Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νάκος: Υπάρχει ηθικό θέμα, όταν βουλευτές βγάζουν νόμιμα χρήματα στο εξωτερικό
  • [02] Το Φεστιβάλ φυστικιού ξεκίνησε στην Αίγινα
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Νάκος: Υπάρχει ηθικό θέμα, όταν βουλευτές βγάζουν νόμιμα χρήματα στο εξωτερικό

    Ερωτηθείς για τους λόγους που υπάρχουν διαρροές πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό λέγοντας ότι «αν το ήξερα θα το ξέραμε όλοι».

    Αναφερόμενος στις πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας, διερωτήθηκε αν υπήρξε διασταύρωση.

    Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που δήθεν έκανε την αποκάλυψη έκανε το γύρο του κόσμου. Έγινε διασταύρωση; Όταν υπάρχει υπόθεση, εδώ και δυο χρόνια και δεν καταλήγει πουθενά αυτό εσείς πρέπει να το βγάλετε στην δημοσιότητα; Και από την ΕΣΗΕΑ, υπάρχουν νομίζω κανόνες τέτοιοι που δεν το δέχονται

    Αναφερόμενος στο έργο της επιτροπής, σημείωσε ότι έχει τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και ότι κανείς βουλευτής δεν χαρίζεται υπερτονίζοντας ότι υπάρχουν και πολλοί νέοι βουλευτές που ζητούν μετ επιτάσεως όλα στο φως.

    Ο κ. Νάκος ζήτησε να υπάρξει μεγάλη προσοχή, στη διαχείριση αυτών των υποθέσεων.

    Δώσαμε το λόγο μας να μην χαριστούμε σε κανέναν και τίποτα όχι να σπιλώνουμε υπολήψεις

    Παρατήρησε ότι μεταξύ των ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπήρχαν και περιπτώσεις ανθρώπων, όπως ένας ευρωβουλευτής ο οποίος είχε αγοράσει σπίτι και πλήρωνε δάνειο, άλλο που σπούδαζε τα παιδιά ή άλλου που η γυναίκα του έπρεπε να νοσηλευθεί στο εξωτερικό.

    Αυτά τα ονόματα ήρθαν στο γραφείο μου με δάκρυα στα μάτια, ....αυτό δεν πρέπει κανείς να το σεβαστεί; διερωτήθηκε υπογραμμίζοντας ότι ενώ το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για τον οποιοδηποτε πολίτη το τεκμήριο της ενοχής ισχύει για κάθε πολιτικό.

    Αναφερόμενος στην κίνηση του Προέδρου της Βουλής, σημείωσε ότι οικιοθελώς δεν θα πηγαίνει σε κάποιες αρμοδιότητες, τις άλλες θα τις ασκεί κανονικά.

    Αυτό, δεν αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας της Βουλής, πρόσθεσε.

    Ο κ. Μειμαράκης, συμπλήρωσε έχει ένα ειδικό ρόλο αυτήν την περίοδο.

    Τα πράγματα είναι αλλιώς, μήπως αυτό το αλλιώς, έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις για να βρίσκεται σήμερα ο κ Μειμαράκης σε αυτή τη θέση χωρίς να μπορεί να βρει το δίκιο του άμεσα;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 09:47

    Είδηση: 22288

    [02] Το Φεστιβάλ φυστικιού ξεκίνησε στην Αίγινα

    Για 4η συνεχή χρονιά οι Αιγινήτες διοργανώνουν με επιτυχία το φεστιβάλ τους που καθιερώθηκε ως θεσμός και διοργανώνεται από το Δήμο της Αίγινας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού. Βραδιές γαστρονομίας, στην πανέμορφη αυλή του Πύργου του Μαρκέλλου για τους μικρούς, αλλά και στη μικρή προβλήτα της Αίγινας για τους μεγάλους. Αιγινήτες σεφ θα δημιουργήσουν ευφάνταστα πιάτα στα οποία θα πρωταγωνιστεί το φυστίκι Αιγίνης.

    Πολλές εκδηλώσεις πλαισιώνουν το 4ο φεστιβάλ φυστικιού, ανάμεσά τους και η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κούτρα , ο 4ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Αίγινας , αλλά και μια έκθεση γεμάτη λιχουδιές στην προβλήτα της πόλης, ενώ τα παιδιά θα αποχαιρετήσουν το φεστιβάλ στη γιορτή λήξης με μία παρέλαση ντυμένα ζουζούνια, πουλιά, ζώα και λουλούδια. Μια γιορτή που στηρίζεται στην συνεργασία των καλλιεργητών και των παραγωγικών τάξεων αλλά και την εθελοντική δουλειά των ανθρώπων που αγαπούν το νησί τους και θέλουν να το αναδείξουν. Κι απ΄ό,τι φαίνεται το Aegina Fistiki Fest γίνεται το κορυφαίο γεγονός του Σαρωνικού.

    Όταν βρεθείτε στην Αίγινα θα δείτε πως η ήρεμη φύση, τα ειδυλλιακά τοπία, οι αμπελώνες, οι δενδροφυτείες από φυστικιές αλλά και οι πανέμορφοι κόλποι με υπέροχα ακρογιάλια είναι τα χαρακτηριστικά της Αίγινας. Τα αρχοντικά της, οι γαλάζιοι τρούλοι των εκκλησιών της, οι άμαξες, τα πήλινα σταμνιά, τα γραφικά σοκάκια της, θα σας κερδίσουν με την πρώτη ματιά.

    Η Αίγινα είναι η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού, στην είσοδο του λιμανιού της ο μικρός κατάλευκος ναός του Αη- Νικόλα του Θαλασσινού θα σας καλωσορίσει, ενώ η πρώτη όμορφη εντύπωση έρχεται από τα νεοκλασικά κτίρια στις αποχρώσεις γήινων χρωμάτων που θα δείτε κατά μήκος της παραλίας του νησιού. Άλλη μία εικόνα που θα σας εντυπωσιάσει είναι τα μόνιππα αμαξάκια που ασταμάτητα διασχίζουν τον παραλιακό δρόμο. Δεν θα πρέπει να χάσετε μία ρομαντική βόλτα στην παραλία.

    Πολύ κοντά στο λιμάνι βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της «Κολώνας» όπως είναι γνωστός από την μοναδική κολώνα, απομεινάρι του Ναού του Απόλλωνα Δελφινίου που δέσποζε στο λόφο και ο οποίος κτίσθηκε στα τέλη του 6ου π.χ. αιώνα. Μοναδικό έργο από τεχνικής, καλλιτεχνικής , γεωμετρικής και φυσικής πλευράς είναι ο Ναός της Αφαίας. Ο ναός είναι δωρικού ρυθμού και κτίστηκε στις αρχές του 5ου π.χ. αιώνα. Δίπλα στο ναό δημιουργήθηκε το Μουσείο της Αφαίας, ενώ τα περίφημα αετώματα του ναού εκτίθενται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι ο ναός αυτός είναι κτισμένος σε ίση απόσταση από τον Παρθενώνα και το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, σχηματίζοντας ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της Αρχαιότητας).

    Το πιο γραφικό χωριό της Αίγινας είναι η Πέρδικα, ένα παλιό ψαροχώρι που συγκεντρώνει πολύ κόσμο και έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα κοσμοπολίτικο απάνεμο λιμανάκι που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεμάτο κότερα και ιστιοπλοϊκά. Απέναντι από την Πέρδικα, 8 λεπτά με το καΐκι βρίσκεται η Μονή, ένα πευκόφυτο νησάκι με παγώνια και πόνυ να κυκλοφορούν ελεύθερα, ιδανικό για εκδρομή, πεζοπορία, και κολύμπι στα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά του.

    Η Αγία Μαρίνα είναι επίσης ένα κοσμοπολίτικο γραφικό χωριό με υπέροχη παραλία που διαθέτει και θαλάσσια σπορ. Στη Σουβάλα που είναι το δεύτερο σε κίνηση λιμάνι της Αίγινας θα βρείτε και τα θερμά ιαματικά λουτρά, τα οποία είναι γνωστά για την θεραπεία δερματικών και ρευματικών παθήσεων. Στην Αίγινα θα βρείτε όμορφες παραλίες για κολύμπι και ξεκούραση.

    Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να πάρετε τα φημισμένα φυστίκια Αιγίνης, να φάτε τα ψάρια που ζουν μόνο στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, αλλά και να προμηθευτείτε ένα Αιγινήτικο κανάτι.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 14:40

    Είδηση: 21989

    [03] Με μια ματιά

    -Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για τα νέα μέτρα. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις, λόγω των κινητοποιήσεων. Μέχρι τις 9 μμ θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός. Μέχρι τις 11μμ το τραμ. Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο όσο διαρκούν οι συγκεντρώσεις. Μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας τα δρομολόγια. Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και Προαστιακός. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Αλλαγές στις πτήσεις, λόγω στάσης εργασίας μέχρι τη 1 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκέντρωση από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως. Στις 10:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Απεργούν Δημόσιο, ΔΕΚΟ, εκπαιδευτικοί, εφοριακοί, τελωνειακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, μηχανικοί, δικηγόροι. Κλειστά μέχρι τις 3 μμ εμπορικά και βενζινάδικα. Κλειστά τα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά. Στάση εργασίας 11 με 3 των δημοσιογράφων.

    -Απογραφή δικαιούχων του ΟΓΑ από 1η Οκτωβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου. Έως τις 5 Οκτωβρίου παρατείνεται η απογραφή για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Περισσότεροι από 4.500 συνταξιούχοι δεν απεγράφησαν έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

    -Σε απολογία καλούνται 5 νέα πρόσωπα στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, μεταξύ των οποίων η πρώην σύζυγός του και ο πρώην γ.γ του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

    -Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νεοκλασσικό κτίριο, δίπλα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Κεράνη, στην οδό Πειραιώς, στα Καμίνια.

    -Βίαιες διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά των νέων μέτρων λιτότητας. Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από τη Βουλή. 32 τραυματίες, 22 συλλήψεις.

    -Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας έχει προχωρήσει σε κατάληψη του καταστήματος ετοίμων νεανικών ενδυμάτων Sprider. Η κινητοποίηση του εργατικού κέντρου γίνεται στο συγκεκριμένο κατάστημα, γιατί όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου, Σαράντος Αλεξανδρής, η συγκεκριμένη αλυσίδα ετοίμων νεανικών ενδυμάτων, μέσω επιχειρησιακής σύμβασης, έχει μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης από τα 800 ευρώ στα 530 ευρώ μικτά και 217 ευρώ, για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.

    -Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από αλιέα που αλίευε στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΦΟΙΝΙΚΑ» Σύρου, ότι εντόπισε συσκευασίες με πακέτα τσιγάρων να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό καθώς και προσωπικό με περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής για έλεγχο από ξηράς. Με τον κατάπλου του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι επέπλεαν συσκευασίες πακέτων τσιγάρων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ το πλήρωμα αυτού περισυνέλεξε έντεκα συσκευασίες των δέκα πακέτων και μία συσκευασία των οκτώ πακέτων.

    -Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην οδό «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ» στην Ελευσίνα, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 54χρονο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε επί του κράσπεδου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου του οδηγού. Ο 54χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο «ΘΡΙΑΣΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 59χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 28χρονη αλλοδαπή συνοδηγός τους, διότι μετέφεραν εντός του οχήματος δύο αλλοδαπούς και το ανήλικο τέκνο τους, για τους οποίους επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Κέρκυρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 41χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε εντός του χώρου αποσκευών του οχήματος, δύο αλλοδαπούς, στερούμενους ναυτιλιακών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Οι δύο αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου φορτηγού οχήματος (τράκτορας/ επικαθήμενο), το οποίο αποτελείτο από ξύλινα κιβώτια, στερούμενοι ναυτιλιακών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός, στερούμενος ναυτιλιακών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την άμεση συνέργια 32χρονου αλλοδαπού ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, 35χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστά έγγραφα για το όχημα και για τον ίδιο καθώς και για δύο ακόμα αλλοδαπούς που μετέφερε. Οι δύο αλλοδαποί αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, καθότι συνόδευαν το ανήλικο τέκνο τους.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, 38χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε εντός του οχήματος, τρεις αλλοδαπούς οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 10:49

    Είδηση: 22297


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 September 2012 - 8:49:34 UTC