Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κοντογιάννης: Να δοθεί ώθηση στην ιδιωτική οικονομία
  • [02] Λ. Κανέλλη: Πρέπει να αποδεσμευτούμε πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [03] Ρ. Δούρου: «Υπονομεύονται τα θεμέλια της δημοκρατίας μας»
  • [04] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Δεν θα διαλύσουμε την κυβερνητική συνοχή
  • [05] Παπαθεοδώρου: Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα αναπληρωτές για τα κενά
  • [06] Με μια ματιά
  • [07] Δάνεια από ΑΤΕ-Πειραιώς σε αγρότες - «Δεν θα χαθεί ούτε στρέμμα γης»

    [01] Γ. Κοντογιάννης: Να δοθεί ώθηση στην ιδιωτική οικονομία

    Την ανάγκη να περάσουν τα μέτρα, όσο επώδυνα κι αν είναι, και ταυτόχρονα να «τρέξουν» αυτά που έχουν σχέση με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με την άρση αντικινήτρων, με νομοθετικές ρυθμίσεις για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Κοντογιάννης, διαφορετικά, όπως επισήμανε, η βάρκα θα γείρει πάλι μονόπατα, σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι το θέμα των απολύσεων δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον ίδιο, υποστηρίζοντας πως εάν δεν προχωρήσουμε με ριζοσπαστικά μέτρα ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, που είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, τότε σε 6 μήνες- σε 1 χρόνο, θα ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Το θέμα δεν είναι να σωθεί μόνο η Ελλάδα, αλλά να υπάρχουν και Έλληνες που θα γευτούν τη σωτηρία της Ελλάδος. Σαφέστατα τα μέτρα πρέπει να περάσουν, όσο επώδυνα κι αν είναι, και δεν θέτω θέμα τέτοιο, αλλά παράλληλα πρέπει να προωθηθούν και να τρέξουν όλα αυτά που σας είπα, διότι αν δεν τρέξουν ταυτόχρονα, τότε θα έχουμε μια από τα ίδια, ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Πρέπει να τρέξουν όλα αυτά ταυτόχρονα, που έχουν σχέση με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με την άρση αντικινήτρων, με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν σχέση με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, για να μπορέσει να λειτουργήσει το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, για να μπορέσει να γίνει ελκυστική η χώρα μας ως επενδυτικός τόπος. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα αυτά τα πράγματα, τότε πάλι η βάρκα θα γείρει μονόπατα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

    ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Για μένα δεν είναι κόκκινη γραμμή το συγκεκριμένο θέμα. Ίσως, μπορεί να πει κανείς, είναι και θέμα δικαιοσύνης στο εργατικό δυναμικό της χώρας. Αλλά πέρα από αυτό, για μένα προέχει όχι αυτό, αλλά τα παράλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ούτως ώστε όσο επώδυνα κι αν είναι τα μέτρα, να δώσουν ώθηση στην ιδιωτική οικονομία. Ό,τι μέτρα και να πάρουμε, όσες εξοικονομήσεις και να κάνουμε, όσο βαθιά κι αν βάλουμε το μαχαίρι στον Έλληνα, και ζητήσουμε νέες περικοπές, εάν δεν ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα, εάν δεν προχωρήσουμε με ριζοσπαστικά μέτρα ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, που είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, τότε σε 6 μήνες, σε 1 χρόνο, θα ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση και θα ψάχνουμε άλλα 11, άλλα, δεν ξέρω πόσα, δισ. ακόμα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 13:49

    Είδηση: 21295

    [02] Λ. Κανέλλη: Πρέπει να αποδεσμευτούμε πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση

    Υπέρ της πλήρους αποδέσμευσης της χώρας από την ΕΕ τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι φαινόμενο, ούτε καν πολιτικό, αλλά απότοκο συγκεκριμένης πολιτικής. Σχολιάζοντας το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού 902, επισήμανε ότι ούτε ο 902, ούτε και το ΚΚΕ, είναι Βατικανό, και πρόσθεσε ότι το κανάλι είναι υποχρεωμένο, εφόσον ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, έτσι όπως αντιμετωπίζεται.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Πρέπει να αποδεσμευτούμε πλήρως, όχι από την ευρωζώνη, από αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωμά και κατηγορηματικά. Και ας το βάλουμε κάτω ως πιθανότητα, διότι και η απάντηση στην πολιτική αυτή πρόταση ξέρετε ποια είναι; Θα πέσει μεγάλη συμφορά και θα μας φάει».

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Δεν είναι φαινόμενο η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι ούτε καν πολιτικό φαινόμενο. Είναι απότοκο συγκεκριμένης πολιτικής. Είναι μακρύ χέρι του κεφαλαίου, προορισμένο να κάνει τη βρωμοδουλειά, να τρομοκρατήσει όσους θέλουν να σηκώσουν κεφάλι, να τους πει ''σκάσε και κολύμπα'', να μη μπορούν να κουνηθούν, και να το κάνουν και τσάμπα, με αντάλλαγμα την πολιτική νομιμοποιημένη ύπαρξη».

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Ο 902 δεν είναι Βατικανό, και το ΚΚΕ ευτυχώς δεν είναι Βατικανό. Αν ήταν Βατικανό, θα ζούσε μέσα σε μια ολόκληρη καπιταλιστική Ιταλία ως κομμουνιστική νησίδα. Είναι υποχρεωμένο, εφόσον ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, έτσι όπως αντιμετωπίζεται».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 13:09

    Είδηση: 21290

    [03] Ρ. Δούρου: «Υπονομεύονται τα θεμέλια της δημοκρατίας μας»

    Δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε με αυτή την ιστορία, όπου θα μας μπαίνει πάντα ένα πακέτο, το οποίο πέφτει σε μια μαύρη τρύπα, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Ρένα Δούρου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι το κόμμα της ποτέ δεν υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται μια σειρά από μέτρα για να στηριχθούν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν έχουμε ένα δίπολο της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουμε από τη μια τη δημοκρατία και από την άλλη το ναζισμό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Τι έχει χρειαστεί να κάνουμε ως σήμερα, προκειμένου να πάρουμε διάφορα πακέτα. Τώρα το καρότο είναι τα 30, παλαιότερα ήταν τα 70, πιο πριν ήταν τα 110, όπου στην καλύτερη περίπτωση, με όλα αυτά τα πακέτα, κάποιοι ημέτεροι τραπεζίτες σώθηκαν, και έσωσαν τράπεζες κουφάρια, που πάλι εσείς, φορολογούμενος, μισθωτός, και μέχρι πριν από δύο-τρεις μήνες κι εγώ, το πληρώσαμε καλά, και πέραν τούτου τίποτε άλλο. Θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία, και κατ' αρχάς δεν είναι πια πλάκα. Όταν είναι στον αέρα η επιβίωση, με όλη τη σημασία του σημαινομένου και της λέξης, 2 τουλάχιστον, για να μην πω παραπάνω, εκατομμυρίων Ελλήνων, δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε με αυτή την ιστορία, όπου θα μας μπαίνει πάντα ένα πακέτο, το οποίο πέφτει σε μια μαύρη τρύπα».

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Εμείς ουδέποτε κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων αυτής της κρίσης, πολλώ δε μάλλον κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων, δεν είπαμε ότι δεν χρειάζεται μια σειρά από μέτρα για να στηριχθεί και η ελληνική οικονομία, και η ελληνική κοινωνία».

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ευθύνες και για κάτι άλλο. Στην προεκλογική περίοδο προσπαθήσανε τεχνηέντως να παρουσιάσουν το δίπολο Χρυσή Αυγή- ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι στη Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα, ούτε μπορεί το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και τα λοιπά κόμματα, που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους εντός του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου, να παίζουνε με τα ζητήματα της δημοκρατίας μικροκομματικά. Δηλαδή, θα φτιάξουμε αυτό το δίπολο επικοινωνιακά, τεχνηέντως, προκειμένου να ανέβουμε 1% ή να συρρικνώσουμε 1-2% το ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ υπονομεύονται τα θεμέλια της δημοκρατίας μας, και αυτό αφορά όλους. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι κοινοβουλευτικοί, που είναι κοινοβουλευτικοί όσα χρόνια εγώ ζω στην Ελλάδα, από το 1974 και μετά, αυτή τη στιγμή έχουνε βάλει ζητήματα ασφάλειας και δημοκρατίας σε ένα μικροκομματικό παιχνίδι. Αυτά δεν είναι καθόλου σοβαρά πράγματα. Δηλαδή, η κατάλυση της δημοκρατίας αφορά μόνο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, στην παρούσα, την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν αφορά τους πάντες; Είναι τρομακτικό ότι ακόμα και τούτη την ώρα, κάποιοι θεωρούν αμερίμνως ότι μπορεί αυτά να είναι στη φαρέτρα τους όπλα για να πλήξουν την αξιωματική αντιπολίτευση. Σας λέω δεν πάμε καλά και θα είναι πολύ αργά όταν και η κυρία Χριστοφιλοπούλου και ο καθένας αντιληφθεί ότι εδώ δεν έχουμε ένα δίπολο της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έχουμε από τη μια τη δημοκρατία και από την άλλη το ναζισμό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 13:46

    Είδηση: 21289

    [04] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Δεν θα διαλύσουμε την κυβερνητική συνοχή

    Την ανάγκη να τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα θέματα της επιμήκυνσης, της μείωσης του χρέους και της επαναγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαφορετικά, όπως επισήμανε, οποιοδήποτε μέτρο κι αν ληφθεί, θα είναι άλλο ένα μέτρο ατέρμονης περικοπής, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι το κόμμα της στηρίζει την κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Δεν θα πάμε τώρα να διαλύσουμε μια κυβερνητική συνοχή, όταν απειλείται η συνοχή της χώρας». Εκτίμησε, δε, ότι πρέπει να γίνει ένας διάλογος στον κεντροαριστερό χώρο και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συζητήσει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση να αφήσει τον λαϊκισμό και τη δαιμονοποίηση άλλων πολιτικών χώρων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Εδώ παίζεται ένα περίεργο παιχνίδι, διότι ακούμε τα ωραία λόγια της κυρίας Μέρκελ, και ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του όλου πλαισίου της αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης, και ότι πρέπει να πάμε με εργαλεία, όπως η επιμήκυνση, όπως η μείωση του χρέους, και όχι με περαιτέρω κούρεμα της δανειακής σύμβασης και τον ομολόγων, μέσω και της επαναγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Αν δεν μπήκαν αυτά τα πολύ σκληρά πράγματα στη διαπραγμάτευση, πρέπει να μπουν τώρα, διότι οποιοδήποτε μέτρο κι αν ληφθεί, θα είναι άλλο ένα μέτρο ατέρμονης περικοπής, η οποία δεν οδηγεί πουθενά, οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση».

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση και δεν θα πάμε τώρα να διαλύσουμε μια κυβερνητική συνοχή, όταν απειλείται η συνοχή της χώρας».

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Θέλετε να σχολιάσω απουσίες; Εγώ θα ήλπιζα ότι όλοι θα ήταν εκεί. Εγώ ελπίζω ότι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ, που πάντα ήταν, να υπάρχουν διάφορες τάσεις, απόψεις, και όχι προσωπικές συγκρούσεις. Διότι, όσο πάμε και αντιπαρατιθέμεθα και εσωκομματικά, και στη χώρα, πάνω στην ουσία των προβλημάτων και πάνω στην πολιτική, αυτό είναι μια ζωντανή, μια δημιουργική κατάσταση που οδηγεί κάπου. Όσο αντιπαρατιθέμεθα με λογική Ιζνογκούντ, που ήθελε να γίνει βεζίρης στη θέση του βεζίρη, όσο οι διαμάχες είναι προσωπικές, είναι η ώρα που ο πολίτης θα συνεχίσει να αποστρέφει το πρόσωπό του από το ΠΑΣΟΚ. Να πάμε, λοιπόν, σε ένα διάλογο στο ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, στη χώρα, επιτέλους, και στον κεντροαριστερό χώρο. Γι' αυτό και είπα ότι υπό προϋποθέσεις, να αφήσει το λαϊκισμό, τη δαιμονοποίηση άλλων πολιτικών χώρων, που εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι; Αλλά με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνομιλήσουμε, όταν ανοίγει την πόρτα και μπάζει μέσα το αυγό του φιδιού, πετώντας αυγά σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο χρόνο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 13:52

    Είδηση: 21285

    [05] Παπαθεοδώρου: Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα αναπληρωτές για τα κενά

    Ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η μάχη της κανονικότητας στη λειτουργία των σχολείων είναι καθημερινή.

    Όσον αφορά στο θέμα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εξήγησε το πλαίσιο που έχει θέσει το υπουργείο όσον αφορά στους μισθούς τους.

    Το πλαίσιο που έθεσε το υπουργείο είναι ότι αν δεν υπάρχει αλλαγή της κατάστασης στα ιδιωτικά σχολεία, να ακολουθείται το ίδιο μισθολογικό καθεστώς.

    Σημείωσε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες δεν προσήλθαν στον κοινό διάλογο όλων των πλευρών και παρατήρησε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, συμπληρώνοντας ότι δεν ωφελείται κανένας και ιδιαίτερα τα ιδιωτικά σχολεία από τις εντάσεις.

    Όσον αφορά στα κενά στα σχολεία, ξεκαθάρισε, ότι το υπουργείο αναμένει επικαιροποιημένη λίστα με τα κενά από κάθε περιφερειακή διεύθυνση και μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη θα έχουν αποσταλεί αναπληρωτές.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 11:07

    Είδηση: 21276

    [06] Με μια ματιά

    -Κοινό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών- γιατρών στις 12 στα Προπύλαια.

    -Συγκέντρωση ένστολων στις 4.30 μμ, στη πλατεία Κολοκοτρώνη.

    -Στάση εργασίας 12-3 στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πορεία εργαζομένων προς τη Βουλή.

    -Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πωλούνται φάρμακα και από τα σούπερ μάρκετ, άφησε ο υπουργός Υγείας. Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά.

    -Κλειστοί σήμερα και αύριο οι δήμοι. Συγκέντρωση εργαζομένων στις 11 στην Κλαυθμώνος.

    -Ισχυρός σεισμός 5,3 ρίχτερ το πρωί νότια της Κρήτης. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

    -Σε εξέλιξη οι φωτιές σε δασική έκταση στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στο Ζέλι Φθιώτιδας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 10:52

    Είδηση: 21281

    [07] Δάνεια από ΑΤΕ-Πειραιώς σε αγρότες - «Δεν θα χαθεί ούτε στρέμμα γης»

    Άρχισαν από σήμερα το πρωί τα δάνεια από ΑΤΕ-Πειραιώς για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την οποία ενημέρωσε σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου του.

    Ο κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και ανέφερε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η τελική ρύθμιση.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα δοθεί στην ώρα του το 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου.

    Σε ό,τι αφορά ορισμένους κτηνοτρόφους που δεν είναι στο πρόγραμμα των κοινοτικών ενισχύσεων, η ΑΤΕ-Πειραιώς «θα ανοίξει τα δάνεια της για να χρηματοδοτηθούν για τις κτηνοτροφές τους».

    «Με αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις αυτοί αγροτικοί κλάδοι», επεσήμανε ο κ. Ταυτάρης.

    Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε εξάλλου και με το «οξυμένο πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, που αφορά γαίες, οικόπεδα και κτίσματα που είχαν μπει ως εγγύηση στα δάνεια των αγροτών και από αυτά το 20% είναι μη εξυπηρετούμενα.

    Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Τσαυτάρης, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, καθώς μετά από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις τόσο με την παλιά όσο και την νέα ΑΤΕ, αλλά και με τις ιδιωτικές τράπεζες, δέχθηκαν να πάνε οι εγγυήσεις στο 120% και να αποδεσμευτούν οι υπόλοιπες γαίες.

    «Από σήμερα η ΑΤΕ-Πειραιώς κάνει αυτό ακριβώς, Την ώρα που θα πάνε να ζητήσουν οι αγρότες νέα δάνεια θα τους κάνει αυτόματα την απομείωση και ταυτόχρονα την απελευθέρωση των δεσμευμένων εκτάσεων», τόνισε και πρόσθεσε:

    «Είμαστε σε συνεργασία και με τους υπεύθυνους των άλλων τραπεζών για να βρούμε ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Άλλωστε, όπως και ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει εδώ στη Βουλή, πρέπει να κάνουμε ρύθμιση σε ό,τι αφορά τα δεσμευμένα χωράφια και εκτάσεις. Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες. Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των δανείων. Βρισκόμαστε στις τελευταίες συζητήσεις. Σύντομα εντός των ημερών θα ανακοινώσουμε την τελική λύση».

    Τέλος, ο κ. Τσαυτάρης έδωσε έμφαση και στις «μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα ΚΑΠ, ώστε με βραχυπρόθεσμα δάνεια να αντιμετωπιστούν τα ελληνικά αγροτικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τις ζωοτροφές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 21300


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 September 2012 - 8:49:53 UTC