Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου
  • [02] Θ. Πλεύρης - Γ. Μπαλάφας - Ν. Σοφιανός
  • [03] Με μια ματιά
  • [04] Από σήμερα τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

    [01] Πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου

    Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με πιο ευχάριστες θερμοκρασίες και μια μικρή αλλαγή του καιρού ως προς τα φαινόμενα, μετά από μέρες ανομβρίας (σημ. χωρίς βροχή). Ένα βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, θα επηρεάσει οριακά τη χώρα μας και κυρίως το Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με μπόρες το μεσημέρι-απόγευμα.

    Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος. Το μεσημέρι προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την κεντρική και δυτική Μακεδονία.

    Τα φαινόμενα αναμένονται κυρίως σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές μπόρες στην βόρεια ορεινή Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16..36 στα βόρεια, από 20..37 στα κεντρικά και θα φτάσει τους 32-34 στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς 3-5 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά μέχρι 5 με 6 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24..37 βαθμούς με βόρειους κυρίως ανέμους μέχρι 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ το απόγευμα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα καταιγίδας στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23..35 βαθμούς, με νότιους ανέμους μέχρι 4 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Τρίτη προβλέπονται βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

    Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ο ήλιος, με το θερμόμετρο το μεσημέρι να φτάνει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 6 και ίσως το απόγευμα πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τα 7 μποφόρ.

    Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν μπόρες σε τοπικό επίπεδο στα βορειότερα ορεινά.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική Ελλάδα, ενώ αρκετή θα είναι η ψύχρα σε περιοχές της Ηπείρου νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν στο νότιο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα στα 7 μποφόρ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 08:32

    Είδηση: 17822

    [02] Θ. Πλεύρης - Γ. Μπαλάφας - Ν. Σοφιανός

    «Η Ευρώπη στο σύνολο της αλλά και η Αμερική χάνει τα ηνία της παραγωγής και της οικονομικής δύναμης και αυτό περνάει στις αναπτυσσόμενες δυνάμεις» δήλωσε στη ΝΕΤ ο θανάσης Πλευρής, στέλεχος της ΝΔ.

    «Εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον υπάρχει ένα σχέδιο που λέγεται ΔΝΤ, ΕΚΤ, δανειστές που θέλουν και οδηγούν τα πράγματα στη χώρα μας σε μια ακραία φτωχοποίηση, στην τελούμενη καταστροφή για να περάσει μια πολιτική λιτότητα σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει παίξει τον ρόλο του πειραματόζωου» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η οικονομία βρίσκεται σε κρίση και η συνταγή για την διαχείρισή της είναι μέσω των δανεικών συμβάσεων και των όρων και ουσιαστικά η εσωτερική υποτίμηση που εδώ και τρία χρόνια γίνεται βίαια στο εισόδημα της πλειοψηφίας, να συνδυαστεί και μ' ένα κούρεμα γιατί κρίση σημαίνει καταστροφή» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος πολιτικού γραφείου ΚΚΕ και πρόσθεσε «Την κρίση την πληρώνει ο λαός».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 11:12

    Είδηση: 17715

    [03] Με μια ματιά

    -Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι απεργοί της Χαλυβουργίας. Συλλαλητήριο αλληλεγγύης το απόγευμα στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.

    -Παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία ένα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας, μήκους 22 χιλιομέτρων, από την Κυπαρισσία έως την είσοδο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

    -Στάση εργασίας από τις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει αύριο η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για τα νέα προωθούμενα μέτρα και τη νέα περικοπή του εφάπαξ. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αύριο, επίσης σε τρίωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα προχωρήσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    -Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μέρωνας στο Ρέθυμνο Κρήτης.

    -Στο έλεος των πυρκαγιών Ισπανία και Πορτογαλία.

    -Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας smart phones, η είδηση της σύλληψης 33χρονου που πωλούσε μέσω διαδικτύου, ειδικό λογισμικό πρόγραμμα παρακολούθησης και καταγραφής των επικοινωνιών μέσω τέτοιων τηλεφώνων, με την αποστολή ενός απλού sms στη συσκευή τους.

    -Το πράσινο φως για την κυκλοφορία ενός χαπιού, που μπορεί να δράσει προληπτικά κατά του Αids, έδωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων. Το σκεύασμα θεωρείται ότι μπορεί να μειώσει έως και κατά 75% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του Αids, σε συνδυασμό βέβαια με τη χρήση προφυλακτικού.

    -23 Ιουλίου σήμερα, επέτειος της τελευταίας νύχτας της 7ετούς δικτατορίας. Ο σύνδεσμος εξορισθέντων και φυλακισθέντων της περιόδου οργανώνει απόψε στις 8 εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου βρίσκονται τα πρώην κρατητήρια της ΕΣΑ, που σήμερα έχουν μετατραπεί σε μουσείο.

    -Έναν κόμβο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα συγκεντρώνει τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, μικροσυσκευές, ακόμη και έπιπλα, με τελικό προορισμό άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων, στο παλιό Φρουραρχείο. Οι προσφορές που θα προέρχονται από ιδιώτες και εταιρείες, θα φθάνουν στον συγκεκριμένο χώρο και θα διανέμονται, ύστερα από τηλεφωνική ειδοποίηση στους πολίτες, ενώ πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στον τηλεφωνικό αριθμό 15 422.

    -Η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, που διοχετεύει σε καλλιέργειες 7.000 κυβικά μέτρα ημερησίως και μάλιστα δωρεάν, τέθηκε σε λειτουργία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για ένα έργο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, που θα συνεισφέρει σημαντικά τόσο στην οικολογία όσο και στην οικονομία.

    -Καμπάνια για την χρήση ελληνικών φυτών, όπως τα ρεβύθια και τα κουκιά, ως ζωοτροφές, ώστε να σταματήσει η εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ξεκίνησε η Greenpeace, με στόχο να συγκεντρωθούν συνολικά 10.000 υπογραφές.

    -Πρόγραμμα εθελοντικής δασοπροστασίας στο Σέιχ Σου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Μοναδικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να είναι κανείς ενήλικας και να μπορεί να διαθέσει έστω και μία ώρα από τον ελεύθερο χρόνο του για την προστασία του δάσους.

    -Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι επιστήμονες λόγω της έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου, αν και επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης στο αστικό περιβάλλον είναι πολύ μικρότερος απ' αυτόν σε αγροτικό. Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 12 κρούσματα και αναμένεται να καταγραφούν κι άλλα, καθώς είναι δύσκολη η καταπολέμηση των κουνουπιών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    -Την τελευταία θέση στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, σημειώνοντας ωστόσο άνοδο της τάξεως του 9%, σε σχέση με το 2011, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος. Την ίδια ώρα στις υπόλοιπες χώρες τα αντίστοιχα ποσοστά παρουσιάζουν αύξηση με διψήφια νούμερα, ακόμη και σε χώρες όπως η Πορτογαλία που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα.

    -Σώοι και καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού οι έξι επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους, τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες, που προσάραξε αργά το βράδυ σε βραχονησίδα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί εισροή υδάτων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 09:53

    Είδηση: 17844

    [04] Από σήμερα τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

    Ξεκινά από σήμερα η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας.

    Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης και να λάβουν τα δελτία τους από τα ΚΕΠ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Ευγενία Λούζου

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17853


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 July 2012 - 8:49:40 UTC