Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Χατζησωκράτης: Δεν πρέπει να συνδεθεί η αξιολόγηση με τις απολύσεις
  • [02] Χ. Αηδόνης: Πρέπει να υπερασπίσουμε τη συλλογική προσπάθεια της χώρας
  • [03] Ν. Βούτσης: Βρέθηκε η χειρότερη επικοινωνιακή διαχείριση
  • [04] Α. Νάκος: Kαλώ τον εισαγγελέα να επιληφθεί της υποθέσεως
  • [05] Η υπουργός Τουρισμού στη ΝΕΤ

    [01] Δ. Χατζησωκράτης: Δεν πρέπει να συνδεθεί η αξιολόγηση με τις απολύσεις

    Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αφορά στους οργανισμούς που συγχωνεύονται, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενώ τόνισε ότι θα είναι τραγικό σφάλμα το να συνδεθεί η αξιολόγηση του προσωπικού, με τη διαδικασία των απολύσεων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Επειδή ο δημόσιος τομέας απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αυτό αφορά σε όλους, θα γίνει μετά από αξιολόγηση ή αφορά μόνο στους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή κλείνουν»;

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Αφορά στους οργανισμούς που συγχωνεύονται».

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί η αξιολόγηση του προσωπικού, που είναι σημαντικότατο θέμα, με τη διαδικασία των απολύσεων. Θα είναι τραγικό σφάλμα, γιατί μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει, έστω αυτή τη στιγμή, για την αξιολόγηση, των δομών πρώτα, και των προσώπων μετά, στη δημόσια διοίκηση, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με τη διαδικασία της απόλυσης. Θα αποτύχει».

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι δεν βάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά, έτσι ώστε να αναγκαστούμε να περάσουμε από κάτω. Προσπαθούμε να δούμε εάν είναι ρεαλιστικό, όπως είναι ρεαλιστικό και έχει περάσει το μνημόνιο. Εκτός αν πουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό, όπως πέρασε το μνημόνιο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 13:05

    Είδηση: 22496

    [02] Χ. Αηδόνης: Πρέπει να υπερασπίσουμε τη συλλογική προσπάθεια της χώρας

    Εκείνο το οποίο προέχει είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε των πολύ μεγάλων δυσκολιών, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Χρήστος Αηδόνης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολύ επώδυνα μέτρα που δημιουργούν αδικίες, υποστήριξε, ωστόσο, ότι αν η χώρα μπει σε μια νέα πολιτική κρίση, η οποία θα προκύψει με την αδυναμία να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, ουσιαστικά οδηγείται στην κόλαση. Επιπλέον, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η επιλογή, με τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν, να υποστηριχθεί μια πολιτική προσπάθεια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΑΗΔΟΝΗΣ: «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, αλλά νομίζω ότι σε μια στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται, εκείνο, το οποίο δεν θα άντεχε να ζήσει, είναι μια νέα πολιτική κρίση».

    Χ. ΑΗΔΟΝΗΣ: «Αυτή τη στιγμή, εκείνο το οποίο προέχει είναι μπορέσουμε πραγματικά να ανταπεξέλθουμε των πολύ μεγάλων δυσκολιών. Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα είναι πάρα πολύ επώδυνα. Είναι αλήθεια ότι δημιουργούνται αδικίες, με όλα αυτά, τα οποία τουλάχιστον εγώ έχω ακούσει. Δεν ξέρουμε, τελικά, ποια θα είναι. Δυστυχώς, εκείνο που φαίνεται είναι ότι δεν έχουμε άλλες επιλογές, και θα ήθελα να μη μπω στη λογική μιας αποδοχής, μιας δεδομένης κατάστασης. Είναι η χώρα, αυτή τη στιγμή, αν δεν δούμε ότι έχει ένα τεράστιο πρόβλημα, που είναι το παραγωγικό της μοντέλο, το ότι αυτή η χώρα μέχρι χθες είχε αναπτύξει μια σειρά παρασιτικών μορφών, που έχουν να κάνουν με το πώς αναπτυσσόταν, αν δεν δούμε αυτά, δεν θα απαντήσουμε ποτέ στο πρόβλημα. Και νομίζω ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα. Κι εκείνο, το οποίο πρέπει να κάνουμε, είναι, με τις όποιες επιφυλάξεις μας, να υπερασπίσουμε τη συλλογική προσπάθεια της χώρας μας. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η χώρα, αν και εφόσον μπει σε μια νέα πολιτική κρίση, η οποία θα προκύψει με την αδυναμία να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, αντιλαμβάνεστε ότι ουσιαστικά οδηγείται στην κόλαση. Κάτι τέτοιο φυσικά, σε ό,τι με αφορά, δεν θα συμμετέχω σε μια τέτοια διαδικασία, και πιστεύω ότι αυτή η επιλογή που έχει να κάνει με τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν από εμάς, να υποστηρίξουμε μια πολιτική προσπάθεια, είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο».

    Χ. ΑΗΔΟΝΗΣ: «Προσωπικά, είμαι πολίτης του κόσμου, της καθημερινότητας. Είμαι στον κόσμο συνέχεια. Είμαι από εκείνους που ακόμα τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, χωρίς να έχουν ακόμη προβλήματα. Δεν ξέρω αύριο αν αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 13:03

    Είδηση: 22494

    [03] Ν. Βούτσης: Βρέθηκε η χειρότερη επικοινωνιακή διαχείριση

    Την άποψη ότι παρά την προσπάθεια που γινόταν τόσο καιρό να επιλεχθεί μια σωστή επικοινωνιακή διαχείριση, επιλέχθηκε η χειρότερη, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Βούτσης. Ερωτηθείς σχετικά, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι υπάρχει μια κοινή κατανόηση, απ' όλο το πολιτικό σύστημα, των αδιεξόδων στα οποία έχουμε περιέλθει και, όπως υποστήριξε, η συμβολή του κόμματός του για την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να γίνει με τόνους σοβαρότητας, σταθερότητας και αποφασιστικότητας. «Δεν έχουμε, δηλαδή, να προβούμε ή να μετέλθουμε με κραυγές πλέον για να πείσουμε για τα αυτονόητα» πρόσθεσε. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να διαλευκανθούν και να βγουν στο φως κάποια πράγματα που έχουν συμβεί, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν ως αλεξικέραυνο για τη λαϊκή οργή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Τρεισήμισι μήνες τα κλωθογυρίζανε, αλλά νομίζω ότι επικοινωνιακό περιτύλιγμα στον Καιάδα δεν βρέθηκε εδώ και μερικές εκατονταετίες που τον είχαν εφαρμόσει οι Σπαρτιάτες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί το λέτε αυτό»;

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Γιατί αυτή ήταν η προσπάθεια τόσο καιρό, να βρεθεί μια επικοινωνιακή σωστή διαχείριση. Βρέθηκε η χειρότερη».

    ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μήπως έχει βάλει λίγο νερό στο κρασί του ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Με άλλο πρόσωπο βγαίνει, πιο ήπιο, χαμηλοί τόνοι».

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Είναι θέμα σοβαρότητας και τόνων, σε σχέση με την περίσταση, την οποία περνάμε τώρα. Πλέον δεν χρειάζεται να μας βγαίνουν τα σωθικά για να πείσουμε ότι θα γίνει ντόμινο στην Ευρώπη, σε επίπεδο χωρών που θα έμπαιναν σε αυτή την ταλαιπωρία, και ότι είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να μας βγαίνουν τα σωθικά για να πούμε πως θα εξεγερθούν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, διότι εξεγείρονται στο Νότο. Θέλω να πω ότι έχουμε ισορροπήσει όλοι μας σε μια κατανόηση, τουλάχιστον, κοινή, θα έλεγε κανείς, για όλο το πολιτικό σύστημα, των αδιεξόδων, στα οποία έχουμε περιέλθει. Ως εκ τούτου, και η δική μας συμβολή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, δεν πρέπει παρά να γίνει με τόνους σοβαρότητας, σταθερότητας, αποφασιστικότητας. Δεν έχουμε, δηλαδή, να προβούμε ή να μετέλθουμε με κραυγές πλέον για να πείσουμε για τα αυτονόητα».

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα, που θα πρέπει να διαλευκανθούν, και θα πρέπει να είμαστε και πάρα πολύ προσεκτικοί, σας το λέω ευθέως, επειδή είναι πολύ πονηροί οι καιροί και συγκρούονται βουβάλια».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μην την πληρώσουμε εμείς που είμαστε βατράχια».

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Είναι που είναι ο λαός μας στα στενά, το να περιπέσει, κιόλας, σε παιχνιδάκια μεγαλοσυμφερόντων και υπηρεσιών, και αντί όλα στο φως, να δοθούν υποκατάστατα και να μείνουν όλα στο σκοτάδι. Παίζεται και τέτοιο παιχνίδι, μην έχετε καμία αμφιβολία. Γι' αυτό κι εμείς είχαμε μιλήσει και για αλεξικέραυνο, και με την πρώτη μας δήλωση. Να μη χρησιμοποιηθούν για αλεξικέραυνο για τη λαϊκή οργή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 13:02

    Είδηση: 22493

    [04] Α. Νάκος: Kαλώ τον εισαγγελέα να επιληφθεί της υποθέσεως

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Εδώ μπαίνει μεγάλο θέμα πώς λειτουργεί το ΣΔΟΕ, και πώς λειτουργεί, κι εγώ θα το πω ευθέως τώρα και πολιτικά, από αυτούς που ήταν και φύγανε. Πώς λειτουργούσε ή πως λειτουργεί ακόμα, διότι, απ' ό,τι κατάλαβα, υπάρχει μια έντονη διαμάχη εκεί. Εννοώ ότι στο ΣΔΟΕ υπάρχουν μετατροπές, αλλαγές. Πάντα συμβαίνει αυτό. Εγώ καλώ τον εισαγγελέα να επιληφθεί της υποθέσεως, γιατί ένας διευθυντής του ΣΔΟΕ αποστέλλει στη Βουλή, χωρίς να αποστείλει πρώτα στον εισαγγελέα να δει αν υπάρχει αξιόποινη πράξη. Αυτό είναι παράνομο. Αυτό γιατί έγινε; Δεύτερον, όταν βρίσκεται σε στάδιο ανακρίσεως, ή προανακρίσεως, ή ελέγχου, απαγορεύεται η κοινοποίηση, όπως και ο ίδιος ο κύριος Πεπόνης λέει στο έγγραφό του, των στοιχείων αυτών, για να μην βλάπτονται συνειδήσεις, εάν δεν υπάρξει κάτι το βάσιμο. Η διαρροή αυτή, που είναι παράνομη, από ποιόν έγινε και γιατί»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπονοείτε ότι κάποιοι παίζουνε παιχνίδια μέσα από το ΣΔΟΕ»;

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Είναι προφανές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο στόχος τους ποιός είναι»;

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Δεν ξέρω αν ο στόχος είναι ένας ή οι στόχοι είναι πολλοί ή αναμπουμπούλα να γίνεται».

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Το σύστημα, πλέον, των τελευταίων ετών, και δεν αναφέρομαι παλιότερα, είναι τόσο ασφυκτικό, και χρονικά αλλά και πρακτικά, με δικαιολογητικά σημεία, τα οποία δεν επιτρέπουν, δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγει κανείς. Μπορεί να ξεφύγει κανείς, σας το λέω αυτό ευθέως, σε πράγματα, τα οποία δεν αναγράφονται. Δηλαδή, δεν μπορείς να πάρεις εμφανώς στο όνομά σου ένα σπίτι, μετοχές, ομολογίες, καταθέσεις. Πρέπει να γίνει, αυτός που θέλει να κρύψει, και έχει λόγο να κρύψει, πρέπει να το κάνει γύρω- γύρω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά αυτό ισχύει και για τον οποιονδήποτε πολίτη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 12:44

    Είδηση: 22489

    [05] Η υπουργός Τουρισμού στη ΝΕΤ

    «Σημασία έχει η εικόνα που βγάζουμε ως χώρα προς τα έξω. Η Αθήνα, δεν είναι μόνο αρνητικές εικόνες και θα πρέπει να βγαίνει και η άλλη εικόνα προς τα έξω» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού μιλώντας στην ΝΕΤ. Η Όλγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε ότι στην αρχή της χρονιάς, ο τουρισμός κινήθηκε αρνητικά, ενώ αναφερόμενη στις προσπάθειες προβολής της χώρας μας δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθούν τα περιορισμένα χρήματα που υπάρχουν, εύστοχα με πολύ εξορθολογισμένο τρόπο. Η υπουργός σημείωσε ότι επιδιώκονται επενδύσεις στον τουρισμό και σημείωσε ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 12:53

    Είδηση: 22470


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 September 2012 - 16:49:29 UTC