Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η σκληρή διαπραγμάτευση με αντιδράσεις για τα εργασιακά
  • [02] Βενιζέλος: Είναι λάθος η εμμονή της τρόικας για τα εργασιακά
  • [03] Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσω τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά

    [01] Συνεχίζεται η σκληρή διαπραγμάτευση με αντιδράσεις για τα εργασιακά

    Μετά από μία τρίωρη σύσκεψη στη Βουλή και ενώ είχε προηγηθεί η ανοιχτή ρήξη στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για την πορεία των διαβουλεύσεων, σε μια κρίσιμη καμπή και ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την τρόικα ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Τις υπερβολικές αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά, αποδοκίμασαν με δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη.

    Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως. Σχετικά με τα εργασιακά, για τα οποία η τρόικα ήγειρε νέες αξιώσεις ο κ. Βενιζέλος απέρριψε όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Οτιδήποτε άλλο, τόνισε, δεν βοηθά ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Την απόλυτη διαφωνία του στις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Η ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακά είπε ο κ .Κουβέλης σημειώνοντας ότι το κλιμάκιο θα πρέπει να καταλάβει ότι υπερβαίνουν οι αξιώσεις της τις αντοχές της κοινωνίας. Αν γίνουν δεκτά όσα προτείνονται θα οδηγήσουν με μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

    Δηλώσεις Π. Τόμσεν

    Σε δηλώσεις του, μετά τις απογευματινές συναντήσεις της Τρίτης, της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πωλ Τόμσεν, δήλωσε πως: «Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα, πολιτικής και σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Για τα λίγα που απομένουν θα καταλήξουμε σύντομα». Σε αυτή τη δήλωση προέβη, κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    «Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε και σήμερα άλλη μία θεατρική παράσταση σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας κυβέρνηση και τρόικα για κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους.

    Για δήθεν στάση αντίστασης και αντίδρασης κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «ο Ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο» σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.

    Σε γενικό συναγερμό για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας ώστε να ματαιωθούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ, κάλεσε τους πολίτες το ΚΚΕ.

    «Δικαιώθηκε η άρνηση του κόμματος να μην ψηφίσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο», τονίζει το ΛΑΟΣ.

    «Στο ίδιο έργο θεατές με την τρόικα μαέστρο της εγχώριας «ορχήστρας των χρωμάτων», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Βενιζέλος: Είναι λάθος η εμμονή της τρόικας για τα εργασιακά

    Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσω τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά

    ΣΥΡΙΖΑ: Θεατρική παράσταση η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

    Αν. Έλληνες: Οι κυβερνητικοί εταίροι αναπτύσσουν δήθεν αντίσταση

    ΚΚΕ: «Να ματαιωθούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης- ΕΕ»

    Οικολόγοι Πράσινοι: H συγκυβέρνηση εμπαίζει την αντοχή των πολιτών

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:33

    Είδηση: 24041

    [02] Βενιζέλος: Είναι λάθος η εμμονή της τρόικας για τα εργασιακά

    Αντίθετος με τις αξιώσεις για τα εργασιακά δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν ωφελούν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα και σημείωσε ότι είναι λάθος η εμμονή της τρόικας στο ζήτημα αυτό, καθώς στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής, να παρουσιάσει πολιτικά το πραγματικό εθνικό κ κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας και χαρακτήρισε σκόπιμη την καθυστέρηση των συζητήσεων από την τρόικα, που δεν ωφελεί.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο και πρέπει να βγάλει την χώρα από την κρίση με δίκαιο τρόπο ώστε να πείσει την κοινωνία και τις αγορές για την επιτυχία του.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον σκληρό πυρήνα των κρατών της ευρωζώνης και άλλους παράγοντες ότι παίζουν με τη φωτιά σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, αλλά και για την επιβίωση της ίδιας της ευρωζώνης, αλλά και την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως.

    Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

    «Ο σκληρός πυρήνας κρατών και άλλων παραγόντων που διοικεί την Ευρωζώνη, παίζει δυστυχώς με τη φωτιά, με τη φωτιά και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη συνολικά.

    Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή να παρουσιάσει πολιτικά το πραγματικό, εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας. Να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

    Η καθυστέρηση των συζητήσεων με την Τρόικα, η οποία είναι προφανώς σκόπιμη από την δική τους πλευρά, δεν ωφελεί την Ελλάδα, ούτε την Ευρωζώνη. Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν, όχι όμως όπως-όπως και όσο-όσο.

    Δε θέλω να θυμίσω σήμερα ποια ήταν η δική μας πρόταση για τη στρατηγική που έπρεπε ν' ακολουθηθεί και για τη διαπραγμάτευση η οποία έπρεπε να ξεκινήσει από το γενικό πλαίσιο για να καταλήξει στα μέτρα και όχι αντίστροφα.

    Στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή, αλλά θέλουμε να αποδώσει. Το πακέτο που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο. Πρέπει να είναι εσωτερικά δίκαιο. Τα μέτρα είναι βαριά, αλλά πρέπει στο εσωτερικό τους να μην είναι οριζόντια, να καταλαβαίνει ο πολίτης ότι υπάρχει το στοιχείο της δικαιοσύνης.

    Πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση, αλλιώς οι αγορές δεν θα πειστούν. Πρέπει να πειστεί και να κινητοποιηθεί τόσο η ελληνική κοινωνία, όσο και η διεθνής αγορά. Και βεβαίως πρέπει το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων να συνοδεύεται από ουσιαστικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα άμεσης εφαρμογής.

    Για τα εργασιακά θέματα μίλησα χθες αναλυτικά και τοποθετήθηκα με πολύ καθαρό τρόπο. Το σημείο στο οποίο φθάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το ακραίο σημείο. Άλλες παρεμβάσεις στα εργατικά δικαιώματα δε βοηθούν ούτε την παραγωγή, ούτε την ανταγωνιστικότητα, ούτε την απασχόληση. Αλλού πρέπει να ψάξουμε τώρα. Είναι λάθος η εμμονή στο ζήτημα αυτό και το έχουμε αποδείξει με αριθμούς και στοιχεία.

    Το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και πάλι με απολύτως υπεύθυνο τρόπο. Ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής.

    Αυτό αγωνιζόμαστε να κάνουμε και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί οι Έλληνες μέσα σε μια Ευρώπη στρατηγικά αμήχανη και σε έναν κόσμο που δεν έχει ηρεμήσει και που παρακολουθεί πολύ προσεκτικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 21:09

    Είδηση: 24033

    [03] Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσω τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά

    Κατηγορηματικά αντίθετος δήλωσε στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τις αξιώσεις της τρόικας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο και τροφοδοτούν την ανεργία την ύφεση.

    Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την θέση του για συνολική πολιτική διαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, της επιμήκυνσης και της θέσπισης της ρήτρας που θα δίνει την δυνατότητα να αποσύρονται μέτρα όταν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι.

    Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης θέσπισης αναπτυξιακών μέτρων και επέμεινε ότι δεν συμφωνεί με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

    Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη

    «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται. Η τρόικα δυστυχώς προβάλλει αξιώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με όλα εκείνα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σε σχέση με τα 11,5 δις ευρώ.

    Βεβαίως πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή το να αξιώνει η τρόικα να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή να θέλει το διαμελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και όσων έχουν απομείνει.

    Η ΔΗΜΑΡ κατηγορηματικά αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα που έχουν σχέση με αυτά τα οποία αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

    Οι αξιώσεις της τρόικα στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας. Οι αξιώσεις της τρόικα, στο βαθμό που θα γίνονταν αποδεκτές-αλλά δεν γίνονται από εμένα αποδεκτές-ισοδυναμούν με τροφοδότηση και περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας.

    Όλα τα άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που αφορούν στο κράτος, βεβαίως πρέπει να γίνουν. Αλλά πρέπει να καταλάβει η τρόικα ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο. Υπερβαίνουν τις αντοχές αυτής της κοινωνίας.

    Υπερβαίνουν εκείνες τις ρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υπάρξουν, αναφορικά και με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ.

    Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι όλο το πακέτο των μέτρων δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα. Πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το οποίο έχει σχέση και με την ανάγκη ύπαρξης της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής. Και αναμφισβήτητα με τη δυνατότητα της χώρας να αποσύρει μέτρα, στο βαθμό που θα υπάρχουν έσοδα του ελληνικού Δημοσίου. Και βεβαίως είναι σε εκκρεμότητα και αποτελεί κι αυτό στοιχείο του γενικότερου περιγράμματος, μέσα στο οποίο εντάσσονται αναμφισβήτητα τα μέτρα για την εκταμίευση των 31, 5 δις. Ευρώ. Είναι εκείνα που έχουν σχέση με την ανάγκη εκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας. Με αυτές τις θέσεις προσήλθα σήμερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ,διεκδικώντας, ταυτόχρονα, εκείνο που αφορά στη δική μας δυνατότητα να κατανείμουμε τα μέτρα, όχι με οριζόντιο τρόπο, αλλά με έναν τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις αναγκαίες κλίμακες. Η κατανομή αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 21:08

    Είδηση: 24031


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 October 2012 - 8:49:31 UTC