Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στο Άγιο Όρος
  • [02] Εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της Πάρου

    [01] Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στο Άγιο Όρος

    Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τέθηκαν σε ετοιμότητα όλες οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ με εντολή του βρίσκεται στο Άγιο Όρος ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

    Στο μεταξύ, οι πύρινες εστίες που εντοπίζονταν κοντά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη τονίζει ότι η ζωή στην Ουρανούπολη έχει βρει τους κανονικούς της ρυθμούς και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Η διαμονή στα ξενοδοχεία της περιοχής είναι απολύτως ασφαλής και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στους επισκέπτες.

    Από τη Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, στις πληγείσες όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    Ο υπουργός, τόνισε ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων, με προτεραιότητα στους παραγωγούς του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού, το οποίο θα αποζημιωθεί κι αυτό απευθείας από τον ΕΛΓΑ.

    Παράλληλα, προχωράει η αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, το οποίο θα αποζημιωθεί από τα προγράμματα ΠΣΕΑ.

    Επιπλέον, οι τοπικοί φορείς ζητούν να χαρακτηριστεί η περιοχή τους πυρόπληκτη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνηγορήσει θετικά προς τον σκοπό αυτόν, όπως είχε γίνει στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο.

    Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Ραψομμάτι Αρκαδίας και Σολωμό Κορινθίας, ενώ την Δευτέρα θα ξεκινήσει από συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές στην Αρκαδία.

    Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου οδηγούνται οι δύο Βούλγαροι, ένας 38χρονος και μία 36χρονη, που συνελήφθησαν χθες στα Τρίκαλα Κορινθίας με την κατηγορία του εμπρησμού.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Άγιο Όρος: Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 21:01

    Είδηση: 19148

    [02] Εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της Πάρου

    Η ληστεία έγινε στις 8 και 20 το πρωί της Παρασκευής. Τρείς ένοπλοι άρπαξαν 60.000 ευρώ από τα ταμεία και βγήκαν από την τράπεζα. Στο αυτοκίνητο τους περίμενε 4ος συνεργός τους. Ο άτυχος οδηγός ταξί προσπάθησε να ακινητοποιήσει έναν κακοποιό. Τότε ο συνεργός του τον πυροβόλησε. Στο τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν επτά κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία έχει στα χέρια της, DNA από τον δράστη με το οποίο συνεπλάκη ο άτυχος ταξιτζής, αλλά και το κινητό τηλέφωνο του που έπεσε κατά την ώρα της συμπλοκής.

    Οι ληστές πυροβολώντας αδιακρίτως, μπήκαν στο μαύρο Όπελ Κόρσα και διέφυγαν. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός των τεσσάρων μπορεί να υπήρχε και πέμπτος συνεργός.

    Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελάς, απέναντι από τη Νάξο. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Αθήνα, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες είχε χρησιμοποιηθεί από δυο Αλβανούς κακοποιούς σε ληστεία σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος στο Ελληνικό το 2010. Σε αυτό το γεγονός εστιάζει και τις έρευνές της και η αστυνομία, προσπαθώντας να ταυτίσει τα δυο περιστατικά.

    Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν οι δράστες εμπλέκονται και σε ληστεία τράπεζας στις Σπέτσες τον περασμένο Ιούλιο καθώς υπάρχουν ομοιότητες στα σωματικά χαρακτηριστικά ενός από τους δράστες.

    Οι έρευνες εστιάζονται και στον τρόπο άφιξης των κακοποιών στην Πάρο, στα καταλύματα που φιλοξενήθηκαν και στις κινήσεις τους στο νησί.

    «Άλλος ένας Έλληνας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αλβανούς. Το κράτος στέκει απαθές απέναντι στους λαθρομετανάστες που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ζούγκλα. Να αλλάξει άμεσα το νομικό πλαίσιο και να αντιμετωπιστούν με σκληρά κατασταλτικά και σωφρονιστικά μέτρα οι εισαγόμενοι εγκληματίες», τόνισε η Χρυσή Αυγή.

    Η αστυνομία με ανακοίνωσή της κάλεσε όποιον πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της Πάρου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 21:01

    Είδηση: 19144


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 August 2012 - 20:49:33 UTC