Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τη συμφωνία, τα βλέμματα στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας τη Δευτέρα
  • [02] Αλλαγές στη λειτουργία του ΣΔΟΕ- Επίθεση Κακλαμάνη κατά Στουρνάρα
  • [03] Α. Ρουπακιώτης: Και οι πολιτικοί εαν αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα τιμωρούνται
  • [04] Ν. Τσούκαλης: Εξακολουθούμε να θέτουμε τη ρήτρα ισοδύναμων
  • [05] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Ελπίζω ότι θα γίνει το καλύτερο για τη χώρα
  • [06] Αντιπαράθεση Βορίδη-Παπαδημούλη για το πακέτο των νέων μέτρων
  • [07] Τ. Κουίκ: Δεν πιστεύουμε ότι αυτό το πακέτο θα σώσει την πατρίδα
  • [08] Υποχρεωτική καταγραφή συνταξιούχων-επιδοματούχων του ΟΓΑ από 1/10

    [01] Μετά τη συμφωνία, τα βλέμματα στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας τη Δευτέρα

    Σε συμφωνία για τους βασικούς άξονες του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ κατέληξαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη σημερινή, καθοριστική, σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα με τους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και στο Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός, η συμφωνία των αρχηγών δίνει μια βάση για δυνατή διαπραγμάτευση, ενώ σε ερώτηση αν ακολουθεί η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, είπε ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και τους ευρωπαίους εταίρους. Τόνισε ακόμη ότι επιδιώκεται να ενταχθούν στο πακέτο συμμετρικές ρήτρες αντικατάστασης, δηλαδή να μην εφαρμόζονται μέτρα περικοπών, εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για το έλλειμμα, καθώς και ότι η επιμήκυνση του προγράμματος που θα ζητηθεί θα είναι διετής μέχρι το 2016.

    Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει στις έξι συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

    Καθοριστικό κριτήριο στην εξειδίκευση των μέτρων θα είναι η περίοδος εφαρμογής τους, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και επανέλαβε την ανάγκη της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016, αλλά και της εισαγωγής της ρήτρας αντικατάστασης. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται μέχρι τέλους ωστε τα μέτρα να μην είναι οριζοντια και να είναι πραγματικά τα τελευταία, τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης επέμεινε κι εκείνος στην ανάγκη της ρήτρας αντικατάστασης, ενώ τόνισε ότι αναζητείται τετραετής επιμήκυνση και ότι χρειάζονται πολιτικές ανάπτυξης, νέο φορολογικό και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Σχετικές ειδήσεις: Συμφωνία σε βασικούς άξονες- Προς ψήφιση των μέτρων μετά το Eurogroup της 8/10

    Βενιζέλος: Καθοριστικό κριτήριο είναι η περίοδος εφαρμογής των μέτρων

    Συμφωνία στα βασικά αλλά και ζητήματα σε εκκρεμότητα δηλώνει ο Κουβέλης

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 17:56

    Είδηση: 22424

    [02] Αλλαγές στη λειτουργία του ΣΔΟΕ- Επίθεση Κακλαμάνη κατά Στουρνάρα

    Αλλαγές στη λειτουργία του ΣΔΟΕ, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για διαρροές και καθυστερήσεις στην έρευνα που αφορά πολιτικά πρόσωπα με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη. Ο Απόστολος Κακλαμάνης επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον οτι έστειλε "έγγραφη λάσπη"για 32 πρόσωπα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 18:00

    Είδηση: 22418

    [03] Α. Ρουπακιώτης: Και οι πολιτικοί εαν αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα τιμωρούνται

    «Οι τοίχοι των δικαστηριών, έχουν δυστυχώς ρωγμές»

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ρουπακιώτης, ξεκαθάρισε επίσης ότι «ότι ισχύει για όλους τους πολίτες θα ισχύσει και για τον Πρόεδρο της Βουλής» συμπληρώνοντας ότι « έχουμε χρέος να επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε να μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι συμβαίνει».

    Σημείωσε όμως ταυτόχρονα ότι «για κάθε πολίτη, πολύ περισσότερο για τον πρόεδρο της βουλής εάν δεν έχεις συγκεκριμένα τεκμηριωμένα στοιχεία δεν μπορείς να τον κρεμάσεις με μανταλάκια στο περίπτερο».

    Αναφορικά με το θέμα των διαρροών παρατήρησε ότι «δυστυχώς οι τοίχοι των δικαστηρίων έχουν ρωγμές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM - ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:33

    Είδηση: 22403

    [04] Ν. Τσούκαλης: Εξακολουθούμε να θέτουμε τη ρήτρα ισοδύναμων

    Δεν πρόκειται να κλείσει το πακέτο των μέτρων σήμερα, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ενώ επανέλαβε τις έντονες ενστάσεις του κόμματός του ως προς τα νέα μέτρα. Πρόσθεσε, δε, ότι η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να θέτει τη ρήτρα ισοδύναμων, με συγκεκριμένο ποσό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Το πακέτο και το μείγμα των μέτρων είναι μια εισήγηση εκ μέρους του πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να κλείσει το πακέτο σήμερα, οι ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ είναι εντονότατες όσον αφορά το πακέτο των μέτρων, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε σκιαγραφηθεί όταν έφευγε η τρόικα. Εξακολουθούμε να θέτουμε τη ρήτρα ισοδύναμων με συγκεκριμένο ποσό, τουλάχιστον 1 δισ. 660 εκ. με τα ισοδύναμα που έχουμε καταθέσει. Η τελική απόφαση τουλάχιστον για τη ΔΗΜΑΡ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά στη συνεδρίαση της ΚΕ, η οποία θα αξιολογήσει όλο το μείγμα των μέτρων και θα αποφασίσει για την στάση της ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:38

    Είδηση: 22400

    [05] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Ελπίζω ότι θα γίνει το καλύτερο για τη χώρα

    Οι τρεις αρχηγοί θα ζυγίσουν καλά τα όσα τους προτείνει ή αντιπροτείνει ο κ. Στουρνάρας, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει το καλύτερο για τη χώρα, διότι, όπως επισήμανε, ο τόπος δεν αντέχει περαιτέρω φτωχοποίηση και ύφεση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα. Τώρα στη σύσκεψη των αρχηγών από την πληροφόρηση που έχω, εκτιμώ ότι οι τρεις αρχηγοί θα ζυγίσουν καλά τα όσα τους προτείνει ή αντιπροτείνει ο κος Στουρνάρας και, βεβαίως, πρέπει να υπάρξει και η ύστατη προσπάθεια το πόσο μπορούμε να κόψουμε από τις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων για να μην έχουμε περαιτέρω επιβάρυνση στα μέτρα. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στο ελληνικό χρέος και τη δυνατότητα να το καταστήσουμε βιώσιμο και με δυνατότητα να διαπραγματευτούμε σκληρά, ελπίζω ότι θα γίνει το καλύτερο για τη χώρα. Διότι, άλλη φτωχοποίηση και περαιτέρω ύφεση δεν αντέχει αυτός ο τόπος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:19

    Είδηση: 22399

    [06] Αντιπαράθεση Βορίδη-Παπαδημούλη για το πακέτο των νέων μέτρων

    Το πακέτο των νέων μέτρων αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκαν και στην υπόθεση Μεϊμαράκη, η οποία έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα.

    Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης είναι σαφείς, να εξαλειφθούν τα ελλείμματα. Επισήμανε δε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει μακοροικοινομικές παραμέτρους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, υπογραμμίζοντας ότι η τιθάσευση των ελλειμμάτων είναι ο κεντρικός στόχος όλων των κομμάτων. Ανέφερε ότι η χώρα οδηγείται με στοχευμένα βήματα και πως αν δεν ακολουθηθεί αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση. Επίσης, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ένας καλός δρόμος και ένας κακός δρόμος. Έχουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομία». Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αυτές δεν οδηγούν πουθενά, επισήμανε όμως πως είναι σημαντικό ότι γίνονται προτάσεις.

    Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε το ρόλο του Πρωθυπουργού στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι με τις πρωτοβουλίες του δημιουργήθηκε ένα θετικό περιβάλλον για να προχωρήσουμε στην επιμήκυνση του χρέους. Παράλληλα, επέκρινε τη στάστη της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «με μηδενιστικό λόγο δεν βοηθά».

    Για την υπόθεση Μεϊμαράκη αναρωτήθηκε πως γίνεται ένας δημοσιογράφος να έχει πρόσβαση σε μια καταγγελία που υπάρχει σε γραφείο εισαγγελέα και να τη δημοσιεύει, όταν δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης ούτε ο καταγγέλων ούτε ο εγκαλούμενος.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι τα νέα μέτρα είναι το χειρότερο πακέτο μέτρων, το πιο άδικο, το πιο υφεσιακό και το πιο αδιέξοδο και πως όλο το κόστος της κρίσης η κυβέρνηση το ρίχνει στις πλάτες των πολιτών. Επισήμανε δε ότι χρόνια τώρα δεν υπάρχουν έμπρακτα αποτελέσματα σε φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και πως μετέτρεψε σε «κουρελόχαρτο» τη συμφωνία που υπέγραψαν οι κυβερνητικοί εταίροι. Αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επανίδρυση του συνδικαλιστικού κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο «όταν υπάρχει κυβέρνηση που παράγει φτώχεια και ανεργία». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι βουλευτές του κόμματος δίνουν το 20% από το μισθό τους για την ενίσχυση κοινωνικών οργανώσεων και συνδικάτων.

    Για την υπόθεση Μεϊμαράκη υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια σοβαρή και σταθερή στάση και πως ζητά να υπάρξει γρήγορη και ουσιαστική εκκαθάριση του θέματος και πως ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να άρει τη στάση του άμεσα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:05

    Είδηση: 22382

    [07] Τ. Κουίκ: Δεν πιστεύουμε ότι αυτό το πακέτο θα σώσει την πατρίδα

    Αυτό το πακέτο μέτρων δεν θα σώσει τη χώρα, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, εκτιμώντας ότι θα έχουμε και νέο «κούρεμα», με το οποίο θα έρθουν και νέα μέτρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Τ. ΚΟΥΙΚ: «Δεν πιστεύουμε ότι αυτό το πακέτο, το οποίο είναι κάτι λιγότερο από 20 δισ., θα σώσει την πατρίδα. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε και νέο κούρεμα, πιστεύω ότι με το νέο κούρεμα θα έρθουν και νέα μέτρα, διότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει το ελάχιστο το αναπτυξιακό, είναι μόνο φοροδοτικό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το πακέτο έρχεται με ένα άρθρο».

    Τ. ΚΟΥΙΚ: «Αυτό είναι το θέμα. Αν μου έλεγε παράδειγμα μέσα ότι θα κάνει 100 δόσεις για τους ληξιπρόθεσμους χρεώστες του ελληνικού δημοσίου θα είχα κανένα λόγο, αυτό να μην το ψηφίσω; Ο κος Στουρνάρας μου είπε ότι δεν αφήνει να υπάρξουν παραπάνω από τις 24 δόσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 14:18

    Είδηση: 22398

    [08] Υποχρεωτική καταγραφή συνταξιούχων-επιδοματούχων του ΟΓΑ από 1/10

    Αρχίζει, από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, η διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

    Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην Τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

    Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες (ή στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, κατά περίπτωση) για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.

    Η καταγραφή γίνεται μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας καθορίζονται με εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ, που προβλέπει ότι «οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, να προσέλθουν οι ίδιοι στον φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ, επιδεικνύοντας:

    1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.

    2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ.

    Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί, θα πρέπει να το δηλώσει, άμεσα, στον Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας του, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

    Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας, α) με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής β) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου γ) οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας κλπ) δ) το έγγραφο του ΟΓΑ με τα στοιχεία του δικαιούχου.

    Προβλέπεται, επίσης, ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες, παρά μόνο στον Αρμόδιο Ανταποκριτή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 22432


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 September 2012 - 16:49:45 UTC