Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Αναρρώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος από τον εγκέφαλο. Βγαίνει σήμερα από την εντατική.

    -Νεκρός στο κατάστρωμα του πλοίου «Έλυρος», που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, βρέθηκε το πρωί ένας άνδρας ηλικίας περίπου 55 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας πιθανότατα Έλληνας, αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα.

    -Στον αέρα βρίσκεται η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μετά την άρνηση των πρατηριούχων να αρχίσουν την διανομή, επιμένοντας να μην εξισωθεί φορολογικά με το πετρέλαιο κίνησης, ενώ μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    -Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο υπόγειο πάρκινγκ στα Άνω Πατήσια. Η πυροσβεστική ερευνά τον χώρο για τυχόν εγκλωβισμένους.

    -Μηχανοκίνητη πορεία θα κάνουν στις 11 οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στη Λεωφόρο Μεσογείων ως τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, όπου θα βρίσκεται η τρόικα.

    - 24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, ενώ τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν και οι δικηγόροι από αύριο έως τις 19 Οκτωβρίου.

    -Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των ρομά στο Ζεφύρι, για την πάταξη της εγκληματικότητας.

    -Νέα ένταση στις σχέσεις Ιαπωνίας-Κίνας για τα νησιά Σενκάκου. Επτά κινεζικά πολεμικά πλοία πλέουν νότια της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    -Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «MEGA JET» Ν.Π. 11720 ότι ενώ το πλοίο έπλεε δυτικά από νήσο Σίφνο εκτελώντας δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα - Πειραιά με 74 επιβάτες, υπέστη βλάβη σε μία εκ των δύο δεξιών κύριων μηχανών και έπλεε με τις δύο αριστερές κύριες μηχανές και μειωμένη ταχύτητα χωρίς να αιτείται συνδρομή. Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στις 23:20 στο λιμάνι του Πειραιά αντί της προγραμματισμένης 19:45, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.

    -Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κισάμου, ότι το Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος «ΤΟΜΠΕ» Ν. ΚΩ 55 το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι, έχει προσκρούσει σε βράχο. Από την Λιμενική Αρχή Κισάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

    -Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ότι 48χρονη έχασε την ισορροπία της, από άγνωστη αιτία και έπεσε σε βραχώδη περιοχή από ύψος περίπου δύο μέτρων εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σάμου. Άμεσα η 48χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

    -Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, μία 31χρονη διότι διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε την παράνομη έξοδο ενός αλλοδαπού κατέχοντας και επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 53χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας / επικαθήμενο), πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μετέφερε δύο αλλοδαπούς, κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου το οποίο αποτελείτο από παλέτες με διάφορα είδη, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με την άμεση συνέργεια 23χρονου αλλοδαπού ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί έχοντας στην κατοχή τους επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργεια 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23960


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 October 2012 - 8:49:36 UTC