εντυπωσιακά βήματα. Ενέκρινε ένα περιεκτικό πακέτο μέτρων. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και την εμπιστοσύνη», τόνισε ο Στεφεν Ζαϊμπερτ.

    «Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμη πιο εντατικά ώστε να βγούμε το ταχύτερο δυνατό από την κρίση. Και θα το πετύχουμε με νεότητα, σχέδιο, αισιοδοξία και σκληρή δουλειά. Οι εταίροι από την πλευρά τους έχουν το λόγο. Μακριά από μαξιμαλιστικές, μη ρεαλιστικές απαιτήσεις», υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Την ψήφιση των μέτρων χαιρέτησε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κάνοντας λόγο για σημαντικό βήμα.

    Αναφορικά με το ομόλογο που λήγει στις 16 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ήδη ότι προχωρά σε δημοπρασία έντοκων γραμματίων για την Τρίτη με στόχο την άντληση συνολικά 5 δις. ευρώ.

    Όπως διαρρέεται από ευρωπαίους αξιωματούχους στο Reuters, για να δοθεί λύση για την Ελλάδα χρειάζεται ένας δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης, δήλωση που δείχνει ότι ενδεχομένως να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 19 Νοεμβρίου πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 και 23 του μήνα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 22:51

    Είδηση: 25139

    [03] Κραδασμοί και προσπάθειες ανασύνταξης στο ΠΑΣΟΚ

    Στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν τις αναλύσεις τους στον απόηχο της ταραχώδους ψηφοφορίας της Τετάρτης. Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ, παρά τα τραύματα και τα προβλήματά του, είναι αυτό που κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση και επιτρέπει στη χώρα να παραμείνει μέσα στη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη δόση, την επιμήκυνση και τη βιωσιμότητα του χρέους, επισημαίνοντας ότι το σημαντικό για τη χώρα είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Δευτέρας με τους καλυτέρους και πιο αξιόπιστους όρους.

    Όσον αφορά στη διαγραφή των έξι βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημειώνουν πως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», καθώς η ύπαρξη δύο γραμμών δεν μπορούσε να συνεχιστεί

    Κάνουν λόγο για ξεχωριστές περιπτώσεις με διαφορετικά κίνητρα, σημειώνοντας πως στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας για τους κ. κ. Παραστρατίδη και Κουτσούκο.

    Αρνούνται να σχολιάσουν περισσότερο την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη, θεωρώντας στρατηγική φενάκη την επιδίωξη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Θέτουν ωστόσο ως επιτακτική την ανάγκη για πιο ουσιαστική συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    Τέλος, στηλιτεύουν τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου να ζητήσει τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από την οποία, όπως λένε, απουσιάζει επί τέσσερις μήνες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 21:49

    Είδηση: 25087


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 November 2012 - 21:49:39 UTC