Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ουσιαστική πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα» βλέπει η ΕΕ
  • [02] Αλλαγές στα εργασιακά -Αναζητείται η «χρυσή» τομή

    [01] «Ουσιαστική πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα» βλέπει η ΕΕ

    Ουσιαστική πρόοδο διαπιστώνει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σίμον Ο' Κόνορ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

    Εν τω μεταξύ, στο χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από μία ενδεχόμενη παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου.

    Διαλλακτικότερος εμφανίζεται ο Σόιμπλε να δηλώνει ότι η Γερμανία ίσως δείξει περισσότερη ευελιξία στην επίτευξη των στόχων εάν υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες που δεν μπορεί να ελέγξει η Ελλάδα.

    Από την πλευρά του το ΔΝΤ κάνει λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία.

    Κατά της επαναφοράς χρέους από την Ελλάδα με χρήματα των Ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης τάσσεται ο Τσάρλς Νταλάρα.

    Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των Financial times αναφέρει ότι η Γερμανία ζητά να προσκληθούν στην Ελλάδα ξένοι ειδικοί για να βοηθήσουν στα θέματα της είσπραξης φόρων, της καταπολέμησης της διαφθοράς και στις ιδιωτικοποιήσεις, ως αντάλλαγμα για να δοθεί στη χώρα μας παράταση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, NET FM

    Ρεπορτάζ: : Ραλλού Αλεξοπούλου

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 23:40

    Είδηση: 24700

    [02] Αλλαγές στα εργασιακά -Αναζητείται η «χρυσή» τομή

    Στο καυτό μέτωπο των εργασιακών, στο προσκήνιο έρχεται ξανά και ο κατώτατος μισθός. Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε την Πέμπτη τους κοινωνικούς εταίρους να βρουν λύση στο τραπέζι του διαλόγου - κόντρα, όμως, ξέσπασε ανάμεσα σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ για την πρόταση των βιομηχάνων να αφαιρεθούν τα επιδόματα από τους μισθούς.

    Στο επίκεντρο περνούν η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος μηχανισμός για τον κατώτατο μισθό. Δεν αποδομείται η Εθνική Σύμβαση επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να βελτιώσουν τις αμοιβές στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου. «Εναπόκειται στους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους, να εξασφαλίσουν για τα μέλη τους όρους εργασίας ανώτερους από τα ελάχιστα νομοθετημένα όρια που θα θέτει κάθε φορά ο νέος μηχανισμός προσδιορισμού του κατώτατου μισθού», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

    Τα όσα θα συμφωνούν από εδώ και στο εξής οι κοινωνικοί εταίροι θα δεσμεύουν μόνο τα μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.

    «Αν επιμένετε στη ρύθμιση να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυτό θα οδηγήσει στη διάλυση των εργοδοτικών οργανώσεων», δήλωσε από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    «Εμείς δεν υιοθετούμε ότι έγιναν επιτυχημένες διαπραγματεύσεις. Από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις, δεν έχει μείνει τίποτα όριο τα δύο χρόνια του μνημονίου», δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, στη διαμόρφωση του μηχανισμού προσδιορισμού του κατώτατου μισθού θα συμβάλλουν η Τράπεζα της Ελλάδας, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ ο κατώτατος μισθός θα περνά και από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Εν τω μεταξύ, μέτωπο με τον ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση άνοιξε η ΓΣΕΕ. «Ο στόχος του κ. Δασκαλόπουλου συμπλέει με το στόχο και τις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν», απαντά η ΓΣΕΕ στις δηλώσεις του Δημήτρη Δασκαλόπουλου για έναν βασικό μισθό χωρίς επιδόματα.

    Ανακοίνωση-απάντηση του ΣΕΒ στη ΓΣΕΕ

    Ο ΣΕΒ με αφορμή τις επισημάνσεις που έκανε η Συνομοσπονδία για τα εργασιακά, εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Εάν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ έκαναν τον κόπο να επισκεφτούν τις σύγχρονες, οργανωμένες επιχειρήσεις που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ, θα διαπίστωναν με πόσο καλές συνθήκες, αμοιβές και παροχές, που υπερβαίνουν τους νόμους και τη συλλογική σύμβαση, δουλεύουν οι εργαζόμενοί μας. Θα καταλάβαιναν τότε γιατί ο ΣΕΒ είναι σταθερά αντίθετος στη λογική των βεβιασμένων αλλαγών των εργασιακών σχέσεων που διέπει την τρόικα», αναφέρει ο Σύνδεσμος και προσθέτει:

    «Αντίθετα, οι ''κόκκινες γραμμές'' και οι δήθεν ανένδοτοι οδήγησαν τον κοινωνικό διάλογο σε αδιέξοδο και άνοιξαν το δρόμο στις απαιτήσεις της τρόικα»

    H ΓΣΕΕ για μια ακόμη φορά κάλεσε τον ΣΕΒ να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Σχετική είδηση: ΓΣΕΕ: Επίθεση στο ΣΕΒ για ευθυγράμμιση με την τρόικα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 22:07

    Είδηση: 24694


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 October 2012 - 20:49:29 UTC