Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περήφανα, την ευρωπαϊκή ιδέα φορέστε!
  • [02] Τσίπρας με ΠΟΣΠΕΡΤ: «Η ΕΡΤ να μείνει όαση στην έρημο της ενημέρωσης»
  • [03] Μ. Βορίδης: Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο e-mail
  • [04] Δ. Παπαδημούλης: Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών
  • [05] Σ. Καλογιάννης: Σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στο πού πάμε
  • [06] Πλακιωτάκης, Στρατούλης, Ντόλιος στην Ενημέρωση στη ΝΕΤ

    [01] Περήφανα, την ευρωπαϊκή ιδέα φορέστε!

    Μοιάζει να μην είναι κι η καταλληλότερη περίοδος, αλλ' ίσως γι' αυτό ακριβώς να το ξεκίνησαν. Την ώρα που έχει γίνει αγαπημένη ενασχόληση πολλών να βυσσοδομούν επί της ευρωπαϊκής ιδέας και της περαιτέρω ενοποίησης, κάποιοι πουλάνε και κυκλοφορούν μπλουζάκια με την κεφαλή Σουμάν εκτυπωμένη και συνθήματα υπέρ του Μάαστριχτ και του συμφώνου του…

    Ο γαλλικής καταγωγής και εν Βρυξέλες εργαζόμενος δημοσιοσχετίστας (τυχαίο; Λέμε, τώρα…) των είκοσι έξι ετών, κύριος Γκωτιέ Μπας, και με την φιλενάδα του, Σαρλελί Ζουρντάν, ξεκίνησαν, μέσω crowdfunding απ' το Ulule, μια μικρή εταιρεία ρουχισμού, που άντλησε το αρχικό κεφάλαιό της από υποστηρικτές, που βρέθηκαν μέσω του κοινωνικού δικτύου χρηματοδότησης· μοναδικά προϊόντα της P-Lux, προς ώρας, δύο t-shirt, μπλουζάκια, επί το ελληνικότερον, που προωθούν την ευρωπαϊκή ιδέα, μέσω Μάαστριχτ (ωχ, και τι μας περιμένει) και της εξόχως εμβληματικής μορφής του Γάλλου παλαιού υπουργού εξωτερικών, Ρομπέρ Σουμάν, με καθοριστικό ρόλο στη σύνθεσης της ενωμένης Ευρώπης και της παλιάς μας γνώριμης, ΕΟΚ (καλέ, θυμάστε; Ανήκωμεν στη δύση, λέει).

    Ωραία είναι τα μπλουζάκια τους, καλή και η ιδέα τους, φρέσκια προσέγγιση μυρίζει, κεντροευρωπαϊκή και νιάτα. Όμως…

    …όμως, αν βρει κανείς εαυτόν στην άκρη της Ευρώπης, σε συγκυρία χωροχρονική, όπως εδώ, ετούτη, μήπως, μα μήπως λέω, κακεντρεχές ακούγεται, σαρδόνιο και σαρκαστικό, προς όλους όσοι άκουσαν κάποτε τον Σουμάν, και στα κελεύσματά του πίστεψαν, ομοσπονδία να κάνουν; Σκιά πια είν' η ενοποίηση του κάποτε εαυτού της, κι ίσως γι' αυτό χρειάζεται μπλουζάκια τυπωμένα, ν' αναζητούν τη νιότη, που β€˜λεγε πως θα γινόταν άλλη…

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: WSJ, The Telegraph, Ulule

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 19:58

    Είδηση: 20704

    [02] Τσίπρας με ΠΟΣΠΕΡΤ: «Η ΕΡΤ να μείνει όαση στην έρημο της ενημέρωσης»

    «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά με συνενοχή Κουβέλη Βενιζέλου προχωρά στη λαφυραγώγηση του δημόσιου χώρου, στην κομματικοποίηση του δημοσίου και ιδιαίτερα σε μία επέλαση στη δημόσια τηλεόραση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, που τον επισκέφτηκε το πρωί. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε οτι «η ΕΡΤ είναι και ήταν ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ ακριβώς γιατί είχε αυτόν τον χαρακτήρα του πλουραλισμού και της έγκαιρης ενημέρωσης» και επισήμανε οτι «η ΕΡΤ χάνοντας το 25% που πηγαίνει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από πλεονασματική θα ξαναγίνει ελλειμματική». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε τονίζοντας οτι «αυτή η εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί. Καθιστούμε υπεύθυνους όλους όσοι έχουν την εντύπωση ότι μετατρέποντας την ΕΡΤ σε μία ΥΕΝΕΔ χαμηλής ποιότητας θα μπορέσουν να ελέγξουν την ενημέρωση. Η ΕΡΤ πρέπει να μείνει όαση στην έρημο της ενημέρωσης της χώρας μας».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης είπε οτι «ήρθαμε να δούμε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και να ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι, μαζί με το λαό, θα αντιδράσουν ενάντια σ΄ αυτές τις πολιτικές μέχρι την ανατροπή τους».

    Οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 17:50

    Είδηση: 20664

    [03] Μ. Βορίδης: Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο e-mail

    Δεν το ξέρω το e-mail που έστειλε η τρόικα και δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο e-mail, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Με το e-mail που έστειλε η τρόικα, είναι δυνατό να επιστρέψουμε σε εποχές του 19ου αιώνα»;

    Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: «Δεν το ξέρω το e-mail που έστειλε η τρόικα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είναι δυνατό για οποιαδήποτε κυβέρνηση να επαναφέρει ρυθμίσεις, όπως την υποχρεωτική εργασία 13 ωρών την ημέρα»;

    Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: «Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο e-mail, γιατί δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Μου φαίνεται αδιανόητο»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 14:59

    Είδηση: 20659

    [04] Δ. Παπαδημούλης: Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών

    Ο ελληνικός λαός απαιτεί και την αλήθεια και καταλογισμό πολιτικών ευθυνών, αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αυτή την πρωτοβουλία και θέτει τους πάντες προ των ευθυνών αυτής της κοινωνικής απαίτησης και ανάγκης» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι πρέπει για να πείσει να εγκριθεί από την πλειοψηφία της Βουλής αυτό το αίτημα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι απ' τη στιγμή που η Σ. Γιαννακά δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια να απαντήσει για τους λόγους που την οδήγησαν να είναι χθες παρούσα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια και όχι στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, είναι η ίδια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Στο μνημόνιο που λειτουργεί καταστροφικά και διαλυτικά και για την κοινωνία και την οικονομία μας έβαλε ένας κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για χρόνια και ορισμένοι τραγικοί χειρισμοί τους τελευταίους μήνες πριν το Μάιο του 2010. Ο ελληνικός λαός απαιτεί και την αλήθεια και καταλογισμό ευθυνών για αυτούς τους χειρισμούς. Πριν από όλα καταλογισμό πολιτικών ευθυνών, αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, εφόσον προκύψουν οι αποχρώσες ενδείξεις. Εμείς παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία και θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών αυτής της κοινωνικής απαίτησης και ανάγκης».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε κάνει καμιά συμφωνία με άλλα κόμματα της Βουλής για να συνυπογράψουν»;

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να πείσουμε να εγκριθεί από την πλειοψηφία της Βουλής αυτό το αίτημα που, πιστεύω, ότι είναι συντριπτική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Σε μια δημοσκόπηση της MRB το 77% του λαού απαιτούσε την συγκρότηση μιας τέτοιας εξεταστικής επιτροπής. Τώρα πιστεύω ότι θα έχει γίνει 90%. Για το τι θα κάνουν οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων κρέμονται από το δικό τους ποδαράκι».

    ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Η κα Γιαννακά δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, την θυμάμαι έως χθες στη Βουλή μια από τους βασικούς εκπροσώπους του σκληρά μνημονιακού ΠΑΣΟΚ και σκληρά αντί ΣΥΡΙΖΑ σε όλες της δημόσιες παρουσίες της. Για τους λόγους που την οδήγησαν να είναι χθες παρούσα στην εκδήλωση της Νίκαιας και όχι στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, νομίζω αρμοδιότερη να απαντήσει είναι η ίδια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 14:57

    Είδηση: 20655

    [05] Σ. Καλογιάννης: Σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στο πού πάμε

    Για την παύση των εργασιών στην εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Σταύρος Καλογιάννης, σημειώνοντας ότι γίνεται μόνο η συντήρηση του αυτοκινητόδρομου από τον παραχωρησιούχο. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, επισήμανε ότι δεν μπορούν να μείνουν έτσι οι δρόμοι, ειδικά αυτοί που έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, εκτίμησε, ωστόσο, ότι αυτό τον μήνα θα υπάρξει λύση. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συγχρηματοδοτεί τα έργα, είναι ενήμερη για τις κινήσεις που γίνονται, διότι, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχει συμβατότητα με το κοινοτικό κεκτημένο, σε ό,τι αφορά στην οποιαδήποτε λύση υπάρξει.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ

    Σ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Οι εργασίες έχουν σταματήσει. Γίνεται μόνο η συντήρηση του αυτοκινητόδρομου από τον παραχωρησιούχο. Βρισκόμαστε σε εντατικές συζητήσεις με τον παραχωρησιούχο της Ολυμπίας Οδού, για να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα. Σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στο πού πάμε, έτσι ώστε να δούμε εάν πραγματικά είναι βιώσιμα αυτά τα έργα, εάν μπορούν να ξαναρχίσουν οι εργασίες, να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η άσκηση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να λυθεί. Είναι πάρα πολλοί παράγοντες που συντρέχουν. Χάσαμε και πολύτιμο χρόνο. Δεν μπορούν να μείνουν έτσι οι δρόμοι, πόσο μάλλον αυτοί που έχουν τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς φόρτους. Πιστεύω ότι σε αυτό το μήνα θα καταλήξουμε. Θα πρέπει από όλες τις πλευρές να πρυτανεύσει η λογική. Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τα περιθώρια που υπάρχουν είναι ελάχιστα. Και σε αυτό το θέμα εμπλέκεται ευθέως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συγχρηματοδοτεί τα έργα, είναι ενήμερη για τις κινήσεις τις οποίες γίνονται, διότι θα πρέπει να υπάρχει συμβατότητα με το κοινοτικό κεκτημένο, σε ό,τι αφορά στην οποιαδήποτε λύση καταλήξουμε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 14:55

    Είδηση: 20653

    [06] Πλακιωτάκης, Στρατούλης, Ντόλιος στην Ενημέρωση στη ΝΕΤ

    Ειδικότερα για τους ένστολους, ο κ. Πλακιωτάκης, σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται την ανησυχία και το άδικο των μέτρων, υπογραμμίζοντας όμως ότι η χώρα βρίσκεται σε σημαντικό μεταίχμιο και απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ.

    Το πακέτο των μέτρων είναι άδικο, βάρβαρο και ταυτόχρονα αναποτελεσματικό σημείωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης προσθέτοντας επιπλέον ότι στερείται λαϊκής νομιμοποίησης

    Ερωτηθείς για το αν ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει να οικειοποιείται το χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να καλύψει κανένα άλλο κόμμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να συντάξει όλες του τις δυνάμεις στο πλάι του λαού για να αποκρούσει το βάρβαρο και ανθρωποκτόνο πακέτο μέτρων είπε χαρακτηριστικά.

    Έκανε επίσης λόγο για κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και κολαούζο τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Ντόλιος είπε ότι αυτές δεν είναι πολιτικές εκφράσεις.

    Υπογράμμισε ότι το μήνυμα του λαού στις εκλογές ήταν «κυβερνήστε τη χώρα» και συμπλήρωσε ότι έχουν τεθεί από το ΠΑΣΟΚ σειρά ζητημάτων, και ότι η συμφωνία με την τρόικα δεν μπορεί να έχει μόνο μέτρα αλλά και να περιλαμβάνει και άλλα ζητήματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 14:46

    Είδηση: 20641


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 September 2012 - 16:49:48 UTC