Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης
  • [02] Σύνταξη στα 67 - Στη σύσκεψη αρχηγών οι αποφάσεις
  • [03] Κατάργηση αφορολόγητου - φοροαπαλλαγών
  • [04] Μέρκελ: «Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες»

    [01] Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης

    Νέο σενάριο για το επίδομα θέρμανσης φαίνεται ότι μπήκε στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ενώ θα δίνεται μόνο σε όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.

    Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης, που δεν αποκλείεται τελικώς να αφορά μόνο τα φτωχά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο και όχι άλλα καύσιμα, όπως φυσικό αέριο. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ στη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, έγινε λόγος για «επίδομα πετρελαίου» και όχι για «επίδομα θέρμανσης».

    Σε ότι αφορά στα κριτήρια χορήγησης, φαίνεται να προκρίνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ τα γεωγραφικά θα «μετράνε» λιγότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε τα χρήματα να δοθούν ως επίδομα και να μην γίνει συμψηφισμός με το φόρο εισοδήματος του 2013. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει λάβει οδηγίες για την εξεύρεση των χρημάτων, τα οποία ωστόσο, μάλλον θα καταβληθούν το 2013 και όχι το 2012.

    Σχετική είδηση: Μετέωρο παραμένει το επίδομα «θέρμανσης» ή «πετρελαίου»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 22:05

    Είδηση: 21746

    [02] Σύνταξη στα 67 - Στη σύσκεψη αρχηγών οι αποφάσεις

    Όλα δείχνουν, πως πάμε για αύξηση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη κατά ένα ή δύο έτη, ενώ «κλειδώνουν» και οι περικοπές στα εφάπαξ. Στο πακέτο μέτρων αναμένεται και αύξηση του απαιτούμενου αριθμού των ενσήμων για να θεμελιωθεί δικαίωμα σύνταξης.

    Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη ενώ φαίνεται να κλειδώνει η αύξηση στον απαιτούμενο αριθμό των ενσήμων από τα 4500 στα 6000.

    Ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, Παναγιώτης Κοκκόρης, μιλώντας εν τω μεταξύ στην τηλεόραση της ΝΕΤ, προανήγγειλε την αύξηση από 15 στα 20 χρόνια για την καταβολή της κατώτατης σύνταξης και προέκρινε τη θέσπιση ειδικής εισφοράς στις συντάξεις για την επιστροφή μέρους του εφάπαξ που υπερβαίνει τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

    Από την τελική διατύπωση των μέτρων θα φανεί αν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

    Θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχουν άνδρες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που συμπλήρωσαν 10500 ένσημα στο τέλος του 2010 καθώς και ασφαλισμένοι με 7500 βαρέα ένσημα. Στο τέλος του 2012, θεμελιώνουν δικαίωμα και όσοι θα συμπληρώσουν 10.000 ένσημα. Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ θεμελιώνουν δικαίωμα με 4500 ένσημα και συμπληρωμένο το 60ο έτος στο τέλος του 2012. Επίσης, θεμελιώνουν και όσες συμπληρώνουν 10.000 ένσημα συνολικά ή 3600 ένσημα στα βαρέα.

    Το πακέτο των μέτρων αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπή του εφάπαξ και θέσπιση ειδικής εισφοράς η οποία θα επιβάλλεται στις συντάξεις όσων έχουν ήδη εισπράξει το εφάπαξ βοήθημα.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    ΣΥΡΙΖΑ

    «Οι προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξυπηρετούν μόνο τους τοκογλύφους δανειστές και όχι τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

    Χρυσή Αυγή

    «Με νέες αιματηρές περικοπές και σύνταξη στα 66 (ή μήπως στα 99;) η συγκυβέρνηση οδηγεί τον ελληνικό λαό στην καταστροφή»

    ΚΚΕ

    Για προμελετημένο έγκλημα και χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

    «Αφού κράτος και πλουτοκρατία καταλήστευσαν για δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα τους δίνουν τη χαριστική βολή απαλλάσσοντας τους μεγάλους εργοδότες από τις όποιες εισφορές έδιναν και το κράτος από τις υποχρεώσεις του».

    Με τη μείωση των συντάξεων των εφάπαξ αλλά και την αύξηση των ορίων ηλικίας, το συνολικό πακέτο των μέτρων για το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ξεπεράσει τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σχετική είδηση: Πιθανή η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η περικοπή εφάπαξ

    ΚΚΕ: Έγκλημα η αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

    Η Χρυσή Αυγή για περικοπές στις συντάξεις

    Ο γγ Ασφάλισης του Υπ. Εργασίας στη ΝΕΤ-Στα 20 χρόνια η κατώτατη σύνταξη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 22:12

    Είδηση: 21745

    [03] Κατάργηση αφορολόγητου - φοροαπαλλαγών

    Στην τελική φάση της επεξεργασίας του πακέτου για τις φοροαπαλλαγές -οι οποίες θα περικοπούν κι άλλο- βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και σκέφτεται σοβαρά να επαναφέρει το μπόνους των αποδείξεων τις οποίες παίρνουμε από ελεύθερους επαγγελματίες, εκ των οποίων 6 στους 10 εξακολουθούν να δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο.

    Το σχέδιο προβλέπει, για όσες αποδείξεις συγκεντρώνουμε από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, θα έχουμε μπόνους 100% από το φορολογητέο εισόδημα: δηλαδή, αυτές οι αποδείξεις θα αφαιρούνται από το συνολικό ποσό που θα φορολογούμαστε.

    Για παράδειγμα: Αν δηλώσουμε εισόδημα 30.000 € και έχουμε μαζέψει τέτοιου είδους αποδείξεις ύψους 2000€, τότε θα φορολογηθούμε για εισόδημα 28.000€.

    Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες αποδείξεων:

    -Υδραυλικών

    -Ηλεκτρολόγων

    -Κομμωτηρίων

    -Αισθητικών

    -Γιατρών

    -Δικηγόρων

    -Συμβολαιογράφων

    -Κέντρων διασκέδασης/μπαρ

    -Εστιατορίων

    Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών, ακόμη και περί κατάργησης του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πειραχτεί το αφορολόγητο των φυσικών προσώπων

    Ωστόσο τα σενάρια που εξετάζονται είναι η δραστική μείωση ή κατάργηση για ελεύθερους επαγγελματίες και η διατήρηση υψηλότερου αφορολόγητου για συνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

    ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ για φορολογικό

    Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το νέο κύμα φοροεπιδρομής σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βαθύνει περαιτέρω την ύφεση, σπρώχνοντας στον «καιάδα» της εξαθλίωσης εκατομμύρια πολίτες.

    Σχετική είδηση: Τα σενάρια για το αφορολόγητο - Κίνητρα και μπόνους για αποδείξεις

    ΣΥΡΙΖΑ: Νέα φοροεπιδρομή με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: ¶κης Αθανασόπουλος

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 22:04

    Είδηση: 21744

    [04] Μέρκελ: «Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες»

    «Ματώνει η καρδιά μου» επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ, στη διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη στους Έλληνες, οι οποίοι υποβάλλονται στις μεγαλύτερες θυσίες. Επισήμανε, ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ότι θα έπρεπε και οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν αφήσει τη χώρα τους, να σκεφτούν ποια συνεισφορά θα μπορούσαν να έχουν.

    «Βοηθούμε την Ελλάδα. Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει, διότι αυτό είναι καλύτερο για όλους μας. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό, αυτές οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν. Είναι ένας δύσκολος δρόμος για την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθά το να αντιστέκεσαι σε μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να ληφθούν» δήλωσε η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή τής Ελλάδας στην ευρωζώνη.

    «Τώρα, το θέμα είναι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα» επισήμανε, ενώ έκανε λόγο για τεράστιες περικοπές, οι οποίες έχουν ήδη γίνει και ανέφερε ότι «δεν σημαίνουν, όλες οι μεταρρυθμίσεις, περαιτέρω επιβάρυνση».

    Σχετική είδηση: Η Μέρκελ επανέλαβε: Η Ελλάδα στην ευρωζώνη εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 16:57

    Είδηση: 21716


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 September 2012 - 16:49:53 UTC