Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους δρόμους οι ένστολοι για να αποτρέψουν τις περικοπές
  • [02] Προβόπουλος: Προχωρούν τα πράγματα στην οικονομία και στις τράπεζες
  • [03] Ν. Σοφιανός: Η εφαρμογή του πακέτου των 12 δισ, οδηγεί στην απόλυτη χρεοκοπία
  • [04] Δ. Στρατούλης: Ο πρωθυπουργός από τις συναντήσεις του δεν πήρε τίποτα αλλά τα έδωσε όλα
  • [05] Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης στη Βουλή για την οικονομία
  • [06] Πολιτική κόντρα για τα νέα μέτρα στη ΝΕΤ
  • [07] Θ. Καράογλου: Εντός του Οκτωβρίου θα έχουμε πάρει τη μεγάλη δόση των 31 δισ.

    [01] Στους δρόμους οι ένστολοι για να αποτρέψουν τις περικοπές

    Αντίθετοι σε κάθε ενδεχόμενο περικοπής των αποδοχών τους δηλώνουν ότι είναι οι ένστολοι, οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ έχουν προαναγγείλει και συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.Το ραντεβού που ζητούσαν με τον υπουργό Οικονομικών κλείστηκε για το μεσημέρι.

    Εκπρόσωποι των ενστόλων έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μειμαράκη και στη συνέχεια με το νέο γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε από τους διοργανωτές, οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών των ένστολων ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.

    Παρέμβαση στα σενάρια περί μείωσης των αποδοχών των στρατιωτικών με διαχωρισμό μαχίμων και μη έκανε μέσω τουίτερ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαλης Κωσταράκος λέγοντας: «Παρόλο που η δυσκολία της φρουράς που υπηρετεί κάποιος ή και η επικινδυνότητα μπορεί να διαφέρουν, στις ένοπλες δυνάμεις είναι όλοι μάχιμοι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Απόστολος Δημάκας

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 17:25

    Είδηση: 20402

    [02] Προβόπουλος: Προχωρούν τα πράγματα στην οικονομία και στις τράπεζες

    Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας με τον Διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπούλια, δήλωσε ότι νομίζει ότι κινούνται τα πράγματα στο χώρο της οικονομίας και των τραπεζών, αν και εκείνος υποστηρίζει ότι τα πράγματα θα έπρεπε να έχουν τρέξει γρηγορότερα και εκτίμησε ότι θα έχουμε αναδιάταξη δυνάμεων στον τραπεζικό χώρο. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στα λόγια του επιτρόπου για θέματα ανάπτυξης και οικονομίας, κ.Μπαρνιέ, για την ενοποίηση των τραπεζών στο χώρο της Ε.Ε. υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας και του απάντησε ο κ . Προβόπουλος ότι σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολιτική βούληση και είναι θετικό για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ: Κ. Φρύσσα

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 17:24

    Είδηση: 20397

    [03] Ν. Σοφιανός: Η εφαρμογή του πακέτου των 12 δισ, οδηγεί στην απόλυτη χρεοκοπία

    Την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του πακέτου των 12 δισ, οδηγεί στην απόλυτη χρεοκοπία, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM το στέλεχος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός. Απευθυνόμενος σε αυτούς που ψήφισαν τα κόμματα που συγκυβερνούν, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ και τη διαχείριση της κρίσης, σημείωσε ότι «μπορεί να τους ψήφισες, όμως δεν μπορείς να υποθηκεύσεις τα υπολείμματα που έχουν αφήσει στο όνομα της ψήφου».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: «Το επόμενο βήμα, δηλαδή η εφαρμογή του πακέτου των 12 δισ, οδηγεί πλέον στην απόλυτη χρεοκοπία. Η απλή αυτή λογική στηρίζεται σε ένα μονόδρομο, ότι το χρέος είναι του λαού και πρέπει να το πληρώσει, ότι οι θυσίες για την ΕΕ και το νόμισμά της είναι δεδομένες για να μη χρεοκοπήσουμε, και ότι αυτή η οικονομία, η οποία σαπίζει και στη σαπίλα της παρασέρνει την πλειοψηφία του λαού μας, αυτή είναι και δεν υπάρχει άλλη».

    Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: «Αυτή η κοροϊδία πρέπει να πάρει ένα τέλος στη σκέψη, στη συνείδηση του κόσμου και να μην είναι ανασταλτικός παράγοντας το ότι ''εγώ τους ψήφισα''. Μπορεί να τους ψήφισες, και όντως έτσι είναι, από κει προέκυψε η συγκυβέρνηση των τριών, όμως έχεις κάθε δικαίωμα, και απευθύνομαι σε αυτούς που ψήφισαν αυτά τα κόμματα που συγκυβερνούν, τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ και τη διαχείριση της κρίσης, δεν μπορείς να υποθηκεύσεις τα υπολείμματα που έχουν αφήσει στο όνομα της ψήφου».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 12:55

    Είδηση: 20374

    [04] Δ. Στρατούλης: Ο πρωθυπουργός από τις συναντήσεις του δεν πήρε τίποτα αλλά τα έδωσε όλα

    Ή ο λαός θα αντιδράσει, θα κινητοποιηθεί και θα διεκδικήσει να αλλάξουν οι πολιτικές ή θα πέσει σε μαζική κατάθλιψη, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν την κυβέρνηση τη νοιάζει η αξιοπιστία της έναντι των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας ή η αξιοπιστία της έναντι του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι πέρα από τα συμφέροντα της χώρας και της οικονομίας υπάρχουν και θέματα ηθικής και πολιτικής τάξης. Επιπλέον, έκανε λόγο για βασική πολιτική ευθύνη του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως υποστήριξε, αφού στις συναντήσεις του δεν διεκδίκησε τίποτα, δεν πήρε τίποτα και τελικά τα έδωσε όλα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Ή ο λαός να αντιδράσει, να κινητοποιηθεί, να διεκδικήσει να αλλάξουν οι πολιτικές, που αυτό δίνει μια ελπίδα ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, κι εμείς αυτό θα θέλαμε πολιτικά και κοινωνικά, ή η δεύτερη περίπτωση, την οποία απευχόμαστε, είναι να πέσει σε μαζική κατάθλιψη ο ελληνικός λαός, το οποίο σημαίνει ότι τέλμα και στην οικονομία, και στην κοινωνία, και στον πολιτισμό, και στην ίδια την επιβίωση του λαού».

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Μια κυβέρνηση της χώρας μας, που την εκλέγει ο ελληνικός λαός και έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και 3 κόμματα και 180 βουλευτές που τη στηρίζουν, τη νοιάζει η αξιοπιστία της έναντι των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας ή η αξιοπιστία της έναντι του ελληνικού λαού, με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις και την προεκλογική συμφωνία; Είναι και θέματα ηθικής, πολιτικής τάξης, πέρα από τα συμφέροντα της χώρας και της οικονομίας».

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Η βασική πολιτική ευθύνη είναι στη σημερινή κυβέρνηση και στο σημερινό πρωθυπουργό, που στις συναντήσεις του δεν διεκδίκησε τίποτα, δεν ζήτησε τίποτα, δεν πήρε τίποτα τελικά, αφού δεν ζήτησε τίποτα, και τελικά τα έδωσε όλα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 12:54

    Είδηση: 20370

    [05] Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης στη Βουλή για την οικονομία

    Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στη Βουλή ότι το κλίμα έχει αλλάξει και ανακτάται σταδιακά η αξιοπιστία της χώρας μας. Υπογράμμισε επίσης, ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε στα νέα μέτρα η κατανομή των βαρών γίνει ακριβοδίκαια.

    «Είναι ενδεικτικό πως άρχισαν οι καλές δηλώσεις για την Ελλάδα. Έχει αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, επέστρεψαν οι καταθέσεις και υπάρχει αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσέθεσε μάλιστα πως Μέρκελ και Ολάντ αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει γίνει στην εφαρμογή του προγράμματος αναπροσαρμογής.

    Για γονυκλισίες σε Μέρκελ και Ολάντ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Βεβαίως και βρήκατε κατανόηση σε Παρίσι, Βερολίνο. Ένα σας ζητούσαν και δέκα δίνατε. Δώσατε εξετάσεις υπακοής και υποταγής. Επιτυχία το ότι ξανακόβετε συντάξεις και μισθούς;», δήλωσε σε έντονο τόνο ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πέταξε στο καλάθι των αχρήστων επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση. «Γυρίσατε πίσω με ένα πακέτο που δεν ξέρουμε και τι ύψος έχει», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

    Το πακέτο μέτρων των 11,7 δισ. θα κατανέμει τα βάρη με δίκαιο τρόπο, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος υπογράμισε πως η δέσμη μέτρων θα βοηθήσει να εξοικονομηθούν πόροι οι οποίο θα μας βοηθήσουν να απαλλαγεί η χώρα από το μνημόνιο ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει κάποια μείωση στο βιοτικό επίπεδο.

    «Δεν έχουμε υποστεί τόσο μεγάλη μείωση στο βιοτικό μας επίπεδο. Έχει πέσει αλλά όχι δραματικά. Δεν έχουμε γίνει και Αργεντινή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας πως αν δεν είχαμε τα 440 δισ. του πακέτου δανεισμού η χώρα θα είχε γυρίσει σε εποχές πριν το 1950.

    Επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και για την Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη Siemens.

    «Δώσατε πεσκέσι την υπογραφή την υπογραφή της συμφωνίας που έκανε πλυντήριο στη Siemens;. Χαρίσατε την ΑΤΕ μαζί με δώρο 7 δισ. και κρίνατε μη βιώσιμο το Τ.Τ για να το ξεπουλήσετε».

    «Το παλιό έχει πεθάνει. Εάν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγές θα σαρωθούμε», υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δήλωσε πως λόγω δυσμενών συνθηκών αποσύρθηκε η μετοχή, αλλά -όπως είπε- αυτό είναι κάτι που σύντομα θα διορθωθεί.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 17:24

    Είδηση: 20371

    [06] Πολιτική κόντρα για τα νέα μέτρα στη ΝΕΤ

    Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των κομμάτων για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία προβλέπουν και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κουτρουμάνης, και ο Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης.

    Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την άρνηση της πραγματικότητας και υποστήριξε ότι πρέπει η χώρα να παράγει πλούτο αλλιώς θα έχουμε νέα μέτρα. «Πρέπει να βγάλουμε λεφτά μέσα σε 3 μήνες», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «για να υπάρχουν επιδόματα πρέπει να υπάρχουν λεφτά, παλαιότερα οι κυβερνήσεις δανείζονταν και έδιναν επιδόματα, τώρα δεν υπάρχουν δανεικά και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τα επιδόματα».

    Ο κ. Κουτρουμάνης από την πλευρά του εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ βαρύ πακέτο και δεν πρέπει η κυβέρνηση να το δει μόνο λογιστικά. Ανέφερε ότι θα έπρεπε η χώρα να είχε κινηθεί νωρίτερα -από τον Απρίλιο- και να είχε καταρτίσει σχέδιο ώστε να γίνει μετατόπιση του κέντρου βάρους στα έσοδα καθώς υπάρχει αναποτελεσματικότητα στα έσοδα. Δήλωσε ότι για το αδιέξοδο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να γίνει επανασχεδιασμός.

    Ο κ. Μηλιός δήλωσε τα μέτρα αυτά θίγουν την αξιοπρέπεια του κόσμου, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτικές ύφεσης, οι οποίες είναι στοχευμένες, να πλήξουν την εργασία. «Είναι ένα διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο θέλει να ρίξει όλα τα βάρη στους εργαζομένους», είπε ο κ. Μηλιός. Τόνισε ακόμη ότι ήταν λόγια οι εξαγγελίες του Α. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλου για να παραπλανήσουν τους πολίτες και πως πρέπει να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

    Ο κ. Γιαννάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ανάψει το φυτίλι και πως με τα νέα μέτρα πυροδοτείται μια κοινωνική έκρηξη. «Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου θα φαντάζει μια όαση μπροστά στην κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και του Γ. Στουρνάρα», είπε και σημείωσε ότι είναι δεδομένο ότι αυτή η πολιτική είναι ένα φάρμακο που μας οδηγεί στο θάνατο, γεγονός που το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε», συμπλήρωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 19:53

    Είδηση: 20354

    [07] Θ. Καράογλου: Εντός του Οκτωβρίου θα έχουμε πάρει τη μεγάλη δόση των 31 δισ.

    Για την αποκλειστική αρμοδιότητα της περιφερειακής μονάδας ανάπτυξης που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Θόδωρος Καράογλου, επισημαίνοντας ότι οποιοσδήποτε επιχειρηματίας μπορεί να εξυπηρετηθεί με πιο γρήγορες διαδικασίες και χωρίς ταλαιπωρία. Κληθείς να σχολιάσει την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος από περιοχή σε περιοχή. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, ώστε να είναι ένα μέτρο, το οποίο θα γίνει εύκολα αποδεκτό. Επιπλέον, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός του Οκτωβρίου θα έχουμε πάρει τη μεγάλη δόση των 31 δισ. και ότι θα προχωρήσει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άρα, όπως σημείωσε, αυτό σημαίνει πρακτικά και ρευστότητα στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική αγορά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε πάρει αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη»;

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Μια σειρά από αρμοδιότητες, οι οποίες ακολουθούν τις επαφές, είναι σε εξέλιξη. Ήδη μας έχει παραχωρηθεί μια πάρα πολύ σημαντική αρμοδιότητα, μια αποκλειστική αρμοδιότητα, η αρμοδιότητα της περιφερειακής μονάδας ανάπτυξης, η οποία συνίσταται στο ότι, οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, θέλει να κάνει μία επένδυση με προϋπολογισμό πάνω από τρία εκατομμύρια, δεν είναι αναγκασμένος πλέον να κατεβαίνει στην Αθήνα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Θα έρχεται στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα καταθέτει το επενδυτικό του σχέδιο, θα αξιολογείται και τελικά θα εγκρίνεται ή όχι η επενδυτική του πρόταση. Με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες γιατί εμείς είμαστε ένα μικρό και ευέλικτο υπουργείο, με πολύ πιο φιλικό περιβάλλον, χωρίς ταλαιπωρία, μπορεί να εξυπηρετηθεί κι αυτό είναι ένα ισχυρό κίνητρο».

    ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για εμάς, γιατί υπάρχουν περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος από περιοχή σε περιοχή. Απ' ό,τι γνωρίζω, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο. Πιστεύω ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό. Θα υπάρξουν διαφορετικές ζώνες ανά τη χώρα και θα υπάρχει μια επιστροφή σε κάποιες εισοδηματικές τάξεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, για να είναι ένα μέτρο, το οποίο θα γίνει εύκολα αποδεκτό».

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Είμαστε σε μια φάση κρίσιμων διαβουλεύσεων σε σχέση με την εκταμίευση μιας δόσης του δανείου των 31 δισ. Αν όλα πάνε καλά, που εγώ είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα πάνε καλά, γιατί διαπιστώνω ότι και μετά τις επαφές του πρωθυπουργού με τον κύριο Γιουνκέρ στην Αθήνα, με την κυρία Μέρκελ, με τον κύριο Ολάντ, βλέπω ένα διαφορετικό κλίμα, εντός του Οκτωβρίου θα έχουμε πάρει τη μεγάλη δόση των 31 δισ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα προχωρήσει, άρα αυτό σημαίνει πρακτικά και ρευστότητα στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική αγορά, αλλά και από την άλλη 7 περίπου δις που είναι τα χρέη του ελληνικού δημοσίου στις διάφορες επιχειρήσεις θα εξοφληθούν, πράγμα που σημαίνει επίσης ρευστότητα. Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε αισιόδοξα το μέλλον και πιστεύω ότι με πολύ δύσκολες συνθήκες, κάτω από πολύ σκληρή προσπάθεια θα πετύχουμε το θεμιτό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 12:53

    Είδηση: 20367


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 31 August 2012 - 16:49:49 UTC