Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιουνκέρ: Η επιμήκυνση περνάει μέσα από την αξιολόγηση της τρόικας
  • [02] Σαμαράς: Η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της
  • [03] Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ-Συνάντηση με τον Α. Σαμαρά
  • [04] Απονεμήθηκε στην Άνδρο το λογοτεχνικό βραβείο «Νίκος Θέμελης»
  • [05] Στο Βατικανό θα βραβευτεί ο καθηγητής αρχαιολογίας Π. Θέμελης
  • [06] Γεωργιάδης - Σκουρλέτης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ»
  • [07] Σοφιανός: Να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ε.Ε και το ευρώ
  • [08] Τασούλας: «Τα μέτρα έχουν στόχο να διατηρήσουν τη χώρα μέσα στην ευρωζώνη»
  • [09] Δρίτσας: «Θετική η επιμήκυνση αλλά πρέπει να συνοδεύεται από μείωση του χρέους»
  • [10] Τέλη κυκλοφορίας: Απόδειξη αντί αυτοκόλλητου σήματος

    [01] Γιουνκέρ: Η επιμήκυνση περνάει μέσα από την αξιολόγηση της τρόικας

    Οι Έλληνες καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια κι αυτό δεν γίνεται πάντοτε αντιληπτό από άλλα μέλη της Ευρωζώνης, υπογράμμισε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να γίνει μόνο μετά την αξιολόγηση της τρόικας, ενώ δήλωσε «σθεναρά αντίθετος» με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συστήνοντας μάλιστα με νόημα σε όσους συνηγορούν υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής να τηρούν μία «περισσότερο σιωπηλή στάση», η οποία θα βοηθούσε την Ελλάδα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 20:05

    Είδηση: 19793

    [02] Σαμαράς: Η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει όλους τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί, για να βγει η Ελλάδα επιτέλους από την κρίση και να παραμείνει στο ευρώ, έδωσε μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup. Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, τους τελευταίους δυο μήνες άλλαξαν πολλά και ότι το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν πολλά περισσότερα. Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον κ. Γιουνκέρ, εξήγησε στον πρόεδρο του Eurogroup ότι η κυβέρνηση έχει διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, έχει επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και τις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει το πακέτο 11,7 δις. Επίσης έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση θα κάνει νέες σοβαρές και αποφασιστικές προσπάθειες, να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και να προστυχεύσει την ασφάλεια των πολιτών αντιμετωπίζοντας τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και πολιτικά, και οικονομικά και κοινωνικά και βαδίζει με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης, τόνισε ο Σαμαράς και δήλωσε βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και θα αλλάξει η ψυχολογία και στον ιδιωτικό τομέα και στις παγκόσμιες αγορές. Το μόνο που ζητάμε τόνισε είναι να υπάρξει φως στο τούνελ, θέτοντας ο θέμα της ρευστότητας στην αγορά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 20:03

    Είδηση: 19791

    [03] Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ-Συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

    Ακόμη και μόνο από θεσμικής απόψεως, κρίνεται σημαντικό το να πείσει η ελληνική πλευρά τον πρόεδρο του Eurogroup για τις προθέσεις της, εν όψει και της ολοκλήρωσης της εκτίμησης της τρόικας το Σεπτέμβριο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, και των κρίσιμων συνόδων του Eurogroup στα μέσα του ίδιου μήνα και της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου.

    Ο κ. Σαμαράς υποδέχτηκε τον κ. Γιουνκέρ στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου με ένα σφιχτό εναγκαλισμό. Στη συνάντηση μετέχουν ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Μετά τη συνάντηση, θα γίνουν οι επίσημες δηλώσεις, και στη συνέχεια, ο κ. Γιουνκέρ θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιουνκέρ, κρατά, διακριτικές αποστάσεις, από τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς έχουν εκφράσει ευρωπαίοι αξιωματούχοι, για την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, μόλις δύο ημέρες, πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, χαρακτήρισε, «άνευ νοήματος φλυαρία και πολεμοχαρή ρητορική» τα σενάρια, αποβολής χωρών από την ευρωζώνη.

    Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει ότι θα ζητήσει από τους πιστωτές περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Τονίζει μάλιστα ότι «περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα».

    Σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg και τον τηλεοπτικό όμιλο RTL, ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε πριν έρθει στην Ελλάδα, ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση για τη βοήθεια προς την Ελλάδα πριν από τον Οκτώβριο και εδικά πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση πάρει στα χέρια της την έκθεση της Τρόικας.

    Την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ και το Σάββατο στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος πάντως έσπευσε να προειδοποιήσει ότι κατά τη συνάντηση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν ληφθούν αποφάσεις και επανέλαβε ότι πρώτα θα πρέπει να δει την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία.

    Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται και η συνάντηση του Γάλλου προέδρου με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο την Πέμπτη. Οι δύο ηγέτες θα προβούν σε μία σύντομη δήλωση πριν τη συνομιλία τους, παρά το γεγονός ότι ο Ολάντ επιθυμούσε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο, να δοθεί συνέντευξη Τύπου.

    Σχετικές ειδήσεις:

    «Το μόνο που θέλουμε λίγος αέρας να ανασάνουμε»

    Από τον Γιουνκέρ αρχίζει ο Σαμαράς τον αγώνα αντιστροφής του κλίματος- Συνεχής κάλυψη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 19:13

    Είδηση: 19770

    [04] Απονεμήθηκε στην Άνδρο το λογοτεχνικό βραβείο «Νίκος Θέμελης»

    Ένας χρόνος πέρασε από το θάνατο του συγγραφέα Νίκου Θέμελη και ο δήμος της Άνδρου, του νησιού που αποτέλεσε τόπο έμπνευσης και ξεκούρασης για τον διακεκριμένο λογοτέχνη, αποφάσισε να θεσπίσει στη μνήμη του το θεσμό των βραβείων που φέρει το όνομα του. Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν ήδη σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 20 Αυγούστου και θα απονέμονται κάθε χρόνο, σε ένα συγγραφέα ή μελετητή την ίδια ημερομηνία, ημέρα θανάτου του συγγραφέα.

    Το πρώτο Βραβείο «Νίκος Θέμελης» απονεμήθηκε από την επιτροπή του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» στη συγγραφέα Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, για το έργο της «Τρυφερός σύντροφος», που αναφέρεται στον πρωτοπόρο κοινωνιολόγο Γιώργο Σκληρό. Η νικήτρια παρέλαβε το βραβείο της - στη Χώρα της Άνδρου - από τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, συνεργάτη του Νίκου Θέμελη.

    Προκειμένου να τιμήσει το συγγραφέα, ο δήμος Άνδρου θέσπισε επίσης λογοτεχνικό, μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τη θάλασσα. Τα έντεκα κορίτσια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που διακρίθηκαν, απέσπασαν Βραβεία και επαίνους στην ποίηση και το διήγημα. Η βραδιά της απονομής έκλεισε με συναυλία του μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 17:14

    Είδηση: 19765

    [05] Στο Βατικανό θα βραβευτεί ο καθηγητής αρχαιολογίας Π. Θέμελης

    Στο Βατικανό θα βρίσκεται στις αρχές Νοεμβρίου ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης - υπεύθυνος μεταξύ άλλων και για τις ανασκαφές στην αρχαία Μεσσήνη - προκειμένου να παραλάβει το βραβείο του για την πορεία του στο χώρο της αρχαιολογίας. Το συμβούλιο τον καρδιναλίων απονέμει το βραβείο «Τζουζέπε Σιάκα» όχι μόνο σε αρχαιολόγους, αλλά γενικότερα σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

    «Θα προτιμούσα αυτό το βραβείο αυτό να απονέμονταν απευθείας στην αρχαία Μεσσήνη και όχι σε εμένα...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας καθηγητής στην εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ». Όπως είπε, «τα μνημεία της αρχαίας Μεσσήνης ξαναβρίσκουν τη χαμένη μορφή τους μέσα στο χρόνο, καθώς είναι ενταγμένα σε ένα αλώβητο μεσογειακό περιβάλλον και συνθέτουν ένα χώρο - πρότυπο, που αξίζει πολλές διακρίσεις».

    Τη σημασία των μνημείων αναγνωρίζουν και οι επισκέπτες της περιοχής, που καθημερινά φτάνουν στο χώρο για να θαυμάσουν από κοντά ένα κομμάτι από τους θησαυρούς του πολιτισμού μας. Το έργο της συγκεκριμένης ανασκαφής ξεκίνησε το 1986 και χάρη στις εργασίες των ειδικών, μαζί με τα ευρήματα ήρθε επίσης «στο φως» η ανάγκη για την προστασία των μνημείων, που οδήγησε τελικά στην ανάδειξη και παρουσίαση τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως, ανέφερε ο κύριος Θέμελης, στο εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια μουσικές εκδηλώσεις, ενώ το θέατρο και το στάδιο του χώρου αναμένεται να δεχθούν επίσης επισκέπτες στο μέλλον.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 16:22

    Είδηση: 19761

    [06] Γεωργιάδης - Σκουρλέτης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ»

    Η επίσκεψη Γιουνκέρ, η άρνησή του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, οι επαφές Σαμαρά στην Ευρώπη και το χρέος της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Ά. Γεωργιάδη και του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη

    Γεωργιάδης: «Ο Σαμαράς θα τα καταφέρει»

    Ο Πρωθυπουργός θα μπορέσει να βρει τη διέξοδο στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε, «ο Σαμαράς θα τα καταφέρει», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι το μνημόνιο, είναι ότι δεν έχουμε λεφτά».

    «Είτε είμαστε στο μνημόνιο είτε όχι, πάλι πρέπει να βρούμε τα λεφτά», επισήμανε, σημειώνοντας ότι δεν έχουμε καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Δυστυχώς συνεχίζουμε να έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, ενώ, θα πρέπει να δούμε πώς θα αρχίσει η χώρα να παράγει πλούτο, πρόσθεσε.

    Το μνημόνιο αποτυπώνει μία πραγματικότητα σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η πραγματικότητα αλλάζει, το σχέδιο είναι να εκμεταλλευτούμε την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε κάθε κυβερνητική παρέμβαση στην άρνηση Γιουνκέρ να δει τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι βάσει του πρωτοκόλλου, θα έπρεπε να συναντήσει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Η απόφαση αυτή θα έπρεπε να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Γιουνκέρ είναι από τους πιο φιλέλληνες της Ευρώπης, πρόσθεσε.

    Σκουρλέτης: «Διπλωματικό ολίσθημα η άρνηση Γιουνκέρ»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσημα να συναντηθεί με Γιουνκέρ, η άρνησή του αποτελεί τουλάχιστον διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η απόφασή του αυτή είναι αποτέλεσμα πιέσεων, ίσως και παρέμβασης κύκλων και από την πλευρά της κυβέρνησης

    Για μας σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο του, θα πρέπει να υπάρξει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση, πρόσθεσε.

    Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε την ανάγκη να επανεξεταστεί η ελληνική περίπτωση που αντικατοπτρίζει το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης: «Το τρένο της Ευρώπης κινδυνεύει με εκτροχιασμό».

    Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ-Ολάντ, εκτίμησε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η πολιτική που εφαρμόζεται αποσκοπεί στη δημιουργία νέου τύπου Νοτιοευρωπαίου εργαζόμενου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 13:35

    Είδηση: 19720

    [07] Σοφιανός: Να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ε.Ε και το ευρώ

    Να μπεί στην ημερήσια διάταξη η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και από το ευρώ τόνισε στη ΝΕΤFM ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: « Ο λαός μας δεν πρέπει να δεχτεί να συνεχίσει να πληρώνει την κρίση στο όνομα της όποιας σωτηρίας του ευρώ, ή της ΕΕ, στο όνομα του να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου γιατί εκεί οδηγούν αυτά τα μέτρα. Θεωρούμε ότι πρέπει να μπεί στην ημερήσια διάταξη η αποδέσμευση της χώρας μας από την ΕΕ και από το ευρώ»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 14:01

    Είδηση: 19732

    [08] Τασούλας: «Τα μέτρα έχουν στόχο να διατηρήσουν τη χώρα μέσα στην ευρωζώνη»

    «Τα μέτρα έχουν στόχο να διατηρήσουν τη χώρα μέσα στην ευρωζώνη» δήλωσε στη ΝΕΤFM ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Τασούλας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να περάσει οριστικά αυτές τις εξετάσεις και να κατοχυρώσει τη θέση της μέσα στην ευρωζώνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ (ΕΦΕΔΡΕΙΑ)

    Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: « Αυτά τα μέτρα έχουν στόχο να διατηρήσουν τη χώρα μέσα στην ευρωζώνη.

    Όσα μέτρα και αν παίρνονται κανείς δεν πρόκειται να κάνει μια παραγωγική επένδυση σε μια χώρα για την οποία υπάρχει μια διαρκής αβεβαιότητα για τον προσανατολισμό της. Η Ελλάδα πρέπει αυτές τις εξετάσεις να τις περάσει οριστικά και να κατοχυρώσει τη θέση της μέσα στην ευρωζώνη... Είναι μια κρίσιμη πορεία από σήμερα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που είναι η Σύνοδος Κορυφής.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 13:47

    Είδηση: 19729

    [09] Δρίτσας: «Θετική η επιμήκυνση αλλά πρέπει να συνοδεύεται από μείωση του χρέους»

    Θετική χαρακτήρισε την επιμήκυνση που θα πρέπει όμως να συνοδεύεται από μείωση του χρέους για τη χώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίστσας στη ΝΕΤFM. Επίσης, ο κ. Θ. Δρίτσας τόνισε ότι η εφεδρεία είναι απόλυση και αντιπαραγωγική

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: « Είναι θετική η επιμήκυνση αλλά πρέπει να συνοδεύεται από μείωση του χρέους για τη χώρα μας, όπως αυτό πρέπει να συμβεί και για το συνολικό ευρωπαϊκό χρέος»

    ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

    Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: « Η εφεδρεία είναι απόλυση και είναι και αντιπαραγωγική.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 13:37

    Είδηση: 19725

    [10] Τέλη κυκλοφορίας: Απόδειξη αντί αυτοκόλλητου σήματος

    Οι περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν θα πάρουν εφέτος το ειδικό σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2013 σε έντυπη μορφή (το αυτοκόλλητο που πρέπει να επικολλάται στην εμπρόσθια όψη κάθε οχήματος), στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα έχουν μόνον την απόδειξη της τράπεζας ότι πλήρωσαν το ποσό που αναλογεί στον κυβισμό ή στους ρύπους. Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013, ως ληξιπρόθεσμη οφειλή, μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.

    Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες για την καταβολή των τελών είτε με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανότατα για εκείνους που υπέβαλαν χειρόγραφη φορολογική δήλωση), είτε μέσω του TAXISnet.

    Παράλληλα, αυτή την περίοδο στη ΓΓΠΣ γίνονται διασταυρώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Οι διασταυρώσεις πραγματοποιούνται με βάση αντίστοιχο έλεγχο του 2008 και τα αρχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος. Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν τον Σεπτέμβριο με ειδοποιητήριο να πληρώσουν τη διπλάσια αξία των τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητό τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19740


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 August 2012 - 16:49:35 UTC