Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αντιδράσεις και τα σχόλια των κομμάτων για τις κρίσιμες εξελίξεις
  • [02] Ολοκληρώθηκε το πακέτο - Συνέχεια για εργασιακά - Επαφές πρωθυπουργού

    [01] Οι αντιδράσεις και τα σχόλια των κομμάτων για τις κρίσιμες εξελίξεις

    Ως κεντρική και υπέρτατη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος χαρακτηρίζεται η διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη και η οριστική απαλλαγή της χώρας μας από τους κινδύνους και τις απειλές εξόδου, όπως αναφέρεται σε κείμενο της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα, κύκλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνιζαν ότι έχουν πλήρη ενημέρωση πως η διαπραγματευση συνεχίζεται και πρόσθεσαν ότι τις τελικες αποφασεις θα τις λάβει το ελληνικο κοινοβουλιο.

    Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ενότητα, αποφασιστικότητα και από μια πολιτική ηγεσία, που να εμπνεύσει το συλλογικό όραμα και όχι από φοβισμένες ηγεσίες, που δεν είναι αντάξιες των περιστάσεων, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Βολές κατά των κυβερνητικών εταίρων για το γερμανικό non-paper για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζοντας ότι ο μόνος εναλλακτικός δρόμος για την χώρα βρίσκεται έξω από το μνημόνιο.

    Η απαίτηση των τοκογλύφων για δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας σε κλειστό λογαριασμό αποδεικνύει ότι η Ελλάς είναι μία πλούσια χώρα, που δυστυχώς κυβερνάται από ανδρείκελα και υπηρέτες ξένων συμφερόντων, αναφερει για το ίδιο θέμα η Χρυσή Αυγή.

    Στρατηγικά δεν υπάρχουν διαφορές μεγάλες και αγεφύρωτες, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα προσθέτοντας ότι είναι λίγα τα περιθώρια ελιγμών για όλα εκείνα τα κόμματα που θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος.

    Για περίσσιο θράσος κατηγορεί τον πρόεδρο των Ελλήνων Βιομηχάνων, το ΚΚΕ τονίζοντας ότι ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν τα βάρβαρα μνημόνια, τώρα ζητούν και τα ρέστα απαιτώντας ελληνικό μνημόνιο.

    Οι μεταρρυθμίσεις είναι η μόνη εθνική λύση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, που δήλωσε ότι παρακολουθεί με ανησυχία να γίνονται, τα εργασιακά θέματα, διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι, στο πίνκ-πονγκ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Ο κ. Δασκαλόπουλος σημειώνει ότι πρέπει να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας και να γράψουμε εμείς ένα νέο μνημόνιο στα ελληνικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 21:58

    Είδηση: 24575

    [02] Ολοκληρώθηκε το πακέτο - Συνέχεια για εργασιακά - Επαφές πρωθυπουργού

    Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το πακέτο των μέτρων και την υπαναχώρηση της τρόικας σε δύο βασικά ζητήματα στα εργασιακά ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς συνεχίζονται οι πολιτικές διαβουλεύσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο μετά τις ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων στο θέμα αυτό.

    Σε ένα νομοσχέδιο προαπαιτούμενα, δημοσιονομικά και εργασιακά

    Οπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός το πακέτο έχει κλείσει και θα ενημερωθεί σχετικά γι' αυτό αύριο το Euroworking Group. Αν όμως δεν παρουσιαστεί το πακέτο αύριο στο Euro Working Group «χάνουμε τις προθεσμίες, γι αυτό πρέπει να κλείσουν όλα σήμερα, απομένουν ακόμα κάποιες μικρές λεπτομέρειες στο πακέτο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους. Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε οτι οι προαπαιτούμενες δράσεις, τα εργασιακά, τα διαρθρωτικά μέτρα και τα δημοσιονομικά θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο, ενώ το δεύτερο νομοσχέδιο που θα είναι ο προϋπολογισμός θα εγγράφει τα κονδύλια που θα προβλεφθουν από τα δημοσιονομικά.

    Τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης.

    Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις απόλυσης, ο κ. Στουρνάρας είπε νωρίτερα ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχτηκαν να φτάνουν τα 2.000 ευρώ, από 1.800 που ήταν η αρχική πρόταση, ενώ η προειδοποίηση θα γίνεται τέσσερις μήνες πριν, αντί για τρεις.

    Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την έναρξη της διαδικασίας για την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν το αποδέχονταν οι εταίροι μας, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα 18,5 δισ. και τα 9 δισ. θα έπρεπε να είναι περικοπές μισθών και συντάξεων.

    Συνεχείς συσκέψεις έχει, εν τω μεταξύ, από το πρωί ο πρωθυπουργός με υπουργούς, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με ευρωπαίους ηγέτες και με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για όλα τα θέματα.

    Σχετικές ειδήσεις: Πυρετώδεις διεργασίες Σαμαρά - Στουρνάρα ενόψει του Euroworking Group

    Στουρνάρας: Χωρίς επιμήκυνση, μεγαλύτερες οι περικοπές - Αυτοκτονία η μονομερής σεισάχθεια

    Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει - Δεν βλέπω το λόγο για νέα σύσκεψη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 21:59

    Είδηση: 24574


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 October 2012 - 20:50:08 UTC