Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος: Θα τηρήσω την προγραμματική συμφωνία
  • [02] Κουβέλης: Θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα
  • [03] Κ. Ζαχαριάς: Η κυβέρνηση εξαφάνισε τον όρο της επαναδιαπραγμάτευσης
  • [04] Διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα - Αντιδράσεις από το Δ. Αθηναίων
  • [05] Α. Παπαδόπουλος: Δεν είναι εύκολο να βρεθούν τα 11,5 δισ.
  • [06] Δ. Κρεμαστινός: Οι πρυτάνεις θέλουν να αναβιώσουν τα παλιά κακά καθεστώτα

    [01] Βενιζέλος: Θα τηρήσω την προγραμματική συμφωνία

    Θα τηρήσω την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και εφόσον ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η άμεση λήψη μέτρων 11,5 δισ. ευρώ διασφαλίζει τη θέση της χωράς στο ευρώ είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την εισήγηση του και περιμένω τα αποτελέσματα., δήλωσε μετά τη συνάντηση των αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι η στρατηγική της Ελλάδας οφείλει να είναι η διαπραγμάτευση στο πιο υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και έθεσε επτά προϋποθέσεις για το πακέτο των μέτρων:

    1)στο πακέτο των 11,5 να μην περιλαμβάνονται άδικα μέτρα, οριζόντιες περικοπές ή μέτρα ατελέσφορα δημοσιονομικώς

    2)το πακέτο πρέπει να συνοδεύεται με μέτρα για ρευστότητα, μείωσης των τιμών και κοινωνικής προστασίας

    3)η τρόικα πρέπει να εισηγηθεί την παράταση χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016

    4)η τρόικα να συμφωνήσει για γρήγορη καταβολή των δόσεων

    5)να αναγνωριστεί από τους εταίρους ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρωτοφανή στην ιστορία προσπάθεια προσαρμογής

    6) να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη Ελλάδας στις ρυθμίσεις της συνόδου του Ιουνίου για απομείωση του ονομαστικού βάρους του χρέους

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 19:48

    Είδηση: 18538

    [02] Κουβέλης: Θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα

    Θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Θα υπάρξουν μόνο κεφαλαία και όχι αριθμοί επισήμανε και συμπλήρωσε ότι κοινή θέση όλων είναι τα μέτρα να μην επιβαρύνουν τους κοινωνικά ασθενέστερους. Ο κ. Κουβέλης, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολική διαπραγμάτευση για σταδιακή απεμπλοκή από το μνημόνιο όπως προβλέπει η προγραμματική συμφωνία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 19:16

    Είδηση: 18531

    [03] Κ. Ζαχαριάς: Η κυβέρνηση εξαφάνισε τον όρο της επαναδιαπραγμάτευσης

    Οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης εξαφάνισαν τον όρο της επαναδιαπραγμάτευσης, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Κώστας Ζαχαριάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές και πρόσθεσε ότι το κόμμα του προσπαθεί να συσπειρώσει τον κόσμο σε μια ή με μια πολιτική ανατροπής.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για το μνημόνιο:

    Κ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ: «Η κυβέρνηση, και οι τρεις εταίροι, έλεγαν για επαναδιαπραγμάτευση, έναν όρο τον οποίο τον εξαφάνισαν».

    Κ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ: «Πάντα υπάρχουν περιθώρια ακόμη και για μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να συσπειρώσει τον κόσμο, και τώρα προσπαθεί, σε μια άλλη λογική, μια άλλη πολιτική, πολιτική ανατροπής».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 14:53

    Είδηση: 18496

    [04] Διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα - Αντιδράσεις από το Δ. Αθηναίων

    Αντιδράσεις από τον Δ. Αθηναίων

    Η διανομή, πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων αρνήθηκε να δώσει άδεια, θεωρώντας ότι η πρώτη πλατεία της χώρας δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεις και αντιπροτείνοντας άλλα σημεία της πόλης.

    «Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης. Τα συσσίτια στην κεντρική πλατεία της χώρας μεταφέρουν την εικόνα μιας πόλης σε απόλυτη κατάρρευση», επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του δήμου, Γιώργος Σταματόπουλος.

    Και πρόσθεσε, ότι ο Δήμος Αθηναίων θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα αποδοκιμάζει την αυθαίρετη κατάληψη του χώρου.

    Χρυσή Αυγή: Άθλια διαταγή απαγόρευσης

    Για άθλια διαταγή απαγόρευσης της διανομής τροφίμων, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή.

    «Η απάντησή μας δόθηκε μέσα απ' τα στόματα χιλιάδων Ελλήνων που παρέλαβαν σήμερα τόνους ελληνικών τροφίμων δωρεάν και ταυτόχρονα αποδοκίμασαν έντονα τη δημοτική αρχή».

    Μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που έλαβε το κόμμα την κρατική χρηματοδότηση και πρόσθεσε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ - ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 14:12

    Είδηση: 18495

    [05] Α. Παπαδόπουλος: Δεν είναι εύκολο να βρεθούν τα 11,5 δισ.

    Το ενδεχόμενο να ρίξει η ΔΗΜΑΡ την κυβέρνηση ή να βρει αφορμή να αποχωρήσει από αυτήν, απέκλεισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το καταστροφικό. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι είναι λογικό σε μια τρικομματική κυβέρνηση να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, διότι, όπως διευκρίνισε, τα κόμματα έχουν ένα διαφορετικό ιδεολογικό φορτίο. Επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή τα τρία κόμματα δεν έχουν μια ιδεολογική συμφωνία, αλλά μια συμφωνία κυρίως στη βάση των αναγκών της χώρας. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τα 11,5 δισ., κάνοντας λόγο για πολύ επώδυνες επιλογές, των οποίων το κόστος, όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να περιοριστεί με κάθε τρόπο. Τόνισε, δε, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνευτεί ή να τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση ή να βρούμε αφορμή για να αποχωρήσουμε. Θα ήταν καταστροφικό κάτι τέτοιο».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εγώ θεωρώ ότι είναι λογικό όταν υπάρχει μια τρικομματική κυβέρνηση, να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, και διαφορετικές προσεγγίσεις. Και είναι απολύτως λογικό, διότι τα κόμματα έχουν ένα ιδεολογικό φορτίο, ένα προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο είναι διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια ιδεολογική συμφωνία των τριών κομμάτων, έχουμε μια συμφωνία κυρίως στη βάση των αναγκών της χώρας, βεβαίως σε ένα προγραμματικό πλαίσιο. Άρα, είναι λογικές πολλές από αυτές τις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό των κομμάτων. Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές. Το παράδοξο, για να είμαστε ειλικρινείς και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, θα ήταν το ακριβώς ανάποδο, να συμφωνούσαμε σε όλα και στα πάντα».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είναι εύκολο να βρεθούν αυτά τα 11,5 δισ. Βλέπω και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το οικονομικό επιτελείο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, διότι αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία των 11,5 δισ θα είναι πολύ επώδυνες οι επιλογές. Πρέπει με κάθε τρόπο να περιοριστεί το κόστος των επιλογών αυτών. Αν μπεις στη διαδικασία να αναζητήσεις και να βρεις τα 11,5 δισ, σίγουρα θα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, την οποία υποχρεωτικά πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψη μας. Δεν είναι μόνο η τρόικα. Δεν έχουμε απέναντί μας μόνο την τρόικα. Έχουμε και την ελληνική κοινωνία, η οποία περιμένει αλλαγές. Δεν περιμένει να συνεχιστεί η ίδια πολιτική που ακολουθείτο μέχρι πρότινος».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Επ' ουδενί δεν πρέπει να διακινδυνευτεί η πιο σημαντική επιλογή της χώρας, που δεν είναι άλλη από την παραμονή στην ΕΕ, και κατ' επέκταση στη ζώνη του ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 14:52

    Είδηση: 18494

    [06] Δ. Κρεμαστινός: Οι πρυτάνεις θέλουν να αναβιώσουν τα παλιά κακά καθεστώτα

    Εάν επαναληφθούν οι σκηνές που είδαμε πέρυσι, τότε θα πρέπει ο ίδιος ο κόσμος να αναλάβει την ευθύνη πια της αποδοχής ή της απορρίψεως των μέτρων, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ερωτηθείς για τον νέο νόμο για την παιδεία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το παλιό καθεστώς της συναλλαγής, όπου επανεκλεγόταν ο πρύτανης ή οι κοσμήτορες. «Να εκλέγονται για μία φορά για να μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο» πρόσθεσε. Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλο λάθος εκ μέρους των πρυτάνεων, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, θέλουν να αναβιώσουν τα παλιά κακά καθεστώτα με όλους τους τρόπους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε κάνει μία δήλωση ότι χρειάζεται δημοψήφισμα για τα μέτρα, ισχύει αυτή»;

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: « Όχι, δεν είπα αυτό το πράγμα, είπα όμως το εξής: Εάν επαναληφθούν οι σκηνές που είδαμε πέρυσι, δηλαδή να μην μπορεί να λειτουργήσει το κράτος, να γίνονται καταλήψεις υπουργείων, δημοσίων χώρων, να καταλαμβάνεται το Σύνταγμα και τα λοιπά, τότε δεν είναι δυνατόν αυτή η ιστορία να συνεχιστεί και θα πρέπει ο ίδιος ο κόσμος να αναλάβει την ευθύνη πια της αποδοχής ή της απορρίψεως των μέτρων».

    Σχετικά με το νέο Νόμο για την παιδεία:

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα, ούτως ώστε να μην έχουμε το ίδιο παλιό καθεστώς της συναλλαγής, δηλαδή να μην επανεκλέγεται ο πρύτανης, να μην επανεκλέγονται οι κοσμήτορες, να εκλέγονται για μία φορά για να μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο, να μπορεί το πρυτανικό συμβούλιο, εάν παραβιάζει το νόμο να του σταματάει τις θητείες, νομίζω ότι είναι προς θετική κατεύθυνση και δεν καταλαβαίνω το μαύρο άσπρο, διότι όταν ψηφίζεις ένα νόμο, κι ακόμα και το Σύνταγμα που είναι ο υπέρτατος νόμος, κι αυτός υπόκειται σε διορθώσεις εάν δεν εξυπηρετεί το τελικό του αποτέλεσμα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση των πρυτάνεων, η οποία ήταν και ομόφωνη και από ότι φαίνεται οι πρυτάνεις εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις και για τις αλλαγές αυτές που γίνονται».

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Οι πρυτάνεις κάνουν μεγάλο λάθος. Οι πρυτάνεις θέλουν να αναβιώσουν τα παλιά κακά καθεστώτα με όλους τους τρόπους».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 14:52

    Είδηση: 18484


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 August 2012 - 16:49:31 UTC