Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
  • [02] Ν. Παπάς ΣΥΡΙΖΑ- Α. Παπαδόπουλος ΔΗΜΑΡ στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»
  • [03] Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ υπό προϋποθέσεις
  • [04] Βούτσης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα
  • [05] Κ. Τζαβάρας: Ο κυβερνητικός συνασπισμός στηρίζεται στην υπευθυνότητα και σοβαρότητα
  • [06] Χατζησωκράτης: «Δεν θα γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών»

    [01] Θρίλερ με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

    Παρτίδα σκάκι για γερούς παίχτες θυμίζει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συζητήσεων, κάτι που αποτυπώθηκε και στη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά το τετ α τετ του Πρωθυπουργού με την τρόικα. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πείσουμε για την ορθότητα των δικών μας επιχειρημάτων» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης των μέτρων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη 50λεπτη συνάντηση δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα, έγινε όμως μια ουσιαστική συζήτηση για το τι είναι εφικτό και τι όχι, ενώ έγινε και προσπάθεια να πεισθεί το κλιμάκιο της τρόικας, πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα μέτρα.

    Από το σύνολο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ οι κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχτηκαν τις προτάσεις για μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ ζήτησαν διευκρινίσεις για μέτρα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ απέρριψαν τουλάχιστον αρχικά μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

    Αιχμή των πιέσεων αποτελεί το μέτρο της εφεδρείας. Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών ο πήχης μπαίνει πολύ χαμηλά και ζητούν και πάλι επιτακτικά απολύσεις δημοσίων υπάλληλων, ώστε να επιτευχτεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων ως το 2015.

    «Το κλίμα της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολο και ζόρικο. Επιμένουν στο να μη δέχονται τα μέτρα που αφορούν στην αναδιάρθρωση του κράτους. Και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να τα δεχτούν», τόνισε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών για την διαπραγμάτευση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της τρόικας επιμένουν εκτός των άλλων σε:

    Κλείσιμο σε εκατοντάδες φορείς του δημοσίου

    Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ

    Κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις

    Πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

    Μείωση μισθών και αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα

    Κατάργηση δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο αλλά και στους συνταξιούχους

    Μείωση μέχρι 35% στο εφάπαξ

    Εξπρές αποκρατικοποιήσεις και πώληση ακίνητης περιουσίας δημοσίου

    Εκτός όμως από τις αμφιβολίες για τα ίδια τα μέτρα η τρόικα φέρεται να έβγαλε και κόκκινες κάρτες λέγοντας:

    πως υπάρχει κενό 2,5 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις που δεν έγιναν το 2012

    πως σε 40 από τις 90 ΔΕΚΟ ο μέσος μισθός παραμένει μεγαλύτερος από 1.900 ευρώ και

    πως δεν έχουν εκδικασθεί 182.000 φορολογικές υποθέσεις (30 δις ευρώ)

    και τα ανείσπρακτα πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων φτάνουν 12,5 δις ευρώ

    Το οικονομικό επιτελείο προσπάθησε να αντιτάξει ότι το κράτος θα έχει έσοδα περίπου 3 δισ. και από την πάταξη της φοροδιαφυγής όμως οι πρακτικές του παρελθόντος κάνουν την τρόικα να αμφιβάλλει και για αυτό.

    «Πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας δείχνοντας ότι κάνουμε πράξεις στον τομέα πάταξης της φοροδιαφυγής μέσα από σταδιακή αύξηση των εσόδων», τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος του Υπουργείο Οικονομικών.

    Αγκάθι παραμένει και το θέμα των ειδικών μισθολογίων με την τρόικα από τη μια να πιέζει για αναδρομικές περικοπές σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες και την κυβέρνηση να προσπαθεί να περισώσει τουλάχιστον το επίδομα επικινδυνότητας στους μαχίμους ένστολους.

    Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται αλλά ο χρόνος πιέζει. Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή, ακόμα κι αν δεν έχουν ανακοινωθεί στο εσωτερικό τα μέτρα, θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ολοκληρωμένο στο Eurogroup στη Λευκωσία.

    Με την τρόικα να μην πείθεται για την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων μέτρων, προγραμματίζεται και νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι περιθώρια διαπραγμάτευσης υπάρχουν, σημειώνοντας ότι η τρόικα μπορεί να πειστεί.

    «Το τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων που αφορά μισθούς, συντάξεις και επιδόματα δεν μπορεί να υπερβεί το όριο αντοχής της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με την τρόικα.

    Επισήμανε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο και όχι οριζόντιο, κάτι που, όπως συμπλήρωσε, «προσπαθούν να υπηρετήσουν οι σχετικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν δεδομένες τις προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα για τον περιορισμό δαπανών, οι οποίες συνδέονται με τη λειτουργία του κράτους».

    Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στη δανειακή σύμβαση προβλέπεται η ρήτρα της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης, υπενθυμίζοντας ότι εξαρχής δική του πρόταση ήταν να τεθεί από την αρχή το ζήτημα της παράτασης «ώστε να καταστεί ηπιότερη και για την οικονομία, αλλά ιδίως για τους πολίτες, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, με το ''άπλωμα'' των μέτρων σε τέσσερα χρόνια, ώστε να ανοίξει η προοπτική της επανόδου της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

    Για τη Δημοκρατική Αριστερά, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, όπως διαμήνυσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών.

    Κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζουν με τον Φώτη Κουβέλη και εξετάζουν αλλαγές στο ολοκληρωμένο σχέδιο ισοδύναμων μέτρων 4 δισ. ευρώ προκειμένου να μη θιγούν τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα,.

    Η Δημοκρατική Αριστερά έχει υποδείξει ένα σύνολο εναλλακτικών λύσεων και ισοδύναμων μέτρων για τις δανειακές δεσμεύσεις της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να το υιοθετήσει."

    Την ίδια ώρα ευρωπαϊκές πηγές τονίζουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας και από την συμφωνία που θα υπάρξει για τα μέτρα με την ελληνική κυβέρνηση.

    Όπως σημειώνουν στο Eurogroup της Παρασκευής δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για την εκταμίευση της δόσης την οποία παρέπεμψαν ή για τη Σύνοδο κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου ή σε έκτακτο Eurogroup.

    Η γερμανική κυβέρνηση πάντως δείχνει να μην ανησυχεί για τις ενστάσεις της τρόικας όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανγκελας Μερκελ.

    «Ήταν πάντα σαφές ότι η δουλειά της τρόικας στην Αθήνα δεν θα ήταν υπόθεση λίγων ημερών. Μέχρι να απαντηθούν ικανοποιητικά όλες οι ερωτήσεις και να είναι διαθέσιμοι όλοι οι αριθμοί, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος», τόνισε ο Στεφεν Ζαιμπερτ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Αγώνας για να κλείσουν τα μέτρα ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά

    Μέτρα και παράταση στη συνάντηση της τρόικας με τον Ε. Βενιζέλο

    Στουρνάρας μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου: Προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής, Κώστας Τσουρός

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 21:57

    Είδηση: 21172

    [02] Ν. Παπάς ΣΥΡΙΖΑ- Α. Παπαδόπουλος ΔΗΜΑΡ στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»

    Την ίδια στιγμή, για στις εξελίξεις εντός του κόμματός του, ερωτήθηκε ο Α. Παπαδόπουλος, στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

    Όσον αφορά στις διαρροές (περιπτώσεις Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη) σημείωσε ότι δεν θέλει να προδικάσει τη στάση τους και επανέλαβε ότι στο καταστατικό του κόμματος δεν υπάρχουν διαγραφές.

    Υπογράμμισε επίσης ότι η προγραμματική συμφωνία έχει βάθος τετραετίας όπως και η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ότι η προγραμματική συμφωνία θα κριθεί στο τέλος.

    Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημείωσε ότι θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μηνύματα ότι δηλαδή εκτός από τους αριθμούς υπάρχει και μια κοινωνία που είναι στα όρια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 16:03

    Είδηση: 21134

    [03] Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ υπό προϋποθέσεις

    Σε 3 δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ξεκινώντας από την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου για το μήνα Ιούνιο. Στις 12 Οκτωβρίου θα καταβληθεί το χρέος του Ιουλίου και μέρος του Αυγούστου ενώ έως τις 12 Νοεμβρίου θα έχει γίνει η αποπληρωμή των δύο αυτών μηνών.

    Στις 12 Δεκεμβρίου, τέλος, θα αποπληρωθεί το χρέος του Σεπτεμβρίου. Το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. επισημαίνοντας ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα θα ισχύσει υπό την προϋπόθεση ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος θα αποφασίσει να αρχίσει άμεσα η χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

    Σύμφωνα με το ίδιο χρονοδιάγραμμα από το τέλος Οκτωβρίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου και από χρήματα που θα εξασφαλιστούν μέσω της νέας δόσης από τους δανειστές, θα αποπληρωθούν και τα χρέη του 20111 προς τους φαρμακοποιούς από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

    Ο ΠΦΣ συνεδριάζει από τις 2 το μεσημέρι για να καθορίσει τη στάση του. «Αν αποδεχτούμε άλλες ημερομηνίες από αυτές που ορίζει η συλλογική σύμβαση, καταργούμε αυτόματα την έννοια της σύμβασης», δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

    Σχετική είδηση: Ανακοινώσεις Σαλμά για εξόφληση χρεών του ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοποιούς

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 17:48

    Είδηση: 21127

    [04] Βούτσης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Η επιμονή σε μια λανθασμένη στρατηγική, έτσι όπως πια από όλες τις πλευρές συνομολογείται..., όλο αυτό το αδιέξοδο, ο φαύλος κύκλος... οδηγεί σε αυτόν τον ταλιμπανισμό, θα τον ονόμαζα εγώ. Δηλαδή, είναι μια εμμονή στα στερεότυπα, είναι μια δογματική εμμονή, μήπως και βγει λάθος από το πειραματόζωο, μήπως και δε βγει σωστή αυτή η στρατηγική. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά μας γεμίζουν ενοχές, και λειτουργεί τόσο βλακωδώς το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα που αυτοενοχοποιείται, δηλαδή, πως δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις, πως ο λαός μας δυστυχώς δε βοήθησε, ότι η εικόνα της χώρας έτσι, ότι δεν είμαστε φερέγγυοι. Αυτή την κλάψα για τη φερεγγυότητα εγώ ποτέ δεν την κατάλαβα, διότι αφορά προφανώς τις κυβερνήσεις, που τουλάχιστον ο κύριος Βενιζέλος ήταν σε πρώτο ρόλο, και η κυβέρνηση Παπαδήμου και η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και βγαίνουν τώρα οι ίδιοι, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, και μιλάνε περί φερεγγυότητας. Για ποιους μιλάνε; Για καμιά άλλη κυβέρνηση;... Αυτοενοχοποιούμαστε συνεχώς, διότι ο Τόμσεν και οι άλλοι έχουν έναν ιδεολογισμό ταλιμπανικού τύπου, νεοφιλελεύθερου, που σου λένε και μέσα στην ευρωζώνη, και στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό το σχέδιο θα πετύχει, κι αν δεν πετύχει, ας καεί το πελεκούδι.»

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Για τα 3 δισ της φοροδιαφυγής στο πετρέλαιο..., για αυτό το μείζον σκάνδαλο, που θα μπορούσαν να αποφύγουν του κόσμου τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν τους βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό. Το μαχαίρι στο λαιμό μπαίνει για τον συνταξιούχο, για το λιμενεργάτη και το λιμενοφύλακα... Δεν υπάρχει επί της ουσίας η πολιτική βούληση, η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. Προτιμούν να συγκρούονται με κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είναι και προνομιακά, με την έννοια της ιστορικότητας, στο κέντρο του κράτους, εννοώ δικαστές, ένστολους, και τα λοιπά. Τα μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας προσπαθούν να συγκρούονται με ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, να μπαίνουν σε απαξίωση, παρά να χτυπηθούν με τα συμφέροντα, παραδείγματος χάριν στα πετρελαιοειδή.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 15:49

    Είδηση: 21126

    [05] Κ. Τζαβάρας: Ο κυβερνητικός συνασπισμός στηρίζεται στην υπευθυνότητα και σοβαρότητα

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Ο σκεπτικισμός που εκφράζεται μέσα από αυτές τις αλλεπάλληλες συσκέψεις νομίζω ότι αναδεικνύει το μέγεθος της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, επάνω στην οποία στηρίζεται όλο αυτό το εγχείρημα του κυβερνητικού συνασπισμού, που σκοπό έχει να βγάλει τη χώρα από αυτή την κρίση.»

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Για μια κοινωνία που ήδη επί δυόμιση χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ακρωτηριάζεται, όσον αφορά τα εισοδήματά της, οπωσδήποτε τα περιθώρια είναι μηδενικά. Γι' αυτό ακριβώς, έχουμε να ανταποκριθούμε σε μια υποχρέωση σαν κι αυτή, υποχρέωση την οποία είχε αναλάβει το κράτος, ανεξάρτητα ποιος κυβερνούσε τότε, είχε αναληφθεί από το κράτος, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης που είχε ενεργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και καμιά φορά λέμε και λέμε, αλλά η ουσία των πραγμάτων είναι μία, ότι στη διαδοχή των κυβερνήσεων, κι αυτό προσπαθούν να μας επιβάλουν οι Ευρωπαίοι, θα πρέπει να υπάρχει ένα αξιόπιστο υποκείμενο διαλόγου από την πλευρά της Ελλάδας. Γιατί η αρχή της συνέχειας του κράτους είναι σεβαστή και είναι αδιανόητο να λέει κάποιος ότι «αυτά τα έχουν οι προηγούμενοι, εμείς είμαστε οι επόμενοι και κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε, προσπαθούμε να βρούμε άλλοθι, όσον αφορά τη σημερινή μας τύχη».»

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Αυτό που αποκομίζω είναι πράγματι ένας φόβος, μια ανασφάλεια για το αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ή δε θα είναι, ή εάν δε θα μπορέσουμε ποτέ να βάλουμε πάτο σε αυτό το πιθάρι των Δαναΐδων. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι, είναι προφανές αυτό, οι οποίοι προσπαθούν, μέσα από αυτή την ιστορία, να φτιάξουν προγεφυρώματα για το μέλλον, και μιλάω για αυτούς που κάνουν την αντιπολίτευση την τόσο λαϊκίστικη, για να μην την πω και εθνολαϊκίστικη. Αυτοί δεν προσφέρουν αυτές τις ώρες υπηρεσία, ούτε στο λαό, ούτε στους εαυτούς τους. Γιατί αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι από αυτό το σκαλί θα πρέπει να περάσουμε, αυτό το πικρό ποτήρι πρέπει να το πιούμε, για να έχουμε το δικαίωμα να πάμε πιο πέρα τα πράγματα...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 15:48

    Είδηση: 21124

    [06] Χατζησωκράτης: «Δεν θα γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Αν θεωρούμε ότι έχουμε ένα στοιχειωδώς οργανωμένο κράτος, με μια συντεταγμένη πολιτεία, είναι προφανές ότι κάποιοι είναι γι' αυτό το λόγο επιφορτισμένοι, και δεν είναι κάποιοι γενικά και αφηρημένα, είναι η αστυνομία. ¶ρα έχει ευθύνη μεγάλη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μην αφήσει να πάρει παραπέρα εξέλιξη αυτό το απεχθέστατο φαινόμενο.»

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Κατά τη διάρκεια και της σημερινής μέρας, και της αυριανής, μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, θα διευκρινιστούν διάφορα πράγματα. Δηλαδή, τι είναι αυτό που εμποδίζει και δε μπορεί να κάνει αποδεκτό κάτι που φαίνεται πάρα πολύ λογικό, αυτή η ρήτρα ισοδυνάμων, δημοσιονομικού ισοδύναμου, που έχει παρουσιάσει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ, έχει δεχτεί το ΠΑΣΟΚ και φαίνεται πως στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν πως είναι λογικά…».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά της τρόικα;»

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Έτσι φαίνεται να εμφανίζεται, προς το παρόν, τουλάχιστον. Η συζήτηση δεν έχει τελειώσει, και άρα είναι μπροστά μας σημαντικά θέματα που πρέπει να τα διευκρινίσουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει περίπτωση να πάμε σε απολύσεις και μειώσεις μισθών;»

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Όχι. Και το λέω με τη βεβαιότητα, διότι από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης και η συμφωνία που έχει γίνει είναι σαφής στο ζήτημα αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στις εφημερίδες αυτές τις μέρες διέρρευσε ότι στη διαθεσιμότητα, στην εφεδρεία, θα μπουν ηλικίες από 50-52 χρονών και πάνω.»

    Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Δεν πρέπει να είναι αυτό… αλλά όπως καταλαβαίνετε, όταν μιλάμε για το ζήτημα του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, δε μπορεί να πιάνει από 55 και πάνω. Θα πάει από 60 και πάνω, πριν από ένα χρονικό διάστημα που θα βγει κανείς σε σύνταξη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 15:49

    Είδηση: 21125


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 September 2012 - 16:49:54 UTC