Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικές παρεμβάσεις για τα νέα μέτρα, την απεργία και τα επεισόδια
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: «Αστήριχτες αστειότητες και γελοίες καταγγελίες»

    [01] Πολιτικές παρεμβάσεις για τα νέα μέτρα, την απεργία και τα επεισόδια

    Τα νέα μέτρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, βρέθηκαν στο επίκεντρο του σχολιασμού πολιτικών κομμάτων, που με σχετικές ανακοινώσεις παρουσιάζουν την ιδιαίτερη οπτική τους για τα ζητήματα αυτά.

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, δήλωσε: «Η Τρόικα δεν αποδέχθηκε, σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον, τις προτάσεις των Υπουργείων για περικοπές στο κράτος. Να δουλέψουν, λοιπόν, για να γίνουν αποδεκτές, γιατί με τον τρόπο αυτό, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, μειώνεται το βάρος στο κομμάτι «μισθοί-συντάξεις-επιδόματα».

    Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σε δηλώσεις του αναφέρει: «Είναι πεδίο δόξης λαμπρόν για την Δημοκρατική Αριστερά, σήμερα να απαντήσει. Δεν ψηφίζω τα μέτρα ούτε όπως είναι, ούτε με τον αντισυνταγματικό τρόπο, όπως θα έρθουν στη Βουλή».

    Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι: «Από την "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου", στα "κοινωνικά δίκαια" και "ισοδύναμα" μέτρα και τώρα στην πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, η θεατρική ομάδα της συγκυβέρνησης ολοκληρώνει το γύρο των παραστάσεών της σε Ελλάδα και Βρυξέλλες. Τα νέα μέτρα έρχονται να ολοκληρώσουν το κατεδαφιστικό έργο των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Παπανδρέου, να αυξήσουν την ύφεση και την ανεργία, να πολλαπλασιάσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Η επιμήκυνση του μνημονιακού προγράμματος που παρουσιάζεται ως θείο δώρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας και νέα μνημόνια, σε μια οικονομία απονεκρωμένη από τις επιπτώσεις του μνημονίου. Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων, όπως έδειξαν και οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσουν την απάντηση στα κοινά σχέδια τρόικας και κυβέρνησης. Το στρατηγικό σχέδιο της Αριστεράς για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ανάπτυξη, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί το μοναδικό κοινωνικά δίκαιο δρόμο εξόδου από την κρίση».

    Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, αλλά και τη συνάντηση Α. Μέρκελ - Κ. Λαγκάρντ, επισημαίνει: «Την ώρα που η συγκυβέρνηση με την τρόικα οριστικοποιούν το νέο αντιλαϊκό σφαγείο στο όνομα του προηγούμενου δήθεν σωτήριου κουρέματος, η ΕΕ και το ΔΝΤ τσακώνονται για το ποιος θα ωφεληθεί από το πιθανό νέο κούρεμα, ενώ είναι ομόφωνοι για το μεγαλύτερο τσάκισμα του λαού. Η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης αποδεικνύεται ότι είναι ένας ατελείωτος λαβύρινθος για το λαό με πολλούς μινώταυρους».

    Με δεύτερη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζει πως: «Η τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας για να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες κουκουλοφόρους, οι συλλήψεις ακόμα και μαθητών πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί, το κυνηγητό και ο «κλεφτοπόλεμος» μέχρι την Ομόνοια, δείχνουν την επιδίωξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών να κατατρομοκρατήσουν το λαό. Αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο καταστολής του λαϊκού κινήματος, έστω κι αν αυτό δεν τέθηκε σε ολοκληρωτική εφαρμογή σήμερα στην πανεργατική απεργία και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα».

    Αναφερόμενοι στα μέτρα και την απεργιακή διαδήλωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι, αναφέρουν πως: «Η απεργιακή κινητοποίηση σήμερα ήταν μαζική. Οι πολίτες έδειξαν την αντίθεση τους στις πολιτικές αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης και στα επαχθή μέτρα που ήδη ετοιμάζονται. Αντίθετα, για μια ακόμη φορά το κράτος έδειξε το κατασταλτικό πρόσωπο του. Οι δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, πολύ πριν μάλιστα ξεκινήσει η πορεία και με αλόγιστη χρήση βίας, δείχνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να αποτρέψει την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές. Η κοινωνία όμως είναι αποφασισμένη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των παράνομα προσαχθέντων και καλούμε τα αρμόδια υπουργεία να καταστείλουν την κρατική και αστυνομική βία και όχι την έκφραση των πολιτών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 23:18

    Είδηση: 22345

    [02] Β. Μεϊμαράκης: «Αστήριχτες αστειότητες και γελοίες καταγγελίες»

    «Μαφιόζικα, εκβιαστικά και αλήτικα» χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με επίκεντρο το πρόσωπο του ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Κατά τη διάρκειας ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «αστήριχτες αστειότητες και για γελοίες καταγγελίες» εναντίον του και επανέλαβε το αίτημα που διατύπωσε προ ημερών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται το όνομα του.

    «Θα πρέπει να συμφωνήσουμε και οι 3 εξουσίες, δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική να δοθούν όλα στο φώς χθες κιόλας. Όλοι συμφωνούν πως πρέπει να επισπευθεί η έρευνα και να πάει σε βάθος. Και για τον Πρόεδρο της Βουλής και για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

    Επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν να επικρέμονται κατηγορίες πάνω από τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος είναι ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός άρχοντας, όταν σε λίγο καιρό το κοινοβούλιο θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την πορεία κι το μέλλον της χώρας.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως η επίθεση στο πρόσωπό του έχει στόχο τη γενικότερη αποσταθεροποίηση εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον εκδότη της Real News, Νίκο Χατζηνικολάου.

    «Οποιοσδήποτε σοβαρός δημοσιογράφος θα την έψαχνε λίγο την υπόθεση», ήταν η χαρακτηριστική του φράση προσθέτοντας: «Δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά με την κατάσταση που είναι αυτή την περίοδο η χώρα αλλά ξέρω τι αντιμετωπίζω. Ξέρω ότι κατεβαίνω στην αρένα και δεν με περιορίζει το κουστούμι του Προέδρου της Βουλής. Λάθος πρόσωπο επέλεξαν να χτυπήσουν με στόχο την αποσταθεροποίηση».

    Πλήρη δικαστικό έλεγχο ζητά ο Ν. Χατζηνικολάου

    Ο πλήρης δικαστικός έλεγχος είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδότης της «Realnews» Νίκος Χατζηνικολάου σε απάντηση των όσων ανέφερε νωρίτερα ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι» αναφέρει ο κ. Χατζηνικολάου και συνεχίζει: «Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ε. Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η «Real news». Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

    Σε ερώτηση της ΝΕΤ FM τι εννοεί με τη φράση ότι δεν θα πάει μόνο «νομικά και σαλονάτα» αλλά θα κάνει «'ο,τι χρειαστεί», ο κ Μεϊμαράκης απάντησε: «Θα κάνω πραγματικά ό,τι χρειαστεί. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα και ερμηνεύστε το όπως θέλετε».

    Σε ότι αφορά την απόφαση αναπλήρωσής του από τους αντιπροέδρους και τη φημολογία περί παραίτησης ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε, για τον ίδιο η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει για τον ίδιο.Τόνισε μάλιστα πως στις συναντήσεις του με τους Γενικούς Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δήλωσε πως μπορούν να προχωρήσουν, αν το κρίνουν αναγκαίο, σε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή ακόμα και σε κατάθεση πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως η υπόθεση έχει ήδη κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Είπε συγκεκριμένα: «Ό,τι κάναμε τόσο καιρό ο Σαμαράς και οι άλλοι αρχηγοί για να ανορθωθεί το κύρος της χώρας στο εξωτερικό εξανεμίστηκε μέσα σε μια ημέρα από αυτό το δημοσίευμα. Ένα δημοσίευμα που πλήττει το θεσμό του Προέδρου της Βουλής και το πολιτικό σύστημα»

    Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε την εμπιστοσύνη όλων των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την στήριξη που μου παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου και οι τρεις πολίτικοί αρχηγοί, αν δεν παραιτούμαι είναι γιατί δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα στην κυβέρνηση Δεν μπορώ θεσμικά να δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης στη χώρα».

    Ο κ. Μειμαράκης πάντως δήλωσε πως αν το ζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί θα προεδρεύσει της συνεδρίασης για την ψηφοφορία των μέτρων αν και παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να είναι στην έδρα όταν τον ακολουθούν τέτοιες κατηγορίες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης - Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 22:59

    Είδηση: 22331


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 September 2012 - 20:49:31 UTC