Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: H σχέση Ελλάδας - Κύπρου είναι αδελφική
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Θα επαναφέρουμε τις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν
  • [03] Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει σοβιετική οικονομία λόγω των καρτέλ
  • [04] Γ. Ντόλιος: Έρχεται ένα δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων
  • [05] Δ. Χατζησωκράτης: Με αναδιαρθρώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές θα έχουμε μειώσεις
  • [06] Ο υφ. Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας στη ΝΕΤ- «Υπάρχει φως στο τούνελ»

    [01] Σαμαράς: H σχέση Ελλάδας - Κύπρου είναι αδελφική

    Την αδελφική -όπως τη χαρακτήρισε και ο Αντώνης Σαμαράς- σχέση Ελλάδας και Κύπρου, επιβεβαίωσαν σε κοινές τους δηλώσεις οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών. Ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κατοχής και με την ευκαιρία της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχήθηκε λύτρωση και ευόδωση των εθνικών στόχων. Την ευγνωμοσύνη του προς το Έλληνα Πρωθυπουργό εξέφρασε από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος. Tο λέω με συγκίνηση, η Ελλάδα είναι απόλυτα στο πλευρό μας και μας συμπαραστέκεται και στην επίλυση του κυπριακού και στην προσπάθεια εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της Κύπρου, ανέφερε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση, εξήρε το έργο που επιτελεί η Κύπρος ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε τις κοινές θέσεις που εκφράζονται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων συνόδων κορυφής που έρχονται.

    Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει η Κύπρος για την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου, με παράλληλη ανακήρυξη της ΑΟΖ.

    «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί σε όποιον αμφισβητήσει το δίκαιωμα αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Την ανάγκη βιώσιμης λύσης, η οποία θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα κινείται στη λογική του ενός κράτους, της μίας κυριαρχίας και της μίας ιθαγένειας υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας.

    Σε μια επανενωμένη Κύπρο οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αλλά μόνο να κερδίσουν. με την προϋπόθεση όμως του τερματισμού της κατοχής, είπε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr - ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 14:16

    Είδηση: 22784

    [02] Π. Λαφαζάνης: Θα επαναφέρουμε τις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν

    Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν επί της ουσίας, στην κατεύθυνση των μέτρων και δείχνουν προς τα έξω ότι δίνουν μάχες για τα ισοδύναμα, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μια υπόθεση, που, όπως επισήμανε, έχει τραβήξει και προκαλεί στον λαό θυμηδία και ειρωνικά σχόλια. Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, με βάση το Σύνταγμα, ώστε να επανέλθουν στο δημόσιο οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν. «Δεν είναι δυνατό να εκποιούνται τα φιλέτα και εμείς να χειροκροτούμε από κάτω, τετελεσμένα δεν υπάρχουν» τόνισε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Εδώ έχουμε τρεις αρχηγούς που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να συσκέπτονται μεταξύ τους, υποτίθεται για να τα βρουν για το πακέτο. Και δεν κάνει τίποτα άλλο αυτή η κυβέρνηση παρά να συσκέπτεται μεταξύ της και με την τρόικα για να βρει πάλι ένα κοινό παρονομαστή για το πακέτο. Από τη στιγμή που όλοι αυτοί συμφωνούν επί της ουσίας, στην κατεύθυνση και δείχνουν προς τα έξω ότι δίνουν μάχες για τα ισοδύναμα. Νομίζω, ότι έχει τραβήξει αυτή η υπόθεση και προκαλεί στο λαό θυμηδία και ειρωνικά σχόλια».

    ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό με νόμιμα μέσα με βάση το Σύνταγμα, ώστε να πάρουν πίσω τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν. Θα εξετάσουμε τις συμβάσεις για να επαναφέρουμε στο δημόσιο αυτές τις επιχειρήσεις. Δεν είναι δυνατό να εκποιούνται τα φιλέτα και εμείς να χειροκροτούμε από κάτω, τετελεσμένα δεν υπάρχουν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 13:52

    Είδηση: 22782

    [03] Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει σοβιετική οικονομία λόγω των καρτέλ

    Ακόμα προσπαθούμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, είμαστε ένα βήμα πίσω από τις άλλες χώρες και ακόμα κυνηγάμε το αυτονόητο, να μην παράγουμε χρέος, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα λεφτά μας» πρόσθεσε. Υποστήριξε, δε, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία, αλλά σοβιετική οικονομία, μέσω των καρτέλ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Εμάς και η εμβάθυνση δεν μας σώζει, με την έννοια που νομίζουμε. Εμείς ακόμα προσπαθούμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Εμείς είμαστε ένα βήμα πίσω από τις άλλες χώρες. Εμείς είμαστε σε θέση που ακόμα κυνηγάμε το αυτονόητο, να μην παράγουμε χρέος. Αυτό θα το κάναμε σε κάθε περίπτωση, είτε είμαστε στο ευρώ, είτε δεν είμαστε στο ευρώ, είτε είμαστε στη δραχμή, είτε έρχεται η τρόικα, είτε δεν έρχεται η τρόικα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα λεφτά μας».

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Στην Ελλάδα, για να καταλάβουμε το πρόβλημά μας ποιο είναι, έχουμε μια μικρή, κλειστή στην πραγματικότητα, οικονομία, η οποία ελέγχεται πάρα πολύ εύκολα από τα λεγόμενα καρτέλ. Αν με ρωτάς τι δεν έχει δουλέψει καθόλου σωστά στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δεν λέω ότι ευθύνονται συγκεκριμένοι άνθρωποι, μπορεί να μην ευθύνεται το κράτος συνολικά, είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν έχει κάνει τίποτα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία αν κάποιος έχει ένα μικρό μέγεθος σε μετρητά, μπορεί να ελέγξει την αγορά στον τομέα, τον οποίο κινείται, κι αυτό είναι καταστροφικό για την οικονομία. Είναι, στην ουσία, το ανάποδο της ελεύθερης οικονομίας. Δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία στην Ελλάδα, έχουμε σοβιετική οικονομία στην Ελλάδα, μέσω των καρτέλ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 13:51

    Είδηση: 22781

    [04] Γ. Ντόλιος: Έρχεται ένα δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων

    Για ένα δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Ντόλιος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, εκτός από τα μέτρα, να έρθει στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, ένα αναπτυξιακό πακέτο και να υπάρχει και μια πολιτική δέσμευση από την κυβέρνηση και από τους δανειστές μας ότι έχει εξασφαλιστεί η επιμήκυνση. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια αδικαιολόγητη εμμονή της τρόικας σε κάποια μέτρα, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της δημόσιας διοίκησης ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους επιτυγχάνεται με τις αποχωρήσεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Έρχεται ένα δυσβάσταχτο πραγματικά πακέτο μέτρων, ο στόχος από τη δική μας την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά εκτιμώ ότι θα ήταν αναγκαίο και θα διευκολυνθούν οι βουλευτές, αλλά και το μήνυμα στο λαό θα ήταν αρκούντως διαφορετικό, αν εκτός από τα μέτρα ερχόταν στη Βουλή και ένα αναπτυξιακό πακέτο και το φορολογικό νομοσχέδιο. Και, βεβαίως, να υπάρχει μια πολιτική δέσμευση και από την κυβέρνηση και τους δανειστές μας ότι έχει εξασφαλιστεί η επιμήκυνση και, βεβαίως, αυτό δημιουργεί και προσδοκίες, για το ότι εφόσον υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα υπάρξουν και άλλες πολιτικές εκ μέρους των ευρωπαίων εταίρων μας που θα αφορούν την ανάπτυξη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι τροικανοί ακολουθούν και εντολές, δεν λειτουργούν από μόνοι τους. Έχουν αυτονομηθεί»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Όχι, δεν έχουν αυτονομηθεί, υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορώ να αντιληφθώ πραγματικά. Πριν οριστικοποιηθεί πλήρως το πακέτο των μέτρων, θα έχουν αποκαλυφθεί και κάποια πράγματα που δεν γνωρίζουμε ή θα έχουν γίνει κάποιες εκτιμήσεις με μεγάλη προσέγγιση της πραγματικότητας, των πραγματικών αιτιών αυτής της συμπεριφοράς. Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή σε κάποια μέτρα, η οποία εμμονή δεν δικαιολογείται. Και σας ανέφερα το παράδειγμα της δημόσιας διοίκησης. Ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους γίνεται έτσι και αλλιώς από τις αποχωρήσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 13:50

    Είδηση: 22775

    [05] Δ. Χατζησωκράτης: Με αναδιαρθρώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές θα έχουμε μειώσεις

    Η τρόικα αμφισβητεί περίπου 2 δισ. από τα μέτρα που έχουν σχέση με τις αναδιαρθρώσεις και με τις παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, επισημαίνοντας ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και όλοι οι υπόλοιποι θα υποστούν για τρίτη συνεχή φορά, μέσα στα δυόμιση τελευταία χρόνια, τέτοιες μειώσεις. «Γι' αυτό το λόγο, φτάνουν μερικά πράγματα στα όριά τους. Αυτά τα όρια δεν μπορούν να ξεπεραστούν» τόνισε. Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε δυσβάσταχτο το πακέτο των μέτρων, επανέλαβε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. «Εάν εκτιμούσαμε πως υπάρχει άλλος δρόμος, να είστε βέβαιοι ότι θα τον ακολουθούσαμε» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Από την πλευρά της η τρόικα αμφισβητεί περίπου 2 δισ. από τα μέτρα, τα οποία έχουν τεθεί, κυρίως όχι αυτά που έχουν σχέση με μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, γιατί αυτά είναι εύκολο να ερευνηθούν, να αποτιμηθούν και να περικοπούν, αλλά αυτά που έχουν σχέση με τις αναδιαρθρώσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στο δημόσιο, τις παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα που γίνονται, και από τα οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πραγματικές μειώσεις, και γι' αυτό έχουν άλλωστε προταθεί».

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Είναι μέτρα που έρχονται για τρίτη φορά, δηλαδή τρίτη συνεχή φορά θα υποστούν στη χώρα μας, μέσα στα δυόμιση τελευταία χρόνια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και όλοι οι υπόλοιποι τέτοιες μειώσεις. Γι' αυτό το λόγο, φτάνουν μερικά πράγματα στα όριά τους. Αυτά τα όρια δεν μπορούν να ξεπεραστούν, γι' αυτό και κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός είπε «κοιτάξτε, μέχρι αυτό μπορεί να δοθεί, δεν μπορεί να πάει περισσότερο, γι' αυτό το λόγο μένω σε αυτά», και σε ό,τι αφορά την παραπέρα εξέλιξη των πραγμάτων, προφανώς είναι η συζήτηση σε παραπάνω επίπεδο, λόγω του ότι ανέλαβε να συζητήσει πλέον με τους επικεφαλής των μηχανισμών ή των θεσμών, από τους οποίους προέρχονται οι τρεις εκπρόσωποι της τρόικα».

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Το πακέτο αυτό είναι δυσβάσταχτο, σε κάθε περίπτωση. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει άλλη οδός. Εμείς εκτιμούμε, και σε αυτό είμαι απολύτως σαφής, ότι εάν εκτιμούσαμε πως υπάρχει άλλος δρόμος, να είστε βέβαιοι ότι θα τον ακολουθούσαμε».

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Αυτό ότι θα περικοπούν το 40 και 45% και θα πάνε όλα στο 35%, δεν θα υπάρχει αυτό. Την ώρα που ζητάς από τους χαμηλούς, δεν είναι δυνατόν να δίνεις δυνατότητα στα υψηλά εισοδήματα να φοροδιαφεύγουν. Αυτό δεν θα υπάρχει. Είναι κάτι, εν πάσει περιπτώσει, να μην υπάρχει μια τέτοιου είδους αδικία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 13:49

    Είδηση: 22768

    [06] Ο υφ. Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας στη ΝΕΤ- «Υπάρχει φως στο τούνελ»

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, με την εφαρμογή των μέτρων για δημοσιονομική εξυγίανση. Έτσι μόνο θα επιτευχθεί ανάπτυξη, τόνισε και επισήμανε ότι ανακτάται η χαμένη αξιοπιστία της Ελλάδας, γεγονός που θα μας βοηθήσει -σε συνάρτηση με την εφαρμογή των μέτρων- να βγούμε από το τούνελ.

    Ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας τόνισε ότι η σωτηρία της χώρας είναι υπόθεση όλων και το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι πως να σταματήσουμε την κατρακύλα. Ανέφερε δε ότι δεν φαίνετται να αποδίδουν τα μέτρα λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί από την πλευρά της Ελλάδας.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι το γεγονός ότι οι δανειστές μας δεν είναι πολιτικοί, αλλά κοινοβούλια και κοινές γνώμες και έχουν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» και πως δεν είναι εύκολο να πειστούν για να δώσουν και άλλα χρήματα, όταν εμείς δεν προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική εξυγίανση. Πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει επιμήκυνση του χρέους αυτό δεν σημαίνει ότι θα γυρίσουμε στην αρχική μας κατάσταση αλλά ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στις αλλαγές όσο επώδυνες και αν είναι.

    Αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη, ο κ. Κούρκουλας δήλωσε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και αν βουλιάξει, κάποιοι θα υποστούν μεγαλύτερες ζημιές και άλλοι μικρότερες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό στους εταίρους. Επίσης, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει τώρα μέτρα αναπτυξιακά, και όχι να περιμένει να αλλάξει η δομή της για να το πράξει.

    Για το Σκοπιανό ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο συνεχίζει την πάγια πολιτική του για το θέμα, και πως περιμένει να δοθεί λύση για την ονομασία μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, όμως διευκρίνισε ότι δεν δέχεται την άποψη της ΕΕ να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια χωρίς να έχει επιλυθεί πρώτα το θέμα της ονομασίας. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αξιόπιστη πολιτική, γεγονός που διαφάνηκε και στο ταξίδι του υπουργού Δ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 12:39

    Είδηση: 22761


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 October 2012 - 16:49:35 UTC