Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαρήγα: Ο λαός να βγει στους δρόμους, να μπλοκάρει τα μέτρα
  • [02] Κ. Μουσουρούλης: «Περισσότερο εγκληματική η παραγωγή μαύρου χρήματος»
  • [03] Σαμαράς: Δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι
  • [04] Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη ΝΕΤ
  • [05] Χ. Ζώης: «Ήδη το κύρος των ενόπλων δυνάμεων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα»
  • [06] Α. Κακλαμάνης: Θα το σκεφτώ πολύ αν θα ψηφίσω τα μέτρα
  • [07] Λ. Κατσέλη, Ν. Χριστοδουλάκης, Κ. Μίχαλος για τα επεισόδια στο υπ. Άμυνας
  • [08] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω ποδηλατικού αγώνα
  • [09] Κλειστό τμήμα της σήραγγας Αρτεμισίου από τις 8/10

    [01] Α. Παπαρήγα: Ο λαός να βγει στους δρόμους, να μπλοκάρει τα μέτρα

    Το πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντος, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στο Πεντάγωνο και πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή. Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτός ο κλάδος θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στήριξης, διότι, όπως επισήμανε, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και άλλων κλάδων. Ερωτηθείσα για τις λίστες παράνομου πλουτισμού, υποστήριξε ότι αυτή η ιστορία θα αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος. Αναφερόμενη στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για ένα ναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ιδεολογικά είναι πολύ κοντά στον εθνικοσοσιαλισμό και χρησιμοποιείται για να περάσει η λογική των δύο άκρων και για να τσακιστεί το κίνημα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Το σχετικά πρωτοφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντος και με αποφάσεις που εκφράζουν πλήρη ευθύνη κυβερνήσεων. Τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά υφίστανται προβλήματα και προ κρίσης, είναι συνέπεια και των κατευθύνσεων της ΕΕ που επιβάλλει την μείωση του κλάδου της ναυπηγοεπισκευαστικής στην Ελλάδα, επιλογές εφοπλιστών, προσανατολισμοί στα εξοπλιστικά προγράμματα και σε παραγγελίες στο εξωτερικό. Είναι ένας κλάδος που βρίσκεται σε κρίση εδώ πολλά χρόνια και τώρα έχουμε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κανονικά έπρεπε να δεχθούν την αντιπροσωπεία, δεν λέω να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι, έγινε καμία συνάντηση»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πήγε η αντιπροσωπεία των εργαζομένων και τους αρνήθηκαν τη συνάντηση, που είχε ήδη προγραμματιστεί από την προηγούμενη μέρα»;

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Όταν κρατάς κλειστές τις πόρτες για κάποιο λόγο, σημαίνει ότι δεν επιθυμείς τη συνάντηση ή θέλεις να βάλεις τους δικούς σου όρους. Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά η οργή και η αγανάκτηση περισσεύει. Οι χώροι αυτοί των ναυπηγείων ήταν και χώροι όπου ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ήταν κυρίαρχος και οι εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτες για την ιδιωτικοποίηση. Καταλαβαίνετε ότι η οργή αυτών είναι πολύ πιο μεγάλη από το συναίσθημα της οργής που μπορεί να έχουμε εμείς οι κομμουνιστές που ξέραμε την προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων. Και μιλάμε για έναν ολόκληρο κλάδο που έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στήριξης, γιατί αυτός ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και άλλων κλάδων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεδομένου κατά την εκτίμησή σας ότι υπήρχε ραντεβού και μάλλον δεν βρέθηκε κανείς στην είσοδο για να τους υποδεχθεί, ότι όλες οι συζητήσεις που έγιναν κατά καιρούς δεν οδήγησαν πουθενά, καλώς είδαμε χθες τα όσα είδαμε στο υπουργείο Άμυνας»;

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Όταν οι εργαζόμενοι φτάνουν σε ένα σημείο απόγνωσης τι μπορούν να κάνουν; Τι να σας πω; Τουλάχιστον δεν έχω στοιχεία για να μιλήσω, ότι είχαν αποφασίσει είτε γίνει, είτε όχι το ραντεβού να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Άμυνας. Άλλο, μπορούσε να είχε γίνει το ραντεβού και μετά κάτω από μια οργή να υπάρχει μια πιο μεγάλη διαμαρτυρία. Από τη στιγμή που είχαν ένα ραντεβού θα το έκαναν, θα έπαιρναν την απάντηση, δεν θα τους ικανοποιούσε και τότε δικαιολογημένα θα υπήρχε οργή. Όμως οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν, αύριο η ανεργία θα γίνει πολύ μεγαλύτερη».

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Δεν μπορεί να υπάρξει όριο στη λιτότητα, στη φτώχεια στην ανεργία. Από κει θα ξεκινήσουμε. Γιατί κανένας δεν είναι τρελός να απεργεί, έτσι γιατί του κατέβηκε. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια νέα καταιγίδα μέτρων, κι εμείς θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους να τα μπλοκάρει, να μην περάσουν. Μιλάμε για μαζική πολιτική δράση. Εάν στο μνημόνιο το πρώτο κατέβαιναν 10 εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους, έξω από τη Βουλή υπήρχαν 2-3 εκατομμύρια άνθρωποι, βούλιαζε η Αθήνα, και δε λέω από κει και πέρα ούτε να μπούνε στη Βουλή, ούτε να καεί η Βουλή, και όλα αυτά, τα οποία λέγονται. Ήταν εύκολο να ψηφιστούν; Η κυβέρνηση σου λέει το εξής πράγμα «θα κατέβουν 100-200 χιλιάδες, θα κουραστούν. Θα περάσουν τα μέτρα, θα απογοητευτούν και θα κουραστούν». Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια πίεσης και παρέμβασης. Να ανατρέψει αυτή την πολιτική δεν είναι εύκολο με ένα συλλαλητήριο, αλλά με μια κλιμακωμένη δράση να βάλει εμπόδιο σε αυτή την πολιτική. Οι εκλογές πριν τρεις μήνες εξέφρασαν τον απαιτούμενο ριζοσπαστισμό; Δεν είναι μόνο η ημέρα της ψήφου. Ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι μακριά από τη συνδικαλιστική δράση. Άρα, εμείς μιλάμε για ουσιαστική μαζική πολιτική δράση, που έχει να κάνει και με τις μορφές πάλης, με τη μαζικότητα και την κατεύθυνση. Γιατί είσαι σαν την αγελάδα που κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα. Γεμίζεις την καρδάρα με αγανάκτηση και στην κρίσιμη στιγμή τη χύνεις ή πέφτεις στην παγίδα της προβοκάτσιας».

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΕΣ

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μίζες, και τα λοιπά, υπάρχουν. Και δεν πρόκειται, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν στοιχεία, να πούμε ότι δεν υπάρχει το φαινόμενο. Όμως, όλη αυτή η ιστορία, είτε συνέπεσε τυχαία, είτε είναι στο σύνολό της αληθινή, θα αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή, καταλαβαίνουν, και στην Ελλάδα και έξω, ότι πρέπει να υπάρξει μια αναδόμηση του πολιτικού συστήματος για να ξεγελάσει τον κόσμο. Να υπάρχει μια μεταβατική λύση, ενδεχομένως, όχι μόνιμη, και πιστεύουμε ότι θα αξιοποιηθεί και σε αυτή την περίπτωση, κάποιους μπορεί να τους χώσουν και στη φυλακή, κάτι χαμένα χαρτιά, κάποιους θα τους σπιλώσουν, για να βγουν τα καθαρά χέρια, οι καθαροί, αδοκίμαστοι πολιτικοί. Εμείς λέμε στο λαό ότι δεν πρέπει να πέσει σε αυτή τη λούμπα. Το σχέδιο αυτό δεν λέω ότι όλο εκφράζει μια συνωμοσία. Μπορεί ορισμένα πράγματα να βγαίνουν στην επιφάνεια και τυχαία, αλλά αξιοποιούνται. Αλλά σίγουρα υπάρχει σχεδιασμός ανασύνταξης του πολιτικού σκηνικού. Κάποια κόμματα δεν τραβάνε, ενώ υπηρέτησαν το σύστημα πολύ καλά, πχ ΠΑΣΟΚ. Στη θέση του ΠΑΣΟΚ κάτι πρέπει να υπάρξει, και ενδεχομένως κάτι πρέπει να υπάρξει και στο χώρο της κεντροδεξιάς. Προς το παρόν, το πολύ κουτσό άλογο είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ, η οποία επίσης προβλήθηκε, κι αυτή θα εισπράξει το τίμημα της πολιτικής της. Στοιχείο της αναδόμησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα. Δεν είναι συνωμοσία αυτή. Ό,τι χαρτιά έχει αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας και στην Ευρώπη θα τα χρησιμοποιήσει».

    ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Προς το παρόν, η Χρυσή Αυγή εκλογικά δεν συμφέρει τα συντηρητικά κόμματα. Αξιοποιείται, όμως, για να περνάει η θεωρία των δύο άκρων. Δεν ξέρω αν αργότερα υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι η Χρυσή Αυγή, ενώ κόβει στην κεντροδεξιά, θα κόψει ενδεχομένως ψήφους, κι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Θα σας το πω καθαρά, εργατικά λαϊκά στρώματα και νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ιδεολογικά είναι πολύ κοντά στον εθνικοσοσιαλισμό, χρησιμοποιείται για να περάσει η λογική των δύο άκρων και για να τσακιστεί το κίνημα. Τώρα, αν αύριο κληθεί να δώσει κι άλλες υπηρεσίες, δεν μπορώ να το πω».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 16:44

    Είδηση: 23165

    [02] Κ. Μουσουρούλης: «Περισσότερο εγκληματική η παραγωγή μαύρου χρήματος»

    Είναι εξοργιστικό να δίνεται πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους ενέργειες, που μας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα διεθνώς, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στο Πεντάγωνο. «Αυτό το ζήτημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε χωρίς μισόλογα, να αποδεχτούμε τη ζημιά που έχει γίνει, να αποδεχτούμε τους λάθος χειρισμούς που έχουμε κάνει σαν χώρα όλα αυτά τα χρόνια, και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες πολιτικές του Υπουργείου εστιάζονται στο πώς θα ενισχυθεί και θα τονωθεί η ανάπτυξη με συγκεκριμένες ενέργειες. Επιπλέον, υπογράμμισε ως προτεραιότητα το να χτυπηθεί στη ρίζα η παραγωγή του μαύρου χρήματος και υποστήριξε ότι η προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα όρια της διαμαρτυρίας, και της δημοκρατίας συναφώς, όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση είναι δυσδιάκριτα».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Νομίζω ότι δεν είναι δυσδιάκριτα. Είναι απολύτως ευδιάκριτα. Δυσδιάκριτα είναι μόνο για όσους δεν έχουν συναίσθηση τι θα πει ατομική ελευθερία και τι θα πει ατομική ευθύνη. Όσοι συγχέουν τα δύο αυτά θέματα, τις δύο βασικές αρχές, αυτοί δεν βλέπουν και τα όρια. Ας πούμε ότι είναι αποδεκτό, όχι σε αυτή τη μορφή που είδαμε εχθές. Εκείνο που είναι εξοργιστικό είναι να δίνεται πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους ενέργειες, σε ενέργειες εισβολής στον πυρήνα αυτό, που μας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα διεθνώς. Αυτό είναι εξοργιστικό».

    ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Επειδή υπάρχει και αυτή η συνάντηση του κυρίου Χατζηδάκη με τον κύριο Αλμούνια, υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από ευρωπαϊκής πλευράς και να δώσει, ενδεχομένως, μια λύση στην κατάσταση αυτή»;

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Προσπάθεια μπορεί να γίνει και γίνεται. Δεν ξέρω σε ποιο χρονοδιάγραμμα μπορεί να αποδώσει λύση. Στην ευρωπαϊκή επιτροπή τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όσων αφορά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων, που εμπλέκουν ζητήματα ανταγωνισμού, και ειδικά μιας δραστηριότητας η οποία σε ευρωπαϊκό επίπεδο συρρικνώνεται ευρύτερα. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι εξέλιξη θα έχει. Δεν αφορά μόνο στη Ελλάδα, και στην Ισπανία έχουμε τα ίδια πράγματα. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε χωρίς μισόλογα, να αποδεχτούμε τη ζημιά που έχει γίνει, να αποδεχτούμε τους λάθος χειρισμούς που έχουμε κάνει σαν χώρα όλα αυτά τα χρόνια, και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λύση».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Πρέπει να δούμε και το αναπτυξιακό πλαίσιο, και πάνω σε αυτό εστιάζονται και οι περισσότερες πολιτικές του Υπουργείου μας, πώς θα ενισχύσουμε και θα τονώσουμε την ανάπτυξη όχι με μισόλογα, αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες. Μία από αυτές ήταν και η χθεσινή παρουσίαση που έκανα με τον Υπουργό Παιδείας εδώ στον Πειραιά ενός συνολικού πακέτου για τη ναυτική εκπαίδευση, η οποία είναι πυλώνας ανταγωνιστικότητας. Η ναυτική εκπαίδευση δεν είναι μια δραστηριότητα που δεν έχει οικονομικό αποτέλεσμα, έχει σαφέστατα αναπτυξιακό στόχο. Και πιστεύουμε ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Έχει επενδύσει ο ελληνικός λαός, ο Έλληνας φορολογούμενος, σε αυτές τις υποδομές της ναυτικής εκπαίδευσης και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και να ελαφρύνουμε τον εθνικό προϋπολογισμό από το βάρος της συντήρησής τους».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Όσο εγκληματική είναι η εξαγωγή, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, χρήματος από τη χώρα, τόσο περισσότερο εγκληματική είναι η παραγωγή μαύρου χρήματος. Εκεί είναι το ζήτημα. Τώρα, στην επικαιρότητα βγήκε λόγω της εξαγωγής. Πρώτη προτεραιότητα είναι να χτυπήσουμε στη ρίζα την παραγωγή του μαύρου χρήματος. Είναι μια λίστα, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, νομικές και άλλες, εγώ καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια παράνομη πληροφορία, που όμως τη μετέφερε μια πρώην υπουργός, και τώρα είναι επικεφαλής σε ένα διεθνή οργανισμό, και ως εκ τούτου, η αξιοποίησή της ή η προσπάθεια νομιμοποίησής της ήταν απολύτως δικαιολογημένη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 16:41

    Είδηση: 23156

    [03] Σαμαράς: Δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι

    Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε οτι «την ώρα που δίνεται σε όλα τα μέτωπα μάχη για την αξιοπιστία και τη σωτηρία της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, κάποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Απατώνται όσοι νομίζουν οτι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια τόλμη» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε την αποδοχή από την Άγκελα Μερκελ της πρόσκλησής του να επισκεφθεί την Ελλάδα την Τρίτη ως «πολύ θετική εξέλιξη» τονίζοντας ότι θα υποδεχτούμε την καγκελάριο, όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 16:08

    Είδηση: 23153

    [04] Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη ΝΕΤ

    Για τη βοήθεια σε τρόφιμα, ποσότητας 10.500 τόνων και ύψους 23,3 εκατ. ευρώ, που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε περίπου 750.000 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, επισημαίνοντας ότι τα πέντε βασικά αγαθά που θα διατεθούν είναι ρύζι, μακαρόνια, λάδι, φέτα ΠΟΠ ελληνική και γραβιέρα Κρήτης. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η διανομή και οι τελικοί δικαιούχοι αυτών των τροφίμων αποφασίζονται από τους περίπου 730 συνεργαζόμενους με το Υπουργείο φορείς. Πρόσθεσε, δε, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει αντίστοιχη βοήθεια σε σχολεία της περιφέρειας, διανέμοντας φρουτοσαλάτα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

    Ερωτηθείς για τα δάνεια για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ο υπουργός είπε ότι γίνονται διεργασίες προς την εξεύρεση λύσης, καθώς, όπως ανέφερε, με την πώληση της ΑΤΕ ή ενός τμήματός της ΑΤΕ στην τράπεζα Πειραιώς, το 80% αυτών των δανείων μεταφέρθηκε στην ΑΤΕ- Πειραιώς, ενώ το 20% έμεινε στην παλιά ΑΤΕ.

    Για το θέμα των αποζημιώσεων, ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά «Έχουμε ζητήσει απ' την ΕΕ να μας επιτρέψει να δώσουμε 50% προκαταβολή από τις επιδοτήσεις του 2012. Το ποσό της προκαταβολής είναι 1,1 δισ. ευρώ που θα δοθούν μετά τη 15η Οκτωβρίου και το υπόλοιπο 1,1 δισ. ευρώ θα δοθεί μετά τη 15η Δεκεμβρίου».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 16:34

    Είδηση: 23145

    [05] Χ. Ζώης: «Ήδη το κύρος των ενόπλων δυνάμεων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα»

    Τη λύπη του για τον θάνατο του Λεωνίδα Τζανή, καθώς και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης. «Είχα πολύ θετική άποψη για τον Λεωνίδα Τζανή και για τον πολιτικό και για τον άνθρωπο και ξέρω ότι ήταν σε υπερβολικό βαθμό ευαίσθητος» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τη χθεσινή δήλωσή του ότι ο στρατός έπρεπε να φυλάει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον περίβολο του Υπουργείου, και επισήμανε ότι δεν μπορεί να τίθεται υπό διαπραγμάτευση το κύρος των ενόπλων δυνάμεων. Υποστήριξε, δε, ότι από την ώρα που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι μπήκαν μέσα στο Υπουργείο, ήταν προτιμότερο να τους πουν ''ελάτε να μιλήσουμε'', παρά να γίνει αυτό που έγινε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΖΑΝΗ

    Χ. ΖΩΗΣ: «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός, το κάνει πιο λυπηρό το γεγονός ότι είναι κοντοπατριώτης μου, τον γνώρισα, προσωπικά είχα πολύ θετική άποψη για τον Λεωνίδα Τζανή και για τον πολιτικό και για τον άνθρωπο. Και ξέρω ότι ήταν σε υπερβολικό βαθμό ευαίσθητος. Ήταν από τους ανθρώπους που λέμε ότι τα παίρνουν όλα τοις μετρητοίς. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, λυπάμαι πολύ, δεν έχω παρά να δώσω τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού είναι μια από τις πολλές αυτοκτονίες δυστυχώς που πλέον έχουν σταματήσει να καλύπτονται και ειδησεογραφικά. Ίσως γιατί έχουν γίνει ρουτίνα, ίσως γιατί δεν είναι πια είδηση, λυπάμαι που το λέω χιλιάδες αυτοκτονίες λαμβάνουν χώρα στη χώρα μας».

    ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ξαφνιάστηκα και από τη δήλωσή σας χθες, το ότι ο στρατός έπρεπε να φυλάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

    Χ. ΖΩΗΣ: «Εντός του περιβόλου, βεβαίως. Ξέρετε κάποιο νόμο που να προβλέπει ότι εντός των στρατοπέδων τα προφυλάσσει η ελληνική αστυνομία; Βεβαίως, έξω από την πύλη του στρατοπέδου, το στρατόπεδο φυλάσσεται από την ελληνική αστυνομία. Και είπα ότι και το κύρος των ενόπλων δυνάμεων δεν μπορεί να τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Όταν λοιπόν εισβάλλουν πολίτες σε στρατόπεδα και καλείται η ελληνική αστυνομία για να ρυθμίσει ένα θέμα το οποίο προβλέπεται από κανονισμούς ότι ρυθμίζεται με διαφορετικό τρόπο, αντιλαμβάνεστε ότι ήδη το κύρος των ενόπλων δυνάμεων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».

    Χ. ΖΩΗΣ: «Από την ώρα που σηκώθηκαν τα ρολά και μπούκαραν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι μέσα, ήταν προτιμότερο να ανοίξουν τις πόρτες και να τους πουν ''ελάτε να μιλήσουμε'' παρά αυτό που έγινε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 16:39

    Είδηση: 23144

    [06] Α. Κακλαμάνης: Θα το σκεφτώ πολύ αν θα ψηφίσω τα μέτρα

    Αναφορικά με την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι «είναι προφανές ότι όσοι ασχολήθηκαν με αυτήν στο μυαλό τους ήταν πως θα ξετινάξουν τον Βενιζέλο»

    Σημείωσε μάλιστα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κακώς πήγε στο Mega να παραχωρήσει συνέντευξη και ότι όφειλε να πάει στο δημόσιο μέσο.

    «Θεωρώ τιμή μου που έρχομαι έστω και μια φορά το εξάμηνο εδώ» συμπλήρωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 13:44

    Είδηση: 23125

    [07] Λ. Κατσέλη, Ν. Χριστοδουλάκης, Κ. Μίχαλος για τα επεισόδια στο υπ. Άμυνας

    Για πρωτόγνωρες εικόνες που δημιουργούν ανησυχία σε όλους, έκανε λόγο η Λ. Κατσέλη.

    Υπάρχουν, είπε, ευθύνες από την πλευρά της αστυνομίας και του υπ. Αμυνας.

    Η ίδια χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτο ότι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πήγε κάτω να μιλήσει στους εργαζομένους.

    Πάντως, όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην επίλυση του θέματος συμπλήρωσε.

    Τα επεισόδια που έγιναν χθες σηματοδοτούν μία αλλαγή κοινωνικών συμπεριφορών που κανείς δεν ξέρει πως να ερμηνεύσει και πως θα εξελιχθεί σημείωσε από την πλευρά του ο Ν. Χριστοδουλάκης.

    Η εισβολή μίας ομάδας στο Πεντάγωνο όσο δίκαια αιτήματα και να έχει είναι εξαιρετικά επικίνδυνο βήμα για τη χώρα, το δημοκρατικό πολίτευμα και το μέλλον του τόπου γενικότερα υπογράμμισε.

    Με τα χθεσινά επεισόδια, προειδοποίησε, θα δοθούν ευκαιρίες σε αυτούς που σκέφτονται σκοτεινά.

    Για τα ναυπηγεία παρατήρησε ότι η κατάσταση είναι προβληματική εδώ και πάρα πολλά χρόνια σημειώνοντας ότι ορισμένα ζητήματα θα έπρεπε να έχουν ήδη επιλυθεί, όπως η καταβολή των δεδουλευμένων.

    Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια σημείωσε από την πλευρά του και ο κ. Μίχαλος.

    Διερωτήθηκε μάλιστα αν « επενδυτής που είχε επιλεχθεί τότε, έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, έχει προχωρήσει το πρόγραμμα το επενδυτικό πάνω στο οποίο είχε βασιστεί και η παραχώρηση των ναυπηγείων»

    Ξεκαθάρισε πάντως ότι «κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αντιδράσεις και μάλιστα στο Πεντάγωνο»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 14:40

    Είδηση: 23085

    [08] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω ποδηλατικού αγώνα

    Λόγω διεξαγωγής της ποδηλατικής εκδήλωσης Παλαίμαχων Αθλητών με την επωνυμία «24η Σπαρτακιαδα», το Σάββατο 6.10.2012 και από ώρα 07.30 θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πρώτη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας προς Κόρινθο κατά μήκος της διαδρομής από το Καλλιμάρμαρο (εκκίνηση) - Λ. Όλγας - Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Αγ. Κωνσταντίνου - Πλ. Μεταξουργείου - Αχιλλέως - Λ. Αθηνών - «Χαλυβουργική» - χ/θ 59,800 του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 12:57

    Είδηση: 23117

    [09] Κλειστό τμήμα της σήραγγας Αρτεμισίου από τις 8/10

    Kλειστός για μια εβδομάδα θα παραμείνει ο κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης στην κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού εντός της σήραγγας.

    Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 09.00 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 11.00, θα είναι κλειστός ο κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου προς Αθήνα και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη, από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας στην κατεύθυνση προς Τρίπολη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 13:01

    Είδηση: 23113


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 October 2012 - 16:50:12 UTC